Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

Laatste koers (eur) Verschil Volume
15,110   +0,120   (+0,80%) Dagrange 15,036 - 15,174 8.530.172   Gem. (3M) 7,9M

ING - PB's en andere relevante informatie

5.604 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 281 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 december 2009 16:45
    Claimemissie ING moeilijk te verteren
    1 december 2009, 8:24 uur | FD.nl
    Door: Gijs den Brinker
    Op de eerste dag van de claimemissie van ING duikelt de koers van het aandeel en de claim. ING overvraagt sommige beleggers.

    De koers van het aandeel ING viel gisteren op de beurs 5,3% terug. De daling was vooral een uitvloeisel van de claimemissie van de bankverzekeraar die gisteren begon.

    ING wil met de emissie, die tot 15 december duurt, euro 7,5 mrd ophalen. Daartoe geeft het ruim 1,7 miljard nieuwe aandelen uit, bijna net zo veel als er nu al in de markt zijn. Een belegger die zijn belang niet wil laten verwateren, moet gebruikmaken van zijn recht op eerste koop van aandelen, de zogeheten claim. De deal is dat hij per zeven bestaande aandelen zes nieuwe aandelen krijgt à euro 4,24 per stuk. In die prijs zit een forse korting voor de koper.

    Niet willen

    Gisteren bleek dat veel beleggers die investering toch niet wilden doen. Ze verkochten hun claim, die gisteren voor het eerst los verhandeld kon worden. Dat drukte de koers.

    De redenering van de claimverkopers is: liever een beetje cash voor de claim en verwatering van het aandeel, dan een investering om het belang op peil te houden. Bij dat laatste speelt sterk mee dat het aandeel ING omgeven wordt door onzekerheid, wat nog eens versterkt wordt door de wankele positie van de financiële sector als geheel.

    Onder druk

    De beurswaarde van de bank-verzekeraar staat sinds de aankondiging van de emissie eind oktober al zwaar onder druk. Veel beleggers wilden de handel in de claims en de bijbehorende verwatering niet eens afwachten.

    De claimemissie is de laatste maanden een populair instrument om geld op te halen. Bedrijven grijpen naar het middel als zij in geldnood zitten en de kansen om het eigen vermogen op een andere manier te versterken klein zijn. Claimemissies worden doorgaans door de begeleidende banken gegarandeerd. In het geval van ING doet Goldman Sachs dat.

    Overheidssteun

    Voor ING is het van groot belang om de gewenste euro 7,5 mrd op te halen. De bank-verzekeraar, die onder druk van Brussel grote delen afstoot, wil er een deel van zijn overheidssteun mee aflossen.

    Andere Nederlandse bedrijven die in 2009 met een claimemissie geld hebben opgehaald zijn Heijmans, Wavin en TomTom. Alle drie waren ze daartoe min of meer gedwongen omdat de grenzen van de bankconvenanten werden gebroken of in zicht waren.

    De Britse bank Lloyds, ook zwaar getroffen door de bankencrisis, kreeg onlangs goedkeuring van zijn aandeelhouders om bijna euro 15 mrd op te halen met een claimemissie.

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  2. forum rang 10 voda 2 december 2009 17:07
    AFM wil standaardisatie van risicoprofielen van beleggers
    2 december 2009 | Het Financieele Dagblad
    Door: Conijn, F.

    Frits Conijn

    Amsterdam

    Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een standaardindeling ontwikkeld voor de zogenoemde klantprofielen. Deze profielen moeten aangeven hoeveel risico beleggers bereid zijn te lopen bij het beheer van hun vermogen. Tot nu toe bestaan grote verschillen tussen wat de diverse aanbieders als 'offensief', 'defensief' of 'neutraal' bestempelen.

    'Bij de ene aanbieder kan een neutraal profiel voor maar liefst 30% uit aandelen bestaan', geeft een voorlichter van de AFM als voorbeeld. 'Maar het is mogelijk dat ditzelfde profiel bij een andere partij leidt tot slechts 15% aandelen in de portefeuille. Op die manier hangen het risico dat een belegger loopt en dus het rendement voor een groot deel samen met de keuze van de bank waar hij bankiert.'

    Europese banken, vermogensbeheerders en tussenpersonen zijn wettelijk verplicht van iedere klant een risicoprofiel op te stellen. Daarvoor moeten zij informatie inwinnen over de financiële positie van een klant, zijn kennis en ervaring met beleggen, zijn doelstellingen voor de korte en lange termijn en zijn risicobereidheid. De beleggingen moeten door de beheerder vervolgens overeenkomstig het opgestelde profiel worden ingevuld.

    De AFM heeft branchevereniging DSI in oktober verleden jaar gevraagd met voorstellen te komen om de verschillen tussen de klantprofielen aan te pakken. Maar tot dusver heeft de sector geen eigen initiatieven genomen.

