Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,001   -0,020   (-1,96%) Dagrange 0,997 - 1,015 2.306.535   Gem. (3M) 1,4M

POSTNL December 2016

4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 200 201 202 203 204 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 december 2016 19:03
    quote:

    popie schreef op 23 december 2016 15:29:

    Post.NL Bedankt ongv.15 Kerstkaarten verstuurd,hoofdzakelijk aan de wat oudere fam.leden en kennissen, tot op heden niet 1 gearriveerd,15 Dec gepost,schande SCHANDE en dat wil zich waar maken.
    Sandd herken ik meer in bovenstaande of je bent de postzegels vergeten. Postnl is een heel betrouwbare bezorgdienst. Volgende keer gewoon de postzegel erop plakken en ook niet vergeten om het adres op de kaart te zetten.
  2. [verwijderd] 23 december 2016 19:24
    Sandd lacht zich een kriek om minister H.Kamp en heeft lak aan de ACM, ze willen helemaal geen 80% arbeidsovereenkomsten.
    Dit staat bij de vacature's postbezorger van Sandd:
    En dit ga je verdienen
    Het salaris is gebaseerd op € 8,87 per uur (het minimumloon voor 23 jaar en ouder), ongeacht je leeftijd. We betalen per handeling; dit betekent hoe meer post, hoe hoger je salaris! Bovendien ontvang je voor ieder jaar dat je post bezorgt een bonus van 3% tot 6% over je jaarsalaris.
    Je kunt bij ons kiezen tussen een overeenkomst van opdracht of een arbeidsovereenkomst. Een overeenkomst van opdracht geeft je flexibiliteit, kies je voor een arbeidsovereenkomst dan heb je meer zekerheid.
  3. forum rang 4 Marinus-86 23 december 2016 20:03
    quote:

    Ir en Largo schreef op 23 december 2016 19:03:

    [...]
    Sandd herken ik meer in bovenstaande of je bent de postzegels vergeten. Postnl is een heel betrouwbare bezorgdienst. Volgende keer gewoon de postzegel erop plakken en ook niet vergeten om het adres op de kaart te zetten.

    Doe even normaal alles volgens protocol, maar helaas geen bezorging en je heb niet te maken met gekke Henkie ok
  4. Toekomstbeeld 23 december 2016 22:12
    quote:

    Martijn van M schreef op 23 december 2016 18:08:

    [...]

    Ze voeren de druk op om te kijken hoe hierop wordt geregeerd, overigens een flink deel van hun positie staat nu eigenlijk onder water... mocht er volgende week een koersstijging volgen dan kan het ook voor hen alsnog de verkeerde kant op gaan.

    Wellicht gokken ze op het feit dat de volumes komende dagen relatief laag zullen zijn i.v.m. kerst en nieuwjaar, waardoor hun invloed op de koers relatief groot kan gaan worden.
    Een flink deel? Je hebt volgens mij geen idee hoe deze shorters hun centjes gaan verdienen. Ga er maar als eerste van uit dat ze nooit op 1 paard wedden.

    1,21% is zeer waarschijnlijk ingenomen in de koers bandbreedte van 4,65 euro tot 4,74 euro. Meldingsdatum minus 1 dag is normaliter de dag dat de positie ingenomen wordt.

    De andere 0,69% zullen ze in de afgelopen twee weken ongetwijfeld op mooie momenten gedurende de dag opgebouwd hebben. Denk aan de enkele keren dat de koers eventjes de 4,15 aantikte om vervolgens terug te vallen.

    Nu is de vraag wat ze gaan doen. Daarom hierbij een gratis tip om geld te verdienen :-)

    Mijn advies is om de Open Interest op de calls in de gaten te houden. Als er ergens plotseling een grote positie op een bepaalde call ingenomen wordt dan is het hoogste tijd om heel veel aandelen te kopen of om ook calls in dezelfde serie te kopen.

    In zo'n situatie jagen ze de koers omhoog in korte tijd met de delta die ze hebben gecreëerd op hun shortpositie en pakken ze de winst agv de hefboomwerking bij de opties.

    Dus twee keer kassa! Verdienen door het sluiten van de shortpositie en ook nog eens flinke winst agv de gekochte calls.

