Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.561 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 279 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 december 2015 21:26
    quote:

    TijdVoorGroteSchoonmaak schreef op 8 december 2015 21:18:

    ik heb er ballen verstand van, 0.0 , zero , maar met boerenverstand durf ik wel te beweren dat er helemaal nooit ook maar iets van opraken van olie is geconstateerd. er is nu zeker voor 100 jaar olie, dus dat raakt niet meer op.
    Gna, gna:

    De permanente oliecrisis (2008)

    www.nieuwamsterdam.nl/de-permanente-o...

    ( en nog honderden andere boeken over Peak-Oil! )

    De reinste bull-shit, als je het mij vraagt!!

    BTW, de nu al bewezen gasreserves, zijn al genoeg voor meer dan 200 jaar stoken op huidig niveau!!!
  2. forum rang 10 voda 8 december 2015 21:40
    Olieprijs sluit licht lager, verlies deels goedgemaakt


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs zag dinsdag na het verlies van maandag en een deel van de dinsdag, kans een herstel in te zetten die de prijs ..

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $0,14 lager op $37,51, waarmee de verliezen van eerder op de dag grotendeels werden weggepoetst.

    Veel van de dynamiek rondom de olieprijs werd ook dinsdag nog steeds bepaald door de beslissing van de Opec van afgelopen vrijdag de productie niet verlaagde.

    Norbert Ruecker, hoofd van de grondstoffenresearchafdeling bij Julius Baer, waarschuwde bodemvissers niet al te veel waarde te hechten aan een herstel van de olieprijs met het huidige, grote aanbod.

    Verscheidene partijen zijn overigens terughoudend om posities in te nemen, maar in dit geval in verband met het rentebesluit van de Fed, volgende week woensdag.

    De Energy Information Administration gaf dinsdag aan dat de Amerikaanse olieproductie per dag over november met 60.000 vaten is gedaald ten opzichte van oktober. De verwachting voor een prijs per vat Amerikaanse olie voor 2015 en 2016 wordt verlaagd, terwijl de verwachting voor de productie voor 2015 wordt verhoogd.

    Later deze week volgen nog rapportages van de Opec en de International Energy Agency.

    Woensdag komen de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigt op 4 december naar buiten. De voorraden laten in de voorbije weken een stijging zien, waar deze normaal gesproken afnemen.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

  3. forum rang 10 voda 9 december 2015 16:53
    Olievoorraden VS dalen voor de eerste keer in elf weken - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Olievoorraden VS dalen onverwacht' om extra informatie toe te voegen.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week voor het eerst in de afgelopen elf weken gedaald, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration. De afname was niet voorzien

    De voorraden ruwe olie zijn in de week eindigend op 4 december met 3,57 miljoen vaten afgenomen tot een totaal van 485,856 miljoen vaten. Er was een toename van 500.000 vaten voorzien.

    De olieprijs steeg na bekendmaking van het rapport. Omstreeks 16.45 uur stijgt de januarifuture voor de olieprijs met 3,3% tot $38,79 op de New York Mercantile Exchange.

    De benzinevoorraden liepen op met 786.000 vaten. Er was een grotere stijging van 1,4 miljoen vaten voorzien. Het totaal kwam uit op 217,65 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel kwamen uit op een totaal van ongeveer 149,413 miljoen. Dit betekent een stijging van 5 miljoen vaten, terwijl er was gerekend op een toename met 1,3 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde naar 93,1% van 94,5% een week eerder en kwam daarmee onder het verwachte niveau van 95,1% uit.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 9 december 2015 21:29
    Olieprijs sluit lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is woensdag lager gesloten, ondanks een onverwachte daling van de Amerikaanse ruwe olie voorraden.

    Nadat uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week onverwacht zijn gedaald steeg de olieprijs, waarna de zorgen over het aanhoudend wereldwijd overaanbod toch weer de overhand kregen en de olieprijs opnieuw onder druk kwam te staan en de winsten vervlogen.

    De voorraden ruwe olie zijn in de week eindigend op 4 december met 3,57 miljoen vaten afgenomen tot een totaal van 485,856 miljoen vaten. Er was een toename van 500.000 vaten voorzien.

    De benzinevoorraden liepen op met 786.000 vaten. Er was een grotere stijging van 1,4 miljoen vaten voorzien. Het totaal kwam uit op 217,65 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel kwamen uit op een totaal van ongeveer 149,413 miljoen. Dit betekent een stijging van 5 miljoen vaten, terwijl er was gerekend op een toename met 1,3 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde naar 93,1% van 94,5% een week eerder en kwam daarmee onder het verwachte niveau van 95,1% uit.

