Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Crown van Gelder« Terug naar discussie overzicht

Strategische review CvG donderdag 10 november 2011

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. henrico26 6 november 2011 16:12
    Nog altijd heb ik aandelen van Crown van Gelder in portefeuille. Dit omdat ik stille hoop heb op een sterke comeback van dit bedrijf, na de al forse afstraffing in 2010.

    Ik heb ze in april 2011 van dit jaar gekocht, in de veronderstelling dat de laagste koers wel bereikt zou zijn. Helaas bleek dit niet het geval te zijn, is de koers nog verder weggezakt. Dit heeft natuurlijk ook met de algehele tendens op de beurzen te maken gehad.

    Omdat het aandeel wat onderbelicht is in de media, misschien ook wel afgeschreven is door de digitalisering heb ik het om deze reden juist aangekocht. Ik ben nieuwsgierig hoe ze dit op willen vangen, zie zelf nog wel kansen als ze hier een creatieve inslag aan geven.

    Ik verwacht dat we een consolidatieslag krijgen zodra er meer zekerheid is omtrent de schuldencrisis.Verder heb ik een mail gestuurd via de website van CvG, omdat ik van mening ben dat de berichtgeving over CvG wel summier is. Uit deze reactie lijk ik af te leiden dat er mogelijk nieuws aan zit te komen. Ik hoop in ieder geval dat er naast onderzoek, plannen al iets concreets is. Anders voorzie ik een verdere daling van het aandeel Mogelijk dat ik de komende dagen voorafgaand steunaankopen ga doen, van het resterende geld dat ik nog over heb van AMT.

    Onderstaande reactie heb ik gekregen van de de CFO van CvG:

    Geachte heer Westers,

    Hartelijk dank voor uw belangstelling voor onze onderneming. Zoals u waarschijnlijk bekend is, is Crown Van Gelder een relatief klein bedrijf. Toch trachten we onze certificaathouders en andere belangstellenden zo goed mogelijk te informeren. Dit gebeurt in elk geval bij de jaarcijfers en de halfjaarcijfers, waarbij we ook gebruik maken van webcasts, die via onze website www.cvg.nl zijn te beluisteren. Daarnaast publiceren we in mei en november een tussentijds persbericht waarin de belangrijkste ontwikkelingen en verwachtingen voor ons bedrijf nader worden toegelicht. Tevens bent u, als certificaathouder, altijd welkom op onze aandeelhoudersvergaderingen die in mei wordt gehouden. Crown Van Gelder publiceert zowel een financieel jaarverslag als een duurzaamheidsverslag waarmee u goed inzicht kunt krijgen in de gang van zaken bij de onderneming en de realisatie van de belangrijkste doelstellingen.
    Wij hebben eerder dit jaar aangekondigd dat wij op zoek gaan naar mogelijkheden tot samenwerking met andere bedrijven om de ontwikkeling van nieuwe producten en markten te versnellen. Op 10 november a.s. zullen we in een persbericht, naast een toelichting op de marktontwikkelingen en de vooruitzichten, een update geven van de stand van zaken van onze strategische review.

    Met vriendelijke groet,

    Henk van der Zwaag
    CFO
    Crown Van Gelder N.V.

  2. [verwijderd] 9 november 2011 15:36
    Ik heb ze ook nog steeds en zou best nog wat willen kopen maar in dit sentiment moet ik toch even afwachten op wat meer nieuws.
    Dan maar op 5 of 6 bijkopen als de politici in europa eindelijk opgehouden zijn met de overkill aan vergaderingen en hun ego's opzij hebben gezet en echt ook iets gedaan hebben, dan nu net boven de 4 en dat het hele sentiment nog diep triester wordt en zo de koers van CVG nog verder omlaag gaat.

    We zien morgen wel hoe CVG zich houd in deze omstandigheden.
    De cellstofprijs in euro's is in ieder geval aan het dalen van 720 naar net onder de 650 dus de inkoopkosten worden minder.
    Nu maar verder in de overige kosten snijden en de productie op peil houden en meer diversificeren naar hogere marge producten.

    En graag wat goed nieuws over een mogelijke samenwerking die de kosten nog verder kan drukken.

    Nogmaals, we zien morgen wel.
  3. forum rang 7 Ron Kerstens 10 januari 2012 11:10
    Met een BHK prijs die nu al 3 mnd rond de 500 euro per ton zit en een NBSK prijs rond de 650 euro per ton moet CVG ook gewoon geld kunnen verdienen. In het verleden werd er in ieder geval goed verdiend met deze pulpprijzen ! Om een idee te geven; CVG gebruikt per jaar rond de 130 ton aan pulp, met een prijsdaling sinds zomer 2011 van ruim 150 euro per ton ligt het kostennivo dus bijna 20 miljoen lager.
    Verder zal er uit de strategische review nog wel iets interessants komen :-)
  4. [verwijderd] 6 februari 2012 10:37
    Laten we hopen dat het wat wordt aanstaande vrijdag.

