Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

iemand ervaring met Valueselection.net / Hendrik Oude Nijhuis ?

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. veelprocentrendement 26 november 2010 16:30
    Sommige kennen hem misschien wel: Hendrik Oude Nijhuis. Adverteert wel eens op sites als Iex.nl en Belegger.nl , en schrijft ook wel eens stukjes voor bijvoorbeeld z24. Hij noemt zichzelf Warren Buffet expert, en dat is dan ook zijn strategie: ondergewaardeerde degelijke bedrijven kopen.

    Je kan je dan ook abonneren op zijn adviezen: www.valueselection.net

    Nu mijn vraag: heeft iemand hier ervaring mee? is het betrouwbaar? zijn de adviezen goed?

  2. [verwijderd] 1 december 2010 09:17
    quote:

    veelprocentrendement schreef:

    Heb het geprobeerd en is betrouwbaar. Nu hopen dat de adviezen goed zijn.
    Op 26 november vraag je je nog af of het betrouwbaar is.
    Op 29 november heb je HET geprobeerd en is HET betrouwbaar.
    Ordinaire reclame schat ik in.

    Ik vind JOU niet erg betrouwbaar.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 6 december 2010 07:10
    Zie hier een recent voorbeeld van Hendrik-taal:

    "Vandaag kijken we opnieuw naar de situatie. Dit naar aanleiding van de groeiende groep eurolanden die in problemen begint te raken terwijl structurele oplossingen nog altijd achterwege blijven.

    Zoals u bekend heeft na Griekenland nu ook Ierland noodhulp gekregen. En afgaande op de obligatiemarkten begint het er al aardig op te lijken dat Portugal, Spanje en wellicht ook Italië binnen niet al te lange tijd zullen volgen. Het bestaande Europese noodfonds is hiervoor waarschijnlijk ontoereikend. Grote kans dan ook dat opnieuw met de pet rondgegaan moet worden. Nederland zal hierbij gevraagd worden garant te staan voor nog meer leningen die door het Europese noodfonds zelf verstrekt worden.
    ....

    Hierbij komt tevens dat met het geven van garanties de kans groter wordt dat de Nederlandse staatschuld zelf ook verder toeneemt. Enkel deze toegenomen kans op een hogere staatschuld leidt er heel wel mogelijk al toe dat de Nederlandse obligatierente oploopt. Dit maakt het aangaan van nieuwe schulden (of herfinancieren van bestaande) door de Nederlandse overheid zelf simpelweg duurder.

    Het verstrekken van leningen (of garantstellingen) zorgt ervoor dat de probleemlanden de eerstkomende paar jaar nieuwe leningen kunnen aangaan tegen rentetarieven die onder de voor hen geldende markttarieven liggen. Daarmee kunnen ze weer een paar jaar verder. Maar de fundamentele oorzaken van het probleem zelf - zoals bijvoorbeeld de grote verschillen in arbeidsproductiviteit - blijven daarmee eigenlijk volledig onopgelost.

    Zonder de euro hadden landen als Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje een heel rijtje economische trucs tot hun beschikking gehad om de problemen het hoofd te bieden: 1) het devalueren van hun eigen munt om de export aan te jaren, 2) het verlagen van de rente of 3) het bijdrukken van geld om hiermee eigen obligaties op te kopen. Vanwege de Europese eenheidsmunt zijn al deze gangbare oplossingen voor individuele landen onmogelijk geworden.

    In de Eurozone zitten zowel 'goede landen' - ofwel economisch gezonde landen met een hoge productiviteit, behapbare tekorten en beperkte staatsschulden - en 'slecht landen', landen waarvoor dit allemaal niet geldt.
    Vergelijkt u deze 'goede landen' nu ter illustratie eens met 'goede bedrijven' (bedrijven die een structureel hoog rendement op het eigen vermogen behalen). En de 'slechte landen' met bedrijven waarvoor dat niet geldt.

    Deze goede bedrijven - Johnson & Johnson is hiervan een voorbeeld - worden onderliggend steeds meer waard. Er wordt immers waarde gecreëerd. Op langere termijn komt dat ook in hun beurskoers tot uitdrukking doordat deze gestaag verder oploopt. Bij 'slechte bedrijven' met een laag rendement op het eigen vermogen - Air France-KLM is daarvan een voorbeeld - geldt dat niet.

