Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Chagrijnig

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. De Struikrover 20 november 2009 12:07
    Mijn vraag is, heb je wel eens geld verdient terwijl de beurs omhoog ging? De beurs gaat in de loop der tijd meer omhoog als omlaag. Als het slecht gaat met Todays praat je de werknemers in de put of zoek je naar nieuwe kansen. Dat doen ze in de rest van de wereld namelijk wel, zo kom je uit de crises. Wat elke keer weer lijkt te lukken. Bij een zeepbel stap je bij het begin in en praat je niet de hele tijd over uitstappen. Ik hoop dat je ongelijk krijgt en dat de positivos het winnen, dat is beter voor iedereen.
  2. [verwijderd] 20 november 2009 12:34
    Prima stukje realiteit, niet iemand die het gras groener maakt dan dat het is. We moeten langzamerhand accepteren dat de vette jaren voorbij zijn. We zijn overbevolkt, de mensen die het kunnen betalen hebben alles al, we weten van gekkigheid niet meer wat voor nieuwe snufjes we nog moeten verzinnen, nee we gaan een zware tijd tegemoed. Mensen die geen financiele reserves hebben proberen met de grootst mogelijke moeite de eindjes aan elkaar te knopen. We hebben hier gelukkig nog geen overvolle tentenkampen zoals in de USA maar langzaam gaan we die kant wel op.
  3. [verwijderd] 20 november 2009 12:46
    Even met zijn allen weer met beide voetjes op de grond. Het doet voor sommigen pijn, maar dat went wel. Bedankt Frank.

    Wil ook het volgende met jullie delen. Een stuk uit een nieuwsbericht afkomstig van Binck:
    "Na 12.00 uur is die druk er af en kan de index gewoon weer omhoog, ook omdat er geen reden is om omlaag te gaan", aldus de handelaar."

    ROFL! De index kan gewoon weer omhoog omdat er niets aan de hand is! :-D
  4. [verwijderd] 20 november 2009 12:54
    Na 12.00 uur daalt de werkloosheid, stijgen de huizenprijzen, stijgen de huizenverkopen, dalen de steunaanvragen, daalt het aantal mensen dat de hypotheek niet meer kan betalen, stijgen de prijzen, geen risico meer op deflatie, stijgen de winkelverkopen, stijgt het consumentenvertrouwen, etc....vergeet ik iets?
  5. [verwijderd] 20 november 2009 13:06
    Als het werkeloosheidscijfer met 0,1% is gestegen leest men dat er minder werkeloosheid is terwijl niemand zich een voorstelling hierbij kan maken. Cijfers bedriegen niet maar mensen bedriegen, inclusief zichzelf. Ik had short Brent scherp ingekocht en ja hoor, uitgetopt op 3 cent. De andere shorts zullen wel iets opbrengen. Ik heb vorige week al een high crash alert gekregen, afwachten maar want ik was al een hele tijd short, hooguit bijkopen. Op short Goud verlies ik steeds met kleine beetjes en dat doet me denken aan de euro-dollar hype tot en met niveau 1,60 dat uiteindelijk veel opleverde.
  6. geobeo 20 november 2009 13:24
    zo, lekker makkelijk die reacties hier: columnisten afzeiken om je eigen domme fouten af te reageren. Prachtig, alhoewel een beetje meer inhoudelijke reacties wel prettig zouden zijn. Misschien is het niveau daar te laag voor? Naja, dan verlaag ik me met deze post wel lekker tot dat niveau :)
  7. bredius 20 november 2009 13:25
    He frank,

    je bent in een goed humeur! Nou, nou. de beurs is gedaald van 322 (Top deze week) naar 311,5 op dit moment. Eindelijk zit je goed met je idee. Nog laaaannngggg niet want je bent al negatief sinds de index op 260 stond. Dus slaap lekker en kom maar terug als de index 25 doet. Kan je vertellen hoe goed je het allemaal ziet.
  8. [verwijderd] 20 november 2009 13:43
    Gelukkig zou ik zeggen zijn er bij het delinquencies-verhaal van Bloomberg wel enige relativerende kanttekeningen te plaatsen.
    Ten eerste loopt het aantal achterstallige betalers steeds minder snel op.
    Ten tweede: het huidige percentage mensen met een betalingsachterstand van twee maanden bedraagt 6,25%. Stel dat de helft daarvan tot een foreclosure lijdt en daar ruwweg de helft daarvan zijn huis kwijtraakt, dan heb je het over ruim anderhalf procent van ruim 70 miljoen eigen woningen, pakweg 1,2 miljoen naar boven afgerond. Sinds de crisis vanaf half 2007 zijn er al 1,3 miljoen gedwongen verkopen geweest (het maandelijkse tempo is 80-90.000, al maanden een vrij stabiel cijfer).
    Stel dat het totaal oploopt tot 3 miljoen gedwongen verkopen, waar de bank 100.000 dollar op verliest (de huidige mediane huizenprijs ligt op $ 175.000). Dan verliezen zij daar 300 miljard op, een cijfer dat ik een jaar geleden ook al eens berekende. De banken/verzekeringen hebben wereldwijd al 1300 miljard 'house related' afschrijvingen gepleegd. Dat is méér dan voldoende.

    De echte afschrijvingspijn voor banken/verzekeringen voor de komende tijd, zit in het vastgoed.

    Het Bloomberg delinquencies verhaal bevestigt een trend.
    Dat de beurs in NY daarop reageert is best mogelijk, maar al die verklaringen zijn achteraf. Omdat 'we' geen zinnig woord over het verloop van de dagelijkse koersen kuinnen zeggen, gaan we maar lijntjes trekken (waarom eigenlijk altijd lineair en geen parabolen of hyperbolen?) Maar dat terzijde.

    Waar het mij om gaat: hoewel de Amerikaanse huizenmarkt allerminst gezond is, treedt er stabilisatie op.

    GW
  9. [verwijderd] 20 november 2009 13:46
    Nog even dit: het slechte bouwcijfer van woensdag is toch helemaal niet erg? In de VS hebben ze het voortdurend over de 'glut' aan huizen. Die moet eerst weg, voordat de huizenprijzen weer gaan stijgen. Dan is het toch alleen maar goed, dat er minder gebouwd wordt (uit het oogpunt van de markt, niet uit het oogpunt van volkshuisvesting uiteraard).

    GW.
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.