Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Delta Lloyd« Terug naar discussie overzicht

David Einhorn; Verdubbelen en dan nog goedkoop

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jip banaan! 5 januari 2011 21:50
    De beruchte hedgefondsmanager David Einhorn heeft er eigenhandig voor gezorgd dat verzekeraar Delta Lloyd de afgelopen twee dagen fors omhoog ging. De superbelegger gaf dinsdag in een interview aan dat zijn favoriete aandeel voor 2011 Delta Lloyd is.

    ‘Dit is denk ik het enige aandeel in onze portefeuille waarvan ik denk dat het kan verdubbelen en dan nog goedkoop is’, zegt de Amerikaan, die in 2002 bekendheid kreeg toen hij met zijn opmerkingen over Allied Capital de koers 20% naar beneden kreeg.

    Ook speculeerde hij met zijn hedgefonds Greenlight Capital in 2007 al op een daling van het aandeel Lehman Brothers. Aan het failliet gaan van de zakenbank verdiende hij een kapitaal. Met name die positie heeft hem zijn roem bezorgd.

    Die naamsbekendheid zorgt er nu voor dat beleggers zijn adviezen bijna blind volgen. De fondsmanager gaf in het interview ook aan dat de verzekeraar het goed doet, maar tegen de helft van de boekwaarde en slechts zes keer de winst handelt. Delta Lloyd steeg dinsdag met 3,4% om woensdag nog eens 4,9% te winnen. Einhorn heeft sinds mei een 5%-belang in Delta Lloyd. ‘Iedereen weet dat, maar toch hebben zijn opmerkingen effect’, zegt Thomas Nagtegaal van RBS.

    Verzekeraars en banken

    Analisten zijn ook positief over Delta Lloyd. Rabobank verhoogde gisteren zijn koopadvies voor het aandeel, omdat het dividendrendement door de aangetrokken aandelenmarkten en hogere rentes waarschijnlijk uitkomt op 6%. Ook staat het aandeel sinds kort op de favorietenlijst van Petercam. Het aandeel heeft een opwaarts potentieel van gemiddeld 18%, als alle koersdoelen van analisten worden meegerekend.

    5 januari 2011, 18:00 uur | FD.nl

  2. Jerome 6 januari 2011 15:02
    DL heeft een belang in Innoconcepts. De meldingsplicht is ontstaan op 7 juli 2010. Het belang wordt middellijk reeel gehouden via Delta Lloyd Levensverzekering nv en bestaat uit 9.880.503 gewone aandelen. Het stemrecht bedraagt 9,89%.

    Innoconcepts:
    Pff de koers op 7 juli bedroeg € 0,17: € 1.679.600
    Vandaag € 0.01 € 98.800, daaaaag € 1,5 miljoen
    Dan hebben we het nog niet eens over de gemiddelde aankoopkoers. Die kon ik niet vinden.

  3. de storm 6 januari 2011 19:07
    Ach..1,5 miljoen verknalt..Voor hetzelfde geld had deze risicovolle belegging ook 10 miljoen opgeleverd. Delta Lloyd zal opzoek moeten naar een nieuwe belegging en deze afboeken. Er is gewoon te veel geld in kas.

    Een lachertje in vergelijking met het vastgoed wat verdampt is van SNS en ING.
  4. Pet 7 januari 2011 09:56
    Ach, iedereen kan a.s. maandag weer lekker Delta Lloyd gaan kopen.. Martine Hafkamp komt zondag weer op tv in Business Class bij Harrie. Ze zal daar DL echt wel over de tong laten rollen en dat zal de koers maandag weer opdrijven...
    Ik zou zeggen, profiteer van de nu nog lage instapkoers! Onder de 17 zoals vandaag komen ze niet meer...
  5. Pet 7 januari 2011 12:47
    Hmmm, ook ABN geeft net een update voor Delta Lloyd... www.abnamro.nl/nl/beleggen/beurstrend...
    Koersdoel boven de 19 euro. Ik zou zeggen, stap nu in want ook Martine Hafkamp komt as zondag langs bij Harrie in Business-Class en zal ook daar dit aandeel aanprijzen!

    Koers ligt nu nog nét onder de 17 euro, maar zal niet lang meer duren of we staan flink hoger...

    Koers maandag: 17,80??
  6. Pet 9 januari 2011 12:12
    Precies 330ix, zo is het maar net!

    Ik kondigde het vrijdag al aan dat Martine het aandeel zou aanprijzen... Morgenochtend krijg je ze niet meer onder de 17 euro, let maar op. Iedereen wil dit aandeel toch in z'n portefeuille hebben, zeker nu ook ABN-AMRO hun aanbevelingen afgelopen vrijdag hebben gedaan op Delta Lloyd!

    En zeker het dividend, aandeel is zekerheid kwaliteit en winstgevendheid :))
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.