Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,616   +0,010   (+0,18%) Dagrange 5,516 - 5,616 10.146.287   Gem. (3M) 4,3M

AEGON NOVEMBER 2016

1.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 66 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 november 2016 20:08
    quote:

    Jestbread schreef op 9 november 2016 20:00:

    Enorm Dom gedaan vanochtend, dat geef ik ruiterlijk toe. Niet meer in Aegon, gelukkig wel winst op mn sprinters behouden en met wat handelen nog een kleine plus op de borden gezet vandaag.
    Dat is niet dom, maar gewoon domme pech. Ik had cash klaar staan om bij te kopen en niet gedaan; notabene korte termijn calls geruild voor lang termijn calls; was dus ook niet superslim. Maar ik had niet gedacht dat Amerika zo positief zou gaan.
    Maar voorspellen is niets meer dan een gok. Ook al heb je er jaren voor geleerd en is het je fulltime werk, voorspellen blijft een gok, en dat weten alle poll-medewerkers nu ook. Bij Brexit zaten ze er volledig naast en nu ook bij de Amerikaanse verkiezingen. Ze zijn dus eigenlijk een-contra-indicator.
    Dus dan moetje niet roepen dat je enorm dom gedaan hebt. Wie weet wat vandaag al die zgn vermogensbeheerders fout gedaan hebben, en die gaan over het geld van anderen; dat is veel dommer en erger. En dan krijgen ze er nog voor betaald ook!
  2. 2012 dewegomhoog 9 november 2016 20:14
    quote:

    Peett schreef op 9 november 2016 16:45:

    woensdag 9 november 2016, 16:22
    'Rentestap VS op helling na winst Trump'
    © AP
    De renteverhoging van de Federal reserve die verwacht werd voor het einde van dit jaar kan na de overwinning van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump op de lange baan worden geschoven. Dat stelt Léon Cornelissen, macro-econoom bij Robeco.

    “Het is ook duidelijk dat hij aan het einde van haar termijn in 2018 Janet Yellen niet opnieuw zal benoemen tot voorzitter van de Fed, maar de mogelijkheid bestaat ook dat zij eerder terugtreedt of dat de Republikeinen komen met een wetsvoorstel om de onafhankelijkheid van de centrale bank in te perken, " stelt Cornelissen.

    Cornelissen ziet het grootste risco bij de wereldhandel en de economische groei. "Trump heeft immers gedreigd belangrijke handelsakkoorden zoals NAFTA open te breken en zware heffingen op onder andere Chinese producten te leggen. Natuurlijk moeten we afwachten wat hiervan werkelijk terechtkomt."

    "Door de toegenomen onzekerheid zal het klimaat voor aandelen in de komende weken negatief zijn, terwijl staatsobligaties kunnen profiteren van hun rol als veilige haven, hoewel hier en daar wel enige angst voor inflatie kan ontstaan", zegt Cornelissen.

    Prof. Eijffinger
    Hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger van de Universiteit van Tilburg vreest dat Trump de import van bepaalde goederen gaat traineren om de eigen industrie te beschermen. Dat kan via importbeperkingen voor bijvoorbeeld Duitse BMW's en Porsches of Nederlandse bloemen en landbouwproducten.

    ING
    Marieke Blom, hoofdeconoom voor ING Nederland, is bang voor het ontstaan van "handelsoorlogen". Maar volgens haar is Trumps verkiezing niet "de aankondiging van een economisch armageddon". "Het kan op termijn wel voor enige tegenwind zorgen, en dat is vervelend, nu de groei toch al op een laag niveau zit. Toch schatten we de directe economische effecten vooralsnog in als kleiner dan die van de brexit."

    Deutsche Asset Management
    Hoewel de financiële markten de overwinning van Donald Trump nauwelijks zagen aankomen, kan de Amerikaanse president voor een positieve verrassing gaan zorgen. Dat stelt Stefan Kreuzkamp, Chief Investment Officer bij Deutsche Asset Management.

    Volgens Kreuzkamp heeft Trump weliswaar weinig politieke ervaring, maar kan zijn pragmatische houding mogelijk de deur open gaan zetten om beleidsveranderingen in gang te zetten.