    De door de AFM voorgestelde klantprofielen zijn gebaseerd op de gemiddelde jaarrendementen van de afgelopen dertig jaar. Profielen die hier sterk van afwijken, gelden als volatiel en risicovol. Profielen die dichter bij het gemiddelde van de markt liggen, zouden veiliger zijn.

    De voorgestelde risicoprofielen zijn ingedeeld als A tot en met F. Hoe verder in het alfabet, des te risicovoller de profielen zijn. Hierbij zijn termen als 'offensief' en 'defensief', die tot nu toe een belangrijke rol spelen bij de bepaling van de profielen, vermeden. 'Hier kunnen consumenten bepaalde (onterechte) verwachtingen bij hebben', schrijft de AFM in het voorstel.

    De standaardindeling is ter consultatie voorgelegd aan marktpartijen. Die krijgen tot 10 februari van volgend jaar de tijd om te reageren op de voorstellen. Vervolgens vertaalt de AFM de aanbeveling binnen een paar maanden in een beleidsregel. 'Die is niet bindend', zegt de woordvoerder. 'Maar wel is sprake van een dringend advies aan de sector die op te volgen.'

    Klantprofielen staan momenteel in de belangstelling door het stijgend aantal klachten over de zorgplicht. Door de crisis hebben beleggers grote verliezen geleden. Volgens sommige beleggers zijn grotere risico's genomen dan het profiel rechtvaardigde.

    Eenheid in risico

    Op verkeerde been

    Tot nu toe weinig eenheid in risicoprofielen

    AFM wil daarom standaardisatie

    Profielen zijn ingedeeld van A tot en met F

    Termen als 'neutraal', 'offensief' en 'defensief' worden vermeden. 'Die zetten klant op het verkeerde been'

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  3. forum rang 10 voda 2 december 2009 17:19
    Aegon CEO hoopt op lagere terugbetalingspremie staatssteun


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aegon nv kan de resterende EUR2 miljard staatssteun eerder terugbetalen als de terugbetalingspremie zou worden verlaagd, zegt CEO Alex Wynaendts van Aegon woensdag tegen Amerikaanse beleggers.

    Terugbetaling van de resterende steun is "topprioriteit" voor Aegon, zegt de CEO. Hij heeft bovendien "reden om te hopen dat het niet te lang zal duren".

    Hoe lang, hangt ook af van de terugbetalingspremie, zegt Wynaendts. De afgesproken premie bedraagt 50%. Wynaendts wijst echter op de mogelijkheid dat deze premie door de Nederlandse overheid zou kunnen worden verlaagd.

    Aegon betaalde op 30 november de eerste EUR1 miljard aan staatssteun terug met een veel lagere terugbetalingspremie van 10,8%.

    Een andere mogelijke belemmering voor snelle terugbetaling zijn mogelijke Europese eisen in verband met de staatssteun. Aegon heeft een reorganisatieplan ingediend bij de Europese Commissie en wil eerst de reactie daarop afwachten, alvorens in gesprek te gaan met de Nederlandse overheid over terugbetaling van de resterende steun.

    Voorwaarde voor terugbetaling is ten slotte dat het bufferkapitaal op een veilig hoog niveau blijft, om nieuwe schommelingen van de markt op te kunnen vangen. "Je ziet nu met Dubai, hoe snel dingen kunnen gebeuren", zei Wynaendts. "Dat laat zien waarom het verstandig is om een sterke kapitaalbuffer aan te houden." De kapitaalbuffer van Aegon bedraagt momenteel EUR3,7 miljard.



    Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com



  4. forum rang 10 voda 2 december 2009 18:19
    EU krijgt bankentoezicht 'met tanden'
    2 dec 2009, 18:14 uur

    BRUSSEL (AFN) - De EU-ministers van Financiën zijn het woensdag eens geworden over verbetering van het toezicht op banken en andere financiële instellingen. Er komen drie Europese waakhonden, voor banken, verzekeringen en effectenmarkten. Zij kunnen bindend optreden, ook als het gaat om beslissingen die de schatkist van een lidstaat geld kosten.

    Minister Wouter Bos van Financiën toonde zich buitengewoon tevreden over het bereikte akkoord. ,,We krijgen toezichthouders met tanden, die ook kunnen bijten.'' Weliswaar zou Nederland het hebben toegejuicht als de waakhonden nog meer tanden hadden gehad, maar Bos wees erop dat tot voor kort de besprekingen nog muurvast zaten. ,,Dit is een goede dag voor Europa, voor Nederland en de spaarders.''

    Vooral het Verenigd Koninkrijk had grote moeite met bemoeienis van EU-toezichthouders, vooral als het gaat om besluiten die financiële gevolgen kunnen hebben.