    De data versterkten de reeds eerder op de dag ingezette opwaartse trend, nadat de American Petroleum Institute dinsdag laat meldde dat de voorraden ruwe olie vorige week zijn gedaald met 1,9 miljoen vaten.

    De totale voorraden olie bereikten de afgelopen weken recordhoogten, dus tekenen van een vertraging van de groei doen de zorgen over het wereldwijd overaanbod licht afnemen. De olieprijs daalde recent voor het eerst in zes jaar onder $40 per vat vanwege de zorgen over het overaanbod, aldus analisten.

    Daarnaast was er de afgelopen dagen druk, vanwege het Opec besluit vrijdag om de olie output niet te verlagen.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile $0,35 Exchange lager op $37,16.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  5. forum rang 7 handyman6 9 december 2015 22:57
    quote:

    handyman6 schreef op 8 december 2015 16:34:

    Hmmm.Nu de Russen en de Turken zwaar aan het wapenkletteren zijn en er ook een slagveld op de oliemarkt tussen de OPEc ea producenten lijkt te zijn begonnen,met een wereld eco die afglijdt,kunnen de beurzen kennelijk alleen maar om laag.
    Dag kerst rally.
    H6
    Olie kan technies naar $32, maar voor mijn shorts vind ik $35 ook heel mooi.We zijn op $36,56 geweest,gister,dus het gaat nog wel ff omlaag.
    H6
  6. [verwijderd] 10 december 2015 06:52
    We mogen op een activiteit index wachten. De digitale-geld-drukken-pinnen-ja-graag-economie is bestempelt als een slak die beschreven wordt door als agressief Draghi en een ander geblesseerd.

    Turkije, Syria of te wel die hele hoek is, maar nog niet het midden oosten, maar meer het oude Ottomaans heerschappij is officieel een nieuw land met de naam Pijplijn-iestan waar geloof moeslim voor de tweede keer een flater heeft begaan en vervangen is met centraal bank. Kortom concurrentie houdt men scherp is over het hoofd gezien, als het niet letterlijk is afgekapt.

    Betaald het om twee atoombommen wat ik al eerder hebt beredeneerd ergens daar af te gooien. Mekka en Ankara maakt hele goede kandidaten of eerst pijplijnen bombarderen?

    Subtiel zou ik zeggen pijplijnen maar kan de verschuiving van macht van westen naar China, Iran/Shiettie en Rusland dat wel aan?

    Nederland heeft officieel grond troepen via Turkije in Iraq wat isis , clitoris snijden en goedkopen olie beschermt! Heeft NL daarvoor gestemd? Zo wel en het antwoord wordt is nee, dan is het ja om Ceyhan helemaal plat te leggen.

  7. forum rang 7 handyman6 10 december 2015 08:44
    quote:

    hirshi schreef op 9 december 2015 23:01:

    Volgens Goldman Sachs mogelijk naar $ 20

    www.bloomberg.com/news/articles/2015-...
    Yes,dat heeft de Saoediese olieminister in 2014 al aangegeven,zelfs $5 ligt ie niet wakker van,want hij produceert voor $10 per barrel.
    Kennelijk wordt de soep dit keer wel heet gegeten,in de strijd om marktaandeel: schalie moet kapot!
    GrH6
  8. forum rang 10 voda 10 december 2015 16:22
    Opec voorziet daling van aanbod niet-leden

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Organisatie van olie-exporterende landen, de Opec, heeft donderdag zijn verwachtingen verlaagd voor het olieaanbod van landen die geen lid zijn van het kartel, omdat men verwacht dat de zwakke olieprijzen de komende maanden hun tol zullen eisen in de Amerikaanse olie-industrie en andere rivaliserende producenten.

    De Opec verwacht dat de productie door niet-leden in 2016 uitkomt op gemiddeld iets meer dan 57 miljoen vaten per dag, 250.000 minder dan in zijn vorige maandrapport.

    "Deze neerwaartse trend versnelt in de komende maanden, gezien diverse factoren en dan met name de lage olieprijzen en afgenomen booractiviteiten", zei de Opec donderdag.