  5. The wolf of Duck Street 24 december 2016 07:55
    quote:

    Accuboor schreef op 23 december 2016 17:22:

    BAM!! Tweede brief Kamp.

    Kamp stelt dat SANDD per 1 april 2017 aan de 80-% eis moet voldoen. www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksov...

    Prettige feestdagen SANDD. Het wordt dus scenario 1...
    Prima nieuws lijkt. Vervelende kerst voor management Sandd. Verrassend dat koers niet een stukje opliep in dat laatste kwartiertje maar waarschijnlijk zaten beleggers al aan hun kerstborrel gistermiddag gistermiddag, ik in ieder geval wel. Op naar dinsdagochtend dan maar.
  6. paul66 24 december 2016 08:36
    ‘Als er hier één staatsbedrijf is, is het PostNL wel’

    In mei van dit jaar komt aan een twee jaar durende vrijage tussen Bpost en PostNL abrupt een einde. Na een onverwacht lek laait de liefde in november weer in volle hevigheid op: Bpost doet opnieuw een bod op branchegenoot PostNL. De Belgen rekenen echter buiten de Nederlandse politiek. Die eist in alle openbaarheid een hoofdrol voor zich op. Deel twee van een reconstructie van een tragedie.
    Dinsdag, 1 november. De kop doet de Belgische vicepremier Alexander De Croo verbleken: ‘Bpost bereidt nieuw bod op PostNL voor.’ Het Belgische postbedrijf waagt opnieuw een poging om zijn branchegenoot over te nemen, blijkt uit een vertrouwelijk document dat door een pr-bureau per vergissing naar Het Financieele Dagblad is verzonden. De operatie, die in alle stilte wordt voorbereid, ligt op straat.

    De volgende ochtend, klokslag half acht, gaat de persverklaring de deur uit: ‘Bpost bevestigt onderzoek naar een mogelijke vriendelijke toenadering tot PostNL.' Op de Brusselse beurs beweegt het aandeel amper. PostNL, dat op de dag van het lek nog 11,4% hoger sloot, duikt bij de opening op woensdag meer dan 5,2% lager tot €4,9. ‘We hebben kennisgenomen van het persbericht van Bpost en bevestigen dat we niet in gesprek zijn’, is de lauwe reactie van de Nederlanders.
    Discreet

    Dirk Tirez, hoofdjurist en algemeen secretaris bij het Belgische postbedrijf, kan zich wel voor de kop slaan. De jurist heeft de zomerperiode gebruikt om opnieuw discreet contact te leggen met PostNL. Hij praat met zijn evenknie bij het Nederlandse postbedrijf, Reinhart Schaap, tijdens een diner in een chique Delfts restaurant. Ook Koen Beeckmans, financieel directeur bij Bpost, maakt een lunchafspraak met zijn collega Jan Bos bij PostNL. Zeer aangename en vriendelijke gesprekken met als doel een soort ‘post mortem’ te maken van de fusiedeal die in het voorjaar abrupt afketste.

    Tirez is ervan overtuigd dat over die conversaties keurig verslag is uitgebracht bij Herna Verhagen, de topvrouw van PostNL, en dat elk woord er is gewikt en gewogen. Maar naast PostNL gaat hij ook op bezoek bij de Nederlandse waakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM). Op 1 september heeft hij een merkwaardig overleg met Johan Keetelaar, directeur bij ACM. ‘We hadden u al eerder verwacht’, zegt hij als de Belg in Den Haag aankomt. De functionaris is een en al oor om te weten hoe Bpost in het verhaal zit.
    Op gespannen voet

    Het is een vrijblijvende kennismaking, maar Tirez proeft eruit dat de visie van de toezichthouder en die van Henk Kamp, minister van Economische Zaken, op gespannen voet staan met elkaar. Dat gevoel volgde uit de plotselinge stap die Kamp op 8 juni had gezet: hij kwam toen met een ‘concept beleidsregel’ die er cru gezegd op neer kwam dat ACM coulanter moest zijn voor PostNL. Tirez vermoedde dat die maatregel was genomen om de beurskoers van PostNL hoog te houden, zodat het postbedrijf een minder gemakkelijke prooi zou worden van een overname.
    ‘Alsof het bij minister Kamp is ingefluisterd door Herna Verhagen.’