    Janus Capital
    Vermogensbeheerder Janus Capital ($194 miljard beheerd vermogen) laat in een reactie weten dat sommige plannen van Trump op langere termijn positief zouden kunnen uitpakken voor de Amerikaanse groei.

    Daarnaast is volgens Janus de kans op een renteverhoging door de Fed in december afgenomen. Janus ziet op korte termijn ook impact op aandelenbeurzen, valuta en staatsleningen van opkomende landen. Verder zal de dollar volgens Janus terrein prijsgeven aan de euro en de yen, doordat investeerders bewegen naar veiligere valuta.

    Op langere termijn verwacht Janus dat Trump, dankzij de Republikeinse meerderheid in het congres, in staat zal zijn belastingverlagingen en infrastructurele plannen door te voeren. Dat zou een verschuiving kunnen betekenen van monetair beleid naar het door veel centrale bankiers gewenste begrotingsbeleid.



    Schroders
    Keith Wade van Schroders: Drie beleidsterreinen zijn voor Trump heel belangrijk. Dat zijn handel, begrotingsbeleid en immigratie. “Vooral op handel heeft hij veel vrijheid als president. We denken dat hij tarieven gaat heffen voor Mexico en China, en misschien nog meer landen. Dat kan een schok betekenen voor de wereldhandel, en die staat al onder druk.”

    Qua begrotingsbeleid heeft Trump grote plannen om de economie te stimuleren en belastingen te verlagen. Volgens Wade kan dat de inflatie snel opdrijven. Tegen de huidige lage economische groei kan dat leiden tot een situatie met stagflatie.

    Veel van de daadwerkelijke impact zal afhangen van hoe het beleid van Trump eruit gaat zien, zegt Wade. “Komt er daadwerkelijk een handelsoorlog? Of blafte Trump harder dan hij bijt? Een lichtpuntje is er wel, ook bij de Brexit viel de klap voor het consumentenvertrouwen mee. Dat kan nu ook het geval zijn.”

    DNB
    Klaas Knot van DNB: De zege van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen laat zien hoe sceptisch veel Amerikanen zijn over de voordelen van globalisering. Dat heeft president woensdag gezegd tegen financieel persbureau Bloomberg.

    Met name de waardedaling van de dollar ten opzichte van de euro is volgens Knot niet goed voor Nederland. Hij waarschuwde verder dat een presidentschap van Trump veel onzekerheid met zich meebrengt, omdat zijn economische plannen nog onduidelijk zijn.

    Oostenrijk
    De Oostenrijkse centralebankpresident Ewald Nowotny noemde de verkiezingsuitslag "geen goede dag voor de wereldeconomie". Volgens hem is het afwachten hoe het beleid van de nieuwe president uitpakt. "We moeten kalm blijven, De Verenigde Staten hebben een sterke economie", voegde hij toe.

    De Europese Centrale Bank (ECB) moet momenteel waakzaam zijn, benadrukte Nowotny. Hij gaf verder aan dat de centrale bankiers in Frankfurt voorbereid zijn om in te grijpen op de financiële markten mocht dat nodig zijn.
    blablabla wat een gebler allemaal weer in koor.
    Ik ben ook geen trump fan maar laten we eerst maar eens afwachten , misschien komt de economie nu pas echt los in Amerika.
    Hij weet immers wel hoe je zaken moet doen .
    En import heffingen betekent dat alles duurder wordt , en dat betekent weer dat de rente harder gaat stijgen dan eerder verwacht , endat betekent weer dat de dollar sterker wordt.
    Allemaal goed voor Aegon .

