Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

IEX graag tolerantie politiek getinte daadjes

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 mei 2010 00:37

    Er was eens een draadje.

    De opener stelde:

    "Omdat de verkiezingen in Nederland voor de deur staan wil ik hier toch een politiek topic openen met beleggen als rode draad. Politiek is namelijk een belangrijk onderdeel van beleggen. Het bepaald namelijk een richting, ook voor het bedrijfsleven.

    Daarom de vraag;

    Bij welke partij of partijen zullen onze beleggingen het meest profijt hebben? De vraag mag zowel op basis van korte termijn of lange termijn beantwoord worden. Graag onderbouwen zonder allerlei propaganda, verwensingen etc. Hiervoor kun je terecht op het politieke forum"

    Hard core politics hoort inderdaad op het forum politiek en daarover geen misverstand. Op het gesloten draadje zijn geen scheldpartijen ofzo te vindenen werd fatsoenlijk gediscussieerd, waarbij er uiteraard wat andere standpunten zijn.

    Niemand heeft gesteld van dat is het enige goede of een ander iets verweten.
    Ik had graag De bos nog een reactie gegeven en dat op inhoud en om zijn mening te weten en niet om hem te bekeren tot wat.

    Het ging om het probleem bij werkverschaffing, waar ik als vakbondskaderlid eens tegenaan liep. Een mede kaderlid was museumwachter en beklaagde zich er over dat hij zijn werk dreigde te verliezen aan een gesubsieerde Melkertbaner.

    Gewoon een vrij neutrale inhoudelijke discussie wilde ik zonder al te politiek gedoe en dat heeft de IEX dus hierbij geblokkeerd.

    Roomser dan de Paus willen zijn is niet zo best IEX en bedankt.

    Groet, Jonas
  2. Chichi21 25 mei 2010 01:04
    De minst slechte: D'66.

    Naast meer geld in Onderwijs, 67 jaar AOW, ed, zie ik deze partij weer als smeermiddel voor een coalitie met een groot maatschappelijk draagvlak. Dus paars.

    En wanneer de relatie tussen de sociale partners onderling goed gaat,is dit geen reden om de beurs te laten zakken (Denk aan Wasenaar 1982. Awel, toen was het geen paars, maar een soortgelijke constructie is gewenst).

    Truste,

    Gr CC
  3. [verwijderd] 25 mei 2010 01:24
    Chihi21 neem dan ook even afschaffing onderwijs en invoering gekozen burgemeester en politiecommandant mee. Toch gaan we dan iets te snel richting politiek draadje en dat moeten we maar niet doen.

    Wat denk je in algemene zin over het volgende probleem?

    Je hebt een baantje en verdient net boven het minimumloon.

    De politiek wil om op zich goede en nobele redenen iedereen activeren en dreigt een gesubsidieerd iemand op jouw baantje te zetten.
    Dan kan jezelf toch ook weer gesubsidieerd gerecycled worden?

    Zo kan je lekker doorgaan, maar ergens klopt er iets niet.

    De link met beleggen heb ik diverse keren aangebracht. Bijvoorbeeld: problemen benoemen en oplossen en stabiliteit is goed voor de belegger.
    Vergrijzing is een kans voor Philips als ze er goed op inspelen.

    Peter over de zorg deed wat voorstellen tegen de verspillingen. Vermijden daarvan is minder premie (stijging) en meer koopkracht en voor beleggen beschikaar geld. Bij de IEX begrijpen ze blijkbaar nog niet dat een met allerlei heffingen en regelgeving bestookt bedrijfsleven niet kan floreren en dat dat slecht is voor de economie en de mensen en de belegger.

    Eens, eens moet het licht kunnen doorbreken bij de IEX. Ook voor hen geldt "Yes we can".

    Amen, Jonas

  4. [verwijderd] 25 mei 2010 10:14
    quote:

    jonas schreef:

    ...
    Ik had graag De bos nog een reactie gegeven en dat op inhoud en om zijn mening te weten en niet om hem te bekeren tot wat.

    Het ging om het probleem bij werkverschaffing, waar ik als vakbondskaderlid eens tegenaan liep. Een mede kaderlid was museumwachter en beklaagde zich er over dat hij zijn werk dreigde te verliezen aan een gesubsieerde Melkertbaner.
    ...

    Groet, Jonas

    Dat is ten dele onvermijdelijk (Melkert baan vond ik een goed idee, maar dan moet je het niet zo noemen omdat je met zo'n stempel nooit een normale baan meer krijgt), maar er is zat te doen.
    Ook scholing mag van mij ipv werken, maar wel met resultaatverplichting (1 jaar scholing prima, maar als je niet minimaal 7 haalt dan gewoon aan de arbeid)
    Overigens is NL ondanks hoge belastingen etc. voor zowel beleggers als ondernemers als werknemers prima. Ik denk uiteindelijk doet elk land het volgens zijn traditie en er zijn meerdere wegen naar succes.
    Duitsers met de grundlichkeit zitten in automobielindustrie, fransen met het grote gebaar in kernenergie, wij met water, bagggeren etc.

    de bos
  5. [verwijderd] 25 mei 2010 16:36
    Uit nu.nl

    UTRECHT - Vier op de tien werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt kunnen niet goed rondkomen van hun salaris.
    © ANP

    Zij kunnen hun kinderen niet geven wat ze hun zouden willen geven en zijn somber over de toekomst. Zij verwachten niet dat hun situatie de komende jaren verbetert.