    ‘Als toezichthouder zijn we onafhankelijk’, zegt Ketelaar hem. ‘Onze opdracht is om de regels te handhaven.’ En dat botst met minister Kamp die niet wil dat PostNL financiële schade zal ondervinden van een ACM-besluit. De VVD-politicus heeft een goede reputatie als minister en dossiervreter. Binnen zijn partij geldt hij als een zwaargewicht. Na dit kabinet keert Kamp niet terug naar de landelijke politiek. Hij wil de boel netjes achterlaten. ‘Ongelukken’ op de postmarkt is het laatste dat hij wil.
    Rust in de postmarkt

    Op 23 september gaat Tirez ook nog langs bij Economische Zaken in Den Haag. Hij wordt vriendelijk ontvangen door directeur mededinging Petra de Groene. ‘We willen rust in de postmarkt’, geeft ze hem te kennen. ‘Deregulering heeft niet goed uitgepakt in Nederland, we hebben de daling van de volumes onderschat en het idee leeft dat de liberalisering is mislukt. Een overname van PostNL door Bpost dreigt dat gevoel alleen maar te versterken.’

    Tirez is amper buiten of hij krijgt al te horen dat de adviseurs van Bpost door hun collega’s bij PostNL zijn gebeld met de mededeling dat ze het niet leuk vinden dat hij op het ministerie van EZ was. Hij moet erom glimlachen. Het lijkt wel alsof heel Den Haag prompt op de hoogte was van wat hij daar kwam uitspoken.
    Die informele gesprekken doen Bpost inzien dat er niet genoeg aan stakeholdermanagement was gedaan tijdens de eerste vrijage met PostNL. Dat kon ook niet, omdat er in het voorjaar was afgesproken dat alles onder de radar zou blijven en dat elke partij zijn eigen kant zou afdekken. Nu ligt dat anders. Bpost wil achter de schermen en ver weg van de publieke bühne de Nederlanders opnieuw aan de onderhandelingstafel krijgen.

    Hoe? Met een hoger bod, een garantie voor het pensioen van alle PostNL-werknemers en de garantie niets te veranderen aan de uitvoering van de universele postdienst (UPD). Het lek gooit echter roet in het eten. Het plan van de Belgen om niet publiek te gaan en niets te bruuskeren, ligt aan diggelen. De nieuwe toenadering van Bpost start onder een slecht gesternte.
    Staatsbezoek
    Op vrijdag 4 november ontvangt minister De Croo een sms’je van zijn collega Kamp met de melding: ‘Ik wil je dringend spreken’. De Nederlandse VVD-politicus is in Nieuw-Zeeland, maar blijkt goed op de hoogte van de plannen van Bpost. Zaterdagochtend bellen Kamp en De Croo. De Nederlander is duidelijk: ‘Alexander, je moet dit tegenhouden. Ik bel in opdracht van het management van PostNL. Zeg aan Bpost dat ze dit niet mogen doen, of er dreigt een groot politiek probleem.’
  7. paul66 24 december 2016 08:37
    deel 2

    De volgende dag belt Kamp opnieuw met zijn Belgische collega, die hem zegt: ‘Ik kan dit niet tegenhouden.’ De reactie van de Nederlander is kort: ‘Oké, er komt dus een bod?’ Waarop hij boos ophangt.
    Die zondag 6 november komen directie en raad van bestuur van Bpost rond half zes ’s avonds in het kantoor van zakenadvocaat Cleary Gottlieb bijeen om de laatste hand te leggen aan een ‘verbeterd en vriendelijk voorstel’. Het Belgische postbedrijf biedt €5,65 euro per aandeel PostNL, voor 70% in cash en 30% in aandelen. Het totaalbedrag van €2,5 miljard ligt bijna 11% hoger dan het eerder afgeketste bod in mei. Het voorstel is op ‘zes cruciale punten’ verbeterd, stelt Bpost.

