Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Corbion AEX:CRBN.NL, NL0010583399

Laatste koers (eur) Verschil Volume
20,060   -0,740   (-3,56%) Dagrange 19,990 - 20,800 55.637   Gem. (3M) 91,7K

CSM Lekkerrrr Snoepje .......

5.041 Posts
Pagina: «« 1 ... 172 173 174 175 176 ... 253 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Emielvk 2 september 2013 18:43
    2013-09-02
    Corbion reports progress share buyback program
    Corbion (the new trade name of CSM nv) reports that in the past trading week it has repurchased 222,134 of its ordinary shares totaling € 3,989,077.17 at a volume weighted average price of € 17.9580 per share and 409,513 financing preference shares (serie FPC) at par totaling € 9,607,175.00.
  2. [verwijderd] 3 september 2013 21:51
    Ten eerste moet men wat hier getoeterd wordt op dit draadje met een korrel zout nemen. Het is gewoon duidelijk waarneembaar dat CSM een steeds minder liquide aandeel aan het worden is. Dit is voor mij een van de redenen om niet meer te traden in CSM (te weinig volume). Hierdoor worden de posities van de market maker zeer transparant en de liquidy provider heeft een voorkeur voor priemgetallen. Ik heb geen "fraude" in dit aandeel kunnen ontdekken anders dan de gebruikelijk long en ook short gaande partijen.
    Weinig volume, CSM is aandelen aan het inkopen terwijl institutionele beleggers hun positie nog aan het uitbreiden zijn is ASR Nederland N.V. haar positie aan het verkleinen.
    www.afm.nl/nl/professionals/registers...
    Opvallend is dat er vorige week preferente aandelen zijn ingekocht uit de serie c voor 23.46 euro per stuk. De waarde van de prefs ligt vast in de statuten wijziging van CSM uit 2007. Deze stukkies zijn ook buiten de beurs omgegaan.
  3. Bir 4 september 2013 19:29
    quote:

    Isildur1 schreef op 30 augustus 2013 12:17:

    [...]

    Ik geloof nooit en te nimmer in TA. Het is gebaseerd op lijntjes trekken achteraf. Je hebt er dan ook niks aan om hiermee koersen in de toekomst proberen te voorspellen. De lijnen die getrokken worden kunnen ook naar believen worden gemaakt. Als TA zou kunnen voorspellen dan zou iedereen miljonair zijn lijkt mij.
    Beste @Isildurf,

    Stevige reactie verdient een dito reactie.

    Iedereen moet lekker zelf bepalen welke instrumenten te gebruiken, voor mij zijn dat TA, FA en sentimenten. Je uitspraken maken duidelijk dat je geen idee hebt wat TA inhoudt. Je komt zelfs niet eens in de buurt van de klepel, want de methode heeft helemaal niets te maken met lijnen trekken achteraf of koersen voorspellen. Ook TA is (helaas) geen glazen bol.
    TA werkt met indicatoren die met een signaal / niveau aangeven of je moet kopen of verkopen, niks meer niks minder. TA zegt ook niet hoever je gaat terugvallen na een verkoop signaal of hoveel je gaat stijgen na een koopsignaal, wel maakt TA duidelijk waar de koers steun zou kunnen vinden of weerstand mag verwachten. Hoe meer indicatoren een signaal afgeven, des te waarschijnlijker de koersreactie omhoog of omlaag.
    De benaderingswijze is voor mij niet zaligmakend maar wel bruikbaar naast alle andere. Veel kopers / verkopers gebruiken weerstand (er komen veel verkopers in de markt) en steunniveau's (er komen veel kopers in de markt) om stop-losses aan te koppelen. TA is beleggen zonder emotie, maar ja vraag is altijd of psyche van de belegger ook kil en zakelijk de signalen volgt............ikzelf in elk geval niet.......had ik dat wel gedaan, dan was ik tot op heden vele duizenden euro's rijker geweest. Maar net als velen ben ook ik vaak te greedy, stap te laat uit bij een daling (komt wel weer goed) of te laat instappen of winst nemen bij een stijging (er komt vast nog een hogere koers).

