Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KK AEX DD 04-01-2011: DE EERSTE LOODJES

267 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2011 17:38
    quote:

    ronald76 schreef op 4 januari 2011 17:36:

    Vandaag de verwachtingen; 364,363,362 ik zeg het u!
    Maar nee hoor 358,58. Down we go gentlemen....
    Gr,
    Helaas ronald. De upveiling is boven verwachting. We hebben de weerstand weten te houden. Als de amie's een beetje normaal doen poetsen we morgen de 0,28% weer gewoon weg.
  2. forum rang 10 voda 4 januari 2011 17:43
    quote:

    WRoeland schreef op 4 januari 2011 17:34:

    Heb met die Binck wijn de plee ermee schoongemaakt.

    Was een oude flex van Binck.

    Van LYNX niks (wel kaartje) gehad slechte zaak heren als jullie meelezen en dat doen jullie :-)

    Wat ook goed nieuws is is is is,is dat de AEX zakt ;-)
    Hahaha, probeer eens schoonmaak azijn! :-)
  3. [verwijderd] 4 januari 2011 17:50
    quote:

    Falcon2 schreef op 4 januari 2011 17:47:

    Van den Akker zojuist op RTL-Z: Hij verwacht op TA-basis een correctie in 1e kwartaal naar 300-310.

    Brrrrrr.... ;-)

    Als we eerst de 385 hebben aangetikt vind ik het best. Maar ja, er wordt zoveel geroepen in beursland. De één weet het nog beter dan de ander..
  4. forum rang 10 voda 4 januari 2011 18:01
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX -0,3%, banen VS volgende richtpunt


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is dinsdag met een klein verlies gesloten aan de hand van Wall Street en met opvallende koersbewegingen bij twee zwaargewichten, een voor ING en een voor ArcelorMittal.

    De AEX-index sloot dinsdag 0,3% lager op 358,86 punten. De Midkap verloor 0,03 punt op 644,39 punten. De Smallcap eindigde 0,4% hoger op 514,32 punten.

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam licht lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,04% lager noteerde.

    Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer signaleerde een dag waarop de AEX tot aan de opening van de handel op Wall Street stand hield rondom het slot van maandag, waarna de AEX aan het 'touwtje' van de Dow Jones-index lager koerste. De Dow zag aanvankelijk een plus op het bord verschijnen, terwijl ook de openingsindicatie op een hogere opening duidde.

    De index reageerde woensdag goed op de wekelijkse consumentenverkopen van de International Council of Shopping Centers. Voor de week die eindigt op 1 januari kwam daar een plus van 3,6% op jaarbasis uit rollen. "Een prima percentage als je je realiseert dat grote delen van de VS in die periode flink in de sneeuw zaten", aldus Bender.

    In de eurozone krijgt volgens Bender een oud probleem weer de nodige gestalte: inflatie van meer dan 2% over december, zoals dinsdag bleek. "De grote vraag is nu: wat doet de Europese Centrale Bank met de refirente, want een percentage van 2,2% is boven de Europese norm van 2%. Ik verwacht dat de komende weken de markten onder invloed zullen komen van dit aspect, maar ook van de verschillende herfinancieringen van in totaal circa EUR80 miljard", aldus Bender.

    Daarnaast viel ING op met een slotwinst van 1,9%, "mogelijk op basis van de speculatie dat ING een overnamekandidaat is", aldus Bender. ArcelorMittal had een duidelijk dempende invloed op de AEX. "Mogelijk dat de vrees onder beleggers groeit dat de overname van Baffinland niet doorgaat, nu ArcelorMittal zijn bod niet wil verhogen." ArcelorMittal sloot 2,7% lager.

    "De index heeft het maandag natuurlijk goed gedaan en een eerste week van het jaar in een rechte streep doorstijgen kun je nu niet meteen verwachten", aldus Bender.

    Voor woensdag verwacht Bender een afwachtende opening. Tot aan de publicatie van de banencijfers uit de Amerikaanse private sector over december blijft het in zijn visie rustig op het Damrak. "Het echte vuurwerk verwacht ik pas volgende week, wanneer maandagavond nabeurs Alcoa met de cijfers naar buiten treedt", aldus de vermogensbeheerder.

    De macro-economische agenda voor woensdag bevat voor Duitsland de inkoopmanagersindex voor de dienstensector over december. Voor de eurozone gaat de aandacht eveneens uit naar deze index over december en verder naar de industriele orders over oktober en de producentenprijzen over november.

    Voor de VS is de agenda woensdag goed gevuld. Om 13.00 uur begint deze met de wekelijkse hypotheekaanvragen voor de week die eindigt op 31 december. Er is geen prognose voor deze index beschikbaar.

    Om 14.15 uur verschijnt het rapport van payroller ADP, over december, aan de hand waarvan af te lezen valt hoe groot de banenmutatie in de private sector was. De raming duidt op een groei met 100.000 banen.

    Om 16.00 uur volgt de inkoopmanagersindex voor de dienstensector over december. Die komt in de prognose uit op 55,7 tegen 55,0 een maand eerder.