    Dit blijkt uit een peiling die FNV Bondgenoten heeft gehouden onder een kleine tweeduizend leden die werkzaam zijn in sectoren als de schoonnmaak, de taxi-sector, supermarkten, de postbezorging en het uitzendwerk. De meesten verdienen minder dan 1750 euro netto per maand.

    Van hen zegt 16 procent maandelijks geld te moeten lenen om rond te kunnen komen. Een op de drie heeft geen geld om een keer per jaar op vakantie te gaan.
    © ANP

    1750 euro netto is met huursubsidie etc. best te doen. Als je dat arm noemt worden we nooit rijk (let wel zou er zelf nu niet mee rond kunnen komen vanwege veel hogere vaste lasten, maar na aanpassing moet het lukken)

    de bos
  6. [verwijderd] 25 mei 2010 21:08

    De bos, ik heb nog wat zitten denken over dat probleem van verdringing op de arbeidsmarkt door gesubsidieerde krachten. In grote lijn ben ik het met jouw reactie eens
    Bij gebrek aan voldoedne betaalde banen zijn problemen denk ik ook onvoormijdelijk.

    In de publieke sector kan je nog min of meer een vaste formatie vaststellen met daarnaast wat werkervaringsplaatsen.

    Nu probeert men bijvoorbeeld in Rotterdam het ook in het bedrijfsleven en daar is vaststelling van een "vaste formatie" lastiger.

    Je moet het dan wat zoeken in tijdelijkheid van aanstelling en juiste sectorkeuze en scholing denk ik.

    Het blijft schipperen en de echte oplossing zit in economische groei en sturing en scholing van mensen naar sectoren waar ze nodig zijn.

    Dat zoveel werknemers niet goed kunnen rondkomen, heeft ook te maken met het keeping up with the Joneseffect en de vanzelfsprekendheid waarmee mensen recht mensen te hebben over alles. Sommige mensen ontlenen hun eigenwaarde aan uiterlijk bezit.

    Daar even een oplossing voor bedenken is een ander onderwerp. Mogelijk iets voor een andere gelegenheid. Bij mij is het vandaag KREUN, KREUN.

    Je zag het al aankomen en het was bijna sadidisch van Arend Jan Kamp vanmorgen met dat schijnheilige "veel succes" toewensen.

    Groet, Jonas.

    PS Voor mij is er wel 1 geluk. Er kwam een leuk bedrag vrij uit een gemengde polis en vanwege computerproblemen kon ik er nog niet bij. Maandje eerder was er al een deel richting beurs gegaan en nu kan ik bodemvissen.

    Je ziet bij beleggen komt soms ook wat geluk kijken.
  7. [verwijderd] 25 mei 2010 21:25
    quote:

    jonas schreef:

    Er was eens een draadje.
    ...

    Er is een forum voor politieke geintjes...

    het is ruim een jaar oud en voor "gewoon een vrij neutrale inhoudelijke discussie"... kun je je inhoudelijke en grappige draadjes niet kwijt op Politiek-forum? zo niet, waarom?

    met alle respect - DieO
  8. [verwijderd] 25 mei 2010 21:31

    Druppel, ik kom daar af en toe. Soms wil ik een wat inhoudelijker minder heftige discussie en ik weet dat er een aantal kk-posters van wie ik graag een mening verneem niet daar komen.

    Op het draadje van SAHR ging het toch netjes? In potentie had het een uitbouwmogelijkheid met voortdurende links naar de beurs

    Veel ingewikkelder ligt het niet.

    Groet, Jonas
  9. [verwijderd] 25 mei 2010 21:49
    quote:

    jonas schreef:

    Veel ingewikkelder ligt het niet.

    inderdaad, het is niet zo ingewikkeld...
    IEX heeft ons de mogelijkheid gegeven voor de politieke discussies op het Politiek-forum...
    je weet inmiddels dat de geinige "inhoudelijke" draadjes op KK-forum binnen de kortste tijd op slot gaan, ... waarom?
    honderden voorbeelden heb je al meegemaakt... veel ingewikkelder ligt het niet ;)

    DieO

  10. [verwijderd] 25 mei 2010 22:10
    Jonas je lijkt af en toe verzwolgen, en onvindbaar op IEX wel jammer omdat je zeker in het weekend onderhoudend en maatschappelijk geengageerd schrijft.
    Dat is ook een bezit.
    Het is wel eens goed en nodig naast de hersenspoeling die we het hele weekend vn heren a la Herr Kaiser en BonBon mogen vernemen.

