Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Silver World Spot (USD) IND:XAGUSD.FXVWD, XD0002747208

Laatste koers Verschil Volume
28,96   -0,43   (-1,45%) Dagrange 28,80 - 29,57 0  

zilver versus goud 2018

1.004 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. simon'74 26 januari 2018 12:47
    Op t moment van schrijven staat de zilverprijs 17.46..
    Diverse analisten verwachten een gemiddelde zilverprijs van 18 euro voor het jaar 2018.
    Vergeleken met de goudprijs doet zilver het 10 procent slechter op jaarbasis. Het wachten is dat de zilverprijs zich weer aansluit. Als de goudprijs door stijgt en een aanval naar de 1408 maakt, zal het hard gaan voor zilver. de dollar wordt alsmaar goedkoper, de beurzen alsmaar up,en goud gaat rustig mee up.. wat klopt hier niet..
  2. forum rang 4 bik 26 januari 2018 13:01
    Wat er niet klopt is,dat het voorheen ondenkbare denkbaar wordt.Alles is mogenlijk tegenwoordig.De rente blijft nog lang laag,beurzen en aanverwante producten [o.a.Crypto] zijn weer net als in 2008 verworden tot gok spelen.Speelt U nog even mee,veur de laatste ronde? Pensioen Fonds "Zorg & Welzijn" heeft zijn verlies van het failliete Carillon Derivaat alweer netjes afgeboekt.Ja,we staan er weer "beter" veur aldus Peter Borghoff,maar indexeren zit er de komende jaren nog niet in. Grrr.
  3. [verwijderd] 4 februari 2018 14:46
    quote:

    simon'74 schreef op 26 januari 2018 12:47:

    Op t moment van schrijven staat de zilverprijs 17.46..
    Diverse analisten verwachten een gemiddelde zilverprijs van 18 euro voor het jaar 2018.
    Vergeleken met de goudprijs doet zilver het 10 procent slechter op jaarbasis. Het wachten is dat de zilverprijs zich weer aansluit. Als de goudprijs door stijgt en een aanval naar de 1408 maakt, zal het hard gaan voor zilver. de dollar wordt alsmaar goedkoper, de beurzen alsmaar up,en goud gaat rustig mee up.. wat klopt hier niet..

    Willem Middelkoop verwacht een herstel van de grondstoffen en met name zilver.

    bron:
    www.dekritischebelegger.nl/grondstoff...

    artikel van 31 januari 2018:
    Willem Middelkoop: Grondstoffen eindelijk uitgebroken

    De grondstofprijzen zullen dit jaar verder herstellen. Het begin daarvan is sinds begin 2016 al zichtbaar. Naast goud en zilver is ook uranium nog steeds interessant. Ook platina en zink zijn kansrijk voor 2018. Zilver kan van 20 dollar naar 40 dollar oplopen, als de uitbraak plaatsvindt en goud naar 1500-1600 dollar stijgen, als de $1400 horde is genomen. Ook tipt Willem Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund, een de exploratiebedrijven die actief zijn in de Australische goudontdekkingen in de ‘conglomeraten’..

    Hij verwacht wel dat Bitcoin niet verdwijnt, maar bankiers gaan met eigen cryptovaluta’s komen. Hij wijst mij er op dat hij in lezingen bitcoin vaak het digitale goud genoemd heeft maar blijft sceptisch:

    “Als je dus kan kiezen tussen iets van echte waarde, goud, vijfduizend jaar getest en nooit waardeloos geworden en digitaal goud wat geen intrinsieke waarde heeft en nooit onderliggende waarde zou krijgen, dan weet ik wel wat ik zou bezitten”

    Grondstoffen zullen verder herstellen

    Hij verwacht een verder herstel van de grondstofmarkten in 2018, Het begin daarvan is al zichtbaar. Volgens hem zullen, in eerste instantie, vooral de producenten gaan profiteren.

    Zilver naar 40 dollar en goud naar 1.600 dollar

    De edelmetalen hebben de afgelopen jaren niet zo veel gedaan dus die blijven achter op de basismetalen, dus hij verwacht dat er een inhaalslag gaat komen op een gegeven moment waardoor je de snellere beweging omhoog krijgt die hij eigenlijk voor vorig jaar al voorzag.

    Willem verwacht dat zilver dan snel van 20 dollar naar 40 dollar kan en goud naar 1500-1600 dollar kan oplopen.

