Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,930   -0,180   (-3,52%) Dagrange 4,914 - 5,105 145.641   Gem. (3M) 226,6K

Deutsche Coalition: Auf Umwegen zum Ziel : TomTom

390 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pbr 14 juni 2015 13:00
    quote:

    Chiddix schreef op 14 juni 2015 12:22:

    [...]

    Koersen kunnen sterk stijgen door gebakken lucht. Termen als, een krant doorgaans goed op de hoogte of in de wandelgangen vernam ik... doen het altijd goed. Of waar rook is, is vuur.
    Nu bestaat natuurlijk de mogelijkheid , dat TT er goed uitkomt bij de verkoop van de kaartendivisie van Nokia. De keerzijde bestaat ook.

    we gaan zien morgen hoe en of er een interpretatie is van het nieuws
    daarom is het ook niet aan te geven wat dit met de koers zal doen enkel dan wat je zelf denkt, hoopt en inschat
    voor mij is dat toch positief en dus omhoog maar of dat klopt en hoeveel
    zinloos om hier uitlatingen over te doen
    feit is ook dat het zeer stil is rondom HERE
    dat is op zich niet negatief maar hoe langer onduidelijkheid bestaat en voortduurt hoe slechter dat voor de koers is.
    vrijdag was op zich niet slecht, iest ingeleverd vanaf DH maar Griekenland heeft de boel wederom eens verpest
    wat mij betreft mag die soap nu definitief eindigen
    pijn pakken en weer verder
    vergeet niet dat er echt meer landen gaan volgen de komende jaren
    echte pijn moet dus nog komen en daar gaan wij als rijkere landen nog veel nadeel van ondervinden
  2. forum rang 5 boem! 14 juni 2015 13:06
    quote:

    Pacman RTT schreef op 14 juni 2015 07:12:

    Wat is er toch met wies aan de hand..

    seekingalpha.com/article/3237006-noki...

    edelsteijn
    TomTom might split off their Maps Division and get German Car (BMW+Mercedes+Audi?) aboard (Volkswagen and Bosch already are). Bring that new and very promising company to the Nasdaq for 10b euro.
    (40% TT, 30% German Car (BMW+Mercedes+VAG), 30% free float).
    Markerleader in maps, traffic, cloud, software & services for (semi-) autonomous driving (ADAS + HAD), able to deliver that technology today and facing 10 years of spectacular growth.
    13 Jun, 07:24

    wiesje
    if you want to float a company, even if you have strong partners involved and you are unable to show beefy numbers for profits, this will never fly, it always ends in tears , the hype becomes a disappointment, no matter how well you package it also investment Bankers are no fools and if they know the partners are been let in on the basis of 3 bio and you think you can outsmart the investor to make him get in on the basis of 10 bio, you are in for a surprise TT whole market value is just over 2 bio Euro, so 10 bio $ for a spin off on the Maps, just on a bright future ? unlikely this will fly.

    The real successful floats were mostly private companies going to the exchange and able to show sustained good solid earnings, all the others ended in failure, investors on the stock exchange have no mercy, even if the free float is limitedI am not seeing this, I think TT may be contemplating capitalizing selling the maps, it may take the stock up to 15 Euro

    HG may be good, but he is no Elon Musk or Jeff Bezos, those guys are bigger than life, they get credit on their story, they are the exceptions. HG is an unknown in the US
    Wiesje komt uit de bankwereld en heeft daardoor de nodige arrogantie ontwikkeld tov de rest van de wereld blijkend uit het feit dat hij de "investors" hoger inschaalt dan degenen die met gezond verstand naar de ontwikkelingen kijken.

    Ook de opmerking over HG en daarop bescherming zoekend bij degenen die het gemaakt hebben volgens diezelfde "investorcrowd" in dit geval Elon Musk en Jeff Bezos geeft al aan dat er weinig eigen denkvermogen is ontwikkeld door Wiesje en dat hij zich zich graag laat leiden door zijn oude superieuren.

    Ik zeg dit zo uitgesproken omdat hij altijd aangaf dat de gepresenteerde wpa van eminent belang is om een aandeel te beoordelen.(vergelijk de wpa van tesla met tom2).