    Kortom TA werkt als je de methode goed gebruikt en trouw volgt, maar zoals gezegd kun je niet voorspellen hoeveel winst je meer maakt of hoeveel minder verlies.

    Ik zou alleen oppassen met een mening te ventileren als je niet weet waarover je het hebt, maar da is aan jou. En mocht je meer willen weten, dan staat vragen vrij.

    Grtn Bir.

    PS: Steunniveaus's liggen rond 17,70€ en 17,05€. Bij de oude top van 19,10€ ligt de eerste serieuze weerstand. Oja, en we zitten met Corbion in een correctiefase van uptrend. Allemaal volgens TA.

  4. [verwijderd] 4 september 2013 20:31
    dat het csm / corbion aandeel minder interessant is om in te traden daar ben ik het absoluut niet mee eens.
    heeft men geen stukjes d'accord maar heeft men ze wel in portefeuille dan zie ik niet in waarom men niet meermaal per week een deel verkoopt en later weer terug koopt.
    vandaag b.v. deed csm laag € 18.09 / hoog € 18.25.
    natuurlijk verkoopt/koopt men nimmer op de hoogste noch op de laagste dagkoers maar b.v. binnen een duppie kan men toch de laatste tijd best wat centjes binnen harken, wat de totale aanschafprijs toch steeds weer lager zet.
    verder denk ik dat je nimmer meer ta kunt gebruiken, zeker niet voor een fonds dat exit beurs gaat.
    wat ik een veel betere indicatie vind zijn momenteel de opties.
    neem nu gisteren.
    er zijn 125 puts serie nov. € 19.- gegaan à 1.30,
    275 puts serie okt. € 19,- gegaan à 1.10 en
    375 puts serie sept € 19.21 gegaan à 1.10.

    we hebben het dus wel over 82500 aandeeltjes ,dus ongeveer over meer dan 65 % van de normale daghandel (tot 17.30) de laatste dagen!

    nu zijn er drie mogelijkheden, quod erat demonstrandum, zoals ik geleerd heb bij mijn eerste stappen op het pad der euclidische wetenschap.

    a- deze 825 puts zijn gebruikt op een oude positie te sluiten.
    omdat ik al meer dan 3/4 jaar csm in portefeuille heb en daarmee tevens zeer nauwgezet het optieboek van o.a. csm volg kan ik verzekeren dat dit niet het geval is.
    blijven over : er zijn 825 puts gekocht, dan zoudt ge denken dat koper bang is dat csm de dieperik ingaat, wat ik zelf sterk betwijfel of één partij heeft geschreven met de wetenschap dat men de € 88670 met aftrek van de paar eurootjes kosten brooker in de knip mag houden.
    ja komen jullie maar!
    beste hummax ik begrijp dat u/je weer dit najaar afreist naar souillac , conques is niet ver (na 23 okt. zit ik alleen en een logeerkamer voor 2 personen incl douche en wc is gratis ter beschikking) dus laat het evt. even weten wanneer en of, je van mijn aanbod gebruik wilt maken.
    met vr.gr.

    ceterum censeo moderatores dimittendos esse.

  5. [verwijderd] 5 september 2013 10:31
    quote:

    Bir schreef op 5 september 2013 10:01:

    Voor diegenen die wel geloven in TA, als we vandaag sluiten boven 18,36 € is dat een sterk signaal. Dan verbetert de trend, komen er meer kopers in de markt en worden stop-losses verlegd.
    Bir, intressant stuk over TA. Dank voor je bijdrage!
  6. [verwijderd] 5 september 2013 18:53
    hoi bir, ik wilde je even complimenteren met de manier waarop je de vragen op dit forum beantwoord. Ik ben het niet altijd met je eens en snap ook niet altijd je strategie ( waarom ben bijvoorbeeld uitgestapt om kort daarop weer in te stappen?), maar de rustige toon van je posts en de manier waarop je je kennis deelt zijn een grote bijdrage voor dit draadje. Ik lees het graag.