    Over de streep

    Om de Britten over de streep te trekken, is afgesproken dat een land dat het niet eens is met de beslissing van een toezichthouder in beroep kan gaan bij de EU-ministers van Financiën. Het kan dan redelijk makkelijk gelijk krijgen als er geen sprake is van een financiële crisis. In crisissituaties wordt het daarentegen een stuk lastiger om de beslissing van de toezichthouder terug te draaien.

    Hoewel de besluitvorming van de EU-ministers woensdag niet unaniem hoefde te gebeuren, is Bos blij dat alle lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) er zich achter hebben geschaard. ,,Er was ons veel aan gelegen de Britten mee te nemen. Londen is het financiële centrum van Europa.''

    Crisissituaties

    Volgens de minister kan door het verbeterde toezicht voortaan veel beter worden opgetreden in crisissituaties. Problemen als rond Fortis/ABN Amro en de IJslandse bank Icesave hadden als het verbeterde toezicht er toen al was geweest veel doelmatiger kunnen worden aangepakt, aldus Bos.

    Het besluit van de EU-ministers moet nog worden goedgekeurd door het Europees Parlement. Daarbij worden weinig problemen verwacht.

  5. forum rang 10 voda 2 december 2009 21:07
    Ja,ja.....

    Beige Book: Amerikaanse economie blijft verbeteren


    WASHINGTON (Dow Jones)--De economische omstandigheden zijn in het grootste deel van de Verenigde Staten verder verbeterd, maar de zwakke arbeidsmarkt en de aanhoudende verslechtering van commercieel vastgoed blijven zwakke plekken in het economisch herstel, zo stelt de Federal Reserve woensdag in het Beige Book.

    Op basis van de rapporten van de twaalf districten van de Fed stelt de centrale bank dat de economische condities in oktober en november geleidelijk zijn verbeterd. Consumentenbestedingen stijgen en de huizenverkoop trekt aan, aldus de Fed.

    De monetaire instelling wijst op 'relatief robuuste' verkoop van tweedehands auto's in verschillende regio's en een toename van de huizenverkopen, hoewel de prijzen nauwelijks stegen of licht lager zijn. De Fed bevestigt dat in het grootste deel van de VS het goedkopere segment beter presteert dat de duurdere klassen.

    De toon van het rapport slaat echter om wanneer de arbeidsmarkt en het commercieel vastgoed worden besproken. Wat betreft het commercieel vastgoed meldt de Fed dat de marktomstandigheden in vrijwel alle districten verder zijn verslechterd: de leegstand stijgt en huren staan onder druk.

    In de arbeidsmarkt neemt de Federal Reserve verspreide signalen van verbetering waar, maar zegt dat meer ontslagen, achterblijvende aanstellingen van nieuw personeel en een hoge werkloosheid de meeste regio's zullen blijven raken.

    Ook de verwachtingen voor seizoensarbeiders zijn niet goed, aldus de Fed. De instelling meldt lager dan normale inhuur van tijdelijk personeel in aanloop naar de feestdagen.

    Het Beige Book is een rapport dat aan de hand van Amerikaanse regionale cijfers een overzicht geeft van de economische situatie in het land. Het verschijnt acht keer per jaar en wordt meestal zo'n twee weken voor een rentebesluit gepubliceerd.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; ben.zwirs@dowjones.com



  6. forum rang 10 voda 3 december 2009 16:06
    Goldman Sachs verlaagt adviezen financials


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'MARKET TALK: Goldman Sachs verlaagt adviezen financials' om toe te voegen dat het om Europese adviezen gaat.)



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Goldman Sachs verlaagt het advies op de Europese bankensector naar neutral van overweight, en verlaagt daarnaast het advies voor de Europese verzekeraars naar underweight van neutral. Volgens de analisten van Goldman Sachs hebben banken een uitstekend jaar achter de rug, maar blijft de sector nog steeds erg uitdagend. De analisten zullen het advies verder verlagen naar underweight, zodra renteverhogingen in zicht komen. Bij de verzekeraars merken de analisten op dat deze sector het slechtst gepresteerd heeft van alle financials. De sector zal moeten omgaan met de nieuwe solvabiliteitsrichtlijnen van Solvency II, hetgeen onzekerheid met zich meebrengt. De analisten stellen vast dat de risico's meer aan de onderkant dan aan de bovenkant liggen bij de verzekeraars. (EHI)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  7. forum rang 10 voda 3 december 2009 16:37
    Grote interesse ECB-lening verwacht
    3 december 2009 | Het Financieele Dagblad
    Door: Tankus, A.

    Banken kunnen waarschijnlijk voor het laatst twaalfmaandsgeld bij de centrale bank krijgen

    Arnold Tankus

    Amsterdam

    De veiling van speciale twaalfmaandsleningen van de Europese Centrale Bank (ECB), kan rekenen op een grote interesse. Economen verwachten dat commerciële banken zich voor grote bedragen gaan inschrijven.

