Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

De Grave na 2 maanden weg bij DSB Bank

81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 juli 2009 05:34
    Directeur stapt op bij DSB

    Amsterdam
    René Frijters (48) heeft het nog geen jaar uitgehouden bij DSB Bank. De oprichter van internetbroker Alex is eind juni opgestapt, zes maanden nadat hij er begon als directeur Sparen.
    Na de verkoop van Alex aan BinckBank, besloot Frijters tot een time-out. Hij ging vrijwilligerswerk doen in Afrika. Bij terugkeer koos hij voor DSB, omdat de bank goed bij hem zou passen. ‘Lekker met passie ondernemen, no-nonsense mentaliteit en een bank met een mooie groeipotentie’, citeerde het Tijdschrift voor Marketing uit een e-mail van Frijters. Nu zegt hij op te stappen omdat hij ‘niet genoeg ruimte kreeg. Het is toch een bedrijf met te veel vaste structuren.’
    Er is veel onrust bij de bank. Financieel directeur Frank de Grave vertrok onlangs al na enkele maanden vanwege ‘incomptabilité d’humeur’, financiële waakhond AFM deelde deze week een forse boete uit vanwege het hypotheekbeleid en Pieter Lakeman bereidt een massaclaim voor van ontevreden hypotheekklanten.

    Frijters: ‘Noem mij één bank zonder problemen. Ik had twee maanden kunnen wachten, maar dat werkt niet voor mij. Het is nu eenmaal zo dat ik in een turbulente tijd vertrek, maar daar speelt toeval een grote rol.’
    DSB zegt dat ‘René jarenlang voor zichzelf heeft gewerkt en moeite heeft niet langer eigen baas te zijn. Hij is een vrije vogel en wil weer iets opstarten. De kans bestaat dat hij in de toekomst nog iets met ons doet. Het is een gisse kerel’. Frijters zelf zegt ‘iets te willen doen met een van de financiële mkb-bedrijvendie te koop staan’.

    bron FD

  2. [verwijderd] 4 juli 2009 07:25

    De heer Frijters was zich bewust geworden van de walgelijke mentaliteit bij DSB en vond dat niet langer verenigbaar met zijn eigen denkwijze.

    Wie klant is bij DSB, doet er goed aan zo snel mogelijk zijn rekening op te zeggen en alle spaartegoeden over te boeken naar een andere bank.

    Hopelijk komt er veel publiciteit over de malafide praktijken van DSB, zodat zo veel mogelijk klanten hun rekening opzeggen.

    DSB is een overbodige bank, waar Nederland geen enkele behoefte aan heeft. Boycot DSB, De Schurken Bende.

  3. Sylvia 11 4 juli 2009 08:36
    Als je nu ook nog even de "malafide" praktijken van de grootbanken erbij plaatst, Beurs, dan is je stukje helemaal af.
    De grootbanken "lichten" even wat geraffineerder en chiquer op, waar slechts de individuele klant de dupe van is.
    Dat wil niet zeggen, dat dat minder erg is voor de klant.

    Voor mij geen enkele reden om DSB weg te verlaten overigens.

    Noem mij één bank, die totaal zuiver, is.
  4. Sylvia 11 4 juli 2009 19:29
    quote:

    kaka123 schreef:

    De DNB zal hier niet blij mee zijn. Een bestuurder goedkeuren die vervolgens vertrekt, leidt tot verder tanend vertrouwen in de markt.

    Ik zou uberhaupt als rekeninghouder met mijn spaarcentjes bij DSB erg zenuwachtig worden.Grote kans dat als die 65 plussers uit de kop van Noordholland hun spaarcentjes weghalen, het DSB kaartenhuis in elkaar klapt. DSB is sinds de securtisatiemarket niet meer bestaat, sterk afhankelijk geworden van spaarder mbt hun liquiditeitenmanagement.

    Verder denk ik dat de uitstraling op Zalm mocht er echt iets mis zijn bij DSB, nog wel eens verdergaande consequenties hebben.

    Is dat zo?