    Dan iets over een mogelijke overname: er wordt veel gespeculeerd dat DSM dat zou kunnen doen, maar hoe langer ik er over nadenk, hoe minder logisch ik het vind. De strategie van beide bedrijven komt niet overeen. Corbion zet in op groene bulk chemicaliën terwijl DSM het meer in de Life sciences en hoogwaardige materialen zoekt. Ik heb steeds meer de indruk dat Corbion het grotendeels zelfstandig wil doe. en alleen op specifieke gebieden zal samenwerken met andere partijen.
    iemand een andere mening?
    GG.
  7. [verwijderd] 5 september 2013 22:08
    quote:

    grote grutjes schreef op 5 september 2013 18:53:

    hoi bir, ik wilde je even complimenteren met de manier waarop je de vragen op dit forum beantwoord. Ik ben het niet altijd met je eens en snap ook niet altijd je strategie ( waarom ben bijvoorbeeld uitgestapt om kort daarop weer in te stappen?), maar de rustige toon van je posts en de manier waarop je je kennis deelt zijn een grote bijdrage voor dit draadje. Ik lees het graag.

    Dan iets over een mogelijke overname: er wordt veel gespeculeerd dat DSM dat zou kunnen doen, maar hoe langer ik er over nadenk, hoe minder logisch ik het vind. De strategie van beide bedrijven komt niet overeen. Corbion zet in op groene bulk chemicaliën terwijl DSM het meer in de Life sciences en hoogwaardige materialen zoekt. Ik heb steeds meer de indruk dat Corbion het grotendeels zelfstandig wil doe. en alleen op specifieke gebieden zal samenwerken met andere partijen.
    iemand een andere mening?
    GG.
    Het stukje van Bir aangaande TA heeft hij zeer goed samengevat. Bir plaats jij nu eens een TA plaatje, heb ik ook in het verleden hier gedaan. Ik vindt TA ook heel belangrijk al moet men FA ook beheersen en daarnaast het nieuws volgen. Een van mijn betere trades was om op de dag van de frequentieveiling mijn zeer grote positie, met bescheiden plusje, in KPN alles bestens de deur uit te doen. Ik was toen onderweg met de auto toen ik het nieuws op de radio hoorde. Gelijk bij de eerstvolgende tankstelle gebruik gemaakt van de moderne verworvenheden, de smartphone. Ik denk wel eens aan mijn pa hoe hij lang geleden ook wel eens handelde via zo'n draaitelefoon en daarna nog eens in de wacht bij ABN en geholpen door teletekst met 20 min. vertraging de koersen volgde, om een order door te geven. Nu in het computer tijdperk moet men veel strakker op de posities letten. Het is gewoon allemaal veel sneller geworden. CSM is een relatief traag fonsje in mijn opinie. Ik heb bewust twee extremen opgezocht. De gehaktmolen KPN met een neergaande koers en CSM in opgaande relatief kabbelend beekje om mij te oefenen in het traden.

    Nu DSM. DSM heeft aangegeven dat dat ze dit jaar geen overnames meer gaan doen daarnaast heeft Feike Sijbesma aangegeven tijdens een Q update geen interesse te hebben in CSM (info van de grote zoef op dit draadje). Ik deel dus je mening dat DSM voor mij uitgesloten is. Persoonlijk geloof ik niet meer in een overname op korte termijn. Volgens mij was vlak na de halfjaarcijfers het beste moment. Maar helemaal uitsluiten kan ik het ook niet. Voor grote chemie reuzen is CSM maar een klein hapje.
    Ik ben al tijdje geleden uit CSM gestapt maar blijf het wel zo nu dan volgen. In ieder geval zijn de postings en het niveau hier in ieder geval op dit draadje bijna altijd ok.