    De veiling, die 15 december op stapel staat, is waarschijnlijk de laatste mogelijkheid voor banken om te profiteren van deze onconventionele maatregel om banken onbeperkt van relatief langlopende liquiditeit te voorzien.

    De noodmaatregel werd door de kredietcrisis ingevoerd om banken van liquiditeit te voorzien. De ECB sprong in dit gat omdat banken elkaar onderling geen geld meer durfden te lenen.

    ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet zei vorige maand de details van de veiling - in jargon de Long Term Repo Operation - vandaag bekend te maken. De ECB komt tevens met een rentebesluit. De uitkomst zal weinig verrassend zijn: de gehele mark rekent erop dat de basisrente op 1% blijft staan.

    Trichet gaf aan vandaag duidelijk te maken of het rentetarief voor deze speciale lening wordt geïndexeerd, of zoals de bank bij eerdere veilingen heeft gedaan, de leningen aanbiedt tegen een vast rentetarief. 'Ik sluit niets uit', aldus Trichet enkele weken terug.

    Ruim 80% van de geldhandelaren verwacht dat de ECB net als bij eerdere veilingen een vast tarief van 1% hanteert.

    Economen gepolst door persbureau Bloomberg verwachten dat banken voor circa euro 150 mrd aan leningen zullen inschrijven. Volgens Nick Kounis, econoom bij Fortis Bank Nederland, is dit getal natte vingerwerk. 'Het is een zeer speculatieve voorspelling. Het is nauwelijks in te schatten hoeveel de banken willen ophalen.' Omdat het de laatste keer is dat banken op deze wijze kunnen lenen, rekent Kounis wel op meer interesse dan bij de laatste veiling in september. Toen leenden de banken euro 75,2 mrd bij de ECB. In juni leenden zij voor een recordbedrag van euro 442 mrd bij de centrale bank.

    Kounis geeft aan dat de banken het geld niet meer nodig hebben wegens een tekort aan liquide middelen zoals eerder dit jaar het geval was. 'De banken zullen het gebruiken om geld te verdienen', zegt Kounis. Met het geleende geld worden staatsobligaties gekocht met een hogere opbrengst.

    Het stopzetten van de twaalfmaandsleningen is volgens Chris Turner, hoofd valuta's van ING Wholesale Banking in Londen, een 'nette manier om langzaam van onconventionele monetaire maatregelen af te komen'. Turner verwacht eveneens dat de ECB de leningen tegen 1% aanbiedt.

    Mocht de ECB bij oplopende risico's toch nog de geldmarkt willen steunen, dan zal de bank dat doen met leningen met een looptijd van een week. Deze kortlopende leningen kunnen dan met een flexibel rentetarief in de markt worden gezet, denkt Turner.

    Kounis van Fortis noemt het beëindigen van twaalfmaandsgeld 'een tijdspad richting een normale situatie'. De grote bulk aan liquiditeit van euro 442 mrd die in juni werd uitgeleend door de ECB, zit nu in de markt. Door die enorme hoeveelheid zijn de kosten van geld dit jaar fors gedaald. De zogeheten Euro Overnight Index Average (Eonia), het rentetarief voor een dag dat banken elkaar onderling in rekening brengen, is gedaald van 2,2% begin dit jaar naar 0,34%. Het verschil van 66 basispunten tussen de Eonia en de basisrente is volgens Kounis 'een reflectie van de grote liquiditeit'.

    De Fortis-econoom rekent erop dat in juli, als de twaalfmaandslening van euro 442 mrd afloopt, de Eonia weer naar het basistarief beweegt van 1%. 'Zonder nieuwe noodmaatregelen komt liquiditeit in de eurozone in het derde kwartaal weer op een normaal niveau.'

    Zowel Kounis als Turner zien het beëindigen van de noodmaatregel niet als een opmaat naar een renteverhoging van de ECB. Een verkrapping van het monetaire beleid wordt pas eind volgend jaar, of begin 2011 verwacht. 'Door de lopende steunmaatregelen zoals de twaalfmaandsleningen heeft het toch geen zin om de basisrente te verhogen. Ook al zou de rente met 25 basispunten worden verhoogd, door de grote liquiditeit blijft de Eonia ruim onder het basistarief bewegen', legt Kounis uit.

    Turner van ING verwacht dat de ECB vandaag de verwachtingen voor de economie 'significant naar boven bij zal stellen'. Maar Turner ziet ook nog steeds obstakels voor de ECB : 'De risico's van een Japan-scenario met lage groei en nauwelijks inflatie is echter nog niet geheel verdwenen. Een discussie over, of het overwegen van een renteverhoging is daarom ook hoogst onwaarschijnlijk.'