    Ik lees toch echt dat die bestuurder uit eigen vrije wil vertrokken is, omdat de beste man geen eigen baas kan zijn. Wat vreemd, hè?
    Of lees ik verkeerd; corrigeer mij dan alstublieft.

    Tot december 2010 is het depositogarantiestelsel tot 100.000 euro gegarandeerd, dus er is geen enkele reden om te paniekeren op dit moment, of je moet tot de goe-gemeente behoren die elkaar blindelings volgt en elkaar gek aan het maken is.
    En als DSB de spaarder zo bijzonder hard nodig heeft en welke bank overigens niet?, dan zouden ze nu net even wat hoger zijn met hun spaarrente's dan de grootbanken, maar op dit moment is de spaarrente van DSB voor mij te laag.
    Ben blij dat ik nog een deposito heb af kunnen sluiten op 4.65 een aantal weken terug.
  5. Sylvia 11 5 juli 2009 06:18
    Leg uit.

    DSB verdedig ik geenszins, begrijp mij goed, maar, waar is DSB Bank nu zo verschillend in als de grootbanken?
    Het is ook een bank en dat iedereen daar is ten eigen faveure, ook de mijnheer die net vertrokken is, want hij kon geen eigen baasje spelen, dat spel is nu toch wel helder?

    DSB volgt nu slechts de grootbanken en dit gedrag is helaas inherent aan banken.
    Maar zoals ik al vaker geschreven heb; het kwartje wint het nog altijd van het dubbeltje.
  6. [verwijderd] 8 juli 2009 12:28


    Robin Linschoten naar DSB
    8 juli 2009, 11:18 uur | FD.nl
    3Opnieuw gaat een VVD-lid naar de DSB bank. Oud-staatssecretaris Robin Linschoten treedt toe tot het bestuur van de bank van Dirk Scheringa.

    Linschoten wordt financieel directeur bij de bank. Die functie was vacant nadat een andere prominente VVD'er, Frank de Grave, halverwege mei opstapte na twee maanden in dienst te zijn geweest. De officiële reden voor zijn vertrek was dat zijn karakter botste met dat van Scheringa.

    Linschoten was tot voor kort lid van de raad van commissarissen van DSB. Die functie heeft hij moeten neerleggen om bestuurslid te kunnen worden. Toezichthouder DNB heeft de benoeming van Linschoten goedgekeurd.

    DSB Bank ligt momenteel onder vuur omdat enkele klanten menen dat ze te veel betalen voor hun hypotheek. De AFM heeft DSB onlangs een boete opgelegd omdat de interne DSB-procedures voor het toekennen van tophypotheken niet strikt genoeg waren.

  7. [verwijderd] 8 juli 2009 12:31
    Riskante spaarrekening DSB
    6-7-2009 12:18:25 Berend Izaks
    Van de €120.000 boete van de AFM zullen ze bij DSB Bank onder aanvoering van directeur-eigenaar en AZ-weldoener Dirk Scheringa niet wakker liggen. De reden van de boete maant wel tot zorgen, ook bij de spaarders bij DSB. En de fans van AZ.
    DSB krijgt de boete vanwege het overtreden van de regels voor kredietverlening. De bank heeft klanten - kort samengevat - met te hoge hypotheken opgezadeld, waardoor zij in problemen kwamen. De AFM bekeek vijf gevallen. DSB gaat in beroep tegen de boete. De AFM gaat verder graven bij de bank. Daar zullen ze bij DSB niet blij mee zijn, want misschien komen er meer overtredingen boven water.

    Voor de Stichting Hypotheekleed hoeft dat gespit niet. Voor Pieter Lakeman van de stichting en bekend actievoerder op financieel terrein, staat de uitslag al vast. De stichting behartigt de belangen van 700 gedupeerden van de praktijk om niet alleen tophypotheken te verstrekken, maar daarbij ook een koopsom te verkopen, waarvan de toekomstige premies in één keer vooraf betaald moeten worden.