    Rutte
    Als de brief in de loop van de avond de deur uitgaat, krijgt het Belgische kamp te horen dat minister-president Mark Rutte geprobeerd heeft zijn Belgische collega Charles Michel te bereiken. Eerst is er de boodschap: ‘Kunt u mij bellen?’ Dan volgt een sms met: ‘U moet me nu bellen!’ Waarna de Nederlandse politicus zijn ambtgenoot aan de lijn krijgt en hem zegt: ‘Die brief mag niet vertrekken. U moet dit tegenhouden. De Belgische regering moet opdracht geven aan Bpost om dat voorstel niet te versturen.’
    Ook Kamp ontkent desgevraagd dat hij politieke druk heeft uitgeoefend. Wel zegt hij duidelijk te hebben gemaakt dat PostNL voor wat hem betreft zelfstandig verder kan.
    Timing
    De Belgen zijn verbijsterd over die politieke manoeuvres. In het PostNL-kamp is er dan weer verbazing over de slechte timing van de Belgen. ‘Dit is niet het juiste moment’, hebben diverse adviseurs van het Nederlandse team al tijdens de zomerperiode aan hun Belgische collega’s meegegeven als waarschuwing. Er komen belangrijke besluiten voor de postmarkt aan en de politiek wacht instabiele tijden. In maart 2017 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Just fucking wait, roept een bankier. Maar de Belgen zijn niet te stoppen. Die zijn juist bang voor de uitkomst van die verkiezingen. De formatie van een volgend kabinet kan wel eens tot eind 2017 duren, zo zijn ze gewaarschuwd. Misschien is er dan nog veel minder draagvlak voor een overname.
    ‘Politieke druk? Het hangt er maar net van af hoe de andere kant het ervaart’

    Bij PostNL groeit het vermoeden dat het lek helemaal geen ongeluk is, maar een doelbewuste tactiek. ‘Het is agressiviteit’, zegt een nauw betrokken bron. ‘Druk erop zetten. Je lekt en je toezichthouder eist dat je iets moet publiceren. Je zegt dan: ‘vervelend dat het lekt, nu moet ik wel publiek gaan’. Het is hoogst ongeloofwaardig dat ze hun bod zo snel klaar hadden. Het duurt een hele poos om zo’n aanbod te formuleren. Dat vergt interne processen, waarbij iedereen het eens moet zijn.’
    Vriendelijk
    De Nederlanders storen zich ook aan de manier waarop Bpost naar buiten treedt. ‘Telkens weer dat woordje ‘vriendelijk’ als ze met een bod kwamen aanzetten’, zegt een ingewijde. ‘Er was gewoon niets vriendelijks aan.’ De uitspraak diezelfde avond van vicepremier De Croo dat met een belang van 40 procent in het nieuwe bedrijf geen enkele beslissing zal passeren waarmee de Belgische staat het niet eens is, zorgt voor grote onrust bij de Nederlanders. De Belgische liberaal deed dat naar eigen zeggen om de vakbonden bij Bpost gerust te stellen, maar het is olie op het vuur.
    Op vrijdag 11 november reageert PostNL per brief dat het bod wordt afgewezen. Het persbericht hierover gaat om 7 uur 47 naar buiten. Diezelfde ochtend zendt minister Kamp om 9 uur 33 een brief naar de Tweede Kamer: amper twee uur later. In die brief verwijst hij uitdrukkelijk naar de afwijzing door PostNL. ‘Ook het kabinet heeft serieuze bedenkingen’, schrijft hij. Er is een ‘direct belang’ van de Nederlandse overheid in relatie tot PostNL, omdat het bedrijf de universele postdienst uitvoert, een belangrijke tewerkstelling heeft en ‘één van de grootste particuliere pensioenfondsen beheert’.
    De Belgen fronsen de wenkbrauwen. ‘Alsof Herna Verhagen het heeft ingefluisterd bij Henk Kamp en de minister gebruikt om de deal te blokkeren’, zegt een bron. Rond die tijd belt Kamp opnieuw naar zijn collega De Croo. ‘Ik wil niet dat er nog een brief komt van Bpost. Kunnen we praten?’, vraagt hij. Ook daar beginnen de Belgen te vermoeden dat hij de loopjongen is geworden van Verhagen.
    Tweede Kamer
    De standpunten in de Tweede Kamer zijn sterk verdeeld. VVD en D66 menen dat het beursgenoteerde PostNL geen bijzondere bescherming verdient van de overheid. Een nipte meerderheid van onder meer PvdA, SP, PVV en CDA vindt echter van wel. Kamp moet volgens hen haast maken met een wet die ongewenste zeggenschap bij bedrijven van nationaal belang kan tegenhouden.
    ‘Over alle ins en outs en mitsen en maren heb ik al een paar keer met mijn Belgische collega gesproken’, zegt Kamp aan de Kamerleden. ‘Dat gesprek zal wat mij betreft voortgezet worden.’ Maar, zo benadrukt hij: ‘Dat neemt niet weg dat de aandeelhouders degenen zijn die de beslissing nemen.’
    De Belgische vicepremier Alexander de Croo: ‘Ik kan dit bod niet tegenhouden.’ (Foto: Joost de Bock/ID)
    De Belgische vicepremier Alexander de Croo: ‘Ik kan dit bod niet tegenhouden.’ (Foto: Joost de Bock/ID)
    Op woensdag 16 november heeft de Nederlandse minister een gesprek met De Croo in Brussel. Hij glipt diens kabinet langs de garage binnen, omdat hij vreest dat een journalist van De Telegraaf aan de voordeur heeft postgevat. Bij Bpost is er de stille hoop dat de Nederlander zal aangeven hoe de deal, mits met een aantal toezeggingen, alsnog kan slagen. Maar Kamp blijft bij zijn standpunt: ‘Wij willen dit niet.’ De uitleg van De Croo dat Bpost een autonoom overheidsbedrijf is en zijn argument dat België nooit haar overwicht zal misbruiken, zijn gericht aan dovemans oren.
    Even wordt de discussie venijnig als beide bewindslieden zich afvragen wie van hen nu de echte liberaal is. Is dat de politicus die niet wenst in te grijpen in een autonoom postbedrijf of de politicus die zijn postbedrijf al lang heeft geprivatiseerd?
    Ontwerpovereenkomst
  8. paul66 24 december 2016 08:37
    deel 3

