Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

Laatste koers (eur) Verschil Volume
17,260   +0,510   (+3,04%) Dagrange 16,600 - 18,370 1.997.611   Gem. (3M) 436,4K
Pharming Investor Tour 2024. Investor Tour op vijf locaties in Nederland (Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Leiden, Zwolle). Presentatie en Q&A sessie met CEO Sijmen de Vries. Pharming Investor Tour 2024. Investor Tour op vijf locaties in Nederland (Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Leiden, Zwolle). Presentatie en Q&A sessie met CEO Sijmen de Vries.

GROOT CONTRACT ALFEN!

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nakennis 18 juni 2024 09:04
    Aandacht voor laadpalenmaker Alfen op Damrak na groot contract

    nieuws Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar Alfen. De fabrikant van laadpalen heeft een miljoenencontract getekend met de Belgische openbaarvervoermaatschappij TEC. Onder de overeenkomst zal Alfen op maat gemaakte betreedbare cabines leveren voor ongeveer vijftig locaties voor het snel opladen van elektrische bussen. De cabines, die worden geleverd door Alfen België, verlagen de hoogspanning van het transmissienet naar een lagere spanning die geschikt is voor lokale distributie.

    Beleggers kijken verder uit naar de Amerikaanse winkelverkopen, die later op de dag bekend worden gemaakt. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Afgelopen vrijdag bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de Amerikaanse economie onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

    De AEX-index op het Damrak koerst af op een licht hoger begin. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. De Aziatische aandelenmarkten gingen overwegend omhoog, na de hogere slotstanden op Wall Street. Vooral de techbedrijven stonden in de belangstelling nadat de Amerikaanse techbeurs Nasdaq het slotrecord wist aan te scherpen.

    Vloeibaar aardgas

    De Nikkei in Tokio klom 1 procent, onder aanvoering van de Japanse chipbedrijven. De beurs in Sydney steeg 0,9 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente conform verwachting onveranderd te laten. De Hang Seng-index in Hongkong bleef achter met een min van 0,1 procent en de hoofdindex in Shanghai won 0,4 procent.

    Shell kondigde aan een akkoord te hebben bereikt over de aankoop van Pavilion Energy. Het olie- en gasconcern neemt de handelaar in vloeibaar gemaakt aardgas (lng) over van het staatsinvesteringsfonds Temasek uit Singapore. Een overnamesom werd niet vermeld. Persbureau Bloomberg meldde eerder dat Temasek zo’n 2 miljard dollar wilde hebben voor Pavilion.

    Strategie

    Ook ING blijft in de belangstelling staan. De bank won een dag eerder bijna 3 procent dankzij een goed ontvangen update van de strategie. ING liet weten de winstgevendheid in de komende jaren structureel te willen verbeteren. De Duitse investeringsbank Berenberg schroefde het koersdoel voor ING licht op en handhaafde het koopadvies.

    De euro bleef onveranderd op 1,0722 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 80,21 dollar per vat. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs, tot 84,15 dollar per vat.

    www.nd.nl/varia/varia/1228577/aandach...
  2. forum rang 6 Nakennis 18 juni 2024 09:06
    Alfen tekent miljoenencontract met TEC

    Vandaag 07:38,
    Bron: ABM Financial News

    (ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft met het openbaarvervoerbedrijf TEC uit het Belgische Wallonië een "dubbelcijferig miljoenencontract" getekend om de bussen van TEC te elektrificeren. Dit maakt Alfen dinsdagochtend bekend.

    Het gaat om een raamovereenkomst van twee jaar, maar met zes opties tot verlenging van steeds een jaar.

    Volgens het persbericht van Alfen gaat het om de levering van "op maat gemaakte betreedbare cabines als integrale onderdelen van het elektrische distributiesysteem".

    Alfen zal na een uitgebreide ontwerpfase met de productie beginnen.

    Bron: ABM Financial News
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.