Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Repsol ontdekt groot olieveld in Alaska

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse olieconcern Repsol heeft een groot olieveld ontdekt in het noordelijke deel van Alaska, dat 1,2 miljard vaten (van 159 liter) aan winbare olie zou bevatten. Het gaat daarmee om het grootste olieveld dat is ontdekt op het Amerikaanse vasteland in dertig jaar.

De oliemaatschappij baseert de vondst op nieuwe testboringen. De olieproductie op de North Slope van Alaska gaat al lange tijd omlaag, dus het veld kan nieuw leven inblazen in de lokale olie-industrie. In januari meldde oliebedrijf ConocoPhillips ook al een grote ontdekking in het gebied.

Repsol werkt bij het project samen met partner Armstrong Energy. Er moet in 2021 worden begonnen met productie uit het olieveld, met uiteindelijk 120.000 vaten per dag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Repsol kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. zack_ 10 maart 2017 13:40
    Zeker nooit gehoord dat na de "kleine ijstijd" half 19de eeuw, de temperatuur omhoog begon te lopen en b.v. de gletsjers in omvang begonnen af te nemen.
    Tijdens de krijttijd was het tropisch, Juratijd subtropisch, Permtijd woestijnen, ga ze niet allemaal opnoemen, laatste dan: Het Holoceen is een tussenijstijd. In het Vroeg-Holoceen was er nog het laatste staartje merkbaar van de mondiale opwarming na de laatste ijstijd. Het overgrote deel van het Holoceen is klimatologisch behoorlijk stabiel. Binnen het Holoceen zijn er wereldwijd, maar ook in Nederland, nog wel merkbare kleinere variaties geweest. Zo is er vroeg in het Midden-Holoceen (ca. 9200-5700 jaar geleden) een natte periode geweest die vrijwel zeker heeft bijgedragen aan een grote uitbreiding van het hoogveenareaal. Ook zijn er relatief kleine verschillen geweest in jaartemperaturen. Een bekend voorbeeld is de 'kleine ijstijd', tussen de vijftiende en negentiende eeuw. De gemiddelde jaartemperatuur lag toen ongeveer een halve graad onder het gemiddelde in het Holoceen. De beduidend strengere winters in die periode vinden we nog terug op schilderijen waarin heel Nederland op het ijs lijkt te leven.
    Oja, de noordpool staat niet meer waar jij denkt dat hij zou moeten staan. In al die tijdvakken hadden de mensen geen auto/industrie maar, dat wist je misschien al.
    Er speelt in het universum meer, dan wat wij denken/ ons voor kunnen stellen. De aarde heeft al flink op zijn donder gehad in zijn bestaan.Dan zouden wij "de mens" het in een paar eeuw om zeep helpen?
    En ons vooral niet gek laten maken door believers als GroenLinks.
    www.geologievannederland.nl/tijd/reco...

    Neem niet weg dat we er "zuinig" mee om kunnen gaan.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.