    Ik heb alle respect voor Elon Musk en zijn benadering van de markt spreekt mij bijzonder aan. Een spraakmakende benadering in context maar nog absoluut niet in geld die in verbluffend korte tijd een tsunami heeft veroorzaakt in de old fashioned automobielmarkt.

    Ikzelf vind de prestatie van HG vele malen groter. Hij heeft Google tegengas gegeven en het lijkt erop dat hij een winnend eindspel heeft.
    Google wilde HERE en Tom2 afbranden door gratis navigatie aan te bieden.

    Here en Tom2 hebben moeten lijden onder de prijsdruk die hierdoor ontstond ook in Automotive.
    Nu zijn de carmakers aan de beurt, of ze betalen via een overname dat wat de kaarten werkelijk waard zijn of ze betalen de leveranciers van die kaarten een behoorlijke prijs via een jaarlijkse fee.

    De tijd dat ze hun mapsleveranciers konden uitknijpen is over en zelfs voor drie leveranciers is er vodoende te verdienen in connected cars.

    Laat de auto-industrie die nu de hete adem van Tesla in de nek voelt van wat de marktverhoudingen over tien jaar kunnen zijn maar zelf uitmaken hoe zij de beste kans maken om te overleven.
    Is dat met behulp van Google, Here of Tom2.

    Onverschillig hoe die keuze uitpakt is het voor mij duidelijk dat Tom2 in haar automotive division minimaal 10 keer omzet zal scoren in 2025 tov 2015.

    Advies aan Wiesje: zet je vooringenomendheid een beetje van je af indien het gaat wie de markt het beste kan lezen.
    Jouw oud collega's komen niet verder dan een gedempt verhaal omdat zij zich niet willen vergalopperen.

    Nogmaals verdiep je in de cijfers van MS dan zal je zien dat zij vergeten zijn dat de omzet stapelbaar is dus hun 29.90 euro koersdoel komt veel overeen met mijn absoluut droomscenario van 240 euro.



  3. mjmj 14 juni 2015 13:36
    quote:

    martinmartin schreef op 14 juni 2015 13:06:

    [...]

    Ook de opmerking over HG en daarop bescherming zoekend bij degenen die het gemaakt hebben volgens diezelfde "investorcrowd" in dit geval Elon Musk en Jeff Bezos ...
    Het anglosaktische denken is besmet met het virus van de "big leader'. Prestaties van organisaties worden gezien als prestaties van de "big leader". De big leader heeft het allemaal eerder gezien en toegepast dan de concurrentie. Dit denkframe gaat gepaard met het idee dat er maar 1 perceptie is van de werkelijkheid (en dat is de amerikaanse).

    De denkframes in de bankenwereld zijn losgezongen van de echte economie, dat kan ook niet anders want de markt praat niet terug anders dan met koersfluctuaties. Er is geen corrigerend mechanisme op het denken van banksters, het is een gesloten systeem. Joris Luyendijk heeft daar interessante dingen over geschreven.

  4. [verwijderd] 14 juni 2015 13:38
    quote:

    harrysnel schreef op 14 juni 2015 11:17:

    Als het Duitse artikel correcte voorstelling geeft van stand van zaken vind ik het "veel meer dan een bevestiging van wat we al wisten"

    Enige weken geleden is er een delegatie vanuit 2e bestuurslaag van de autobouwers met TT gaan praten. Dit is heel belangrijk want duidt al op praktische uitwerking. Deze ploeg is niet op eigen initiatief afgereisd naar Amsterdam. Er zijn gesprekken geweest tussen de absolute top van de autobouwers en TT en die gesprekken waren iig aanleiding genoeg om personeelsleden van de uitvoerende top erop uit te sturen om zaken te gaan regelen.