    De beste indicator voor een mogelijke renteverhoging is volgens Turner de kredietgroei in de eurozone. 'Die is nu nog zeer mat.'

    Actuele beursverslagen op

    www.fd.nl/beurzen

    'De banken hebben het ECB-geld niet nodig wegens een tekort aan liquide middelen, maar zullen het gebruiken om geld te verdienen' Foto: AFP

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  8. forum rang 10 voda 3 december 2009 16:56
    ECB trekt zich voorzichtig terug
    3 dec 2009, 16:54 uur

    FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de eerste stappen bekendgemaakt om sommige maatregelen die het had genomen om de economie in de eurozone te steunen, terug te draaien. Ook werd de verwachting voor de groei in de eurozone naar boven bijgesteld. Dat meldde de ECB donderdag in Frankfurt.

    De ECB maakte verder bekend de rente zoals verwacht ongewijzigd te laten op 1 procent. Het belangrijkste rentetarief van de ECB staat sinds mei op dat historisch lage niveau. Een renteverhoging wordt pas verwacht als er duidelijk economisch herstel is in de eurozone. Alle tachtig door persbureau Reuters geraadpleegde economen hadden al voorspeld dat de ECB de rente niet zou wijzigen.

    De ECB scherpt wel de voorwaarden voor herfinanciering aan. Zo stopt de centrale bank onder meer met het aanbieden van herfinanciering tegen een bodemrente van 1 procent. ,,Door de verbeterde omstandigheden in de financiële markten zijn niet alle maatregelen in dezelfde mate nodig als voorheen'', aldus ECB-president Jean-Claude Trichet.

    Rooskleurig

    De ECB ziet de toekomst rooskleuriger in. Voor 2010 verwacht de ECB groei van 0,1 tot 1,5 procent in de eurozone. In september lag die groeiverwachting nog tussen de -0,5 en 0,9 procent.

    ,,Sommige factoren van het huidige herstel hebben een tijdelijk karakter'', zei Trichet in een toelichting. ,,We verwachten dat de groei in 2010 gemiddeld zal zijn. We denken dat het herstelproces onregelmatig zal zijn en de toekomst blijft hoogst onzeker.''

  9. forum rang 10 voda 3 december 2009 16:57
    Berlijn dreigt te zuinige banken met staatsingreep
    3 december 2009 | Het Financieele Dagblad

    Van onze correspondent

    Brussel

    De Duitse regering heeft gisteren tijdens een top met banken en bedrijven de druk op banken verhoogd om meer kredieten te verlenen. Minister Rainer Brüderle van Economische Zaken zei in een interview met televisiezender ZDF dat hij de banken desnoods zal dwingen met een staatsingreep.

    'Als de banken zo weinig kredieten blijven geven, is één mogelijkheid het verhogen van de liquiditeit', aldus Brüderle. 'Als ze dan nog hun verantwoordelijkheid niet nemen, kunnen we natuurlijk ook ingrijpen met nieuwe regels.'

    Aan welke regels Brüderle denkt, zei hij niet. Bij de Commerzbank leek het dreigement direct aan te komen. 'We zullen vanaf januari het kredietaanbod voor bedrijven verhogen met euro 5 mrd', beloofde bestuursvoorzitter Martin Blessing. Commerzbank is een van de banken die gered werden door de overheid. De bank is voor 25% staatseigendom.

    De bond van regionale 'Sparkassen' kondigde eveneens aan meer te willen doen voor het midden- en kleinbedrijf. In een artikel in de Frankfurter Allgemeine zei voorzitter Heinrich Haasis dat de Sparkassen een speciaal fonds in het leven gaan roepen. Hij mikt op een omvang van euro 5 mrd tot euro 10 mrd.

    Duitsland is niet het enige land waar de angst voor een verstopte kredietkraan toeneemt. Ook in Nederland wordt er over maatregelen nagedacht om banken zoals ING en ABN Amro te prikkelen tot het geven van meer kredieten.

    Sommige economen vinden de angst van overheden voor een kredietklem overdreven. In hun ogen is het relatief kleine aantal leningen te wijten aan minder economische activiteit. Bedrijven hebben daardoor domweg minder behoefte aan kapitaal.

    Op de top gisteren werd duidelijk dat het bedrijfsleven de zorgen van de overheid deelt. 'Ik acht het gevaar van een kredietschaarste voor grote delen van het bedrijfsleven steeds groter', zei werkgeverspresident Dieter Hundt.

    Kanselier Merkel had in het weekend al gezinspeeld op maatregelen tegen de banken. Zij overweegt onder andere een fonds op te richten dat voor euro 10 mrd aan slechte leningen overneemt van de banken. Op die manier zou ruimte worden gecreëerd voor banken om voor euro 100 mrd aan nieuwe leningen uit te zetten.

