Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

Laatste koers (eur) Verschil Volume
6,102   +0,202   (+3,42%) Dagrange 5,912 - 6,120 7.126.530   Gem. (3M) 4,5M

weekeinde voor herstel 6/7 augustus

292 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. stoffel 7 augustus 2011 09:44
    De rijkdom in de wereld is vorig jaar krachtig hersteld, met 8 procent tot een record van 121,8 biljoen dollar (75.000 miljard euro). Het aantal miljonairs is met ruim 12 procent omhooggesprongen.


    De toename kwam vooral door stijgende aandelenkoersen. Bijna elk continent zag de welvaart stijgen. Noord-Amerika is 's werelds rijkste regio en zag het bedrag aan geld, aandelen en andere bezittingen bovendien het krachtigst herstellen. Het vermogen groeide met zo'n 10 procent tot 38,2 biljoen.

    Europa zag de welvaart toenemen met bijna 5 procent. De welvaart groeide het snelst in het Verre Oosten, met 17 procent.

    Miljonairs
    Bijna 1 op de 100 huishoudens op de wereld is dollarmiljonair. De aarde telt inmiddels 12,5 miljoen miljonairs. Deze 0,9 procent van de huishoudens bezit 39 procent van het wereldwijde vermogen.

    De Verenigde Staten heeft met afstand de meeste huishoudens met een miljonair dollar in bezit: 5,2 miljoen. De VS worden gevolgd door Japan, China, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

    Singapore heeft de hoogste concentratie miljonairs: 15,5 procent van alle gezinnen bezit minstens een miljoen dollar. Singapore heeft bovendien 's werelds snelst groeiende aantal miljonairs; ze namen met een derde toe vergeleken met het voorgaande jaar.

    In Europa is de hoogste miljonairsdichtheid te vinden in Zwitserland. Hier is bijna een op de tien gezinnen dollarmiljonair.

    Wereldrijkdom groeit
    Tjun Tang, co-auteur van het onderzoek, zei te verwachten dat de wereldrijkdom de komende jaren groeit met gemiddeld 6 procent. Eind 2015 zou de wereldbevolking dan 162 biljoen dollar bezitten (omgerekend zo'n 100.000 miljard euro). Daarbij zijn er wel verschillen per regio. De welvaart stijgt het snelst in India (18 procent per jaar) en China (zo'n 14 procent per jaar). In Japan wordt een lichte daling verwacht.
  2. [verwijderd] 7 augustus 2011 10:01
    De top van het bedrijf gaf toe een rekenfout te hebben gemaakt, maar voegde daar aan toe dat dit niets afdeed aan het oordeel. ,,De cijfers die we hebben gepubliceerd zijn accuraat en onze analyse is goed."

    De kredietbeoordelaar kreeg zaterdag zware kritiek, onder meer van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Een zegsman stelde dat S&P grove fouten heeft gemaakt in de berekeningen. S&P zou er 2 biljoen dollar naast zitten. Een andere functionaris zei dat analyse van de kredietbeoordelaar ,,diepe en fundamentele fouten'' bevat.

    S&P zei dat vooral de grote schuld en de stijgende begrotingstekorten van de Verenigde Staten leidden tot de beslissing om het land niet langer tot de meest veilige kredietnemers te rekenen.

    dit wordt waarschijnlijk een heel duur rekenfoutje.
    het wordt tijd dat mensen weer eens realiteits zin krijgen.
    aegon 3.30 is toch een koopje, straks zeggen mensen hadden we maar op 3.30 gekocht, je moet kopen als niemand meer wil. ik wacht maandag even af maar koop toch weer bij als down gaan, donderdag zal duidelijk worden dat aegon veelste veel is afgestraft, aex gaan 11 dag op rij waarschijnlijk rood laten zien, alles is zwaar oversold. en het is triest dat als we maandag weer diep rood gaan dat dit komt oa komt door een rekenfout. het is jammer dat de politiek geen daadkracht toont, ecb en fed zouden samen in actie moeten komen om zo stabilitieit terug te brengen. ik weet zeker wanneer er stabiliteit komt de koersen ook weer omhoog kunnen.
  3. [verwijderd] 7 augustus 2011 10:09
    japan gaat als eerst handelen wanneer de schade daar beperkt blijft dan gaat het hier misschien ook nog meevallen, ik denk waarschijnlijk maandag ochtend paniek verkopen en daarna herstel, zou mij niet eens verbazen als VS wel in actie komt en zelfs groen zal worden dit omdat iedereen nu juist zo negatief is, terwijl er alleen maar bevestigd is wat iedereen al wist. VS heeft nogsteeds de hoogste credit rating of dit nu aa+ is of aaa
    ik snap dus niet zo heel goed waarom hier nu zoveel paniek over wordt gemaakt
  4. stoffel 7 augustus 2011 10:32
    quote:

    Mr Baldy schreef:

    japan gaat als eerst handelen wanneer de schade daar beperkt blijft dan gaat het hier misschien ook nog meevallen, ik denk waarschijnlijk maandag ochtend paniek verkopen en daarna herstel, zou mij niet eens verbazen als VS wel in actie komt en zelfs groen zal worden dit omdat iedereen nu juist zo negatief is, terwijl er alleen maar bevestigd is wat iedereen al wist. VS heeft nogsteeds de hoogste credit rating of dit nu aa+ is of aaa
    ik snap dus niet zo heel goed waarom hier nu zoveel paniek over wordt gemaakt
    Dat denk ik ook, en daarom blijf ik ook rustig zitten. Het lijkt me zelfs aannemelijk dat de beurs a.s. vrijdag hoger sluit t.o.v. afgelopen vrijdag. Er zullen de komende week allerlei geruststellende mededelingen worden uitgestrooit, die hun effect op ( korte ) termijn
    niet zullen missen.
  5. stoffel 7 augustus 2011 10:42
    Paniek op beurzen Midden-Oosten, Israël legt handel stil

    door Pim van den Dool

    De beurzen in het Midden-Oosten reageren geschokt op de beslissing van S&P om de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten te verlagen. Israël legde vanochtend het handelsverkeer stil nadat de beurs in Tel Aviv in rap tempo met zes procent was gedaald.

    Volgens nieuwszender Al Arabiya dalen de koersen op de beurzen in heel het Midden-Oosten. De beurzen zijn daar vanochtend weer geopend omdat in de regio op zondag de werkweek begint. Gisteren was de Saoedische beurs al open en die verloor naar aanleiding van de afwaardering van de VS meer dan vijf procent.

    Tegelijk met de onrust op de beurs heeft Israël te maken met grote demonstraties tegen het sociale beleid van de regering-Netanyahu. Gisteren gingen honderdduizenden Israëli’s in Tel Aviv en andere steden de straat op om hun onvrede te uiten over onder meer de hoge huizenprijzen in het land.
  6. stoffel 7 augustus 2011 10:44
    ‘G20 sprak afgelopen nacht over schuldencrises VS en Europa’

    door Pim van den Dool

    Financiële afgevaardigden van de G20, de twintig belangrijkste economieën ter wereld, hebben vanochtend vroeg Aziatische tijd via de telefoon gesproken over de schuldencrises in de VS en Europa. Dat zei de Zuid-Koreaanse plaatsvervangend minister van Financiën Choi Jong-Ku tegen persbureau Reuters.

    Choi benadrukte tegenover het persbureau dat het vertrouwen van Zuid-Korea in Amerikaanse staatsobligaties ondanks de afwaardering door S&P niet minder is geworden. “Er zijn geen staatsobligaties die zoveel stabiliteit en liquiditeit garanderen”, aldus Choi. Hij wilde niet vertellen wat er tijdens het telefoongesprek met de G20-landen precies is besproken.

    De belangrijkste industrielanden van de wereld, verenigd in de G7, spreken volgens Japan op korte termijn ook over de internationale schuldencrisis. Een Japanse regeringsfunctionaris zei tegen Reuters dat het de verwachting is dat de landen na hun besprekingen met een gezamenlijke verklaring komen. Wanneer de besprekingen precies plaatsvinden is echter niet duidelijk.

    De Franse president Sarkozy en de Britse premier Cameron hadden gisteravond telefonisch overleg over de situatie waarin de mondiale economie zich bevindt. De Europese Centrale Bank houdt vandaag een zeldzame zondagse vergadering over de schuldencrisis in de eurozone en de mogelijkheid van het opkopen van Italiaanse staatsobligaties.
  7. stoffel 7 augustus 2011 10:47
    Een belangrijke economisch adviseur van president Obama heeft gisteravond hard uitgehaald naar kredietbeoordelaar S&P, die vrijdag de VS van hun AAA-status beroofde. Volgens adviseur Sperling is de handelswijze van S&P “onvoorstelbaar”.

    Gene Sperling, het hoofd van de Nationale Economische Raad, beschuldigde S&P in een verklaring van het maken van grote fouten. Hij herhaalde een eerdere beschuldiging van het Witte Huis dat de kredietbeoordelaar een rekenfout heeft gemaakt en dat Washington in werkelijkheid meer gaat bezuinigen dan S&P nu voorziet. De fout heeft S&P inmiddels erkende, maar volgens de kredietbeoordelaar is dat geen reden Amerika weer een Triple A-status te geven.