    Alle CSM aandeelhouders succes.
  8. Bir 7 september 2013 13:06
    Dank voor de complimenten en ik kom de komende dagen wel met een plaatje of een analyse.

    De opmerking van GG over mijn strategie is overigens de spijker op zijn kop! Die lijkt niet alleen onlogisch, maar is het ook!

    Op basis van TA had ik begin augustus niet moeten verkopen op een koers van 17,56€. De indicatoren gaven geen verkoopsignaal en dus had ik gewoon kunnen blijven zitten. Maar omdat ik winst wilde veilig stellen, en dat bij Arcellor en Post NL niet tijdig had gedaan, stapte ik uit.

    Veel dommer was het opnieuw instappen in Corbion op 11 augustus j.l. bij een koers van ruim 19€. De indicatoren gaven die dag aan dat Corbion zwaar overbought was en duidden de signalen op topvorming. Toen de koers de dag daarna omlaag dook, had ik onmiddellijk moeten verkopen, zakelijk moeten zijn en verlies moeten nemen. Motivatie? Simpelweg to greedy, daardoor te laat ingestapt en te koppig om daarna snel uit te stappen. En dat terwijl de TA signalen duidelijk waren!!!!

    Inmiddels twee weken gehad waarbij mijn opties en aandelen stevig zijn gedaald en mij best wat kopzorgen hebben bezorgd. Maar puur TA gedaan, bij een daling tot 17,05 € had ik alles verkocht. Maar dat niveau werd niet bereikt, en dus bleef de opgaande trend in tact. Nu keert het tij weer, de kans is groot is dat 17,75 als steun heeft gehouden. Want dat niveau is drie keer getest en wordt daarmee een steeds stevigere hogere bodem. Zonder nieuwe gekkigheid in Syrië kunnen we nu weer terug omhoog, naar nieuwe toppen, waarbij ik de uitspraak van TAguru Nico Bakker toevoeg, "dat er boven de intraday top van 19,10€ geen referentiepunten liggen".
    Als we boven dat koersniveau komen, is het goed om de RSI te volgen als indicator want,komt die boven een score van 85, dan is er sprake van een overbought toestand en is het zaak uit te stappen. Hoog in de boom hangt weliswaar het mooiste fruit, van daaruit val je ook het hardst!

    Goed weekend vrienden!

    Succes en groeten Bir.
  9. [verwijderd] 8 september 2013 11:29
    Hoi Bir. Wederom een mooi stuk waarin je heel uitgebreid beschrijft hoe TA werkt in een stabiele situatie. Toch moet men ook vaak op gevoel handelen omdat er onverwachte gebeurtenissen kunnen optreden die een grote impact op de koers kunnen hebben en waar je eigenlijk gewoon geen grip op hebt. Ik vind het niet slim of dom. Dit is waarom beleggen zo'n interessante bezigheid is.
    Ik zou bijna 'spelletje' zeggen, maar ik weet ook dat er mensen zijn die hele grote risico's nemen en een groot percentage van hun vermogen in aandelen beleggen. dan is het geen spelletje meer.
    ik moet vaak aan file rijden denken: als je veel van rijbaan wisselt gaat het vaak trager dan wanneer je relaxed op de rechterbaan blijft doorrollen.
    Ik zelf ben op basis van gevoel in gestapt en toen veel risico genomen. Nu probeer ik rustig een exit moment te vinden. Ik denk nu dat dit ergens eind oktober zou moeten zijn. Dan zijn de aandeeltjes ingekocht en de verwachtingen misschien nog hoog.
    Fijn weekend nog. GG
  10. Bir 8 september 2013 14:49
    quote:

    grote grutjes schreef op 8 september 2013 11:29:

    Hoi Bir. Wederom een mooi stuk waarin je heel uitgebreid beschrijft hoe TA werkt in een stabiele situatie. Toch moet men ook vaak op gevoel handelen omdat er onverwachte gebeurtenissen kunnen optreden die een grote impact op de koers kunnen hebben en waar je eigenlijk gewoon geen grip op hebt. Ik vind het niet slim of dom. Dit is waarom beleggen zo'n interessante bezigheid is.
    Ik zou bijna 'spelletje' zeggen, maar ik weet ook dat er mensen zijn die hele grote risico's nemen en een groot percentage van hun vermogen in aandelen beleggen. dan is het geen spelletje meer.
    ik moet vaak aan file rijden denken: als je veel van rijbaan wisselt gaat het vaak trager dan wanneer je relaxed op de rechterbaan blijft doorrollen.
    Ik zelf ben op basis van gevoel in gestapt en toen veel risico genomen. Nu probeer ik rustig een exit moment te vinden. Ik denk nu dat dit ergens eind oktober zou moeten zijn. Dan zijn de aandeeltjes ingekocht en de verwachtingen misschien nog hoog.
    Fijn weekend nog. GG

    Helemaal mee eens, sentiment speelt een stevige rol. En de vraag is natuurlijk of de koers dan ook wel omlaag gaat. Tot nu zijn de effecten van de inkoop minimaal. En waarom zou de koers dalen, als er 10% aandelen minder in omloop zijn?

    Maar goed je hebt wel gelijk dat rustig doorrijden vaak meer oplevert of net zoveel als stop and go op de linker baan.

    Ik verwacht eerlijk gezegd ook dat er nog iets gaat gebeuren op fusie of overnamegebied. Tja das vanuit dat perspectief is uitstappen minder wenselijk.

    Tja, beleggen is ratio én emotie........en de beste beslissing nemen blijft lastig!

    Grtn Bir.
  11. [verwijderd] 8 september 2013 19:41
    328.148!

    Koers 18,475 Verschil +0,03 (+0,14%)
    Laag 18,350 Volume 104.948
    Hoog 18,510 Gem. Volume 129.082
    06-sep-13 17:35

    Beste vrinden van dit lekkerrr snoepje, inmiddels komen er dagelijks steeds meer belangstellenden en actieve beleggers hier buurten voor nieuwswaardigheden.

    Ook de AKO gays gluren mee, want ook zij zijn uit op een positief rendement voor hun believers.

    Dank aan alle mede posters, die dit draadje tot een Top draadje in vele opzichten hebben gemaakt.

    Zoals eerder gesteld, ga ik einde van deze maand mijn posities heroverwegen en wellicht komt er een verrassende nieuwe wending.

    Mijn koersdoel is nog immer 22-, de tijd zal het moeten leren!

    Ik wens u allen heel veel wijsheid en succes met dit lekkerrr snoepje, ook al zal de formele naam eerdaags wijzigen.

    Ciao!
  12. Bir 9 september 2013 07:24
    quote:

    Ohne GeWähr! schreef op 8 september 2013 19:41:

    328.148!

    Koers 18,475 Verschil +0,03 (+0,14%)
    Laag 18,350 Volume 104.948
    Hoog 18,510 Gem. Volume 129.082
    06-sep-13 17:35

    Beste vrinden van dit lekkerrr snoepje, inmiddels komen er dagelijks steeds meer belangstellenden en actieve beleggers hier buurten voor nieuwswaardigheden.

    Ook de AKO gays gluren mee, want ook zij zijn uit op een positief rendement voor hun believers.

    Dank aan alle mede posters, die dit draadje tot een Top draadje in vele opzichten hebben gemaakt.

    Zoals eerder gesteld, ga ik einde van deze maand mijn posities heroverwegen en wellicht komt er een verrassende nieuwe wending.

    Mijn koersdoel is nog immer 22-, de tijd zal het moeten leren!

    Ik wens u allen heel veel wijsheid en succes met dit lekkerrr snoepje, ook al zal de formele naam eerdaags wijzigen.