    Die donderdag 17 november stellen de Belgen in een summier persbericht en per brief aan PostNL voor om weer te gaan praten. Ze bezorgen de Nederlanders ook het ontwerp van een fusieovereenkomst dat gebaseerd is op het document dat de partijen eind mei 2016 hebben uitgewisseld en dat het voorstel van 6 november weerspiegelt. Er komt geen telefoontje van Verhagen terug.
    De volgende ochtend is er om half acht een telefonische vergadering van de board bij PostNL. Daar wordt een persbericht afgerond en kort daarna uitgestuurd: de uitnodiging om te praten wordt afgewezen. De directie en board van PostNL laten weten dat ze het voorstel van Bpost ‘nauwkeurig overwogen’ hebben, maar geen nieuwe gesprekken willen. Van Gerven die dan op de Thalys naar Parijs zit, krijgt een voicemail van zijn collega bij PostNL. Hij is verrast door de snelle en resolute afwijzing van de Nederlanders. Ook hij belt niet terug.
    De Mol
    Grote aandeelhouders zoals het fonds Dasym, dat voor de Nederlandse mediamagnaat John de Mol een belang van 5% in PostNL beheert, roeren zich. ‘Het management van PostNL loopt sterk voor de troepen uit’, klinkt het. De afwijzing kost de aandeelhouders geld. Verkoop kan De Mol een winst van bijna €60 mln opleveren, maar die papieren winst is inmiddels lager, omdat het bod deels in aandelen is en de koers van Bpost de afgelopen dagen is gedaald. En Ook de werknemers zijn voorstander van onderhandelingen met Bpost.
    Maar het kalf lijkt verdronken. Op woensdagavond 30 november zendt Bpost een nieuwe brief uit: nu met een verbeterd en finaal bod. De volgende dag toont minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer dat hij erg goed op de hoogte is van de timing van het Nederlandse postbedrijf om te reageren: ‘Naar ik heb begrepen verwacht PostNL binnen enkele dagen een reactie kenbaar te maken.’
    PvdA
    Die zelfde donderdag vraagt PvdA-Kamerlid Mei Li Vos met spoed een parlementair debat aan op 5 december. ‘Ik weet dat het ongebruikelijk is, maar ik hoop dat het kan’, zegt ze in haar e-mail. Ze verwijst daarbij naar de brief van Kamp. Bij Bpost zien ze de bui al hangen: er is een politieke overeenkomst in de maak om de deal definitief te kelderen.
    Bij de PvdA zijn ze plezierig verrast door de houding van de VVD-minister. ‘Tegen Kamp vechten is echt heel vervelend, dus het is prettig als je hem meehebt’, klinkt het. Vermoedelijk heeft Kamps verzet tegen een overname te maken met de mislukte liberalisering van de postmarkt. Er wordt in de zakelijke markt structureel met te lage prijzen gewerkt en er worden amper nog eerlijke banen gerealiseerd. PostNL heeft wel een overheersende positie, maar moet door krappe opbrengsten veel reorganiseren. En dan zou juist een Belgisch staatsbedrijf PostNL overnemen? Dat kan Kamp niet over zijn hart verkrijgen, vermoedt de PvdA.
    Handig
    Op 4 december besluit Van Gerven alsnog een e-mail naar minister Kamp te sturen. ‘Tot op heden hebben wij geen rechtstreeks contact gehad’, zo leest de mail. ‘Desalniettemin denk ik dat het dossier in een fase is beland waarin het nuttig zou zijn mocht u mij de kans geven om mijn visie op dit project aan u toe te lichten.’
    ‘Die postdienst kan op ieder moment weer teruggenomen worden’