    Het kartel verwacht dat de zwakke olieprijzen in 2016 wel voor een sterke vraag zullen zorgen. De vraag naar Opec-olie groeit volgend jaar naar verwachting met 1,25 miljoen vaten per dag, een ongewijzigd niveau ten opzichte van vorige maand. De vraag naar olie van niet-Opec leden groeit volgend jaar waarschijnlijk met 1 miljoen vaten per dag.

    Wel waarschuwt de Opec dat "de outlook voor de vraag naar olie in 2016 onderhevig is aan aanzienlijke onzekerheden die afhangen van het tempo van de wereldwijde economische groei, de ontwikkeling van de olieprijzen en weersomstandigheden, maar ook de impact van eventuele veranderingen op het gebied van energiebeleid."

    Dit jaar staat de vraag naar Opec-olie op gemiddeld 29,4 miljoen vaten per dag, onder het niveau waarop momenteel wordt geproduceerd. In 2016 komt de vraag naar olie van het kartel uit op 30,8 miljoen, een stijging van 1,5 miljoen per dag ten opzichte van dit jaar.

    In november steeg de productie van het kartel met 230.100 vaten per dag ten opzichte van een maand eerder, tot bijna 31,7 miljoen vaten per dag, en dus ruim boven het productieplafond van 30 miljoen vaten per dag dat de Opec vorige week nog handhaafde.

    In reactie hierop zijn de oliefutures deze week gedaald tot dichtbij het laagste niveau in zeven jaar.


    Door Summer Said; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 10 december 2015 22:02
    Olieprijs sluit lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, nadat de Organisatie van olie-exporterende landen in zijn maandelijks rapport meldde dat zijn eigen productie is gestegen en de productie van niet-Opec landen naar verwachting zal dalen.

    De organisatie verwacht dat de zwakke olieprijzen de komende maanden hun tol zullen eisen in de Amerikaanse olie-industrie en andere rivaliserende niet-Opec landen.

    De Opec verwacht dat de productie door niet-leden in 2016 uitkomt op gemiddeld iets meer dan 57 miljoen vaten per dag, 250.000 minder dan in zijn vorige maandrapport.

    "Deze neerwaartse trend versnelt in de komende maanden, gezien diverse factoren en dan met name de lage olieprijzen en afgenomen booractiviteiten", zei de Opec donderdag.

    Het kartel verwacht dat de zwakke olieprijzen in 2016 wel voor een sterke vraag zullen zorgen. De vraag naar Opec-olie groeit volgend jaar naar verwachting met 1,25 miljoen vaten per dag, een ongewijzigd niveau ten opzichte van vorige maand. De vraag naar olie van niet-Opec leden groeit volgend jaar waarschijnlijk met 1 miljoen vaten per dag.

    Wel waarschuwt de Opec dat "de outlook voor de vraag naar olie in 2016 onderhevig is aan aanzienlijke onzekerheden die afhangen van het tempo van de wereldwijde economische groei, de ontwikkeling van de olieprijzen en weersomstandigheden, maar ook de impact van eventuele veranderingen op het gebied van energiebeleid."

    Dit jaar staat de vraag naar Opec-olie op gemiddeld 29,4 miljoen vaten per dag, onder het niveau waarop momenteel wordt geproduceerd. In 2016 komt de vraag naar olie van het kartel uit op 30,8 miljoen, een stijging van 1,5 miljoen per dag ten opzichte van dit jaar.

    In november steeg de productie van het kartel met 230.100 vaten per dag ten opzichte van een maand eerder, tot bijna 31,7 miljoen vaten per dag, en dus ruim boven het productieplafond van 30 miljoen vaten per dag dat de Opec vorige week nog handhaafde.

    In reactie hierop sloot de januarifuture voor een vat ruwe olie donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,40 lager op $36,76.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  10. [verwijderd] 10 december 2015 22:52
    quote:

    handyman6 schreef op 9 december 2015 22:57:

    [...]Olie kan technies naar $32, maar voor mijn shorts vind ik $35 ook heel mooi.We zijn op $36,56 geweest,gister,dus het gaat nog wel ff omlaag.
    H6
    Inderdaad, mijn eerste koersdoel is ook 35 dollar. Zelf verwacht ik volgende week woensdag juist een forse toename van de olievoorraden. Dit zou ik kunnen onderbouwen met data maar dat laat ik nog even in het midden.