    Daarnaast heeft Merkel van Frankrijk het idee overgenomen van een 'kredietmediator'. Hans-Joachim Metternich gaat voor Merkel bemiddelen in ruzies tussen banken en bedrijven.

    Kredietstimulering

    Duitsland

    De Duitse regering dringt erop aan dat banken makkelijker krediet verlenen

    Zij wil de banken daartoe desnoods met regels dwingen

    Commerzbank, dat door de overheid gered werd, heeft toegezegd het kredietaanbod vanaf januari met euro 5 mrd te verhogen

    De Sparkassen komen met een speciaal fonds met een omvang van euro 5 mrd à euro 10 mrd

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  10. forum rang 10 voda 4 december 2009 15:43
    Lend Lease overweegt aankoop ING Retail Property Fund


    MELBOURNE (Dow Jones)--Lend Lease Corp, de grootste projectontwikkelaar van Australie, overweegt het retailvastgoedfonds van ING Groep nv, ING Retail Property Fund, over te nemen.

    Dat heeft de projectontwikkelaar vrijdag laten weten in een reactie op een artikel in de Australian Financial Review, waarin werd vermeld dat Lend Lease en het Australische staatsfonds Future Fund tot de favoriete partijen behoren om het ING-fonds over te nemen.

    ING Retail Property Fund, een niet-beursgenoteerd fonds van A$1,4 miljard, bezit zeventien belangrijke winkelcentra in Australie en Nieuw-Zeeland. Lend Lease stelt in een verklaring dat de betrokkenheid bij het verkoopproces rond ING Retail Property Fund mogelijk wel of niet tot een transactie zullen leiden.

    Een besluit over de verkoop van ING Retail Property Fund zal mogelijk vrijdag al worden genomen.

    Een woordvoerster van ING wilde geen commentaar geven op het artikel en de verklaring van Lend Lease.



    - Door Andrew Harrison en Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 4 december 2009 16:03
    Staatssteun Britse banken naar biljoen euro
    4 december 2009, 12:28 | ANP
    LONDEN (AFN) - De staatssteun aan het Britse bankwezen is opgelopen naar 850 miljard pond sterling (934 miljard euro). Dat blijkt uit een berekening van de Britse Rekenkamer, die vrijdag naar buiten is gebracht.

    Volgens de Rekenkamer heeft het Britse ministerie van Financiën juist gehandeld door belastinggeld voor de redding van het bankwezen te gebruiken. Daarmee werd het spaargeld beschermd en het vertrouwen in de financiële sector hersteld. De rekenmeesters verwachten pas over een aantal jaren te kunnen zeggen hoeveel de staatsinterventies precies hebben gekost.

    Het Britse bankwezen werd vorig jaar hard getroffen door de kredietcrisis. De overheid moest onder meer Royal Bank of Scotland, Northern Rock en Lloyds Banking Group met noodhulp overeind houden.
  12. forum rang 10 voda 4 december 2009 18:14
    Mannen pinnen met 145 pasjes
    4 december 2009, 18:05 | ANP
    ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft twee Roemeense mannen van 20 en 30 jaar gearresteerd die een uur lang bij een pinautomaat stonden en om de beurt geld opnamen met verschillende pasjes. Toen agenten de twee fouilleerden bleken de mannen 145 pasjes bij zich te hebben. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

    In de hotelkamer van de mannen vond de politie nog eens 76 pasjes. De mannen hadden ook nog eens 10.000 euro aan contant geld in hun bezit. Volgens de politie gaat het om skimmers.

    De mannen hadden gegevens van bankpassen gekopieerd op blanco pasjes waarmee zij geld uit de automaat haalden, aldus de politie. Vermoedelijk waren de mannen in meerdere landen actief.

  13. forum rang 10 voda 7 december 2009 16:34
    Zinloos vertrouwen
    5 december 2009 | Het Financieele Dagblad
    Door: Conijn, F.

    Frits Conijn

    Op de financiële markten heerst weer optimisme. Over de afgelopen maand kwam de Beleggersbarometer van ING uit op 128 punten. Dat is de hoogste stand in meer dan twee jaar. Deze stemming wordt vooral gevoed door het toenemende vertrouwen van beleggers in de Nederlandse economie.

    Gemiddeld denken de geënquêteerden dat de AEX-index eind volgend jaar op een stand van 372 punten staat, een stijging van bijna 18% ten opzichte van het huidige niveau. De meeste jaren moeten de indices en beleggers het met beduidend minder doen.

