Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Ballast Nedam« Terug naar discussie overzicht

Ballast Nedam en waarom het nooit failliet gaat

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. MyOpinion 15 mei 2015 17:07
    Ballast Nedam is too big to fail: investeerders willen hun geld niet kwijt raken.

    Op 1 mei jl. een kapitaal injectie banken en Strukton: is een overname in het verschiet ?

    Het noodlijdende Ballast Nedam is voorlopig gered met een kapitaalinjectie door zijn banken en bouwbedrijf Strukton. Ballast Nedam krijgt van beide partijen in totaal € 20 mln om de verliezen uit enkele grote infrastructurele projecten op te vangen.
  2. stormvogel 10 juni 2015 13:23
    [quote alias=ubi id=8499716 date=201505201232]
    Ballast Nedam has potential buyer

    The troubled Dutch builder Ballast Nedam is seeking to pave its way out of its current situation by being bought by one of ‘several foreign parties’. A sale would improve…

    www.acquisitionsdaily.com/2015/05/20/...
    [/

    Wie weet hoe ver de onderhandelingen nu zijn.
  3. forum rang 10 voda 29 juni 2015 19:21
    Ballast Nedam AVA stemt in met claimemissie

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ballast Nedam nv (BALNE.AE) heeft maandag ingestemd met de geplande claimemissie van EUR20 miljoen en de daarvoor noodzakelijke verlaging van de nominale waarde, van het aandeel naar EUR0,01 van EUR1,00, zonder terugbetaling aan de aandeelhouders. Dit meldde de onderneming maandagavond.

    De claimemissie, die in de tweede helft van het jaar plaats vind, is onderdeel van een eerder bekendgemaakt herfinancieringsplan. Deze herfinanciering is verder opgebouwd uit twee overbruggingsleningen met een totale waarde van EUR20 miljoen, die door Sanderink Investments en het bankensyndicaat worden verstrekt tot aan de afronding van de claimemissie.

    Onder de herfinancieringsafspraken krijgt Ballast Nedam ook twee achtergestelde bankleningen van respectievelijk EUR10 miljoen en EUR43 miljoen met looptijden tot 31 maart 2017, een doorlopende kredietfaciliteit van EUR8,9 miljoen met een looptijd tot 31 december 2015 en een gecommitteerde garantiefaciliteit van aanvankelijk EUR261 miljoen, die wordt afgebouwd op basis van het afbouwen van de grote infraprojecten A2 Maastricht en A15 Maasvlakte-Vaanplein.

    Voor de financiering gelden vanaf het derde kwartaal van dit jaar drie financiele convenanten, maakte het bouwbedrijf eerder bekend, namelijk: een guarantee capital floor, een net cash floor en een EBITDA floor.

    Financieel directeur Peter van Zwieten is maandag herbenoemd als CFO en lid van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 30 oktober 2015 16:26
    Financieel topman verlaat Ballast Nedam

    Gepubliceerd op 30 okt 2015 om 07:49 | Views: 2.827

    NIEUWEGEIN (AFN) - Financieel topman Peter van Zwieten verlaat per 31 december bouwer Ballast Nedam. Dat meldde de onderneming vrijdag bij een tussenrapportage over het derde kwartaal. Daarin zag het bedrijf de marktomstandigheden licht verbeteren.

    In vergelijking met een jaar eerder daalde de omzet met circa 23 procent. Dat werd met name veroorzaakt door minder omzet bij de divisie Infrastructuur en het selectieve tenderbeleid. Concrete omzetcijfers werden niet gegeven. In het derde kwartaal zijn er weinig nieuwe opdrachten aangenomen. De orderportefeuille daalde dan ook van 789 miljoen euro in het eerste halfjaar tot 683 miljoen euro in het derde kwartaal.

    Aandeelhouders worden later op vrijdag ingelicht over het bod dat het Turkse Renaissance Construction op Ballast Nedam heeft uitgebracht. In september verlaagden de Turken het bod op Ballast Nedam vanwege de extra verliezen die het bouwbedrijf voorzag. Die verliezen zijn veroorzaakt door de effecten van drie faillissementen van toeleveranciers en partners en verdere verslechtering van resultaten op verschillende projecten.

    Geen verwachting

    De prijs per certificaat ging naar 0,30 euro, terwijl eerder 1,55 euro werd geboden. De totale omvang van het bod slonk daarmee van 30 miljoen euro tot 5,8 miljoen euro.

    Ballast Nedam sprak voor het hele jaar geen verwachtingen uit.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.