Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 2019 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 november 2011 09:47
    quote:

    DurianCS schreef op 2 november 2011 08:50:

    [...]
    Ja het principe is duidelijk en op zich niet onredelijk. Maar inkomen is echt inkomen en een fictieve 4% over je vermogen is dat zeker niet. Risicovrij kom je net aan 2,5% en met risico waarschijnlijk bij lange na niet.
    je hebt al belasting betaald over je inkomen, als je dan spaart en er ook nog eens fictief (wat al niet haalbaar is) vind ik zeker geen redelijke regeling..
  2. [verwijderd] 2 november 2011 11:34
    quote:

    marjan s schreef op 2 november 2011 09:47:

    [...]

    je hebt al belasting betaald over je inkomen, als je dan spaart en er ook nog eens fictief (wat al niet haalbaar is) vind ik zeker geen redelijke regeling..


    Precies. Het raakt de kern van de problemen die we nu hebben. Schulden en nog meer schulden maken i.p.v. sparen en nog eens sparen....
  3. [verwijderd] 2 november 2011 12:19
    quote:

    arjan k schreef op 2 november 2011 11:15:

    en als je dan dood gaat mogen je kinderen nog een keer 15% afrekenen, dan heb je 3 keer betaald
    100 euro . bruto verdiend.
    42 procent belasting hierover.
    vaste lasten en consumptie is plusminus 20 procent.
    spaargeld. 1,2 procent.
    erfbelasting 15 procent.

    bijna alles van je 100 euro is naar de schatkist terug gevloeid.

    legale diefstal , meer kan ik er niet van vinden.
  4. R-KNOW 2 november 2011 12:34
    Ondertussen blijkt de vastgoed professor van Nederland Eichholtz in zijn geheel niet onafhankelijk te zijn. Je weet wel: de bedenker van onder andere de beperking van beperking overdrachtsbelasting en de professor welke Verening Eigen Huis altijd aanhaalt:

    Bron: follow the money

    www.ftm.nl/original/de-vastgoedprofes...
  5. [verwijderd] 2 november 2011 13:28
    DNB wil morrelen aan hypotheekrenteaftrek
    Van een onzer verslaggevers
    AMSTERDAM - De hypotheekrenteaftrek moet worden beperkt omdat de Nederlandse hypotheekschuld te hoog is waardoor consumenten en banken in gevaar dreigen te komen. Dat is de belangrijkste boodschap van DNB-president Klaas Knot aan de politiek tijdens zijn toelichting op het halfjaarlijkse Overzicht Financiële Stabiliteit. „De financiële stabiliteit staat onder druk.”



    Nederlandse huishoudens hebben een hypotheekschuld die gelijk is aan 128% van het bruto binnenlands product, daarmee is ons land vrijwel wereldkampioen. Daarnaast is de omvang van de lening nogal eens hoger dan de waarde van het huis dat ermee is gekocht en die zogeheten loan to value ratio wordt hoger nu de huizenprijzen dalen.

    Deze situatie is risicovol voor de consument en de bank die het geld heeft uitgeleend. Daarom moet wat Knot betreft het heersende fiscale regime, „dat huishoudens aanzet tot maximaal lenen en minimaal aflossen”, worden veranderd. Hij zou graag zien dat het afsluiten van aflossingsvrije hypotheken wordt ontmoedigd door de hypotheekrenteaftrek gedurende de looptijd van de lening af te bouwen. Daarmee zou het aantrekkelijker worden om meer af te gaan lossen.

    Banken lopen in het huidige economische klimaat met een groeiende werkloosheid het risico dat huishoudens hun schulden niet meer terug kunnen betalen. Daarnaast kunnen de banken de leningen niet alleen met spaargeld financieren, ze moeten ook de kapitaalmarkt op. Maar beleggers verstrekken banken geen leningen meer zonder dat daar onderpand tegenover staat. Hierdoor staat de marktfinanciering van de banken onder druk.

