Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Maart - Ordina

281 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 maart 2012 08:12
    Zo, we hebben de cijfers van 2011 gehad en deze vallen m.i. er mee. Vandaag het CPB, en wat krijgen we nu? Ze voorspellen economische groei. He, laat Ordina dit nu erg nodig hebben.

    Volgens mij gaat de koers nog flink fluctueren maar hebben we wel de bodem gezien. Nu moet Breedveld verder met zijn hervorming en focus op Ordina's (nieuwe) opdrachtgevers. Overheid moet gaan investeren en hervormen dus Ordina gaat hier opdrachten genereren en België. Dat is toch wel interessant om te zien dat Ordina hier een flinke omzetgroei heeft behaald. Breedveld vertelde bij zijn toelichting dat België eerst een "aanhangsel" was, een gebied wat overlap had met de opdrachtgevers in Nederland. Nu is het een substantieel onderdeel van de omzet van Ordina aan het worden.

    Financieel gezond, omzet op peil, een sterke Benelux speler.. Klaar voor groei en misschien ook klaar voor een overname. Mooie vooruitzichten.
  2. [verwijderd] 1 maart 2012 12:34
    Overname komt er niet. Ordina kan op eigen benen verder en heeft laten zien dat ze financieel de zaken op orde aan het brengen zijn en dat het aardig lukt. Daarnaast is het een positieve ontwikkeling dat Breedveld 2 ton aandelen van zijn eigen bedrijf koopt, ook dit laat zien dat de komende tijd een opwaardse trend te verwachten valt. Vandaag is laat ik maar zeggen een goed begin van een mooie langdurige koersstijging van Ordina.

    Checco
  3. forum rang 4 Louis Pasciuto 1 maart 2012 13:04
    quote:

    parachutist schreef op 1 maart 2012 12:25:

    Overname op korte termijn lijkt mij hierdoor onmogelijk. Zou anders wel heel makkelijk verdienen zijn voor de heren.
    Geloof ook niet direct in overname, maar het kan natuurlijk altijd zo zijn dat morgen iemand denkt of zich al bij Ordina meldt met: ik wil Ordina kopen.
  4. [verwijderd] 1 maart 2012 13:37
    Op kort termijn niet. Maar, in de toekomst zou dit een hele logische keuze zijn. In de Benelux zijn de er veel kleinere spelers en er zouden er best een aantal samen kunnen gaan. Echter, dan zal het economisch klimaat moeten opknappen. En die economische groei zal nog even op zich laten wachten.

    De financiële situatie van Ordina is goed te noemen met een schuldpositie van 12,4 miljoen. Er zijn twee management lagen geschrapt dus de organisatie is veel beter aan te sturen. Verder is er ingezet op aandeelhouders waarde. Dit gaf Breedveld aan in zijn toelichting op de cijfers en hij bevestigd dit nogmaals door 200.000 aandelen te kopen. Positief allemaal.

    Het blijft natuurlijk een lastige markt voor Ordina maar ik heb alle vertrouwen in de toekomst. Er wordt hard gewerkt aan het fundament van het bedrijf. Het zal echt wel met hobbels gaan. Vooral als er langere tijd geen nieuws komt vanuit Ordina en de wereld om Ordina heen heel erg turbulent is. Echter, nu terwijl iedereen Ordina had afgeschreven omdat de twee belangrijke segmenten, finance en overheid erg slecht zijn presteert Ordina het wel om een ongeveer gelijke omzet te genereren! Groei in België, gaat ook groter worden m.i.

    We gaan het zien maar ik heb vandaag maar weer eens 1000 stukjes bijgekocht!
  5. [verwijderd] 3 maart 2012 08:02
    'Dienstverlener ziet markt in 2012 licht groeien'
    02-03-2012 08:49 | Door Johannes van Bentum | Lees meer artikelen over: Consulting | Lees meer over het bedrijf: Pb7 | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

    Ict-dienstverleners in de Benelux zullen in 2012 hun omzet met een percentage tussen 0 en 2 zien groeien. Dat voorspelt ict-marktonderzoeker Pb7 op basis van een analyse van de jaarcijfers over 2011 van Atos, Capgemini, KPN Corporate Market, Logica en Ordina. ‘De omzet uit consultancy heeft zijn diepste punt bereikt en zal in 2012 waarschijnlijk licht groeien’, voorspelt Peter Vermeulen van Pb7.
    Voor ict-projecten voorspelt Vermeulen een stabiele ontwikkeling rond de nullijn. De omzet van uit outsourcing zal volgens hem dalen door een toegenomen concurrentie, met uitzondering van enkele snelgroeiende markten op het terrein van business proces outsourcing (bpo). Vermeulen was tot eind 2011 werkzaam als consulting manager bij marktonderzoeker IDC.
    De vijf grote beursgenoteerde ict-dienstverleners hebben in het vierde kwartaal van 2011 de omzet scherp zien dalen. De omzet van Atos, Capgemini, KPN Corporate Market, Logica en Ordina in de Benelux daalde gemiddeld 6,1 procent ten opzichte van het vierde kwartaal een jaar eerder. Over heel 2011 was de daling 3,2 procent. De eurocrisis raakt de dienstverleners in de Benelux hard, vooral doordat klanten in de financiële sector en bij de overheid na het tweede kwartaal massaal besloten opdrachten uit te stellen.
    In de analyse van Vermeulen blijven HP en IBM buiten beschouwing. Als grote spelers in de ict-dienstverlening zou hij ze graag in zijn rekensommen meenemen, maar beide bedrijven publiceren geen aparte cijfers over de Benelux.
    Lichtpuntjes
    Vermeulen ziet enkele lichtpuntjes voor 2012. In december 2011 noteerden de ict-dienstverleners een flinke toename in het aantal opdrachten, zowel voor het leveren van diensten als voor het bouwen van software. Zo boekte Capgemini's consultingtak een kleine groei, bij licht stijgende prijzen. Atos zag zijn systeemintegratietak groeien en bij Logica stegen de bpo-activiteiten door het afsluiten van een aantal grote deals op hr-terrein. Het lijkt erop sommige uitgestelde projecten nu toch worden uitgevoerd.
    De economische druk op organisaties biedt kleinere spelers kansen om marktaandeel van de grote ict-dienstverleners af te pakken. ‘Logisch, kleinere spelers kunnen hun gehele aandacht op enkele grote accounts richten. Grote spelers hebben veel ballen in de lucht te houden', zegt Vermeulen. Hij herinnert zich T-Systems, dat in korte tijd grote uitbestedingscontracten van Shell, Philips en Heineken binnen wist te slepen. Nu zijn het vooral de grote en middelgrote Indiase ict-dienstverleners die in de Benelux marktaandeel inpikken.
    Grote trends
    Verder ziet Vermeulen ook de overeenstemming over de grote trends in de ict-sector als een extra aanjager van omzet. ‘Iedereen is het eens over de grote trends: cloud, mobiel, social en big data. Dat creëert een gevoel van urgentie dat de besluitvorming versnelt.'
  6. [verwijderd] 3 maart 2012 16:34
    Ordina wordt gedegradeerd naar de AScX:

    NYSE Euronext nieuws
    Persberichten


    DEFINITIEVE SELECTIE AEX, AMX EN AScX
    (02/03/12)

    Amsterdam, 1 maart 2012- NYSE Euronext maakt het volgende bekend.

    Na het slot van de handel op vrijdag 16 maart 2012 zal de jaarlijkse herweging plaatsvinden voor de AEX®, de AMX® en de AScX®. Onderstaand treft u de wijzigingen aan in de samenstelling van de genoemde indices per maandag 19 maart 2012.

    Voor de AEX:
    - Geen wijzigingen.

    Voor de AMX:
    - Opname van Nieuwe Steen Investments N.V. en Koninklijke Wessanen N.V.
    - Verwijdering van Ordina N.V. en Pharming Group N.V.

    Voor de AScX:
    - Opname van Ordina N.V., Pharming Group N.V., DOC DATA N.V. en RoodMicrotec N.V.
    - Verwijdering van Nieuwe Steen Investments N.V., Koninklijke Wessanen N.V., Telegraaf Media Groep N.V. en Fornix BioSciences N.V.

    De in dit bericht aangekondigde samenstelling van de indices per maandag 19 maart 2012 is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen als gevolg van bijvoorbeeld fusies, overnames en stopzetting of hervatting van officiële notering(en) in de periode voorafgaand aan de herweging.

    Voor verdere informatie:

    NYSE Euronext Amsterdam









  7. forum rang 6 hvasd2 8 maart 2012 10:42

    Ordina zet de opleving niet door.
    Ordina laat een zijwaarts koersverloop zien tussen steun 0,93 (bodem van 15 december 2011) en weerstand 1,32 (top van 17 oktober 2011). Ordina verbetert binnen de zijwaartse bandbreedte, nu een mogelijke hogere koersbodem op de grafiek zichtbaar wordt. Om het technische beeld verder te verbeteren, moet Ordina door de weerstand heen breken. Daarna mogen hogere koersen worden verwacht.
    Wij handhaven een positie aan de zijlijn.

    Bron: Binck bank

    Na die top van 1,26 kort geleden denk ik dat die 1,32 er wel eens snel aan kan gaan.............
  8. [verwijderd] 8 maart 2012 15:38
    quote:

    hvasd2 schreef op 8 maart 2012 10:42:

    Ordina zet de opleving niet door.
    Ordina laat een zijwaarts koersverloop zien tussen steun 0,93 (bodem van 15 december 2011) en weerstand 1,32 (top van 17 oktober 2011). Ordina verbetert binnen de zijwaartse bandbreedte, nu een mogelijke hogere koersbodem op de grafiek zichtbaar wordt. Om het technische beeld verder te verbeteren, moet Ordina door de weerstand heen breken. Daarna mogen hogere koersen worden verwacht.
    Wij handhaven een positie aan de zijlijn.

    Bron: Binck bank

    Na die top van 1,26 kort geleden denk ik dat die 1,32 er wel eens snel aan kan gaan.............
    Dat ben ik helemaal met je eens maar de vraag is wanneer. We hebben nog heel veel onzekerheid, bezuinigingen en Europees geneuzel voor de boeg. De beurs en Ordina zal hier soms van profiteren maar ook soms van dalen. Bij Ordina, en vooral voor bestaande- en nieuwe beleggers in een aandeel als Ordina is het belangrijk dat er economische groei gaat komen. Dit is nu niet het geval maar de vraag is welke maatregelen voor deze groei gaan zorgen. Daarna moet hij er natuurlijk gaan komen. Ik heb wel vertrouwen dat dit weer gaat komen en dat het aandeel Ordina zeker weer gaat stijgen. Maar ja, dit kan wel even duren. Dus mi zijn we aan het bodemen maar zullen we nog een aardige tijd horizontaal kunnen bewegen. Echt een aandeel voor de lange termijn. Beleggers die nu opeens wonderen verwachten die moeten echt bij zichzelf te raden gaan wat wijsheid is. Dit zal voor zijn- of haar gemoedsrust erg goed zijn.

    Succes iedereen!
281 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.