Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KK-DD 24-02-2012 Bois de Boulogne

198 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2012 22:59
    De verleiding was groot om het mooie concept van Realist voor een dagje te lenen, maar lenen ligt niet zo mijn aard. Bovendien hebt u recht op afwisseling. Elke dag biefstuk is ook niet alles, dus vanavond maar weer stamppot EU.
    De ambtenaren die de EU-Commissie van cijfers en adviezen voorzien hebben ons verrast met een sombere prognose: de economie van de EU zal dit jaar krimpen, en dat nog erger dan tot nu toe werd aangenomen. 3% in de min kan het worden, zeggen ze. Natuurlijk vallen de klappen vooral in de landen die het nu al moeilijk hebben, zoals Spanje en Italië, en slechts een klein en select gezelschap zal het gemiddelde nog enigzins op een redelijk niveau houden.
    Vooral de maanden zonder R zullen een recessie laten zien, en als dan weer de tijd voor oesters en mosselen aanbreekt verwacht men een licht herstel. Er staat ons dus een koude zomer te wachten. Zomermaanden met de R er in.
    Waar halen ze toch de moed vandaan om dit soort voorspellingen te doen? Gewoon trends uitzetten, dus lijntjes trekken? Het grote gevaar daarbij is dat deze prognoses, net als TA-plaatjes, een soort self fulfilling prophecy kunnen worden. Hoe meer je de consument waarschuwt voor barre tijden, hoe steviger die zijn portemonnee vasthoudt. Je weet immers nooit wat er op ons afkomt, nog bovenop de hogere belastingen, stijgende zorgkosten en het knagen aan de HRA. Het meest wrange is dat de rente zo laag gehouden wordt dat velen hun spaargeld weer onder het matras stoppen, omdat de fiscus nog steeds uitgaat van 4 % rendement. De staat moet de centen tenslotte ergens vandaan halen, en van de uitstaande leningen aan zwakke broeders zien wij voorlopig niets terug. Dat geldt ook voor Ijsland, waar wij, inclusief rente, nog een miljardje of twee in het vat hebben. Of die straks verzuurd zijn zien we na 2020 wel.
    Dat geld kunnen we dan rechtsstreeks naar de Grieken laten overmaken, want die halen hun doelstellingen voor dat jaar natuurlijk nooit.

    In het jaar 2020 zitten Merkel, inmiddels ambteloos burger, en Nicolas Sarkozy samen op een bankje in het Bois de Boulogne en voeren de duiven. "Tja," zegt Sarkozy, "waarom hebben de mensen eigenlijk zo'n hekel aan ons gekregen? Zouden ze niet doorhebben hoeveel wij voor Europa gedaan hebben?" "Mon cherí," antwoordt Angela, "misschien omdat wij nog steeds een pensioentje krijgen en zij niet." Sarkozy schudt meewarig zijn hoofd. "Zou het volk dan alleen maar aan geld denken?" Angela knikt met een bedroefd gezicht. "Ze hebben geen idealen zoals wij. Een Verenigd Europa is toch iets om offers voor te brengen? Het is maar goed dat wij
    volgehouden hebben, anders was het helemaal fout afgelopen."
    "Maar waarom zijn dan nu overal in de EU de Nationalisten aan het bewind?"
    Angela haalt haar schouders op. "Dat komt door het toenemende egoïsme. Iedereen denkt alleen maar aan zichzelf en niet aan een ander."

    Ineens pakt Sarkozy haar bij de arm. "Moet je daar nu eens kijken, Merkeltje!"zegt hij zachtjes. "Krijg nou wat", fluistert Angela, "Strauss Kahn aan het putjes scheppen, met achter op zijn rug het Justitie-logo. Zou hij al weer dienstverlening moeten doen?".
    "Ben ik effe blij dat ze mij nooit gepakt hebben" fluistert Sarkozy met een vette knipoog. "Maar ik ging toen over de Geheime Dienst en hij niet."
    "Ik moest maar eens gaan", zegt Angela, "wij vliegen vanavond nog naar ons eilandje in de Egeïs. De Ouzo moeten wij zelf meenemen, die wordt tegenwoordig alleen nog maar in Duitsland gemaakt". "Vertrouw je het personeel daar wel, Angela? De Grieken hebben toch zo'n hekel aan de Duitsers tegenwoordig." "Geen probleem", zegt Angela."Wij hebben daar een Nederlandse butler, een echte bullebak. Kees Jan heet-ie. Die was altijd zo loyaal, en hij zit ook niet achter de meiden aan. Die houdt de rest wel in het gareel. In Nederland kon hij niet blijven, want daar heeft hij als CDA'er geen schijn van kans meer, onder President Wilders".

    "Adieu, ma Cherie, bon voyage" snikt Sarkozy. "Ik heb straks avonddienst. Marine Le Pen is niet een van de makkelijkste bazen, en ik moet me ook nog eerst in mijn livrei hijsen. Maar gelukkig valt er daarna meestal nog wel een keukenmeid te versieren".

    Agenda:

    - Accell, resultaten 2011, voorbeurs
    - VK, economische groei, tweede raming, 10.30 uur
    - VS, consumentenvertrouwen, februari, 15.55 uur
    - VS, nieuwe huizenverkopen, januari, 16.00 uur
  2. nobahamas 23 februari 2012 23:17
    Gelukkig kan de minister president het zeer goed vinden met de partijleider van de PvdA, minister Plasterk. Want zonder de gedoogsteun van de PvdA, en in het bijzonder van de steun van de minister zelf, was het nooit een stabiele relatie geworden.
    Op 4 april zal het huwelijk tussen beiden heren voltrokken worden door de heer Cohen (in zijn oude functie als burgermeester van Amsterdam)
  3. Animah 24 februari 2012 09:09
    quote:

    Stokertje schreef op 24 februari 2012 09:07:

    Aex zit tegen bovenkant dalend trendkanaaltje
    Ben toch wel benieuwd of ze hem nog wat naar beneden kunnen duwen totaan expiratie, en daarna omhoog knallen.
    Of, precies andersom, omhoog TOT expiratie en dan alsnog door het putje na 16:00.
  4. [verwijderd] 24 februari 2012 09:10
    Om schijt ziek van te worden.

    Na de opening ging de eurostoxx 1 punt omlaag en wij ook, staan wij soms ook 2500??
    Daarna zoekt de eurostoxx weer nieuwe highs op en gaan wij iets mee en als de eurostoxx dan op een veel hoger niveua iets terug zakt worden wij weer opnieuw helemaal afgeslacht.

    Wat een tering zooi, wie loopt die AEX toch helemaal naar de klote te helpen, het is niet vol te houden, hebben we weer een nieuwe Kerviel te pakken of iets dergelijks??
    Welke 'handelaar' is er nu weer aan het tilten om zijn gelijk maar te forceren...
198 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.