    Enthousiast zegt hij: “Het kan niet lang meer duren voordat we een grote beweging krijgen”.

    Uranium nog steeds vreselijk interessant

    Volgens de grondstoffenexpert is uranium nog steeds vreselijk interessant omdat de grote producenten van uranium de productie aan het beperken zijn. Dat gaat om Kazachstan die dat doet en Cameco. Hij tipt een uranium-ETF, de URA. “Die stond aan het begin van vorig jaar op $12,50 en sloot het jaar af op $15. Dat is ook fors hoger”.

    De grootste positie van zijn beleggingsfonds op het gebied van uranium is NexGen Energy. Het bedrijf heeft de grote ontdekking van de laatste dertig jaar gedaan in Canada en hij tipt deze onderneming al langer. Het aandeel is vorig jaar gestegen van $2,25 naar eind van het jaar $3,20 dus dat is een grote beweging geweest.

    Willem: “wil je Uranium eenvoudig spelen dan doe je het of via de ETF, de URA, maar beter is NexGen Energy die voor mij een veel hogere up side heeft”

    Platina

    Een andere metaal dat interessant is voor dit jaar is platina. Een metaal dat erg is achtergebleven en waar weinig mensen het over hebben. “Platina heeft een heel sterke correctie gehad, die wat langer is doorgelopen dan de meeste grondstoffen. Dat heeft te maken het dieselschandaal. Het metaal wordt gebruikt in de dieselkatalysatoren. Omdat er minder dieselauto’s worden verkocht is er minder vraag naar platina. Het is een heel kleine markt. De productie daarvan stijgt niet meer. Nu de prijs zo laag staat zie dat er extra vraag van beleggers is en dan kan het hard gaan. “

    Er kan in belegd worden door het metaal fysiek te kopen of door een ETF in te slaan: PPLT

    Prachtige kans in Australisch goud

    Ik vraag hem naar de prestaties van zijn beleggingsfonds. In 2016 boekte het een prima rendement van 70% maar vorig jaar werd met een klein verlies afgesloten. Willem zegt dat het komt door een positie in het Australische goud.

    “Er is een hele bijzondere goudontdekking in Australië gedaan. In oude lagen werden goudklompjes gevonden. Ze werden aangetroffen in een geologische laag van 2,7 miljard jaar oud. Omdat het bijna aan de oppervlakte ligt is, is het zeer goedkoper te mijnen. Experts spreken over de mogelijk meest winstgevende goudmijn op aarde die zal ontstaan. Maar er kwam twijfel over kwaliteit van deze ontdekking door Novo en Artemis Resources, doordat de traditionele boormethode in een dergelijke situatie niet goed werkt. Er moeten nu buld-samples van duizenden tonnen worden geanalyseerd om de echte goudwaardes te leren. Hierdoor is er vertraging ontstaan en vertraging geeft onzekerheid, waarbij er een zware correctie optrad, eind vorig jaar. Die daling zette het resultaat van het beleggingsfonds onder druk. Half november stonden we nog op een winst van ruim 15%.”

    De huidige correctie is volgens hem wel een instapmoment is. “Het is een prachtige kans voor mensen die op zitten te letten. Als je nu kijkt naar Novo Resources en vooral onze grootse positie Artemis Resources. Die stond voor de ontdekking op 7 cent per aandeel en ging naar 50 cent per aandeel. Je kan ze nu weer rond de 20 cent per aandeel kopen. Voor een speculatieve ingestelde belegger, een heel mooi instapniveau”. Artemis is behalve goud ook interessant omdat het ook actief is met een kobaltontdekking.

    Koop af en toe een kilo zilver
  4. wieweet 4 februari 2018 15:52
    Toch blijft Fysiek zilver in mijn optiek zeer koop waardig en voor de langere termijn een mooie "waarde vaste" spaar produkt.

    Zilver kan hooguit nog een euro tje zakken ,mischien ietjes meer. Geld op je spaar rekening moet je jaarlijks bij een bepaalde vermogen ook aftikken.
    De wereld wijde schuld opbouw gaat in rap tempo verder. Het is niet de vraag of dit gaat klappen maar wanneer. Crypto`s kopen? zou niet weten waarom. Heeft totaal geen echte fysieke waarde. Alleen maar computer taal.

    Op dit moment is de zilverprijs 0,43 per gram. Zie dit echt niet meer halveren, al hoop ik het aan de ene kant wel...lol

    vrgr

1.004 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.