    Morgen zul je zien dat de hele analisten kliek er weer helemaal naast zit.
    Als dat zo is lach ik weer stiekem in het vuistje het blijven toch overbetaalde kneusjes.
    Ik denk dat ze er ongeveer 100 miljoen naast zitten.
    We zullen zien nog 1 nachtje slapen.
  3. 2012 dewegomhoog 9 november 2016 20:17
    quote:

    kid carson schreef op 9 november 2016 17:12:

    We gaan verder,,,, zijn het de analisten nu over eens,,,,,, al is er weer eentje die een renteverhoging nu plotseling voor onmogelijk acht omdat Trump president is geworden,,, zo zie je maar hoe de wind waait waait het rokje.....
    Beleggers die zich voorheen nog steeds een spiegel lieten voor houden door deze bende komen bedrogen uit Maar pas op ze knokken zich terug,,,, die analisten!!!
    Trump heeft in de verkiezings campagne diverse malen geroepen dat Yellen de rente kunstmatig laag houd en dat als hij president wordt de rente gaat stijgen.
  4. 2012 dewegomhoog 9 november 2016 20:20
    quote:

    devisboer schreef op 9 november 2016 17:59:

    Iemand een voorspelling voor morgen? Of durft niemand dit aan na deze dag.
    Een zeer goede winst en ik denk dat er morgen 3% bijkomt, het kan een procentje meer of minder zijn.
    Maar ik ben en blijf positief.
    Dit jaar naar de 5 en volgend jaar naar de oude top van bijna 8
  5. 2012 dewegomhoog 9 november 2016 20:22
    quote:

    Jestbread schreef op 9 november 2016 20:00:

    Enorm Dom gedaan vanochtend, dat geef ik ruiterlijk toe. Niet meer in Aegon, gelukkig wel winst op mn sprinters behouden en met wat handelen nog een kleine plus op de borden gezet vandaag.
    Jammer voor je dat is ook precies de reden waarom ik long zit.
    Geen stress over aan of verkoop ,rustig blijven zitten tot de 8 op de borden staat.
    Daarna kijk ik of er nog meer in het vat zit of niet.
  6. niels 2083 9 november 2016 20:22
    Aegon ziet kansen na verkiezingsuitslag

    De uitslag voor de Amerikaanse verkiezingen kan positief zijn voor verzekeraars, zegt bestuursvoorzitter Alex Wynaendts van Aegon in een eerste reactie. Aegon is het grootste Nederlandse financiële bedrijf in Amerika.
    Aegon leeft in de VS van klanten die individuele regelingen hebben voor zaken die in Nederland vaak collectief geregeld zijn. 'In Amerika moeten mensen zelf sparen voor pensioen, studie en dergelijke. Dat zal nu niet veranderen', zegt Wynaendts.
    Hij noemt verder een mogelijke stijging van de Amerikaanse rente. 'Grote plannen zoals voor infrastructuur gaan vaak gepaard met meer lenen, zeker in de eerste fase. Dus dan kun je verwachten dat het leidt tot een hogere rente. Dat is gunstig voor verzekeraars, maar ook voor spaarders.' Dat de VS zullen heronderhandelen over de staatsschuld, iets wat toen nog kandidaat Donald Trump ooit heeft gezegd, lijkt Wynaendts weinig waarschijnlijk.
    Gericht op thuismarkt
    De Aegon-man denkt dat een wereldstandaard voor verzekeringsbuffers waar toezichthouders nu aan werken, analoog aan wat al bestaat voor banken, nu vertraging zal oplopen. ' Trump is erg gericht op de thuismarkt. Je kunt verwachten dat wereldwijde standaarden nu eerder vertraging zullen oplopen.'
    Wynaendts verwacht verder dat bijvoorbeeld belastinghervormingen sneller gaan nu Huis van Afgevaardigden, Senaat en president van dezelfde partij zijn.

    fd.nl/beurs/1174940/aegon-optimistisc...
  7. [verwijderd] 9 november 2016 20:36
    quote:

    alrob schreef op 9 november 2016 20:08:

    [...]
    Dat is niet dom, maar gewoon domme pech. Ik had cash klaar staan om bij te kopen en niet gedaan; notabene korte termijn calls geruild voor lang termijn calls; was dus ook niet superslim. Maar ik had niet gedacht dat Amerika zo positief zou gaan.
    Maar voorspellen is niets meer dan een gok. Ook al heb je er jaren voor geleerd en is het je fulltime werk, voorspellen blijft een gok, en dat weten alle poll-medewerkers nu ook. Bij Brexit zaten ze er volledig naast en nu ook bij de Amerikaanse verkiezingen. Ze zijn dus eigenlijk een-contra-indicator.
    Dus dan moetje niet roepen dat je enorm dom gedaan hebt. Wie weet wat vandaag al die zgn vermogensbeheerders fout gedaan hebben, en die gaan over het geld van anderen; dat is veel dommer en erger. En dan krijgen ze er nog voor betaald ook!
    Beter niet "tussentijds" handelen met calls, is duur door de spread tussen bied/laat en de kosten. Natuurlijk zijn calls hoog risico, maar aandelen ook en turbo's/sprinters al helemaal, die sneuvelen gewoon in een volatiele markt.
    Een LT call neem je niet voor een dagje of een weekje maar voor een aantal jaar.
    Want daar liggen juist die kansen op een flink hogere (of lagere) koers. Garanties heb je niet, maar dat zie je ook vandaag weer, die heb je toch nooit...
    De verhouding tussen intrinsieke waarde en huidige beurskoers is nog steeds hartstikke scheef naar mijn bescheiden mening. Ik denk dat de intrinsieke waarde te hoog is en de beurskoers te laag. Ooit kruipt dat weer naar elkaar toe.
    Succes morgen.
  8. 2012 dewegomhoog 9 november 2016 20:37
    quote:

    alrob schreef op 9 november 2016 20:32:

    Nou dat is dus een positief geluid; maar persoonlijk heb ik liever positieve cijfers morgen.
    Het is allemaal positief voor de lange termijn ,daarom moet je er nu inspringen als je er al niet inzit.
    Al die importheffingen ( waar ze nu in Europa met staal ook al mee bezig zijn ) zullen de inflatie aan wakkeren.
    De rente zal de komende jaren flink omhoog gaan , dat staat voor mij vast.
  9. 2012 dewegomhoog 9 november 2016 20:41
    quote:

    Pexs schreef op 9 november 2016 20:36:

    [...]

    Beter niet "tussentijds" handelen met calls, is duur door de spread tussen bied/laat en de kosten. Natuurlijk zijn calls hoog risico, maar aandelen ook en turbo's/sprinters al helemaal, die sneuvelen gewoon in een volatiele markt.
    Een LT call neem je niet voor een dagje of een weekje maar voor een aantal jaar.
    Want daar liggen juist die kansen op een flink hogere (of lagere) koers. Garanties heb je niet, maar dat zie je ook vandaag weer, die heb je toch nooit...
    De verhouding tussen intrinsieke waarde en huidige beurskoers is nog steeds hartstikke scheef naar mijn bescheiden mening. Ik denk dat de intrinsieke waarde te hoog is en de beurskoers te laag. Ooit kruipt dat weer naar elkaar toe.
    Succes morgen.

    De intrinsieke waarde kan niet te hoog zijn , het is immers de de totale bezittingen minus de totale schulden.
    En daar komt een bedrag uit per aandeel.
    De extreme lage koers daar ben ik het wel met je eens.
    We zijn extreem hard gedaald en ik verwacht dat we ook extreem hard terug gaan naar waar we vanaf zijn gekomen.( bijna 8 euro)
  10. [verwijderd] 9 november 2016 20:49
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 9 november 2016 20:41:

    [...]

    De intrinsieke waarde kan niet te hoog zijn , het is immers de de totale bezittingen minus de totale schulden.
    En daar komt een bedrag uit per aandeel.
    De extreme lage koers daar ben ik het wel met je eens.
    We zijn extreem hard gedaald en ik verwacht dat we ook extreem hard terug gaan naar waar we vanaf zijn gekomen.( bijna 8 euro)
    Tja wat moet je erop zeggen :)
  11. [verwijderd] 9 november 2016 21:00
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 9 november 2016 20:20:

    [...]

    Een zeer goede winst en ik denk dat er morgen 3% bijkomt, het kan een procentje meer of minder zijn.
    Maar ik ben en blijf positief.
    Dit jaar naar de 5 en volgend jaar naar de oude top van bijna 8
    op basis van welke bron c.q. onderbouwing verwacht je de koers van 8 euro?
1.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 66 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.