    Daarop terugkomend heb ik 2 absurde voorstellen.
    1) ziektekosten zullen toennemen, de ouderen veroorzaken dat. Hoe kunnen we dit aanpakken?
    Mijn voorstel is dat we de HRA in stand laten maar de hypotheken terugbrengen naar dat wat ze in de basis zijn. Leningen niets anders. Iets wat je leent moet je terugbetalen. Dus of je lost linear of (ik weet effe niet hoe dat heet) .. maar uiteindelijk zal na 30 jaar de schuld zijn afgelost.
    2) dan ontstaat vanzelf de vraag of de staat wel moet opdraaien voor alle ziektekosten. Moet de man die een kapitaal heeft opgebouwd niet zelf de vrijheid en de keuze hebben de zorg op maat te krijgen en uiteraard daar zelf dan ook de lasten voor te dragen.

    Dat is niet a-sociaal dat is juist heel sociaal.
    De overheid heeft hem 30 jaar lang de rente aftrek gegeven, nu mag die in zijn eigen onderhoud voorzien, dat kan omdat die de kans heeft in Nedl. dat die op 65 jaar een kapitaal heeft opgebouwd.

    Het tweede voorstel wat ik wilde uiten, laat ik ff zitten Ik doe wel 1 voor 1 ... dit is al extreem genoeg. De eerste vraag die ik kan verwachten is , wat dan met mensen die huren? dat weet ik ook niet
    maar wat denkt u dan?

    grt
  11. [verwijderd] 25 mei 2010 22:10

    Druppel, je hebt gelijk. Echter er is politiek en politiek. Vanuit mijn eerste studie "politieke en sociale wetenschap" weet ik dat maar al te goed.

    Te veel filosofisch frankfurterschule achtig gelul etc was aan mij niet besteedt. Ook al dat politiek gezwets in de ruimte dus los van de economie of met harde methodische basis.

    Dus heb ik binnen die richting 2/3 van mijn eerste studie gedaan. Lekker rustig en soms maar met 6 studenten en dan het niveau prof Mokken (internationaal wetenschappelijke topper)en de latere directeur CBS. Heerlijk uitdagend en sterk selectief.

    Bij andere vakgroepen gaven studenten elkaar de punten, maar bij ons was dat wat anders. Gezien de loopbaan van sommige mede studenten in die hoek hebben onze "studie-ontberingen" zich later goed uitbetaald.

    Het eerste type politiek (koppeling economie en methodisch statisch onderbouwd) zou wel enigszins in de kK moeten kunnen. Columnisten zondigen in dai opzicht trouwens ook voortdurend.

    Geef mij de opdracht de columnisten op politiek getinte opmerkingen of invalshoeken te censureren en de kop van Corné, Cees, Marcel etc gaat eraf. (over een passende beloning ga ik dan met Pieter Kort in overleg, hetgeen wel niets zal opleveren)

    Groet van koppensnellende Jonas
  12. [verwijderd] 26 mei 2010 00:22

    Op en top, om te beginnen. Je stelt:

    Mijn voorstel is dat we de HRA in stand laten maar de hypotheken terugbrengen naar dat wat ze in de basis zijn. Leningen niets anders. Iets wat je leent moet je terugbetalen. Dus of je lost linear of (ik weet effe niet hoe dat heet) .. maar uiteindelijk zal na 30 jaar de schuld zijn afgelost.

    Dit is de D'66 invalshoek. Maar goed dat doet er niet toe, want het gaat uiteindelijk om wat het beste kan uitpakken.

    Op zich is het een gedachte waar ik wat voor voel. Echter bezie je lange termijnontwikkelingen in huizenprijzen, waarbij toch ook meespeelt de loondruk bij nieuwbouw dan is het mogelijk wat krap bemeten.

    Soms zitten bij dit soort zaken wat addertjes onder het gras of wat andere kanten. Graag verneem ik dan de mening van Jos Koets. Ik weet niet of hij dit leest. Met jouw toestemming mail ik het naar hem door.

    2. Over de ziekte-zorgkosten is al wat gesteld in de discussie met Peter (fff) en De bos.

    Zo in een eerste reactie zou ik de vraag stellen: hebben veel mensen wel een inkomen om een eigen zorgpot op te bouwen met al deze belastingen en heffingen?

    Toch ik houd van andere invalshoeken en de begrippen sociaal of asociaal zijn mij egaal, want ik weet dat ik het goed op heb met de medemens en als en ander dat asociaal noemt, maakt mij dat geen worst uit.

    Een draadje "hoe te besparen op de zorg en hoe te betalen" zou interessant zijn. Op het politiek draadje wordt het gekilled vanwege te heftig partijgedoe en hier vanwege de moderatie.

    Ergens zou het niet alleen aardig, maar nuttig zijn als we hier een doorlopend draadje over bezuigingen en kwaliteitsverhoging in de zorg zouden starten. Idee na idee en discussie en dan weer niew idee etc etc.

    Zal ik het bij Jos eens voorleggen? Hoe we over zorgkosten het hier op een beetje redelijke manier kunnen hebben zie ik eerlijk gezegd niet.

    Groet, Jos
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.