Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - De oplossing

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 18 november 2009 14:27
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Frank van Dongen - De oplossing
    Hoe kun je klagen over files, en tegelijk klagen over een poging om dit probleem op te lossen. FvD laat zien hoe dat kan.

    Zeker, de privacy is natuurlijk belangrijk en daarom moeten er op dat punt keiharde voorwaarden aan het systeem gesteld worden. Big Brother ligt al jaren op de loer. Maar in plaats van een GPS kastje kan (en doet) men hetzelfde door nummerbordherkenning.

    Frank schrijft: "Als we nou eens gaan denken in oplossingen". Heel goed Frank/Cees, nou nog echt zelf in de praktijk brengen, niet als sarcastisch zinnetje om je negatieve visie in kwijt te raken...
  2. Julian247 18 november 2009 14:27
    Ik lees ze ook graag. Valt er nog es wat te lachen. Alleen maar negatieve dingen zien en blijft maar naar zn positie lullen. Kijk nou es gewoon naar de bedrijfscijfers. Alle bedrijven keurig afgeslankt, als straks de algehele kopersstaking voorbij is gaan de winsten met een verdriedubbelaar omhoog. Misschien wat meer werklozen maar dat maakt Azie ruimschoots goed.
  3. [verwijderd] 18 november 2009 14:27
    Rekening rijden? Overheid eindelijk slim en kijken ze eindelijk eens vooruit? Het is in ons nadeel, dus het zal wel.

    Een overheid die zware budget problemen heeft en een maatregel gaat nemen waardoor wij minder zouden moeten gaan betalen? Jaja. Dan moeten we echt verder denken.

    Er speelt namelijk nog iets: Electrische auto's.

    Ze krijgen nu heel veel belastingen binnen via de brandstof. Eigen diesel produceren is ook al strafbaar. Hoe kunnen ze in vredesnaam 80% belasting gaan heffen op stroom en daarmee huishoudens belasten die niet eens een auto hebben? En mensen met eigen wind en zonnestroom, wat gratis is?

    Wat als er nou ooit nog eens een gratis en eindeloze energie bron ontdekt wordt?

    Het is dus gewoon een manier om de automobilist uit te kunnen blijven melken ook in de toekomst als auto's niet meer op benzine rijden.
  4. [verwijderd] 18 november 2009 14:29
    Het is opvallend hoeveel suggesties er zijn met betrekking tot accijnsverhoging; wellicht is dat zelfs de bedoeling, want het rekeningrijdenwetsvoorstelongeinding komt natuurlijk nooit verder dan een voorstel.

    En die accijns is al te hoog, tenminste dat oude kwartje, dus er moet geld af, terwijl het duidelijk is geworden dat jongetje Eurlings en zijn ambtenaren de basisschool niet hebben afgemaakt, althans nooit een voldoende voor het vak rekenen hebben gekregen.

    En de collega Donner, of wie er over gaat, moet snel wat grote annemers inhuren mocht het voorstel door de domme jongens en meisjes in de Kamer worden voorzien van een keurmerk dat het tot wet verklaart, want de fraude, de weigeringen, het misbruik en wat nog meer zullen enorm zijn en dat kost een half tot vier jaar brommen; taakstraffen zijn niet cool meer.
  5. [verwijderd] 18 november 2009 14:50
    Dat rekeningrijden is een afschuwelijk slecht plan. Gebaseerd op het waanidee dat CO2 slecht is, wat natuurlijk klinklare onzin is. Wij zijn het enige land ter wereld dat het gaat doen op deze manier en zullen tot schade en schande ondervinden dat het niet gaat werken en daar heel veel geld mee over de balk smijten die beter besteed kan worden, aan wegen bv. Typisch nederlandse eigenwijsheid en oogkleppenpolitiek. Hoe eerder verkiezingen hoe beter.
    Weg met die sukkels in Den Haag.
  6. [verwijderd] 18 november 2009 14:59
    Nog een oplossing: Er zouden 26 economen zijn die , aantoonbaar, deze crisis hebben zien aankomen. Tienduizenden hadden geen idee.
    Als we die 26 economen nou gewoon demonizeren en blijven luisteren naar al die anderen, met Bernanke voorop, dan gaat de crisis vanzelf weg. Net als m'n buurman die als ik hem vraag hoe het gaat? antwoord," Prima , zo lang je maar niet te veel nadenkt."
  7. [verwijderd] 18 november 2009 15:17
    [quote=sims]
    Welke crisis?

    Klopt sims. Als je een baan en een inkomen hebt, je huis niet hoeft te verkopen en niet gaat scheiden dan lijkt de crisis vooralsnog ver weg. Als je 48 mensen salaris moet betalen, en alle vaste lasten tijdig wilt blijven betalen, je bedrijf verder wilt uitbreiden dan bestaat de crisis wel degelijk.
  8. [verwijderd] 18 november 2009 15:27
    quote:

    Bakoenin schreef:

    Als je 48 mensen salaris moet betalen, en alle vaste lasten tijdig wilt blijven betalen, je bedrijf verder wilt uitbreiden dan bestaat de crisis wel degelijk.
    Laat me raden: geen zaken met China, geen overheidsstimuli,gewoon alles op eigen kracht willen doen? Dat is ouderwets, net als vaste lasten tijdig betalen. Ga toch net als iedereen op de beurs en make some money! :-)
  9. [verwijderd] 18 november 2009 16:24
    Oplossing? heel simpel en word wereldwijd toegepast: de wegen verbreden! Het is toch te gek dat een van onze belangrijkste aders nog steeds 2 baans is op sommige plekken?

    Het rekeningrijden is geen oplossing voor het huidige probleem. De aanname is namelijk dat mensen minder gaan rijden omdat het meer kost. Ik beweer, en ondervind, dat mensen echt al niet meer voor hun plezier in hun auto stappen, als ze de trip kunnen uitstellen zullen de meeste mensen het echt doen. En dan heb ik het niet alleen over de benzine prijs maar wie wil nu inderdaad 2.5 uur over 50 km doen! En helaas is dit de regel en niet de uitzondering.

    Wil je dus oplossingen kijk dan echt naar het probleem en dan moeten er beslissingen gemaakt worden: of we gaan wegen verbreden en CO2 uitstoot vergroten (wat uberhaupt de vraag is, wie weet of er meer mensen gaan rijden) Of we doen het niet en laten de boel de boel.

    Over kennis economie gesproken: mischien moeten NL BV een stuk woestijn kopen en dat gaan beplanten; lijkt mee een goedkoper en praktischer idee om CO2 uitstoot te 'verminderen' dan rekeningrijden... En bovendien al die kennis in landbouw etc, worden onze groene vrinden in Wageningen ook weer helemaal blij.

    Het laatste: de kans op inbraak op het systeem en/of diefstal is natuurlijk erg groot. Kijk maar hoe goed beveiligd de OV chipkaart is of zelfs beter: de chip in je nieuwe paspoort. Beide waren binnen afzienbare tijd gekraakt. Dat kenteken registratie systeem kan niet gebruikt worden voor diefstal: je zit nog op de snelweg. Het aantal diefstallen van auto's op de snelweg is nooit echt hoog geweest heb ik me laten vertellen...

    Het zou erg goed zijn om eens een stemming over dit fantastische voorstel te doen; eens kijken wat de bevolking zegt ipv de vertegenwoordigers. Maja dat gaat toch nooit meer gebeuren na het EU 'fiasco'.

    Tja, tijd voor een nieuwe maar vooral een realistische overheid...
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.