Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Spyker N.V.« Terug naar discussie overzicht

Dinsdag 12 juli where do we go?

232 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juli 2011 20:02
    Het geld van de vastgoeddeal is binnen, alsof hieraan getwijfeld werd, en er is overeenstemming met de meeste leveranciers, maar het gaat niet om de meeste maar om allen. Maandag was dus ook een dag met een stevige daling.
    Wat gaat ons nu de dinsdag brengen, wordt er überhaupt richting bepaald of floaten we besluiteloos door de dag? Gaan we corrigeren van de afgelopen koersval of zijn de beleggers het langzaam zat? Positief nieuws zou moeten komen uit de overheidshoek met goedkeuringen voor Antonov, Pang Da en Youngman maar zeker de Chinese goedkeuringen lijken nog ver weg. Antonov zou inmiddels toch wel voldoende doorgelicht moeten zijn om hier een definitief oordeel over te kunnen geven, of is dit in de achtergrond stilletjes al gedaan? We weten het niet maar het blijft angstvallig stil op dat gebied.
    Anyway, iedereen een prettige Spyker dagje gewenst met wellicht iets minder rood in de porto's :)

  2. [verwijderd] 11 juli 2011 20:08
    Kruidvat-eigenaar Li Ka-shing biedt £2,4 mrd voor Northumbrian Water
    Joost van Mierlo CHINEZEN KOPEN ALLES DUS OOK SAAB!!!
    maandag 11 juli 2011, 19:30 Email-a-FriendNaam ontvanger E-mail ontvanger Naam verzender E-mail verzender Verzenden Northumbrian Water Group, een van de grotere Britse waterbedrijven, komt waarschijnlijk in Chinese handen. Cheung Kong Infrastructure (CKI), het bedrijf achter de miljardair Li Ka-shing, biedt £2,4 mrd voor het bedrijf. Het heeft inzage in de boeken gekregen. De belangstelling van CKI werd vorige maand duidelijk. Northumbrian Water — dat opereert in Noord-West Engeland (rond Newcastle) en in Oost-Engeland (Essex en Suffolk) ging begin juni exclusieve gesprekken aan met CKI. Gisteren werd een indicatief bod uitgebracht. dat lag met £4,65 per aandeel ruim 20% hoger dan de koers van Northumbrian Water voordat de onderhandelingen naar buiten kwamen. Het aandeel steeg maandag 5% naar £4,49.

    Tegenbod

    In Britse financiële kringen wordt gespeculeerd op een tegenbod. Van wie dat moet komen is nog niet bekend, maar er zit beweging in de geprivatiseerde Britse watersector. Het Spaanse Agbar heeft recent haar belang van 70% in Bristol water te koop aangeboden. Mocht de verkoop van Northumbrian water doorgaan, dan gaat het om de grootste overname in de sector van de afgelopen vijf jaar.

    Li Ka-shing is geen onbekende in het Verenigd Koninkrijk. Zijn bedrijf heeft vorig jaar de elektriciteitscentrale Seabank nabij Bristol overgenomen. CKI bezit daarnaast een belang van 4,75% in Southern Water en heeft volledige controle over Cambridge water. Om niet in de problemen te komen met mededingingsautoriteiten is het de bedoeling dat dat onderdeel verkocht zal worden. Naar verluidt heeft Ka-shing daar al opdracht toe gegeven.

    Significante uitbreiding

    De overname van Northumbrian, met 2,4 mliljoen klanten in het Noord-Oosten en 1,6 mln in het Oosten, betekent een significante uitbreiding voor CKI. Het bedrijf had maandag een marktwaarde van £6,4 mrd op de beurs van Hongkong. De verkoop van Cambridge Water zal naar verwachting niet meer dan £50 mln opleveren.

    Ontario Teachers’ Pension Plan, een Canadees pensioenfonds, is met een belang van 27% de grootste aandeelhouder van Northumbrian Water Group. dat belang is voor nog geen £2 per aandeel gekocht, zodat ervan wordt uitgegaan dat deze partij zal instemmen met het bod.

    Tevoren was immers uitgegaan van een bod tussen £4,50 en £5 per aandeel. Als ook nog wordt rekening gehouden met een dividenduitkering van bijna £0,10 per aandeel ligt de nu geboden prijs van CKI precies op het gemiddelde van die verwachtingen.

    Kruidvat

    Li Ka-shing heeft naast CKI ook een controlerend belang in Hutchison Whampoa de eigenaar van de Nederlandse Kruidvat-winkels. Dat bedrijf is verder vooral groot in de wereldwijde containervaart.

    De als onderwijzerszoon geboren Ka-shing was in 1972 een van de eerste buitenlanders (vanuit Hongkong) die door latere partijleider Deng Xiaoping gestimuleerd werd om te investeren in China zelf.

    Ka-shing heeft volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes een vermogen van $26 mrd en is daarmee de rijkste man van Oost-China. Zijn bedrijven vertegenwoordigen 15% van de gehele marktwaarde van de aan de beurs van Hongkong genoteerde bedrijven.
  3. AX lover 11 juli 2011 21:40
    Kwam deze analyse nog tegen:

    quote:

    schreef:

    Having been in the share-price business for quite a long time (now retired), perhaps I might suggest some reasons why the market seems to be increasingly nervous.

