Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,300   +0,054   (+4,33%) Dagrange 1,267 - 1,316 2.550.328   Gem. (3M) 2M

weekdraadje postnl 9 oktober 2012

67 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 oktober 2012 13:13
    we weten allemaal dat er een spelletje wordt gespeeld rondom Postnl door beleggers ik weet bij 100 procent zeker dat de overname doorgaat. ook gaat dit niet door Postnl is ondergewardeerd. Als kijkt naar de huidige marktomstandigheden dat zal het aantal bestellingen die via het internet stijgen en dat zal op lange termijn ervoor zorgen dat de omzet en winst stijgt. Kleine postorderbedrijven zullen moeten concurren en met lage marges moeten werken. Dit zal ervoor zorgen dat de uitgaven van Postnl zullen dalen.

    Gaat de overname niet door dan moet er een boete worden betaald door UPS en dat biedt kansen voor andere bedrijven die Postnl en TNT in het vizier hebben.

    Ik heb heel weinig aandelen in Postnl, dus het maakt voor mij niets uit.

    Ik zeg trap er niet in. dus niet verkopen. Ik moet helaas wel verkopen met heel veel verdriet.

    Succes
  2. [verwijderd] 9 oktober 2012 13:56
    Je komt niet echt met feiten aan dus waarscdhijnlijk baseer je dit op een onderbuik gevoel. Desalnietmin ben ik het wel met je eens dat de overname gewoon door gaat, de overname zal waarschijnlijk wel met voorwaarden gepaard gaan maar ik denk dat hij doorgaat.
    Het is echt zelden voorgekomen dat iets compleet geblokkeerd werd.

    Ik blijf voorlopig gewoon zitten. Postnl heeft volgens mij namenlijk heel veel potentie nog.
    Het is alleen jammer dat de beurs heden dagen word gergeerd door angst en onzekrheid.
  3. [verwijderd] 9 oktober 2012 14:25
    het is niet onderbuik maar verstand, ik kan tegen kritiek, maar dit vind ik niet leuk.

    Ik weet niet of je afgelopen jaren de cijfers hebt gevolgd die via het internet gaan, de verkoop stijgt elke jaar waardoor er meer poststukken worden verzonden, waar meer marge op zit dan een gewoon envelop.

    Die omzetten zullen nooit meer als voorheen zijn dat is duidelijk en daling op korte termijn is te verwachten maar na een goede reorganisatie en een daling van de kosten is winst op langere termijn bijna onvermijdelijk.

    Als het gaat om overname ik heb wel als een vaak genoeg de fout gemaakt om voor de overname mijn aandelen te verkopen. Omdat continu negatief nieuws naar buiten werdt gebracht. Ik deel alleen mijn ervaringen. Voor mij zijn het feiten, voor een andere een mening, dat respecteer ik maar geen grove taalgebruik.
  4. [verwijderd] 9 oktober 2012 16:05
    dat bedoel ik nou een vies spelletje kijk maar naar bijvoorbeeld HITT 4.00 daar 4.20. omhoog omlaag en daarna overname voor 7 euro, dankzij hun lekker zwaar verlies dit spelletje heb zo vaak meegemaakt dus mij hoeven ze geen les te leren.

    Max drie maanden overnamebevestiging echter moet ik wellicht met verlies uitstappen door die grote grokkers van andere aandelen.

    Weet iemand of je daarover een klacht bij het AFM kan indienen.
  5. N€O 10 oktober 2012 07:20
    'Brussel heeft bezwaar tegen overname TNT'

    BRUSSEL (AFN) - Het Amerikaanse UPS zal waarschijnlijk komende week een formeel bezwaar uit Brussel ontvangen, waarin serieuze vragen worden gesteld over de voorgestelde overname van TNT Express. Dat meldde de Financial Times woensdag op basis van ingewijden.

    De Europese Commissie is volgens de krant dichtbij het afronden van een onderzoek, waarna een ,,verklaring van bezwaar'' zal worden afgegeven. Brussel vreest dat de combinatie een te groot aandeel in de markt krijgt, wat de concurrentie hindert.

    Het standpunt van Brussel kan betekenen dat UPS onderdelen van het eigen bedrijf of van TNT moet afstoten om goedkeuring te krijgen voor de overname.


  6. [verwijderd] 10 oktober 2012 09:29
    quote:

    sjeetje schreef:

    Mocht er uiteindelijk uit komen dat UPS verplicht wordt bepaalde onderdelen van TNT te verkopen, kan dat dan ook gevolgen hebben voor de overnameprijs van 9,50 per aandeel? Oftewel, kan dat dan gevolgen hebben voor PostNL? Of is dat alleen UPS z'n probleem?
    als ups 8.5 gaat bieden krijgt postnl wat minder geld , verder vindt ik heel de soap rondom overnamme belachelijk , volgens ingewijden ....
  7. forum rang 5 Saibee 10 oktober 2012 09:55
    quote:

    Libretto schreef op 10 oktober 2012 09:40:

    Ja je moet altijd kijken naar de bron die dit aangeeft. Financial times is nu niet een roddelkrant. Een lagere prijs kan mogelijk zijn. Maar dan blijft er nog steeds voldoende opwaarts potentieel voor post en tnt beleggers.
    Delen die afgestoten moeten worden, brengen ook geld op.

    Stel dat men 20% van TNT moet afstoten tegen een korting van 30% dan heeft dat uiteindelijk een negatief effect van 6.8% op de biedprijs van 9.50.

    Als Postnl (met een korting van 30%) delen van TNT kan overnemen valt de schade helemaal mee.

    Overigens denk ik niet dat Postnl een substantieel van TNT wil en kan overnemen.
67 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.