    De olieprijs blijft maar dalen, de schalie olie wordt als dit lang aan houd wel volgens het plan van SA uit de markt gedrukt.
  11. [verwijderd] 11 december 2015 09:17
    Gaat de dollar zakken met rente omhoog? Kan de belasting betalers of te wel de hard werkenden in Amerika rente als een indirecte belasting bekostigen? Een antwoord daarop is een goede nee. Yellen de centrale bank geld vervalster twijfelt met rente omhoog. Al mocht het omhoog gaan dan is de volgende vraag: kan zij het bekostigen om verhoging te herhalen? Centrale banken staan hunzelf te radbraken. Dit wordt ook herhaald door :Mohamed El-Erian, Allianz chief economic adviser, weighs in on how geopolitical concerns are impacting markets. en Bill Gross.

    De euro export is effe deze week 6% duurder geworden en samen met de IMF munt SDR waren ze al 10 keer te duur en verwarrend naar 20 keer. Dus niet goed voor de Baltic index die paralel beweegt omdat ze boten uit de vaart halen.

    Dus een zware druk deze maand of de olie vanwege de rente omhoog zal gaan en of Pijplijn-iestan ergens wordt plat gebombardeerd.

    Illegaal een land binnenvallen, of vernietigen ken men paar keer toepassen en dan iemand ze geduld zal opraken.
  12. [verwijderd] 11 december 2015 09:28
    Handyman6, u ken beter zeggen schalieprodcutie is goedkoopst op 95$ oude prijs. De prijs van schalie is niet afhankelijk van vraag en aanbod van gas of olie maar van financiële structuren.
    Enige prijs onder is het verpletteren van geld vervalsen of digitale geld van centrale banken.
    De prijs nu is plus 6% deze week alleen al. Dus 100,7 $ een barrel moet het zijn om schalie gewoon stabiel te kunnen houden.

    Dus dus; uw staart naar een massieve devaluatie van de SDR met gevolgen prijs in yuan.
  13. [verwijderd] 11 december 2015 11:59
    NG < $2 , belangrijk nu komt de 1 en zicht en door de aanstaande gaskoppeling de 6 voor de olie.

    postimg.org/image/blcooqgzr/

    ik zit alvast onder de trap, met mijn belangrijkste metgezel, de braadpan, op mijn hoofd (crashbestendig).

    belangrijk dat je onder een trap kan zitten, anders redt je het niet in de wereld van het grote geld.

    suc6
  14. De laatste dagen. 11 december 2015 13:04
    Er is gewoon meer chaos nodig om de olie prijs weer omhoog te laten knallen. En die chaos komt er ook wel want steeds meer landen bemoeien zich met Syrie. En een profetie in de bijbel is dat Damascus totaal vernietigd zal gaan worden hetgeen tot heden nog nooit is gebeurd, Jesaja 17. Dus op den duur zit je wel goed met olie ten opzichte met de prijs van nu. Hetgeen zich nu afspeelt rond Syrie en Irak is het begin wat eindigt met Armageddon en dat het de laatste grote slag! We leven in profetische tijden en wij zijn de laatste generatie voordat het koninkrijk van God gaat regeren. De God van Abraham, Izak en Jacob heeft dit allemaal al laten opschrijven door zijn profeten en in de bijbel staat het einde al vast. Maar het is wel uniek dat onze generatie dat mag gaan meemaken het einde van menselijke regeringen. De mensheid heeft er ook een puinhoop van gemaakt en de oorlogen, rampen etc nemen duidelijk toe. Mensen moeten Jezus als Gods zoon gaan aanvaarden zou ik zeggen, maar helaas keren steeds meer mensen zich naar God toe en willen we in West europa steeds minder van uberhaupt een schepper afweten, en dat heeft dan gevolgen want dan verlies je de zegen van God, en nu de EU zich ook steeds meer afkeert van Israel zal West Europa daar ook last van gaan krijgen, want niet voor niks dat al die vluchtelingen ( sprinkhanen) deze kant op komen en dan je volkomen kaalvreten etc. Dat is de prijs die je als land dan betaald als je jouw als land van God afwend en niks meer van een schepper wilt weten en je tegen het land Israel keert.
    Dus neem Jezus aan in je leven en erken Jezus als zoon van God en je krijgt het eeuwig leven. Het is de duivel die nu nog deze aarde domineert maar binnenkort zal het anders zijn wanneer Gods regering zal regeren met Jezus als koning.
    Een andere bijbelse profetie is onder meer dat Egypte te maken zal gaan krijgen met droogte of water tekort vanwege de bouw van de Gerd dam in Ethiopie ( de nijl). En die Gerd dam is rond 2017 klaar!
5.561 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 279 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.