    Daarna zijn er ook al de voorbereidingen geweest voor due dilligence. Dan zit je echt al heel ver in een overnameproces. Zo heeft bv Nutreco Cargill een dergelijk boekenonderzoek geweigerd omdat er "alleen maar een intentie lag voor een bod maar dat was nog niet concreet genoeg". Waarom zou Goddijn zich in de kaarten laten kijken door (potentiële) klanten? Een boekenonderzoek kun je lang tegenhouden, zie bv Nutreco. Het is totaal onverstandig om je mogelijke klanten te laten zien wat voor huidige contracten je hebt, hoe je kostprijs is opgebouwd, wat je financiële armslag is etc. Dat is schadelijk voor de mogelijk toekomstige contractbesprekingen met deze potentiële klanten. En wat te denken van VW? Die zullen ook absoluut niet willen dat TT zomaar ff inzicht geeft in het HAD contract dat zij met TT hebben afgesloten. Hoe de gemeenschappelijke investeringen zijn geregeld en onder welke voorwaarden. Dat er gesproken wordt over boekenonderzoek is nieuws dat voor mij spectaculair is. Niet een bevestiging wat we al wisten.

    Nogmaals, ik ga hierbij ervan uit dat het artikel in de Suddeutsche Zeitung correct is. Dat weet ik dus niet maar de hoge mate van details doet mij wel denken dat er kern van waarheid in zit.
    @harrysnel

    Is het volgens de regeltjes van AFM dan niet gebruikelijk en in dit geval zelfs gewenst, dat TomTom a.s. maandag met een Persberichtje moet komen, waarin zij de Media en de "kleinere" aandeelhouders fatsoenlijk hierover informeert, inzake potentiële kandidaten? Mij dunkt dat een "due dilligence" buitengewoon Koersinformatie gevoelig ligt?!?

    Moet 'onze' Voorzitter en Woordvoerder van de schreeflelijke V.E.B. dan niet effe op RTLZ verschijnen?!? en om duidelijkheid vragen??

    Ciao!
  5. [verwijderd] 14 juni 2015 13:39
    quote:

    Johan@61 schreef op 14 juni 2015 13:38:

    [...]

    @harrysnel

    Is het volgens de regeltjes van AFM dan niet gebruikelijk en in dit geval zelfs gewenst, dat TomTom a.s. maandag met een Persberichtje moet komen, waarin zij de Media en de "kleinere" aandeelhouders fatsoenlijk hierover informeert, inzake potentiële kandidaten? Mij dunkt dat een "due dilligence" buitengewoon Koersinformatie gevoelig ligt?!?

    Ciao!

    kwou het net posten,is het niet zo dat een beursgenoteerd bedrijf dit moet melden indien dit zo is...
  6. [verwijderd] 14 juni 2015 13:42
    Als de Duitsers een due dilligence hebben uitgevoerd bij Tom2, hoef je toch niet gelijk te denken aan een overname?
    Men kan toch ook de boeken willen inzien om te kijken of Tom2 een goed alternatief is voor Here in geval ze de bieding op Here niet winnen?
    Blijft inderdaad vreemd (indien juist) dat Tom2 zich in de boeken laat kijken. Daar kan een Apple en een VW inderdaad niet blij mee zijn lijkt me.
  7. [verwijderd] 14 juni 2015 13:49
    quote:

    JanssenB schreef op 14 juni 2015 13:42:

    Als de Duitsers een due dilligence hebben uitgevoerd bij Tom2, hoef je toch niet gelijk te denken aan een overname?
    Men kan toch ook de boeken willen inzien om te kijken of Tom2 een goed alternatief is voor Here in geval ze de bieding op Here niet winnen?
    Blijft inderdaad vreemd (indien juist) dat Tom2 zich in de boeken laat kijken. Daar kan een Apple en een VW inderdaad niet blij mee zijn lijkt me.
    hoezo,het is 1 v/d 2 Overname of Deelneming in onderneming,jij laat in principe toch ook niemand in je woning rondkijken of je moet het willen verhuren cq verkopen
  8. [verwijderd] 14 juni 2015 13:51
    quote:

    JanssenB schreef op 14 juni 2015 13:42:

    Als de Duitsers een due dilligence hebben uitgevoerd bij Tom2, hoef je toch niet gelijk te denken aan een overname?
    Men kan toch ook de boeken willen inzien om te kijken of Tom2 een goed alternatief is voor Here in geval ze de bieding op Here niet winnen?
    Blijft inderdaad vreemd (indien juist) dat Tom2 zich in de boeken laat kijken. Daar kan een Apple en een VW inderdaad niet blij mee zijn lijkt me.
    Wat krijgen we nou?