    „Dat is geen gezonde situatie”, aldus Knot. „De interbancaire markt voor leningen met een langere looptijd ligt stil.” Dat betekent dat de banken alleen nog bij de ECB aan kunnen kloppen voor krediet.

    Knot verwacht niet dat de hypotheekschuld het komende half jaar voor enorme problemen gaat zorgen in ons land. Toch wil hij dat de politiek zo snel mogelijk met voorstellen komt om aflossen te stimuleren. „Het kan heel snel gaan”, zo waarschuwt hij. „Financiële markten kunnen plots inzoomen op problemen die er al 30 jaar zijn. Kijk maar naar de Italiaanse staatsschuld. Dat was vorig jaar net zo groot als nu, maar toen leek het geen probleem.”

    Pensioenfondsen, die lijden onder een lage rente en dalende beurzen, hebben volgens De Nederlandsche Bank maar liefst €200 miljard nodig om de buffers van de sector duurzaam te herstellen en op de strengere vereiste dekkingsgraad uit te komen. Het is onduidelijk waar dat geld vandaan moet komen en ’ additionele herstelmaatregelen, zo nodig een voorwaardelijke korting van aanspraken en uitkeringen, lijken bij een aantal fondsen onvermijdelijk’, zo staat in het Overzicht Financiële Stabiliteit te lezen.

    Verder toonde Knot zich logischerwijs bezorgd over de situatie in Griekenland, waar premier Papandreou maandagavond vriend en vijand verraste door voor te stellen dat de Grieken middels een referendum mogen stemmen over het zwaar bevochte EU-akkoord om het noodlijdende land te helpen. „Er moet haast gemaakt worden met de uitwerking van het akkoord”, stelde hij waarbij hij toevoegde dat de actie van Papandreou „geen goed nieuws” is. Knot reist vandaag af naar Frankfurt om met de andere presidenten van centrale banken de eerste door Mario Draghi voorgezeten ECB-vergadering bij te wonen.
  6. forum rang 5 DurianCS 2 november 2011 14:32
    Op zich lijkt het voorstel van Knot relatief haalbaar. Het tast bestaande rechten niet aan, en sluit aan bij de geopperde voorstellen om niet meer onbeperkt aflossingsvrije hypotheken af te sluiten. Het charmante van het voorstel is dat hij dit wel gewoon toelaat, maar gewoon wat minder aantrekkelijk maakt.
  7. [verwijderd] 2 november 2011 15:31
    De waarde is variabel, de omschrijving echter niet.
    "leegstaande woonhuizen met onzekere toekomst"

    "De schulden van Nederlandse huishoudens zijn ruim een kwart groter dan de omvang van de totale Nederlandse economie. Die schuldenberg, een van de grootste ter wereld, is een bedreiging voor zowel huishoudens als voor de banken, waarschuwt DNB"

    Uniek in de beschaafde westerse wereld, zelfs een Angola of Zimbabwe kunnen daar niet aan tippen.
    Knot heeft gelijk, nu ingrijpen is noodzakelijk.
    Politici hebben heel andere doelen: kiezers, korte termijn werk(4 jaar), reeds toegezegde vervolgjobs, enz....

    Een bijna gepensioneerd ervaren politicus zonder verdere ambities moet dit klusje in 2 jaar kunnen klaren....de HRA gaat STOPPEN.

    ,,Het plan gaat dezelfde kant op als voorstellen die wij eerder hebben gedaan. Het betekent dat de huizenprijzen zullen zakken en minder met schuld gefinancierd zullen worden. Voor de lange termijn is dat een goede ontwikkeling'', aldus de CPB-er.

  8. [verwijderd] 2 november 2011 15:48
    quote:

    roanna smits schreef op 2 november 2011 15:43:

    Een rijtjeshuis van 220duizend is nu al niet meer te slijten ,toch hebben vele er nu een hyphotheek van mischien wel 265 duizend opzitten .
    Deze woning zijn hedendaags mischien pas voor 165 duizend te slijten. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe zij dit te boek zullen gaan zetten .
    Ligt aan de locatie.
40.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 2019 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.