    In het Kamerdebat de volgende dag speelt de VVD-minister daarop handig in. ‘Ik vind het wel opmerkelijk dat in het hele proces dat speelt sinds medio april van dit jaar, ik nooit iets gehoord heb van Belgische post’, zegt hij. Niet één keer hebben zij hem de afgelopen acht maanden proberen te ontmoeten. ‘Het eerste contact vond gisteren plaats toen ik een mail kreeg van de ceo van Belgische post.’
    Bescherming
    Opnieuw verwijst Kamp naar de fameuze uitspraak van De Croo een maand daarvoor dat de Belgische regering hoe dan ook het laatste woord zal houden bij Bpost. Daarop spreekt hij de volgende woorden uit: ‘Ik denk dat wij niet de juiste bescherming hebben als de universele postdienst in handen is van een buitenlands bedrijf. Het is goed om te zeggen dat wij die postdienst weliswaar hebben opgedragen aan PostNL, maar dat die ieder moment kan worden teruggenomen.’
    Hij tekent daarmee het doodvonnis van de fusie. Op 6 december valt de beslissing bij PostNL om niet op het finale bod in te gaan. In de loop van de volgende ochtend verwijst de Nederlandse Post expliciet naar de uitspraak van Kamp dat hij de universele postdienst — goed voor €876 mln of een kwart van de omzet — zou kunnen uitbesteden.
    Gifpil
    ‘Als er één staatsbedrijf is, dan is het PostNL’, klinkt het bitter in het Belgische kamp. ‘Dit was geen normale gifpil tegen een overname. Dit was een politieke gifpil door te dreigen met een wetswijziging of een ingreep in de postmarkt.’ De manier waarop de board bij het Nederlandse postbedrijf is samengesteld is geen weerspiegeling van goed bestuur, vinden de Belgen: uitsluitend Nederlanders, en deels samengesteld uit oud-politici. De afwijzing was niet rationeel, maar politiek-emotioneel.
    Van haar kant laat Verhagen weten dat ze de frustratie van de Belgen niet begrijpt. ‘In mei hadden we al duidelijk aangegeven hoe belangrijk de brede steun was van onze medewerkers, vakbonden, pensioenfondsen en de politiek. De manier waarop Bpost dat proces heeft gevoerd, heeft alleen maar geleid tot weerstand.’
    Ook minister Kamp ontkent dat hij politieke druk zou hebben uitgeoefend op PostNL. Op de vraag of het postbedrijf dan terecht de conclusie trok dat zijn universele dienstverlening in gevaar was, antwoordt hij: ‘Dat is aan het bedrijf. Ik formuleer altijd zorgvuldig.’
    Op de e-mail die Bpost-topman Van Gerven aan de VVD-politicus schreef, blijft het antwoord tot afgelopen zondag uit. Dan komt het bericht van Kamp dat hij ervan uitgaat dat het overnameproject niet meer van toepassing is. ‘Maar’, zo voegt hij eraan toe: ‘U bent altijd welkom.’
    Met medewerking van Alexander Weissink (FD)
  9. Rising hope 24 december 2016 08:45
    Conclusie. Het heeft alles met de verkiezingen te maken. Medio 2017 nieuwe onderhandelingen:
    Op de e-mail die Bpost-topman Van Gerven aan de VVD-politicus schreef, blijft het antwoord tot afgelopen zondag uit. Dan komt het bericht van Kamp dat hij ervan uitgaat dat het overnameproject niet meer van toepassing is. ‘Maar’, zo voegt hij eraan toe: ‘U bent altijd welkom.’
  10. jessebrown 24 december 2016 09:18
    Telkens roept troela Verhagen in het belang van alle steakholders,maar aan aandeel
    houders daar heeft ze gewoon schijt aan,ze speelt een gluiperige rol in het hele
    overname drama en inderdaad Post.nl is een staatsbedrijf met een notering aan de
    beurs,waar de aandeel houders al 5 jr met lege handen staan.
  11. forum rang 4 Cerburus 24 december 2016 09:29
    De reden van met melden van 'weekrecords' voor de tigste maal is puur het feit dat de dagrecords van vorig jaar incorrect waren. Maar het kan nog wel even duren voordat men weer een dagrecord gaat melden. Ik weet niets van de periode van voor < 2014 maar het dagrecord van deze maand was ca 1,1 miljoen. Ongeacht de specifieke getallen spreken we het gehele jaar (elke maand) over ca een groei van 20%. Das gaaf!

