Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,021   +0,020   (+2,00%) Dagrange 1,016 - 1,046 2.906.674   Gem. (3M) 1,4M

POSTNL December 2016

4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Toekomstbeeld 1 december 2016 12:09
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 1 december 2016 09:02:

    [...]

    Toekomstbeeld,

    Hoe werkt dat eigenlijk met een bod dat (deels) in aandelen wordt betaald?

    Bijvoorbeeld overnameprooi (A) is koers € 10 en overnemer (B) heeft koers € 5 (beide gemeten op 30 november)

    Wordt dan het overnamebod geformuleerd dat aandeelhouders van A krijgen per aandeel A 2 aandelen in B

    Of wordt er een peildatum in de toekomst afgesproken waarop de ruilverhouding wordt bepaald, afhankelijk van de koersen die op dat moment gelden?

    Ik realiseer me dat dit misschien een basiskennis vraag is, maar ik heb er geen ervaring mee.

    Goede vraag.

    Bij betaling in aandelen hebben beide partijen last van de tijdsduur tussen het moment van bieding versus het moment dat het gehele proces is afgerond. Het laatste is wanneer er voldoende aanmeldingen zijn door PostNL aandeelhouders en de datum daarop aansluitend dat Bpost de meldingen onvoorwaardelijk accepteert.

    Igv het BPost bod wordt nu 0,1202 fractie aangeboden op de slotkoers van Bpost gisteren.
    Die Bpost koers gaat nog alle kanten op tot het moment dat de acceptatie van Bpost er is. Dus ongewis voor PostNL aandeelhouders wat ze uiteindelijk precies krijgen. Dus voor dat gedeelte vh bod ligt de onzekerheid bij de PostNL aandeelhouders. Dat is natuurlijk best raar. Bpost wil PostnL maar legt een financieel risico bij PostNL aandeelhouders. Koers kan natuurlijk ook stijgen en dan willen we het voordeel wel :-)

    Stelt men een harde koppeling voor waarbij de fractie flexibel gemaakt wordt, dan maakt de koersbeweging van Bpost niet uit....voor wat betreft de opbrengst voor de PostNL aandeelhouders! Het maakt wel uit voor de WPA na de fusie en dus raakt zo'n harde koppeling alle aandeelhouders van de nieuwe combinatie.

    De opbrengst uitkomst wordt dan als het ware vastgesteld. Ook al staat de koers van BPost op 10 euro op de definitieve acceptatie, dan nog krijgen de PostNL aandeelhouders hun afgesproken opbrengst. Omgekeerd geldt dan natuurlijk ook.

    Hierbij ligt dus het risico meer bij de Bpost aandeelhouders. Hun verwatering zal groter worden omdat er veel meer Bpost aandelen uitgegeven moeten gaan om de PostNL aandeelhouders te betalen.

    Uiteindelijk wil BPost zou weinig mogelijk aandelen bijdrukken. Hoe meer aandelen hoe lager de WPA na de fusie.

    P.s.:
    In beide situaties is het het beste voor iedereen als de Bpost koers stijgt :-)
    Een hogere koers van Bpost is voor iedereen een win win.

    Mijn inziens zijn dit (belangrijke) details die men normaal gesproken in een onderhandeling aan tafel uiteindelijk wel oplost.

  2. [verwijderd] 1 december 2016 12:09
    quote:

    Damokless schreef op 1 december 2016 09:05:

    Koers om 10.00 uur zegt meer dan die van nu. Allemaal angsthazen die even dumpen, loopt zo wel weer op...
    Ook jij weet er geen zak van blijkt maar weer.
    Staan in het rood en 10 uur is al paar uur voorbij.
    Iedereen is teleurgesteld en daarom is dit de koers
  3. Toekomstbeeld 1 december 2016 12:13
    quote:

    Geefgas schreef op 1 december 2016 09:27:

    Grappig, als je de berichten zo doorleest en de koers ziet. ...

    De particuliere belegger reageert eigenlijk net zo opportunistisch en onwetend als mevrouw Vos.