    Sperling had daar gisteravond geen goed woord voor over. De economisch adviseur van de regering-Obama noemde het “ongelooflijk” dat S&P zo snel een rekenfout herstelde en daar vervolgens geen conclusies uit trok. “Deze instelling begon met een conclusie en bedacht er vervolgens allerlei argumenten bij”, aldus Sperling.

    Gisteravond zei de perswoordvoerder van het Witte Huis, Jay Carney, dat de wekenlange impasse over verhoging van het schuldenplafond het vertrouwen in de kredietwaardigheid van de VS heeft beschadigd. Hij kondigde aan dat dat Obama z’n best zal doen om Congresleden zo ver te krijgen de politieke meningsverschillen te overstijgen om meer in te zetten op economisch herstel en een sterk fiscaal langetermijn plan.

    Bron:NRC
  8. [verwijderd] 7 augustus 2011 11:08
    Goeden morgen,

    Wat weinigen lijken te beseffen is dat er met de verlaagde rating in feite geen komma is veranderd aan de onderliggende feitelijke situatie; deze heeft alleen een andere kleur gekregen en dat op hoewel waarschijnlijk bepaald niet losse gronden toch in samenhang met feitelijke want inmiddels toegegeven onjuistheden in de argumentatie.

    Zonder ook maar een moment de illusie te koesteren dat het gebeuren van de afgelopen dagen een normaal verlopen en niet gemanipuleerd geheel is dient als realiteit niet uit het oog te worden verloren dat de wereldeconomie zoals hiervoor ook nog op andere wijze aangetoond zich redelijk en zeker niet in een traag tempo zich heeft weten te herstellen van de eerdere maniuplaties voornamelijk toegeschreven aan het bankwezen hoewel de politiek uiteraard(en zoals altijd) haar totale onkunde weer eens heeft bewezen dan wel(en dat is veel erger) haar opportunisme heeft laten voorgaan boven datgene waarvoor de politiek is bedoeld.

    Om kort te gaan(maar dat kan al niet meer en is ook niet echt mijn voornemen hetgeen niemand zal verrassen)is de situatie niet alleen onoverzichtelijk maar ook interessant want deze situatie zal over een aantal jaren in de leerboeken voorkomen als iets dat voorheen onbestaanbaar leek en toch plaats vond.

    Korter bij huis ligt het voor de hand doch dat heeft menigeen al dudelijk laten merken en heeft een enkeling een waarschuwend en wellicht meer dan dat woord laten horen is het niet aan te nemen dat in de komende weken rust op de markten zal heersen.

    De duivelse geldwolven in de wereld met méér zich op het vervolg zullen in niets ontziende acties trachten hun vermogens te vergroten en alles verpletteren wat op hun weg komt.

    Ten deze diene men geen enkele hoop te koesteren.

    De economie en derzelver CEO´s enzo op zich zal echter op zo normaal mogelijke wijze al dan niet met schouderophalen over wat voor hen toch eigenlijk een buitengebeuren is voortgaan met datgene waarvoor ze wordt betaald en dat is winst maken.

    De consument in het algemeen(en daarmee wordt een wat minder aardige term met betrekking tot het gros van de wereldbevolking vermeden) zal het in grote lijnen een zorg zijn zolang Ajax maar wint(of Feyenoord) en het nog ver of minder ver in de toekomst liggend pensioen maar zeker gesteld.

    De wereld vergaat nog niet; alle onderliggende waarden zijn niet van plaats of omvang veranderd.

    Geld voor oorlogen is er nauwelijks.

    En zodra die consument weer nieuwe dingen zoals belangrijke zaken als Ipads en BMW´s nodig heeft waar ook ter wereld komt de zaak gewoon weer op gang.

    Zoals altijd al duurt het altijd en elke keer weer velen te lang.

    Maar zij die geloven haasten niet en op ieder van ons en alle anderen is tenminste tenzij in uitzonderingsgevallen negen maanden gewacht.

    Al viel het resultaat soms tegen maar dat komt pas later aan het licht.

  9. [verwijderd] 7 augustus 2011 11:12
    TOKIO (AFN) - Amerikaanse staatsobligaties blijven een aantrekkelijke investering voor Japan. Dat heeft een hoge Japanse regeringsfunctionaris zondag gezegd.

    ,,Het Japanse vertrouwen in Amerikaanse obligaties is onveranderd", aldus de functionaris. Japan is na China de grootste buitenlandse eigenaar van Amerikaanse staatsleningen.

    Kredietbeoordelaar Standard & Poor's ontnam de Verenigde Staten vrijdag de hoogste kredietwaardigheidsstatus. Het ratingbureau verlaagde de status van AAA naar AA-plus. Andere kredietbeoordelaars, zoals Moody's en Fitch, lieten de AAA-status van de VS ongemoeid.
292 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.