    Maar laten we volumes niet direct relateren aan extra winst/marge. Is idd goed voor de omzet maar qua marge zal dit ca 6 a 7 % bedragen. Volgens mij (ik heb het er niet naast) maar is dit in lijn met de forecast. Kortom geen 'extra' positief nieuws wat dat betreft.

    Ik ga hier geen analytische onderbouwing geven. De gegevens die ik hier verstrek vind ik al ver genoeg gaan.
    maar met logisch redeneren kom je een eind MvM . pakketgroei 20%, dan zouden we dus een piekdag moeten hebben gehad van 1,6 miljoen. en 3,9 miljoen voor de resterende 5 dagen.beetje weinig niet? (tel 5 zondagbezorging is niet zo groot en zondag is ook nog eens kerst :P ).

  12. forum rang 4 Cerburus 24 december 2016 09:37
    Hoe vreemd wellicht ook. Denk dat Bpost eind 2017 nogweleens terug kan komen. (als gekrenkte ego's tenminste nog een poging willen wagen:P) .Maar spelregels worden steeds duidelijker. Ff afwachten, goed je huiswerk doen.. en BAM.

    Enfin ik hoop in dat stadium dat we wel op 5+ euro staan. Wordt dan een duur grapje. Tenzij het spel straks alweer op de wagen staat, dan gaan we een leuk drukkend jaar tegemoet. lol Vorig jaar koers 1 kwartaal gedrukt en gelukt dus waarom nu niet 3? ..wordt weer leuk prinszicht :P

    Gelukkig binnenkort capital markets day. Gaan we eens horen wat Herna bedacht heeft. Droonvloot aanschaffen? Robotisering postbezorgers? brieven inscannen en per mail gaan bezorgen? PostNL wordt energie leverancier met al die zonneplaten? of dan toch extra investering in duitsland (brieven!) , paar 100derd mensen eruit en extra op de centjes letten. *Gaap* zet een kratje bier op het laatste.... staan we weer gelijk op de 3,5 euro.
    Hoop dat Herna er nog wat energie in steekt maar ze zal het ook wel druk hebben met Actelion wat momenteel in vrijage is met J&J. Boardmembers krijgen toch geen overname premie hoop ik? lol.

  13. [verwijderd] 24 december 2016 10:09
    FD artikel biedt weinig nieuws (behalve bevestiging van acties politiek-PostNL).

    De brieven van Kamp gisteren mbt visie postmarkt en aankondiging handhaving 80%-grens gaan zorgen voor een stabielere toekomst voor de NL briefpostbezorging (mi scenario 1 waar SANDD wordt overgenomen of failliet gaat).

    Daarna mag Bpost (of een ander) weer langskomen begrijp ik uit dezelfde brief van Kamp, want er is niets tegen een buitenlandse overname zolang ze de UPD gelden maar in NL onderbrengen. Dat laatste lijkt mij ook niet onredelijk, wel apart dat Kamp dat niet aan Bpost kon/wilde melden eerder deze maand...
  14. forum rang 4 Cerburus 24 december 2016 10:20
    wellicht heeft ie dat wel gedaan. Alleen had Bpost een ander tijdspad voor ogen, dat is nu wel duidelijk
    Als ze nu even 6 maanden gewacht hadden... dan was deze visie wellicht al vormgegeven in wetgeving.