    Een 'vreemde' vrijblijvend in je Keuken laten kijken?

    Vraag het maar aan 'Herman den Blijker' of "Lonnie" of zij het leuk zouden vinden als een 'derde' zomaar in je keuken mag 'gluren' en dan je recepten meejatten!
    Je hebt tegenwoordig ook een Bandietengeit, die alles zo vast kan leggen en binnen enkele seconden al je 'kostprijzen' via youtube kan zetten en verspreiden :-)

    Ciao!
  9. [verwijderd] 14 juni 2015 13:52
    quote:

    Johan@61 schreef op 14 juni 2015 13:38:

    [...]

    @harrysnel

    Is het volgens de regeltjes van AFM dan niet gebruikelijk en in dit geval zelfs gewenst, dat TomTom a.s. maandag met een Persberichtje moet komen, waarin zij de Media en de "kleinere" aandeelhouders fatsoenlijk hierover informeert, inzake potentiële kandidaten? Mij dunkt dat een "due dilligence" buitengewoon Koersinformatie gevoelig ligt?!?

    Moet 'onze' Voorzitter en Woordvoerder van de schreeflelijke V.E.B. dan niet effe op RTLZ verschijnen?!? en om duidelijkheid vragen??

    Ciao!

    Onzin en wel hierom, staat in het artikel: Auf Nachfrage will das keiner bestätigen: Man nehme keine Stellung zu Gerüchten oder Marktspekulationen, heißt es etwa von Tomtom selbst.

    Ze gaan echt niet reageren op ieder gerucht of krantenartikel van journalisten.
  10. pbr 14 juni 2015 13:54
    quote:

    JanssenB schreef op 14 juni 2015 13:42:

    Als de Duitsers een due dilligence hebben uitgevoerd bij Tom2, hoef je toch niet gelijk te denken aan een overname?
    Men kan toch ook de boeken willen inzien om te kijken of Tom2 een goed alternatief is voor Here in geval ze de bieding op Here niet winnen?
    Blijft inderdaad vreemd (indien juist) dat Tom2 zich in de boeken laat kijken. Daar kan een Apple en een VW inderdaad niet blij mee zijn lijkt me.
    Een due diligence is niet allen inzage in boeken
    Dan is er al een intentieverklaring overeengekomen voor wat betreft deelneming of overname
    Laatste is niet waarschijnlijk maar wel mogelijk
    Dit is een zeer gevoelig onderdeel van een deelneming aangezien het zeer vertrouwelijke informatie geeft
    Daar stem je alleen mee in als er al een conceptovereenkomst ligt
    Het resultaat van de DD is dan enkel van dubbelcheck en bevestiging
    Tenzij de boeken zaken aan het licht brengen die niet eerder duidelijk waren
    Oftewel, als er een DD uitgevoerd wordt is dit zeer bepalend voor de koersontwikkeling en zal er dus bekendheid aan gegeven moeten worden
    Gebeurt dat morgen niet voor 9 uur dan zijn de geruchten dus niet juist
    Ik verwacht dan ook nieuws hierover voor 9 uur
  11. Toller 14 juni 2015 13:54
    quote:

    JanssenB schreef op 14 juni 2015 13:42:

    Als de Duitsers een due dilligence hebben uitgevoerd bij Tom2, hoef je toch niet gelijk te denken aan een overname?
    Men kan toch ook de boeken willen inzien om te kijken of Tom2 een goed alternatief is voor Here in geval ze de bieding op Here niet winnen?
    Blijft inderdaad vreemd (indien juist) dat Tom2 zich in de boeken laat kijken. Daar kan een Apple en een VW inderdaad niet blij mee zijn lijkt me.
    Je laat pas iemand de boeken zien als er op hoofdlijnen al een akkoord is.
    Hoewel ik het hoop heb ik nog nergens kunnen lezen dat er een boekenonderzoek heeft plaatsgevonden.
  12. NoWorry 14 juni 2015 13:57
    quote:

    JanssenB schreef op 14 juni 2015 13:42:

    Als de Duitsers een due dilligence hebben uitgevoerd bij Tom2, hoef je toch niet gelijk te denken aan een overname?
    Men kan toch ook de boeken willen inzien om te kijken of Tom2 een goed alternatief is voor Here in geval ze de bieding op Here niet winnen?
    Blijft inderdaad vreemd (indien juist) dat Tom2 zich in de boeken laat kijken. Daar kan een Apple en een VW inderdaad niet blij mee zijn lijkt me.