    Je kon zien aankomen dat er een bod zou komen. Deze is wellicht net iets minder dan verwacht / gehoopt, maar uiteraard nog steeds een heel mooi financieel plaatje voor aandeelhouders. Maar de prijs is niet het hete hangijzer. PostNL kan nooit hard maken dat de koers van PostNL zelf ook de 5,75 kan bereiken binnen nu en zeg 2 a 3 jaar. Daarmee houdt dit argument op.

    De zelfstandigheid van nieuwe bedrijf is meest belangrijke punt. En we weten nu nog steeds niet hoe PostNL daarover denkt. Maw, er is niet zoveel veranderd sinds gisteren behalve dat we bevestiging hebben dat Bpost nog niet afhaakt, maar dat wisten we eigenlijk al wel.

    Dus koers doet ook niet heel veel. Dat is logisch. Als je beetje reëel naar de afgelopen maanden kijkt is dit een hele logische reactie van de koers. Het is een spel van lange adem en risico tot het einde, maar dat is beleggen nou eenmaal altijd. Makkelijke winsten bestaan niet.

    Ik zou iedereen adviseren die aandelen heeft, steun de toenaderingspoging en hoop dat ze eruit komen. Voor alle extreme roeptoeters, kans is groot dat jullie je aandelen inmiddels hebben verkocht of nooit hebben gehad, dus jullie posts neem ik minder serieus.
    De beste posting die ik sinds lange tijd op dit forum heb gezien! Spijker op de kop op alle punten.

    AB!
  4. [verwijderd] 1 december 2016 12:13
    quote:

    RamBam schreef op 1 december 2016 11:51:

    [...]

    Ik heb zojuist bijgekocht! Dit is een buitenkans hopelijk mis je de pakjesboot niet? :-)
    Buitenkans voor wat?
    Aandeel zakt op nieuws voor nog steeds interesse om het over te nemen.
    Dat is een unicum en helaas zitten wij in dit uniek aandeel.

    Hierna gaat weer mededelen dat ze het bod afwijst en we staan weer op 4,30.
    Sta je zelfs met je pakjesboot in de min
  5. Toekomstbeeld 1 december 2016 12:15
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 1 december 2016 09:28:

    Ik denk dat de grootaandeelhouders het deze keer niet zullen accepteren als PostNL niet op zijn minst het gesprek aangaat. Ik tel 43% van de aandelen bij 8 partijen met meer dan 3%. Die zullen het niet accepteren dat PostNL niet het gesprek aangaat.

    Daarbij doet Bpost zeer redelijke concessies die tegemoet komen aan eerdere bezwaren:
    > garanties ten aanzien van de pensioenen
    > toezeggingen postbezorging
    > eerlijke verdeling bestuurszetels en beperking invloed Belgische staat

    Kortom: Mijn inschatting is dat PostNL deze keer gaat praten. Maar ik kan het uiteraard verkeerd zien.

    Bijlage:

    Causeway Capital Management LLC => 9,99%
    FMR (Fidelity) => 9,95%
    Norges Bank => 3,05%
    Wellington Management Group LLP => 3,03%
    HSBC => 3,05%
    John de Mol => 5,04%
    Edinburgh Partners => 6,82%
    Capfi Delen Asset Management => 3,21%

    Totaal kapitaalbelang grootaandeelhouders: 43%
    Hallo AD, waarom negeer je deze 72.5%? Je mist erg veel grootaandeelhouders.

    www.grootaandeelhouders.nl/aandelen/p...

  6. Halte 1 december 2016 12:19
    Van FD.nl


    Gifpil PostNL is laatste hoop van politiek front tegen overname door Bpost


    Een spoedwet om een overname van PostNL door Bpost te blokkeren laat te lang op zich wachten nu het Belgische bedrijf woensdagavond een nieuw bod heeft uitgebracht. Daarom vraagt een meerderheid van de Tweede Kamer aan PostNL om zijn eigen beschermingsmuur op te trekken. Met een zogenaamde gifpil kan de Stichting Continuiteit Bpost van het lijf houden.