    Redenen voor Bpost z'n relatieve haast? (100% speculatief)

    - Bang voor andere kaper op de kust?
    - Oplopende waardering PostNL i.v.m dividend perspectief?
    - Bpost historisch gezien vrij hoog gewaardeerd, kortom bod in % aandelen redelijk gunstig
    - Bij Bpost gaan nu nu de magere tijden aanbreken. (Volume daling in belgie zet nu echt door, en met al die leuke vakbonden kom je niet echt snel tot zaken, parcels hebben ze nu de bood even gemist. Dit jaar is belgie al bijna 10% van het totale volume van pakketen van PostNL)

    als alles 'normaal' verloopt (en wanneer lopen zaken nu eens normaal :P). is postNL eind volgens jaar ruim 5 euro waard met een leuk dividend. tja dan moet je al gaan voor 6,5 euro? Is nog al een stapje.

  15. [verwijderd] 24 december 2016 11:14
    quote:

    paul66 schreef op 24 december 2016 08:37:

    deel 2

    ... Het Belgische postbedrijf biedt €5,65 euro per aandeel PostNL, voor 70% in cash en 30% in aandelen. Het totaalbedrag van €2,5 miljard ligt bijna 11% hoger dan het eerder afgeketste bod in mei. Het voorstel is op ‘zes cruciale punten’ verbeterd, stelt Bpost.

    ...
    LOL... tsjonge, in deel 2 van de Belgische reconstructie zit tenminste 1 overduidelijke feitelijke onjuistheid, immers: het bod van 5,65 euro was 50% cash en 50% aandelen (en niet 70% cash + 30% aandelen zoals in de reconstructie wordt gesuggereerd), zie:

    "Het Belgische Bpost doet een voorstel tot een bod aan PostNL. Het wil PostNL overnemen, of fuseren, zoals het zo mooi zegt, tegen een prijs van omgerekend 5,65 euro per aandeel.

    Dit is het voorstel van Bpost:
    2,825 euro cash + 0,1202 aandeel Bpost"


    www.iex.nl/Column/258152/Bpost-wil-Po...
  16. [verwijderd] 24 december 2016 11:40
    quote:

    paul66 schreef op 24 december 2016 08:37:

    deel 3

    ... En Ook de werknemers zijn voorstander van onderhandelingen met Bpost.
    Maar het kalf lijkt verdronken.

    ...
    Ook bovenstaande is een feitelijke onjuistheid:

    Immers, de avond voor de afwijzing van het laatste bod werd immers enkel gesuggereerd dat uit een rondgang bij het personeel van PostNL dat bij een deel (er werd immers niet gesproken van een meerderheid) wel begrip was voor het aspect dat Bpost deels vanuit de Belgische overheid wordt gestuurd waardoor het PostNL personeel niet bang was voor een deal:

    fd.nl/ondernemen/1178612/gewone-postb...

    "Veel werknemers van PostNL vinden het helemaal niet erg om in handen te komen van een semi-overheidsbedrijf."

    Maar daarmee was echt niet gezegd dat het personeel van PostNL "voor onderhandelingen" zou zijn; immers, de OR van PostNL + de bonden waren overduidelijk tegen een deal omdat er werd gevreesd voor een ontslagronde.

    Anderzijds klopt de volgorde in deze reconstructie ook niet, want er wordt gesuggereerd dat het PostNL personeel zich hierover eind november al zou hebben uitgesproken voorafgaand aan het bod van 5,75 euro... terwijl wij op dit forum de eerste geluiden over dat er onder het PostNL personeel wel enig begrip voor een overname zou zijn pas in de avond van 6 december hebben zien passeren in het FD artikel (zie: 6 dec 2016 om 19:27).

    Kortom, voor mij is nu inmiddels wel duidelijk dat de Belgische 'reconstructie' is uitgevoerd door lieden die de zaak wellicht niet echt op de voet hebben gevolgd.

4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 200 201 202 203 204 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.