    In mijn tijd was dit een standaard onderdeel van een Request For Tender.
    Dit om een inzicht te krijgen in de continuiteit van een bedrijf in het geval een langdurige verbintenis wordt aangegaan. Gaat niet zo diep als een overname DD.
    Hoeft dus niets te maken hebben met een overname.

    Groet
  13. [verwijderd] 14 juni 2015 14:01
    quote:

    pbr schreef op 14 juni 2015 13:54:

    [...]
    Een due diligence is niet allen inzage in boeken
    Dan is er al een intentieverklaring overeengekomen voor wat betreft deelneming of overname
    Laatste is niet waarschijnlijk maar wel mogelijk
    Dit is een zeer gevoelig onderdeel van een deelneming aangezien het zeer vertrouwelijke informatie geeft
    Daar stem je alleen mee in als er al een conceptovereenkomst ligt
    Het resultaat van de DD is dan enkel van dubbelcheck en bevestiging
    Tenzij de boeken zaken aan het licht brengen die niet eerder duidelijk waren
    Oftewel, als er een DD uitgevoerd wordt is dit zeer bepalend voor de koersontwikkeling en zal er dus bekendheid aan gegeven moeten worden
    Gebeurt dat morgen niet voor 9 uur dan zijn de geruchten dus niet juist
    Ik verwacht dan ook nieuws hierover voor 9 uur
    dat meen ik toch ook maar ff,en erbij vermeldt dat er ook zoiets als een fikse boete (lees "kijkgeld") op staat,mocht de Conceptovereenkomst Niet doorgaan,hou me te goed!
  14. [verwijderd] 14 juni 2015 14:04
    quote:

    Vici schreef op 14 juni 2015 13:52:

    [...]

    Ze gaan echt niet reageren op ieder gerucht of krantenartikel van journalisten.
    Klopt. Gaat erom wat erin staat. Als er gesprekken plaatsvinden met het Duits consortium, kan men dat op zijn minst melden. Men kan het daarbij laten zonder in details te treden.
  15. [verwijderd] 14 juni 2015 14:07
    quote:

    martinmartin schreef op 14 juni 2015 13:06:

    [...]

    Wiesje komt uit de bankwereld en heeft daardoor de nodige arrogantie ontwikkeld tov de rest van de wereld blijkend uit het feit dat hij de "investors" hoger inschaalt dan degenen die met gezond verstand naar de ontwikkelingen kijken.

    Ook de opmerking over HG en daarop bescherming zoekend bij degenen die het gemaakt hebben volgens diezelfde "investorcrowd" in dit geval Elon Musk en Jeff Bezos geeft al aan dat er weinig eigen denkvermogen is ontwikkeld door Wiesje en dat hij zich zich graag laat leiden door zijn oude superieuren.

    Ik zeg dit zo uitgesproken omdat hij altijd aangaf dat de gepresenteerde wpa van eminent belang is om een aandeel te beoordelen.(vergelijk de wpa van tesla met tom2).

    Ik heb alle respect voor Elon Musk en zijn benadering van de markt spreekt mij bijzonder aan. Een spraakmakende benadering in context maar nog absoluut niet in geld die in verbluffend korte tijd een tsunami heeft veroorzaakt in de old fashioned automobielmarkt.

    Ikzelf vind de prestatie van HG vele malen groter. Hij heeft Google tegengas gegeven en het lijkt erop dat hij een winnend eindspel heeft.
    Google wilde HERE en Tom2 afbranden door gratis navigatie aan te bieden.

    Here en Tom2 hebben moeten lijden onder de prijsdruk die hierdoor ontstond ook in Automotive.
    Nu zijn de carmakers aan de beurt, of ze betalen via een overname dat wat de kaarten werkelijk waard zijn of ze betalen de leveranciers van die kaarten een behoorlijke prijs via een jaarlijkse fee.