    De kosten zijn in ieder geval lager door de dalende pulp prijs en dan ook maar hopen op iets uit die strategische heroverweging.

    Elke klein beetje goed nieuws zou al voldoende moeten zijn voor een flinke stijging voor deze naar mijn mening te ver in elkaar getrapte koers.
  5. [verwijderd] 7 februari 2012 08:37
    AFM meldingen rondom Crown van Gelder.

    Habri S.A. wat volgens laatste melding van 3 maart 2009 nog een belang had van 6,76% heeft zijn belang over gedaan aan Jan Plas S.A. en laatste heeft dit belang ook uitgebreid of had reeds een belang onder de 5% waardoor het samen in ieder geval 10,81% is geworden.

    Gezien de naam lijkt mij dit meer een naamswijziging die tegelijkertijd is gedaan met de melding van het uitgebreide belang.

    Kan op internet de connectie tussen Jan Plas S.A. en Habri S.A. niet vinden.

    Misschien dat iemand anders iets meer weet?
  6. forum rang 7 Ron Kerstens 7 februari 2012 11:39
    Klopt, dat is een en dezelfde. We hebben nu dus "Jan Plas" met 10%, Parkland (miljardair de Bruin) met 10%, Navitas (fam Zeeman) met 6% en Delta Loyd met 5,5%.

    BHK stond vanochtend op 520 euro en NBSK op 630 euro, tov 1ste 9mnd van 2011 nog steeds relatief laag. Dit moet dus in 2012 gaan resulteren in fors lagere kosten.

    Ik ga er dan ook vanuit dat 2012 gewoon weer winstgevend wordt en dan is de koers (laagst in 20 jaar) inderdaad veel te laag.
  7. [verwijderd] 7 februari 2012 11:51
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 7 februari 2012 11:39:

    Klopt, dat is een en dezelfde. We hebben nu dus "Jan Plas" met 10%, Parkland (miljardair de Bruin) met 10%, Navitas (fam Zeeman) met 6% en Delta Loyd met 5,5%.

    BHK stond vanochtend op 520 euro en NBSK op 630 euro, tov 1ste 9mnd van 2011 nog steeds relatief laag. Dit moet dus in 2012 gaan resulteren in fors lagere kosten.

    Ik ga er dan ook vanuit dat 2012 gewoon weer winstgevend wordt en dan is de koers (laagst in 20 jaar) inderdaad veel te laag.
    Dankje Ron,

    Ik heb de update van vandaag van de NBSK nog niet gezien, die komt altijd op dinsdag, is 1 keer per week, vorige week was 632.23 en ik wacht even af tot de bloomberg tegen mij zegt wat het deze week is.

    Het zou inderdaad voor lagere inkoop kosten moeten zorgen.
    Als ze dan ook nog steeds in staat zijn om de prijzen juist iets te verhogen en ze waren de hele organisatie al leaner en meaner aan het maken dan zit dat met de kosten kant wel goed.

    Dan is het afwachten hoe de omzet het heeft gehouden en hebben we nog de vraag of er eindelijk iets meer los komt uit de strategische herorientatie.

    We horen het vrijdag, ik zal als ik het niet vergeet nog even de nieuwe stand van de NBSK hier neer zetten zodra ik die van vandaag zie op BB.
  8. [verwijderd] 7 februari 2012 13:38
    628.01 inderdaad, van bijna 2 en een half uur geleden.
    Snap niet dat mijn prijs niet update.
    Hele schermpje even gerefreshed en nu pakt hij die prijs ook.

    thx.

    Nee ik ben nog nooit op hun AVA geweest, vind dat bij CVG ook niet nodig.
    Ik ga zelden naar een AVA omdat ik daar niet de tijd voor heb.
  9. forum rang 7 Ron Kerstens 7 februari 2012 13:47
    Zoals je wellicht ook wel weet verbruiken ze meer BHKP dan NBSK en is die BHKP prijs dus van meer invloed.

    Tja, die VDMoolen handelaren zaten vroeger ook al veel te veel achter hun scherm vastgeplakt :-)

    Er spelen bij CVG momenteel wel wat interessante dingen. Vrijdag verder.

  10. [verwijderd] 7 februari 2012 17:07
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 7 februari 2012 13:47:

    Zoals je wellicht ook wel weet verbruiken ze meer BHKP dan NBSK en is die BHKP prijs dus van meer invloed.

    Tja, die VDMoolen handelaren zaten vroeger ook al veel te veel achter hun scherm vastgeplakt :-)

    Er spelen bij CVG momenteel wel wat interessante dingen. Vrijdag verder.

    hehe, ik zit tegenwoordig nog steeds vastgeplakt alleen bij een toko waar alles boven de handelaar is weggesneden en uitbesteed, die werken toeminste voor jou ipv tegen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.