    First of all the recent press release listed some conditions for a restart of production. One of those was the acquisition of additional short-term funding. Why? That implies that even after the recent deals there may still not be enough funding in place to keep the salaries paid for a sufficient time to achieve a cash-flow surplus after production start and at the same time to satisfy the demands of the suppliers. This, despite the long back order book.

    Also, reaching agreement with ‘some’ of the suppliers isn’t anywhere near enough. How many – a third, a half? Of course it has to be all of them. There is little point, for example, in making and shipping cars without door handles. Saab has had three months to work on what is required by each of its suppliers and should know that by now. If agreement has not been reached at this point it suggests that a much more fundamental supplier problem other than debts and payments may exist. There may be some critical suppliers, which Saab simply cannot replace in short order, who absolutely refuse to tool up, or gear up, to supply Saab again until long-term institutional funding is in place.

    Efficient markets react to discount what they believe to be the most likely scenario, not just what they are told by press releases. It also does rather suggest that if the Chinese do not get regulatory approval, then Saab’s condition is probably terminal. No wonder the share-price has been falling.
    www.saabsunited.com/2011/07/good-news...
  4. [verwijderd] 11 juli 2011 22:50
    19:03 - 11 juli 2011 door Sandro Delaere
    Saab is rond met bevoorraders

    Artikel
    Reacties (3)
    Meer in Auto Bewaren E-mailen Corrigeren Afdrukken
    Autobouwer Saab heeft akkoorden bereikt met enkele bevoorraders over het inlossen van de schuld en het opnieuw opstarten van de productie. Dat heeft het bedrijf maandag gezegd. Swedish Automobile heeft naar eigen zeggen 61 miljoen euro bijeen geschraapt om leveranciers op korte termijn te kunnen betalen.

    'We hebben een akkoord bereikt met de leveranciers', vertelt Gunilla Gustavs. 'En we blijven onderhandelen met andere leveranciers. We mikken op 9 augustus om de productie opnieuw op te starten.'

    Het aandeel van de Swedish Automobile zakte vandaag bijna 17 procent. 'Ik denk dat ze een goede schatting hebben gegeven maar ik zou niet verwonderd zijn mocht de productiedatum opnieuw worden opgeschoven', meent Ian Fletcher van IHS Global Insight. 'Als dat het geval zou zijn, kun je beginnen vragen stellen of de productie nog wel überhaupt op gang wordt getrokken. Dat leveranciers tijd nodig hadden om te leveren was een goede reden, maar wat zal het volgende zijn.' Hij voegde eraan toe dat Saab nog veel werk voor de boeg heeft.

    Normaal zal de Chinese distributeur Pangda investeren in de voormalige vliegtuigbouwer, maar dat moet nog goedgekeurd worden door China, Zweden waar het merk thuis is, General Motors en de Europese Investeringsbank.

    tijd.be/r/?t=1&id=9080563&hig...

    Morgen voorzichtig weer up let maar up-}}
  5. [verwijderd] 11 juli 2011 23:05
    quote:

    jan6307 schreef op 11 juli 2011 22:57:

    Dank roadrunner, usa ook redelijk vlak gebleven na 19.00

    Alcoa heeft winstcijfers verdubbeld, morgen groene futures.

    Mijn stoploss op 1.75 is gebleven en kan morgen verder omhoog.
    T verhaal dat Italie geen europese steun nodig heeft wat nu ruist als dat morgen word bevestigd plus alcoa gaat t weer omhoog allemaal.
  6. [verwijderd] 12 juli 2011 08:49
    quote:

    jan6307 schreef op 11 juli 2011 22:57:

    Dank roadrunner, usa ook redelijk vlak gebleven na 19.00

    Alcoa heeft winstcijfers verdubbeld, morgen groene futures.

    Mijn stoploss op 1.75 is gebleven en kan morgen verder omhoog.
    die gaat dus af straks ?

    Vertraagd 11-jul-11 17:35
    Koers 1,862
    Verschil 0,00 (0,00%)
    Hoog 2,155
    Laag 1,781
    Volume 1.499.881
    Volume gemiddeld 1.383.625
    Volume gisteren 1.499.881
    Vertraagd 11-jul-11 17:35
    Bied 1,750 (27.630)
    Laat 1,750 (27.630)
    Open 2,148
    Close 1,862
    52 weeks hoog 6,119
    52 weeks laag 0,948
  7. greenspanalan 12 juli 2011 09:09
    Het gaat helemaal nergens over. Kan iemand mij uitleggen wat futures, italie en de cijfers van Alcoa in vredesnaam met de koers van dit aandeel te maken hebben. De koersontwikkeling van Spyker staat geheel op zichzelf en wordt enkel bepaald door de hoeveelheid cash die VM bij elkaar kan schooien. Heeft niets met macro economische ontwikkelingen of bedrijfsresultaten van industriegiganten te maken. Verder kan Saab niet profiteren van een mogelijke groei van de economie omdat ze niet produceren en daardoor niet kunnen verkopen.
232 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.