    Op last van de Tweede Kamer onderzoekt minister Henk Kamp van Economische Zaken of hij wettelijk kan afdwingen dat zijn instemming vereist is voor een overname. De beoordeling of dat juridisch mogelijk is zal echter nog weken in beslag nemen, aldus de VVD-bewindsman tegenover het FD. ‘Ik weet dat ik haast moet maken, maar ik schud dat niet zomaar uit mijn mouw.’

    Kamp weigert inhoudelijk te reageren op het bod van Bpost voordat PostNL zelf met een oordeel naar buiten is getreden. ‘Het is in eerste instantie aan het bedrijf en de aandeelhouders’, zegt hij desgevraagd. Zijn eerdere kritiek dat een overname ‘een stap terug’ zou zijn, wil hij nu niet herhalen. Dat bezwaar maakte Kamp drie weken geleden nadat PostNL het vorige bod had afgewezen. Aangezien Bpost na de overname nog altijd voor circa 40% in handen zou zijn van de Belgische staat vreesde hij ongewenste overheidsbemoeienis bij het volledig geprivatiseerde PostNL.

    Uitlatingen van de Belgische minister van Post, Alexander de Croo, bevestigden de bezorgdheid dat PostNL een speelbal zou worden van de politiek. Volgens de evenknie van Kamp zou de Belgische regering hoe dan ook het laatste woord hebben bij beslissingen van Bpost. Tijdens een gesprek tussen de twee bewindslieden twee weken geleden in Brussel zwakte De Croo zijn woorden af. ‘Bpost neemt zelf zijn beslissingen, zonder inmenging van buitenaf’, zo liet hij weten.

    Een meerderheid van de Tweede Kamer is echter nog altijd tegen een overname. Regeringspartij PvdA en de oppositiepartijen SP, CDA en PVV vrezen dat de gevraagde spoedwet als mosterd na de maaltijd zal komen mocht Kamp überhaupt bereid zijn die wet te schrijven.

    ‘Ik zie meer in de Stichting Continuïteit PostNL’, zegt PvdA-Kamerlid Mei Li Vos. Twee weken geleden werd haar motie aangenomen waarbij de stichting werd verzocht ‘de beschermingsconstructie in werking te zetten, teneinde een groot deel van de aandelen in handen van een gelieerde stichting te brengen’. Vos erkent dat de politiek geen zeggenschap heeft over het doen en laten van de stichting, maar hoopt desondanks de druk op te voeren. ‘Wij kunnen alleen onze wens uiten, maar ze is er niet voor niets.’

    De kans dat Kamp tijdig een spoedwet komt is des te kleiner omdat hij PostNL niet van vitaal of strategisch belang acht. Volgens juristen is die voorwaarde noodzakelijk om een instemmingvereiste van de minister te rechtvaardigen. Weliswaar neemt hij het belang van de werkgelegenheid en pensioenen bij het concern in ogenschouw, maar anders dan KPN vormt een overname van PostNL geen bedreiging voor de nationale veiligheid.

    In zijn reactie op het vorige bod van Bpost memoreerde Kamp twee weken ook aan de mogelijkheid van de stichting om een overname te blokkeren net zoals dat in 2013 bij KPN is gebeurd om het vijandige bod van Mexicaanse telecommiljardair Carlos Slim te pareren. ‘PostNL beschikt over een beschermingsconstructie die in de kern lijkt op die van KPN. Er is een onafhankelijke stichting die zelfstandig in actie kan komen als de continuïteit, onafhankelijkheid en identiteit van PostNL in gevaar is’, aldus de minister in een brief aan de Tweede Kamer. ‘Het is echter aan de stichting zelf om tot actie over te gaan.’
  7. filosoof 1 december 2016 12:19
    Jos Versteeg zei vanmorgen voorafgaande aan RTLZnieuws dat een fusie er niet in zat omdat er geen overlapbesparing mogelijk was.
    Maar...het is toch echtwel een win-win situatie.
    Voor BPost de innovatieve kracht van PostNl
    Voor PostNl de financiele basis van BPost, dat aangewend kan worden voor verdere innovatie (centrum komt in Nederland) en het geeft een zekerheid voor het pensioenfonds.
  8. wouter b. 1 december 2016 12:29
    quote:

    filosoof schreef op 1 december 2016 12:19:

