Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Ruime winstverdubbeling Goldman Sachs: beter dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

Ruime winstverdubbeling Goldman Sachs: beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal van 2024 flink hogere en beter dan verwachte resultaten geboekt, inclusief een ruime winstverdubbeling. Dit bleek maandag uit de resultaten van de Amerikaanse zakenbank die voor de opening van de handel op Wall Street verschenen.

CEO David Solomon sprak zijn tevredenheid uit over de solide resultaten in het kwartaal, "die een sterke groei op jaarbasis weerspiegelen bij zowel Global Banking & Markets als Asset & Wealth Management."

De nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders kwam uit op 2,89 miljard dollar en de winst per aandeel op 8,62 dollar.  Analisten rekenden op 8,35 dollar.

In het tweede kwartaal van 2023 behaalde Goldman Sachs een nettowinst van 1,1 miljard dollar.

De omzet steeg met 17 procent op jaarbasis tot 12,73 miljard dollar, van 10,9 miljard dollar een jaar eerder. Analisten rekenden op 12,35 miljard.

Het rendement op materieel vermogen was 10,9 procent. In het tweede kwartaal een jaar geleden was dit nog 4,4 procent. De markt rekende op 11,2 procent.

De divisie Global Banking & Markets was goed voor 8,18 miljard dollar omzet, gesteund door sterke prestaties bij Equities, waar de opbrengsten met 7 procent stegen op jaarbasis. Ook was er een 17 procent hogere omzet bij de tak die handelt in vastrentende waarden, valuta en grondstoffen.

De divisie Asset & Wealth Management boekte een 27 procent hogere omzet van 3,88 miljard dollar, inclusief kwartaalrecords voor beheervergoedingen en andere fees, aldus Goldman Sachs.

De voorzieningen voor oninbare leningen, of de bijdragen aan de zogeheten stroppenpot, daalden tot 282 miljoen dollar, van 615 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2023 en 318 miljoen dollar in de eerste drie maanden van 2024.

Het aandeel Goldman Sachs noteerde maandag in de voorbeurshandel 0,9 procent hoger.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Goldman Sachs presteert beter dan verwacht, koers voorbeurs +3,8%
  2. Beursblik: Amerikaanse banken klaar voor aftrap cijferseizoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Goldman Sachs Group kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.