    Dat lijkt goed nieuws. Als beleggers geloven in een koersstijging, zijn zij natuurlijk graag bereid aandelen in hun portefeuille op te nemen. Het aantal ondervraagden dat de afgelopen maanden meer aankoop- dan verkooptransacties heeft gedaan, is hoger dan vorig jaar, stelt onderzoeker ING. Op die manier leidt een groeiend vertrouwen als vanzelf tot hogere koersen.

    Toch is voorzichtigheid geboden. Want wie de grafiek van het beleggersvertrouwen en die van het koersverloop van de AEX-index op elkaar legt, ontdekt een grote correlatie. Als de aandelenkoersen oplopen, stijgt ook het vertrouwen bij beleggers.

    Zo bereikte het beleggersvertrouwen een absoluut dieptepunt in maart van dit jaar. Net op dat moment stond de belangrijkste graadmeter van de Nederlandse beurs op slechts 199 punten, het laagste niveau in lange tijd.

    Een omgekeerd effect was merkbaar in de zomer van 2007. Toen was van de latere ellende op de financiële markten nog weinig merkbaar en piekte de AEX-index boven de 560 punten. Op datzelfde moment stond de vertrouwensindex van ING op het opmerkelijk hoge niveau van meer dan 150 punten.

    Met andere woorden, als de stemming goed is, stijgt het vertrouwen. En als de koersen door het ijs gaan, daalt het vertrouwen in sneltreinvaart. Het beleggersvertrouwen vertelt meer over de huidige stemming dan over de toekomstige en is dus eerder een thermometer dan een orakel.

    Dat weet ook Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office. 'Vertrouwen en koersen lopen voor een groot deel parallel aan elkaar. Natuurlijk is de voorspellende waarde tamelijk gering. Bij onze investeringsbeslissingen laten wij ons dan ook niet leiden door deze indicator', zegt Homan

    Daarmee lijkt de meting van het beleggersvertrouwen, net als vele andere enquêtes, vooral zinloze gegevens op te leveren. Deze indicatoren maken de standpunten van de geïnterviewden wel duidelijk, maar geven geen aanwijzingen voor het handelen zelf. En dat is toch vooral waar beleggers op wachten.

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  14. forum rang 10 voda 7 december 2009 17:15
    Crisis kost wereldwijd 20 miljoen banen
    7 dec 2009, 17:10 uur

    GENEVE (AFN) - De economische crisis heeft tot dusver geleid tot een wereldwijd verlies van minstens 20 miljoen arbeidsplaatsen. Bij een voortijdig einde van de economische steunmaatregelen kunnen nog eens bijna 43 miljoen banen in gevaar komen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de internationale arbeidsorganisatie ILO.

    Volgens de ILO verkeren in de 51 onderzochte landen ongeveer vijf miljoen arbeidsplaatsen in 'acuut gevaar'. De arbeidsorganisatie roept overheden daarom op de economische steunmaatregelen door te zetten om de arbeidsmarkt te ondersteunen en banenverlies tegen te gaan.

    De ILO waarschuwt dat de malaise op de wereldwijde arbeidsmarkt nog niet voorbij is. ,,Echt economisch herstel is alleen mogelijk als ook de arbeidsmarkt aantrekt'', aldus directeur Raymond Torres. De ILO verwacht dat de arbeidsmarkt in de rijke landen niet voor 2013 het niveau van voor de crisis zal bereiken. In opkomende landen wordt dit niet verwacht voor 2011.

  15. Pet 7 december 2009 20:19
    Advies omschrijving:
    (Analist.nl) Düsseldorf - Op 7-12-2009 (her)starten de analisten van Die Actien-Boerse met het volgen van het Nederlandse financiële concern ING Groep (ISIN: NL0000303600 / Mnemo: INGA) met een koopadvies.

    Het 12-maands koersdoel voor het aandeel ING Groep is vastgesteld op 12.00 euro. In 2007 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2007) 6.26.
  16. forum rang 10 voda 8 december 2009 16:44
    ING ondergewaardeerd volgens RBS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De waarde van ING Bank en de potentiele opbrengst van ING Verzekeringen worden momenteel onvoldoende gewaardeerd door de markt, denkt analist Thomas Nagtegaal van Royal Bank of Scotland (RBS). Ten opzichte van de materiele boekwaarde eind 2009 biedt het aandeel een korting van 12%. Hij gelooft dat de verzekeringsactiviteiten EUR16,7 miljard kunnen opbrengen, dankzij de aantrekkelijke activiteitenmix en de meerwaarde van de investment management-activiteiten van ING Bank. Op basis van zijn winstmodel concludeert de analist dat de huidige koers slechts 4,6 maal de verwachte winst per aandeel in 2012 bedraagt. RBS handhaaft het buy-advies en verlaagt het koersdoel naar EUR9 van EUR12 na de verwatering door de claimemissie. Het aandeel ING sloot maandag op EUR6,19. (AVR)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  17. forum rang 10 voda 9 december 2009 15:40
    Darling: Britse economie in 2010 uit recessie
    9 dec 2009, 14:52 uur

    LONDEN (AFN) - De Britse economie kruipt in 2010 weer uit de recessie met een verwachte groei van 1 tot 1,5 procent. Voor dit jaar wordt nog uitgegaan van een krimp met 4,75 procent. Dat zei de Britse minister van Financiën Alistair Darling woensdag in het Britse parlement.