    De tijd dat ze hun mapsleveranciers konden uitknijpen is over en zelfs voor drie leveranciers is er vodoende te verdienen in connected cars.

    Laat de auto-industrie die nu de hete adem van Tesla in de nek voelt van wat de marktverhoudingen over tien jaar kunnen zijn maar zelf uitmaken hoe zij de beste kans maken om te overleven.
    Is dat met behulp van Google, Here of Tom2.

    Onverschillig hoe die keuze uitpakt is het voor mij duidelijk dat Tom2 in haar automotive division minimaal 10 keer omzet zal scoren in 2025 tov 2015.

    Advies aan Wiesje: zet je vooringenomendheid een beetje van je af indien het gaat wie de markt het beste kan lezen.
    Jouw oud collega's komen niet verder dan een gedempt verhaal omdat zij zich niet willen vergalopperen.

    Nogmaals verdiep je in de cijfers van MS dan zal je zien dat zij vergeten zijn dat de omzet stapelbaar is dus hun 29.90 euro koersdoel komt veel overeen met mijn absoluut droomscenario van 240 euro.
    Bedankt voor de duidelijke opheldering MM.
    Ik vind Wies een beetje anders reageren dan normaal, vandaar dit ik het hier aanhaalde vanochtend.
  16. harrysnel 14 juni 2015 14:09
    quote:

    Johan@61 schreef op 14 juni 2015 13:38:

    [...]

    @harrysnel

    Is het volgens de regeltjes van AFM dan niet gebruikelijk en in dit geval zelfs gewenst, dat TomTom a.s. maandag met een Persberichtje moet komen, waarin zij de Media en de "kleinere" aandeelhouders fatsoenlijk hierover informeert, inzake potentiële kandidaten? Mij dunkt dat een "due dilligence" buitengewoon Koersinformatie gevoelig ligt?!?

    Moet 'onze' Voorzitter en Woordvoerder van de schreeflelijke V.E.B. dan niet effe op RTLZ verschijnen?!? en om duidelijkheid vragen??

    Ciao!

    Er wordt in het artikel gesproken over een mogelijk boekenonderzoek:

    "In dieser Woche wurde den Angaben zufolge in Amsterdam zwischen einer deutschen Arbeitsdelegation und den Niederländern über eine sogenannte due dilligence gesprochen, also die eingehende Durchsicht von Geschäftszahlen durch potenzielle Käufer..."

    Ik heb geen verstand van dit vakgebied (regelgeving M&A) maar mij lijkt dat als het boekenonderzoek daadwerkelijk gaat plaatsvinden dit ook gemeld moet worden. Nu dus nog geen noodzaak. Bij andere overnames die ik heb " meegemaakt" blijkt meestal achteraf dat er allang tussen partijen wordt gesproken. Er is ook wens om het stil te houden; de kip te laten broeden:). Wanneer het zo concreet wordt dat het openbaar gemaakt moet worden lijkt mij voor groot deel subjectief. Boekenonderzoek, indicatief bod....dan ben je m.i. die grens voorbij. Maar nogmaals, dit is de inschatting van een leek op dit gebied.

    Groet!
  17. OVI 14 juni 2015 14:21
    quote:

    JanssenB schreef op 14 juni 2015 13:42:

    Als de Duitsers een due dilligence hebben uitgevoerd bij Tom2, hoef je toch niet gelijk te denken aan een overname?
    Men kan toch ook de boeken willen inzien om te kijken of Tom2 een goed alternatief is voor Here in geval ze de bieding op Here niet winnen?
    Blijft inderdaad vreemd (indien juist) dat Tom2 zich in de boeken laat kijken. Daar kan een Apple en een VW inderdaad niet blij mee zijn lijkt me.
    Due Dilligence kan zich misschien ook alleen richten op bijvoorbeeld de verdeling van aandelen met een focus op de beschermingsconstructie.
    Dat kan de Duitsers het vertrouwen geven dat TomTom zelfstandig en onafhankelijk blijft.
    wellicht zelfs dat de Duitsers een aandelenpakket kopen, om zichzelf ook zeker te stellen van het feit dat de strategie van TomTom ongewijzigd blijft in de toekomst (waar hebben we dat eerder gezien? / ASML)

    gr. OVI
390 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.