    Jos Versteeg zei vanmorgen voorafgaande aan RTLZnieuws dat een fusie er niet in zat omdat er geen overlapbesparing mogelijk was.
    Maar...het is toch echtwel een win-win situatie.
    Voor BPost de innovatieve kracht van PostNl
    Voor PostNl de financiele basis van BPost, dat aangewend kan worden voor verdere innovatie (centrum komt in Nederland) en het geeft een zekerheid voor het pensioenfonds.
    Filosoof, ik weet niet waar je die naam vandaan hebt maar die is zeker niet op jou van toepassing. Jouw opmerking dat Bpost er financieel beter voorstaat slaat nergens op. Begin volgend jaar heeft PostNL een positief EV en is het bijna schuldenvrij. Daarentegen heeft BPost nu al een schuld van ruim 1,3 miljard euro en zou daar in het geval van een overname nog eens 1,2 miljard bij komen. Jouw vlieger van financiele slagkracht bij Bpost gaat dus helemaal niet op !! Kortom PostNL staat er begin volgend jaar dus beter voor dan Bpost.
  9. [verwijderd] 1 december 2016 12:29
    quote:

    filosoof schreef op 1 december 2016 12:19:

    Jos Versteeg zei vanmorgen voorafgaande aan RTLZnieuws dat een fusie er niet in zat omdat er geen overlapbesparing mogelijk was.
    Maar...het is toch echtwel een win-win situatie.
    Voor BPost de innovatieve kracht van PostNl
    Voor PostNl de financiele basis van BPost, dat aangewend kan worden voor verdere innovatie (centrum komt in Nederland) en het geeft een zekerheid voor het pensioenfonds.
    Jos Versteeg heeft helemaal gelijk. PostNL is al sterk vertegenwoordigd op de Belgische markt. Bovendien is het bedrijf zelfstandig op weg naar een financieel gezonde toekomst. Bpost staat nog met een been in de 19e eeuw en met een been in begin 20ste eeuw, daar komt alleen maar ellende van.
  10. Toekomstbeeld 1 december 2016 12:32
    quote:

    Eurowin schreef op 1 december 2016 12:28:

    Allemaal leuk en aardig, maar Herna Verhagen WIL NIET... en bijna de hele 2e kamer, inclusief Kamp...
    Is dat waar dat Herna niet wil? Of is het spel geweest tot nu toe.....

    Waarom zaten ze dan sinds november 2015 tm mei 2016 in het geniep rond de tafel?

    Intussen is het EV verder verslechterd agv de dalende rentes, en waren de kwartaal 2 en 3 resultaten niet om over naar huis te schrijven.

    Zonder hun dividend commitment was de koers flink onderuit geknald bij kwartaal 2.

    Het enige wat de koers naar de 4,29 euro bracht (op de dag voor het tweede lek) was die dividend uitspraak plus nog steeds overname hoop.

  11. [verwijderd] 1 december 2016 12:33
    quote:

    Eurowin schreef op 1 december 2016 12:28:

    Allemaal leuk en aardig, maar Herna Verhagen WIL NIET... en bijna de hele 2e kamer, inclusief Kamp...
    En laten die nou geen aandelen hebben in PostNl. Hoogstens Herna, gekregen weliswaar want ze heeft nog nooit 1 cent in postnl gestoken, behalve uit de ruif gevreten.

    Het gevoel van de omgekeerde wereld krijg ik hier. Hetzelfde verhaal als een minister die van jou belasting centen betaald wordt, en als dank hiervoor krijg je een paar accijns en belastingverhogingen voor je kiezen.
4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.