Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wereldwijde computerstoring legt vliegverkeer en andere diensten plat
Beeld: Schiphol

Wereldwijde computerstoring legt vliegverkeer en andere diensten plat

(ABM FN-Dow Jones) Microsoft kampt vrijdag met een grote storing, waardoor gebruikers over de hele wereld geen toegang hebben tot cloudcomputingplatforms en luchtvaartmaatschappijen en luchthavens vluchten moeten annuleren. Dit meldden Dow Jones Newswires en andere media vrijdagochtend.

"We onderzoeken een probleem dat invloed heeft op het vermogen van gebruikers om toegang te krijgen tot verschillende Microsoft 365 apps en diensten", zei Microsoft 365 Status vrijdag op X. Het bedrijf gaat door met het oplossen van het probleem.

De nieuwste cyberbeveiligingsupdate van CrowdStrike zou mogelijk de boosdoener zijn en een blauw scherm veroorzaken bij het opstarten.

De wereldwijde storing treft onder meer luchtvaartmaatschappijen. Zo meldde KLM in een persbericht dat het een groot deel van zijn vluchten heeft opgeschort omdat het momenteel onmogelijk is om vluchten af te handelen. Ook Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hielden vrijdag vliegtuigen aan de grond vanwege de storing.

Ryanair ziet ook onderbrekingen in het netwerk en adviseert reizigers om tenminste drie uur van tevoren op de vertrekluchthaven aanwezig te zijn. Ook Lufthansa en Turkish Airlines meldden problemen van de storing, net als de luchthaven Gatwick in Londen, de Spaanse luchtvaartautoriteit AENA en Brandenburg Airport in Berlijn.

Schiphol meldde dat de storing "grote impact" heeft op vluchten van en naar de luchthaven.

"We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", aldus Schiphol.

The London Stock Exchange ondervond vrijdagochtend last bij het uitsturen van nieuwsberichten. 

Ryanair verloor vrijdag ruim een procent. Air France-KLM daalde ruim 2 procent. Donderdag meldden Air France-KLM en Air France het nieuws dat een doorlopende kredietfaciliteit is verhoogd en verlengd. Aandelen van Crowdstrike daalden voorbeurs op Wall Street met meer dan 10 procent.

Update: om extra informatie toe te voegen en koersen aan te passen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM kopen verkopen

100% zegt verkopen

2 stemmen

Deutsche Lufthansa AG kopen verkopen

100% zegt verkopen

2 stemmen

Microsoft Corp kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

RYANAIR HLDGS PLC EO-,006 kopen verkopen

100% zegt verkopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 19 juli 2024 10:12
    Lang leve de cloud! Collectief al je gegevens uit handen geven en er vervolgens allemaal tegelijk niet meer bij kunnen. Fantastic!

    Ultieme koopkans in Crowdstrike btw, slechts 30x de verwachte omzet en 1000x de geprognosticeerde winst. Goedkoper zal het vast niet worden ;-)
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.