Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

ACCSYS TECHNOLOGIES PLC« Terug naar discussie overzicht

Reclame voor Accsys

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. reading 22 maart 2015 14:46

    Weliswaar in dit specifieke geval niet zo positief voor Accoya, maar er wordt wel referentie gemaakt van het feit dat Accoya zo populair is bij duurzame bouw. Omdat de bouw in Nederland nu definitief is aangetrokken en de komende jaren veel verder verduurzaamd gaat worden, zal ook in Nederland, naast Engeland, de vraag naar Accoya zeer fors toe gaan nemen.

    Surfpaviljoen ook binnen bestand tegen zoutspray
    Duurzaamheid | Laatst gewijzigd:20-03-2015 19:22 | Ad Tissink |

    1/1Klik om de foto te vergroten
    Scheveningen - Op een fundament dat bij een superstorm in veilige kleine stukjes uiteenvalt, bouwt K&A een permanent strandpaviljoen in Scheveningen. Het dak van het duurzame gebouw weerspiegelt de bijzondere plaatselijke surfgolven.
    In het paviljoen komt surfschool Aloha, die het hele jaar open is en daarvoor de beschikking wil hebben over kleedkamers, warme douches, een instructielokaal, een surfwinkel en horeca. De verschillende delen worden verbonden door een centrale corridor. Meest in het oog springt het dak met grote vakwerkspanten die speels doorlopen tot buiten het paviljoen. Daar kan volgens architect Evert Pronk van Bint architecten een vlag aan worden gehangen, een schommel of wat dan ook.

    Voor de fijnproevers zit in de spanten en het dak het verhaal verstopt van de bijzondere golven bij het surfstrand van Scheveningen. Door het ver uitstekende havenhoofd, dat bescherming biedt tegen de veel voorkomende zuidwestenwind, is de Haagse badplaats uitgegroeid tot een belangrijke surfspot.

    De vakwerkspanten dragen hun krachten af via houten kolommen die zijn ondergebracht in de prefab houtskeletbouwwandpanelen die aannemer K&A heeft neergezet op de kanaalplaatvloeren. Die rusten op hun beurt op prefab betonnen balken, samengesteld uit meerdere stukken die ingenieus in elkaar grijpen. Ze zijn zo verbonden dat de balken bij een storm die eens in de honderd jaar voorkomt, uiteenvallen in stukken van maximaal 2 ton. De golven kunnen dus nooit te grote brokstukken op de zeewering werpen, want die zou daardoor beschadigen. “Die eis stelt Rijkswaterstaat langs de hele kust”, weet Pronk. “Lokaal stellen gemeenten, waterschappen en provincie soms aanvullende eisen, maar deze eis geldt overal.”

    Met Bint Architecten heeft hij zich de laatste jaren meer en meer toegelegd op bouwen langs en op het strand en realiseerde paviljoens en recreatiewoningen van Zeeland tot Ameland. Vaak worden de strandtenthouders naar Pronk doorverwezen door aannemer K&A en omgekeerd. “De wereld van de strandpaviljoenbouwers is klein”, aldus de architect. “Het is echt een specialisme en het aantal actieve bouwers is op de vingers van één hand te tellen.”

    Pronk kent dus het vernietigende effect van de onvermijdelijke zoutspray aan het strand. “Zelfs binnen moet je de constructie-onderdelen daartegen beschermen.” Daarom wordt er bij Aloha bijvoorbeeld geen accoya-hout toegepast dat zo populair is bij duurzame bouw. “Die fout heb ik één keer gemaakt bij een gebouw aan het strand. Maar het zuur waarmee het naaldhout wordt verduurzaamd tot accoya, tast in combinatie met zeezout het beslag en de bevestigingsmiddelen aan. Roestvaststaal blijkt daardoor toch te roesten. Voor het deel van de vakwerkspanten buiten is daarom het tropische iroco gebruikt. Binnen volstaat gebeitst vurenhout. De kozijnen zijn uitgevoerd in kunststof.

    Ook de gevels zijn extra beschermd tegen de inwerking van zon, zout en zand. Pronk laat de western red cedar planken voorbehandelen met beits. Anders gaat het vergrijzen, waar de houtsoort juist zo om wordt geroemd, hem te snel. Dan nog raadt Pronk de eigenaren aan hun nieuwe onderkomen regelmatig met zoet water af te spoelen. Dat voorkomt dat de zoutkristallen die zich afzetten blijven groeien en de geveldelen na een tijdje kapot drukken.
  2. reading 22 maart 2015 14:54
    Weliswaar in het Spaans, ik ben deze taal gelukkig machtig, maar ook in dit artikel wordt voor Accoya gepleit. Accoya is niet alleen een verbetering als toepassing voor architecten (design mogelijkheden), maar ook duurzamer. De genoemde samenwerking met Sikkens/Akzo Nobel is natuurlijk ook zeer interessant.

    Cien arquitectos madrileños se interesan por la madera de Accoya
    25/02/2015
    Un centenar de arquitectos de Madrid asistieron el pasado martes en Lasede Coam a la jornada 'Proyectos constructivos con madera al exterior - Accoya Madera Acetilada', organizada por Elaborados y Fabricados Gamiz, con la colaboración de Sikkens / Azko Nobel, Rothoblaas, Accsys Thecnologies y Grupo More.

    Las distintas tecnologías de modificación de la madera permiten disponer de un nuevo material con propiedades mejoradas y sin necesidad de utilizar biocidas. Una de las soluciones con una eficacia contrastada en el mercado es la madera acetilada de Accoya, cuyo representante en España es el Grupo Gamiz.

    “Este nuevo material está permitiendo una mejora tanto en las prestaciones como en el diseño y la sostenibilidad de numerosos proyectos arquitectónicos en madera”, dijo en la presentación del evento Jesús Gámiz, gerente de la compañía alavesa.

    La jornada incluyó una conferencia de Manuel Touza, ingeniero de Montes, especialista en construcción con madera. Touza analizó los principales factores de los que depende la durabilidad de un proyecto de madera al exterior, prestando una especial atención a la importancia del diseño constructivo.

    Durante su presentación, expuso varios proyectos recientes realizados en España con madera modificada; tanto con madera termotratada como con madera acetilada (Accoya), entre los que destacó la Estación Marítima de Vilanova de Arousa (Pontevedra), la reforma del Colegio “Les Carolines”, en Picassent (Valencia), y varios ejemplos de viviendas unifamiliares en Manacor (Mallorca) y Alicante.

    foto
    Los asistentes a la jornada también pudieron contemplar algunos proyectos más cercanos, realizados en Madrid por Grupo More - Arquitectos. En sendas viviendas de Navacerrada, Accoya es material principal en fachada, entarimados y otros revestimientos horizontales y verticales. “Con un diseño cuidadoso y el mantenimiento correcto, observamos que Accoya es una opción magnífica para nuestros proyectos -comentaron los arquitectos Enrique Martínez Calvín y Luis Renedo Hernández-. Asimismo, es importante cuidar los detalles, sencillos pero determinantes para el éxito”.

    Grupo More apuesta por un control de la calidad en tiempo real, “con personas involucradas, para que las obras tengan la calidad que deseamos. Con Accoya, en breve, los habituales temores a la madera se disipan”.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.