Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Goldman Sachs zet Akzo Nobel op de verkooplijst
Beeld: ABM Financial News

Goldman Sachs zet Akzo Nobel op de verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het aandeel Akzo Nobel op zijn verkooplijst gezet en het koersdoel verlaagd van 70,00 naar 53,00 euro, in aanloop naar de tweedekwartaalcijfers.

De analisten verlaagden hun taxaties voor het aangepaste EBITDA in 2024 en 2025 met 7 en 14 procent, vanwege margedruk bij beide divisies, en zwakkere volumes bij Performance Coatings.  

De zakenbank blijft zich zorgen maken over het vermogen van Akzo om de oplopende kosten door te kunnen berekenen in de verkoopprijzen. Goldman Sachs zit nu 8 procent onder de consensus van Visible Alpha met zijn aangepaste EBITDA voor 2024 en zelfs 20 procent lager voor 2025.

De analisten hadden tot april dit jaar al een verkoopadvies op het aandeel en verhoogden dat toen naar neutraal. Sindsdien is het marktklimaat onverwacht verslechterd en is de zorg om het zwakke prijsvermogen weer relevant geworden.

Negatieve ontwikkelingen zijn de aankondiging van Europese importheffingen op titaniumoxide, een cruciale grondstof voor verf, en een verzwakking van de volumeverwachtingen, wat zorgt voor meer concurrentie. De sterkere volumes die in het eerste kwartaal te zien waren, worden inmiddels toegeschreven aan het aanvullen van voorraden. Gezien die laatste inschatting was de adviesverhoging van april dus voorbarig, erkenden de analisten van Goldman maandag in hun rapport.

Deze drie tegenwinden zullen niet snel gaan liggen, vreest Goldman.

Het aandeel AkzoNobel daalde maandag met 1,3 procent naar 56,02 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING verlaagt koersdoel Akzo
  2. Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel kopen verkopen

75% zegt verkopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.