    Stel nu dat het management van zowel Johnson & Johnson als die van Air France-KLM de wens zouden hebben dat hun beurskoersen in de toekomst aan elkaar gekoppeld worden. Te vergelijken met de invoering van een eenheidsmunt tussen economisch gezien totaal verschillende landen. Na verloop van enige tijd zal blijken dat dit niet werkt: Johnson & Johnson wordt onderliggend steeds meer waard, terwijl dat voor Air France-KLM niet of in ieder geval in veel mindere mate geldt.
    De enige wijze waarop de beurskoersen van beide bedrijven wel gelijke tred kunnen houden is door ervoor te zorgen dat de onderliggende waarde van beide bedrijven zich min of meer identiek ontwikkelt. In praktijk zal dat erop neerkomen dat Johnson & Johnson telkens geld moet overhevelen naar Air France-KLM: de onderliggende waarde van Johnson & Johnson neemt daardoor minder snel toe, terwijl die van Air France-KLM juist een extra impuls krijgt.

    Voor de euro geldt eigenlijk hetzelfde: de 'goede landen' (waaronder Nederland) moeten zich er eigenlijk simpelweg op voorbereiden in de toekomst steeds meer garanties te moeten verstrekken aan de economisch gezien zwakkere landen in de Eurozone. Helemaal zuur hierbij is te weten dat Griekenland middels fraude haar deelname aan de euro veiliggesteld heeft.

    Afgewacht moet vervolgens nog maar worden of die leningen worden terugbetaald. Zo niet, dan draai Nederland samen met andere landen in de Eurozone daarvoor op. Dit vanwege de gegeven garanties. Of terugbetaald gaat worden moet nog maar blijken. Kijkend naar de nog altijd zeer grote renteverschillen tussen de diverse eurolanden kunnen we in ieder geval stellen dat de obligatiemarkten daar nog lang niet zeker van zijn..."

    - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Tja... een open deur?
    Maar hoe bepaal ik nou wat op dit moment de goede aandelen zijn? Er is daarvoor geen 'rentestand' die me een aanwijzing geeft.
  4. [verwijderd] 6 december 2010 09:38
    quote:

    Jean schreef:

    Ik vind het een bedachte naam, Hendrik Oude Nijhuis. Ik geloof dit soort gasten dan ook totaal niet.
    Wollige verhalen schrijven kan iedereen.
    Er staat niks konkreets in waar je wat mee kunt.
    Is ook niet de bedoeling want daar kan hij immers op afgerekend worden.

    Trouwens,
    ons doctorandusje heeft er vele jaren over gedaan om "de tijdloze strategie" van Buffett te onderzoeken.
    Jeetje, JAREN?
    Tis toch gewoon zo dat je geld nodig hebt om geld te maken en met heel veel geld kun je heel veel geld maken.
    Lees Buffett's letters to the shareholders (of Berkshire) er maar op na.

    Zie voor ons doctorandusje: www.warrenbuffett.nl/

  5. [verwijderd] 30 augustus 2014 19:30
    quote:

    veelprocentrendement schreef op 26 november 2010 16:30:

    Sommige kennen hem misschien wel: Hendrik Oude Nijhuis. Adverteert wel eens op sites als Iex.nl en Belegger.nl , en schrijft ook wel eens stukjes voor bijvoorbeeld z24. Hij noemt zichzelf Warren Buffet expert, en dat is dan ook zijn strategie: ondergewaardeerde degelijke bedrijven kopen.

    Je kan je dan ook abonneren op zijn adviezen: www.valueselection.net

    Nu mijn vraag: heeft iemand hier ervaring mee? is het betrouwbaar? zijn de adviezen goed?
    zijn er onder u ,die ervaringen hebben ?
    of ervaringen van anderen kennen ?
  6. [verwijderd] 30 augustus 2014 21:14
    een nieuwsbrief uit mei 2007

    www.warrenbuffett.nl/analyses/WB-Anal...

    met drie aanbevelingen (resultaten incl. dividenden)

    BBY staat nu op een verlies van 23,2%
    BBW staat nu op een verlies van 56,4%
    OXPS bestaat niet meer en is overgenomen, verlies op positie 25,2%

    resultaat van de S&P 500 in diezelfde periode plus 52%
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.