    Om 16.30 uur worden de wekelijkse voorraden olie, benzine en distillaten, zoals stookolie en diesel gepubliceerd. Voor olie wordt uitgegaan van een daling met 1,4 miljoen vaten, voor benzine van een stijging met 900.000 vaten en voor distillaten van een toename met 500.000 vaten.

    Staatsobligaties sloten dinsdag verdeeld.

    De euro noteert rond 18.00 uur $1,3315 tegen $1,3323 maandag rond dezelfde tijd.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

  5. [verwijderd] 4 januari 2011 18:06
    quote:

    japierabo 3 schreef op 4 januari 2011 17:56:

    [...]dan heeft hij ze lineaal zeker verkeerd om!
    Of zijn groene en rode kleurpotloden verwisseld.. Allerlei indices zouden dicht tegen hun weerstand zitten, maar die weerstanden zijn volgens mij gebaseerd op het verleden. Geen garantie voor de toekomst en alleen geschikt om er dwars doorheen te breken. Ik wacht nog maar even met de verkoopknop!

  6. forum rang 10 voda 4 januari 2011 18:11
    AEX sluit in de min
    4 januari 2011, 18:04 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse beurs is dinsdag in de min gesloten. De meest opvallende koersbewingen deden zich voor in reactie op berichtgeving op het gebied van fusies en overnames.

    De AEX-index sloot 1 punt, ofwel 0,3 procent, lager op 358,86 punten. De MidKap-index sloot nagenoeg vlak (min 0,03 punt) op 644,39 punten. De beurs van Frankfurt daalde 0,2 procent, die van Parijs 0,4 procent. De Londense beurs maakte een inhaalslag na het extra lange nieuwjaarsweekend en pluste 1,9 procent.

    Beleggers waren in afwachting van de publicatie van de notulen van een vergadering van de Fed, de Amerikaanse centrale bank. Deze komen tijdens de handel op Wall Street naar buiten. Daarbij wordt vooral gelet op wat de centrale bankiers zeggen over de ontwikkeling van de economie in de VS.

    Air France-KLM

    Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM was de koploper van de AEX met een plus van 2,8 procent. De Noorse minister van handel zei dinsdag open te staan voor verkoop van het belang van Noorwegen in SAS. Air France-KLM wordt genoemd als een mogelijke koper van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij.

    Financieel concern ING liet weten zich te buigen over de toekomst van het onderdeel Real Estate Investment Management. De verkoop daarvan behoort tot de mogelijkheden, aldus ING. Het aandeel ging 1,9 procent vooruit.

    Shell

    In de Britse media doken berichten op dat Shell in de maanden na de olieramp in de Golf van Mexico heeft overwogen een bod te doen op BP. Het olieconcern zou echter zijn afgeschrokken door de nog onbekende eindafrekening van die ramp voor BP. BP ging in Londen 5,9 procent omhoog. Shell sloot in Amsterdam 0,4 procent hoger.

    Staalconcern ArcelorMittal stond onderin de AEX met een 2,7 procent lagere koers. Arcelor is verwikkeld in een overnamestrijd om de Canadese ijzerertsdelver Baffinland. Het concern liet dinsdag weten zijn bod niet verder te zullen verhogen.

    Spyker Cars Het aandeel van ICT Automatisering schoot omhoog op overnamegeruchten. Naar verluidt heeft een Britse branchegenoot zijn oog op het bedrijf laten vallen. ICT sloot 12,4 procent hoger.

    Spyker Cars racete met een handelsvolume dat meer dan twintig keer zo groot was als op een gemiddelde dag 7,5 procent vooruit. Handelaren konden de spurt niet verklaren. Het aandeel van de autobouwer sloot op 3,72 euro.

    De euro was 1,3310 dollar waard. Aan het eind van de handel op maandag was de Europese munt 1,3375 dollar waard. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde met 2,8 procent tot 89 dollar.

  7. forum rang 7 bezinteergebelegt 4 januari 2011 18:45
    mmm, vandaag weer een beetje omzet, we zaten boven de 100 miljoen, en direct een downdagje. Niks schokkends, had een slot onder de 358,2 verwacht, maar zo te zien bewaren we dat voor morgen. Zat al short in Fugro, heb ik vandaag Randstad aan toegevoegd, de wind op het Damrak wordt langzaam kouder. Ben luistert al de hele dag naar Herman van Veen: "als ik kon toveren, kon toveren"

    gr

    B.E.G.B
  8. [verwijderd] 4 januari 2011 19:11
    quote:

    positivo73 schreef:

    Ik denk dat de US vanavond met minstens een procent in de plus gaat sluiten, dan weten wij gelijk dat vandaag gewoon een springplank is gemaakt. Er zijn ook partijen die nog omhoog willen, al is het alleen al om de shorters uit te roken.
    Dus vanaf nu 140 punten erbij op de DOW; lijkt mij stug, maar ja "It ain't over till the fat lady sings".
267 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.