Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Vermogensbeheer« Terug naar discussie overzicht

Zeer slecht 2013 voor ING Vermogensbeheer

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sunni 3 april 2014 10:14
    Wie belegde via ING Vermogensbeheer heeft in 2013 pech gehad, de resultaten zijn ronduit bedroevend. Zeker als men nog een procent aftrekt voor kosten die bij ALEX verwerkt zitten in de rendementscijfers maar voor ABN-AMRO en ING niet.

    -------- ALEX ----------------- ABN-AMRO ------------------ ING
    1 - 6,4% Defensief --------- 7,2% Defensief ---------- 1,8% Zeer defensief
    2 - 16,9% Behoedzaam -- 10,4% Matig Defensief - 4,5% Defensief
    3 - 15,5% Offensief -------- 12,9% Matig Offensief - 7,1% Neutraal
    4 - 18,1% Speculatief ----- 15,5% Offensief --------- 10,2% Offensief
    5 - 20,5% Zeer spec. ------ 19,2% Zeer Offensief -- 13,0% Zeer offensief

    Helemaal in de aap gelogeerd zit je bij ING zeer defensief, 1.8%, na kosten ongeveer 1% rendement, vergeleken met 6.4% voor ALEX en 6.2% (na kosten) voor ABN-AMRO. Dit is zonder meer een blamage.

    Erg, erg pijnlijk wordt het als je dan op de website van ING leest: "We zijn trots op onze rendementscijfers"
  2. [verwijderd] 3 april 2014 17:49
    Sunni, helaas kunnen de rendementen van deze 3 beheerders niet zo maar met elkaar vergeleken worden. Het zijn nu echt "appels en peren". De samenstelling van de beleggingsportefeuilles en risico's die je daarbij loopt als belegger verschillen onderling namelijk flink. Wat de ene beheerder een neutrale portefeuille noemt kan bij een andere beheerder de naam offensief meekrijgen. Helaas is er geen regulering als het gaat om de benaming van portefeuilles op basis van asset allocatie dus iedere beheerder doet hier zijn eigen ding.

    Bijvoorbeeld de Defensief portefeuille van Alex zit voor 50% in aandelen en 50% in obligaties. Alex noemt dit Defensief en andere beheerders noemen dit vaak een Neutrale portefeuille zoals ook ING doet dus een vergelijk gaat hier mank. De Alex Behoedzaam portefeuille zit bijvoorbeeld voor 100% in aandelen en andere beheerders noemen een dergelijke portefeuille vaak Offensief.

    Voor ons als vergelijkingssite dus ook lastig daarom waarschuwen we hier ook voor op onze site.

    Vermogensbeheer.nl

    Koen Laarhoven
  3. Sunni 3 april 2014 21:39

    Wat dat betreft lijken de banken op de telefoon aanbieders, de tarieven en voorwaarden worden dermate ingewikkeld en ondoorzichtig gemaakt dat een vergelijking tussen verschillende aanbieders praktisch onmogelijk is.

    Maar om de verhouding tussen aandelen/obligaties te geven voor ABN-AMRO en ING:

    --------------------- ING ---------------- ABN-AMRO
    Zeer defensief - 10% / 90% ------------- 0% / 90%
    Defensief -------- 30% / 70% ------------ 15% / 75%
    Neutraal --------- 50% / 50% ------------ 30% / 55%
    Offensief -------- 70% / 30% ------------ 50% / 35%
    Zeer offensief -- 90% / 10% ------------ 85% / 0%

    ABN-AMRO haalt niet 100% omdat ze wat ruimte vrij laat voor alternatieve en liquiditeiten maar de de verhoudingen volgen elkaar redelijk en kunnen bijvoorbeeld niet gebruikt worden om een rendementsverschil van 1.8% tegen 7.2% te verklaren voor het profiel zeer defensief. ING heeft gewoon ondergepresteerd.

    Of laat ik het zo zeggen: ING heeft voor 2013 haar rendementscijfers niet gepubliceerd naast de benchmark die zijzelf hanteert. (MSCI World Index en Citi Euro Goverment Bond Index). I rest my case.

  4. [verwijderd] 24 oktober 2014 19:52
    Verbaasd lees ik deze beoordeling. Bij ALEX ben ik net tijdig gestopt met een verlies van bijna 9 % dit jaar bij keuze "behoedzaam". Dagelijks ontvang ik berichten dat anderen nu pas stoppen en nog grotere verliezen hebben. En wat kosten betreft zijn mijn ervaringen met ALEX ook niet goed, onverwacht werden bij het sluiten nog allerlei posten opgevoerd. Mijn broer heeft drie ton bij -elk de helft- ING en ABN-AMRO ondergebracht en vertelt me dat het rendement voldoende is voor zijn gewone kosten van levensonderhoud. Liegt hij me voor en heeft hij ook zo fors verloren. Over de forse verliezen bij ALEX heb ik meer dan 100 berichten ontvangen. Ook de VEB is bezig met de voorbereiding van een klachtenprocedure over de onjuiste informatie verstrekt door ALEX heb ik gelezen.
  5. [verwijderd] 24 oktober 2014 20:03
    Aanvulling: ik realiseer me nu dat dit het eerste bericht niet over 2014 maar over 2013 ging, een jaar waarbij mijn roer ook zeer tevreden was over zijn beide vermogensbeheerder. ALEX leidt dit jaar de extreme verliezen, maar in toegezonden berichten hierover lees ik ook dat iemand vier nauwelijks wat verdiend heeft.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.