    In april rekende de Britse overheid nog op een krimp in 2009 met 3,5 procent. Volgens Darling hebben de steunmaatregelen van de overheid de gevolgen van de recessie binnen de perken gehouden. De Britse regering pompte tientallen miljarden ponden in de financiële sector om de banken overeind te houden. Ook injecteerde de Britse centrale bank vele miljarden in de geldmarkt om de kredietverlening op gang te houden en werd een slooppremie voor oude auto's ingevoerd.

    Darling kondigde verder aan dat hij een eenmalige belasting van 50 procent wil invoeren op bankiersbonussen van meer dan 25.000 pond sterling. Hij hoopt hiermee het excessieve bonusbeleid bij de banken aan banden te leggen en een deel van de kosten van de steunmaatregelen voor de bankensector terug te verdienen.

    Het begrotingstekort van Groot-Brittannië komt in het begrotingsjaar 2009/2010 naar verwachting uit op 178 miljard pond (197 miljard euro), aldus Darling. In april werd nog uitgegaan van een tekort van 175 miljard pond.

  18. forum rang 10 voda 9 december 2009 17:23
    VS verlengen steunfonds TARP tot najaar 2010


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De regering-Obama verlengt zijn steunfonds van $700 miljard voor de financiele sector tot volgend jaar oktober, heeft de Amerikaanse minister van financien Timothy Geithner woensdag bekendgemaakt.

    Het Troubled Asset Relief Program (TARP) zou op 31 december aflopen.

    Volgens een commissie van het Congres heeft TARP een instorting van het mondiale financiele systeem voorkomen, maar dat systeem niet gestabiliseerd.

    Geithner verdedigde het steunfonds in een brief aan congresleiders. Hij gaf daarbij aan dat TARP zal worden aangepast om steun te bieden aan huizenbezitters voor wie executieverkoop dreigt, en om kapitaal te verstrekken aan kleinere en lokale banken, zodat kleine bedrijven krediet kunnen krijgen.

    TARP werd veel bekritiseerd omdat het alleen de financiele sector op Wall Street ondersteunt, maar niet de consument die eveneens door de kredietcrisis is getroffen.

    Het Amerikaanse ministerie van financien verwacht dat niet meer dan $550 miljard van het fonds zal worden opgebruikt, zei Geithner. Hij verwacht dat eind volgend jaar $175 miljard van de staatssteun zal zijn terugbetaald.

    Het fonds kan ook dienen als reserve, bij een nieuwe schok voor het financiele systeem, zei de minister.



    Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  19. [verwijderd] 10 december 2009 11:33
    07.12.2009 16:40
    SocGen belässt ING auf 'Buy' - Ziel 15,00 Euro

    Die Societe Generale (SocGen) hat die Einstufung für ING auf "Buy" mit einem Kursziel von 15,00 Euro belassen. Die Aktie des Allfinanzkonzerns notiere zurzeit günstiger als andere Banktitel, schrieb Analyst Michael van Wegen in einer Studie vom Montag. Seiner Ansicht nach wurde die relativ hohe Eigenkapitalrendite, die sich in einem starken Anstieg des Buchwerts niederschlage, vom Markt noch nicht hinreichend gewürdigt.

    AFA0084 2009-12-07/16:40

    www.finanznachrichten.de/nachrichten-...
  20. peter545 10 december 2009 17:19
    Koers op 26 november 2009 (= dag vóór aankondiging emissie) = E 8,92
    Voor elke 7 aandelen kon met 6 nieúwe aandelen kopen onder bijbetaling van E 4,24.
    Gevolg: koers ná emissie is minimaal:
    {(7 x 8,92) + (6 x 4,24)} : 13 = E 6,76.
    Het aandeel doet momenteel rond de E 6,00.
    Gevolg: bijna 100% zeker zeer (!) spoedig te verwachten koerswinst = E 0,76 (Dit is 12% spoedig te verwachten koersstijging).

    De normale koers van ING ligt echter nóg hoger: vóó 26 november lag die koers rond de E 11,00.
    Gevolg: de normaliter te verwachten koers =
    {(7 x 11,00) + (6 x 4,24)} : 13 = E 7,88.

    Recap: de spoedig te verwachten koers ligt tussen de E 6,76 en E 7,88.
    Ieder die nog geld over heeft: inkopen die hap!
5.604 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 281 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.