    Ciao!
    Beste @Contra, zolang je de naam niet noodgedwongen moet wijzigen in zuurtje, vind ik aanpassing prima hoor! Bonbon zou misschien aardig zijn met oog op de Franse invloeden op dit forum, bounty klinkt ook goed! Maar je hebt vast ook nog de nodige creatieve idn.

    Succes en groeten Bir.
  13. forum rang 7 rene l 9 september 2013 09:01
    Ik neem straks maar eens een lekker goudkleurig koekje bij de koffie.
    Beleggers in CSM hebben de afgelopen jaren flink door de zure appel heen moeten bijten, eens zullen we getrakteerd worden op het bio-goud.

    Zoals le sobriquet ook regelmatig schrijft, normale mensen die beleggen hebben op de beurs weinig meer te zoeken, we zijn gewoonweg overgeleverd aan een bende die grossiert in list&bedrog.
    Eerlijkheid duurt het langst.

    Kijk maar eens naar de Ako nichten, ze hebben genadeloos getracht CSM van achteren te pakken, zelf zijn ze met de staart tussen de benen via de achteringang afgedropen.
    Macho Gulpert van Isnietgoed, wat een manipulator, schande dat een dergelijk persoon kan acteren in een dergelijke functie.

    Toch zijn we dit jaar al getrakteerd op een koersstijging van een slordige 2 Euro, daarnaast nog 2x een leuk dividend.
    Eens zullen we beloond worden en organiseert onze voorts de beloofde reis naar Côte d'Azur.
  14. [verwijderd] 9 september 2013 10:33
    Vorige week een keurige 3.15% erbij maar het inkoop programma is en blijft een lachertje.

    Corbion reports progress share buyback program
    Corbion (the new trade name of CSM nv) reports that in the past trading week it has repurchased 161,504 of its ordinary shares totaling € 2,956,015.61 at a volume weighted average price of € 18.3030 per share.

  15. [verwijderd] 10 september 2013 19:03
    nog 3 weken te gaan en nog maar weinig progressie begrijp ik. Slechts anderhalf procent is gerealiseerd. Dat zou dus wellicht toch nog voor een koerssprongetje kunnen zorgen zo rond het begin van de volgende maand als de reverse bookbuilding operatie van start gaat. Er is immers weinig handel en niet iedereen wil zomaar van zijn stukjes af (hoop ik). Of zou het van te voren al ingekocht zijn door de begeleidende bank en de prijs al van te voren beklonken?
    Weet iemand of er nog een escape is? Dwz dat ze uiteindelijk toch afzien van de besteding van het gehele bedrag?
    Fijne avond. GG

  16. jeroen85 10 september 2013 23:47
    Wat AirFrance/KLM(toch ook niet al te succesvol bedrijf) op 1 dag lukt, n.l. 9% koersstijging presteert Corbion nog niet in 6 weken.
    Dit ondanks ondersteuning van de koers middels het inkoopprogramma.
    Geregeld is de dagomzet lager dan de gemiddelde omzet.
    Ik vind de zin: "de 200 miljoen wordt via het inkopen van aandelen terug gegeven aan de aandeelhouders" een lachertje.
    Wil men deze uitspraak echt waarmaken dan zal er toch agressiever moeten
    ingekocht.
    Behalve de wekelijkse mededeling laat de directie niets meer van zich horen en moeten we maar wachten tot 11 oktober over hoe nu verder gaat met het bedrijf.
    Wanneer een bedrijf als CSM een volledige metamorfose ondergaat is een regelmatige communicatie met de aandeelhouders van wezenlijk belang.
    Onzekerheid t.a.v. het te voeren beleid leidt tot desinteresse van de belegger en ondersteunt de koers van het aandeel niet ondanks het inkoopprogramma.
    Met vr. groet. Jeroen.
5.041 Posts
Pagina: «« 1 ... 172 173 174 175 176 ... 253 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.