    Sommige klanten zitten met torenhoge hypotheken, die soms een ton hoger liggen dan de executiewaarde van hun huis en waarvan ze de lasten niet meer kunnen betalen. (Hadden ze maar moeten opletten, maar een bank heeft ook te maken met regels en zorgplicht). Lakeman bereidt een schadeclaim voor die volgens hem wellicht €1,2 à 2 mrd beloopt. Als Lakeman volledig zijn zin krijgt van de rechtbank, is het wellicht 'einde verhaal' bij DSB. Een schikking kan DSB ook ernstig in de problemen brengen. De bank had eind 2007 een eigen vermogen van €197 mln.

    Hoeveel dat nu is, is onbekend. Het jaarverslag over 2008 'wordt nog niet vrijgegeven'. Een half jaar na het afsluiten van de boeken, en nog geen jaarverslag. Zelfs voorlopige cijfers, die vooraanstaande bedrijven al snel na einde boekjaar bekendmaken, zijn niet beschikbaar. Volgens het bedrijf zijn er problemen bij de drukker van het jaarverslag.

    Pikant is dat Frank de Grave niet alleen al snel na zijn indiensttreding opstapte, maar vooral dat dit gebeurde vlak nadat de AFM claim binnenkwam. Inmiddels is ook René Frijters (ex-Alex oprichter), belast met sparen en beleggen, vertrokken. Al geruime tijd lopen topfunctionarissen, onder meer op het terrein van financiën, risicomanagement en interne accountantsdienst, weg.

    Ons dus behelpend met het jaarverslag 2007, valt te berekenen dat tegenover een balanstotaal van €7,7 mrd slechts €197 mln eigen vermogen staat. Dat is 2,5% van het balanstotaal en dat is internationaal gezien weinig. De Zwitserse centrale bank bij voorbeeld hanteert als norm 5%.

    ACHTERGESTELDE DEPOSITO
    DSB heeft een bijzondere spaarvorm bedacht: 'de Achtergestelde deposito'. Wie zijn geld daarop zet - minstens 5 jaar vast, tegen de, gezien het risico, bepaald niet riante rente van 5,6% - 'krijgt bij een faillissement als laatste zijn geld terug,' aldus DSB. (Als er dan nog wat uit te keren is). Ook valt de spaarrekening buiten de garantie van de overheid, dat een spaarder bij een deconfiture zijn spaartegoed tot €100.00 terugkrijgt.

    Wie een spaarrekening met daarop meer dan een ton en zeker wie die 'Achtergestelde Deposito' heeft moest zich maar eens afvragen of dat wel zo verstandig is.

    Betekent een ondergang van DSB ook het einde van AZ? DSB is immers de grote geldschieter van de landskampioen.

    Overigens, mocht het jaarverslag 2008 komen, bedenk dan: 'Een balans is een bikini: het laat veel zien, maar wat je wilt zien blijft schroomvol bedekt'. (Diana von Furstenberg)

    DSB

    bron beleggers belangen
  8. [verwijderd] 8 juli 2009 12:36
    quote:

    FransVanDongen schreef:

    Ratten verlaten altijd als eerste het schip. Eerst zalm nu deze jonge knaap.

    En de kapitein Dirk gaat ten onder met het schip dat DSB heet.
    En wanneer gaan de ratten, Timothy, Uncle Ben en Barack het schip verlaten? -_-?

    p.s Billie and Georgie zijn al gone met hun speedyboat :)
  9. FranzolVonDangen 12 oktober 2009 22:31
    quote:

    FransVanDongen schreef:

    Ratten verlaten altijd als eerste het schip. Eerst zalm nu deze jonge knaap.

    En de kapitein Dirk gaat ten onder met het schip dat DSB heet.
    Goh wie had dat nu kunnen denken?

    Hoorde trouwens uit betrouwbare bron dat Dirk in de jaren 90 nog naar de beurs wilde. ABN schatte zijn bedrijf op 1 miljard. Vond Dirk te weinig! Dus liet hij het maar afketsen onder het mom van marktomstandigheden.
  10. [verwijderd] 25 oktober 2009 13:54
    "De Grave was het niet eens met de geldstromen tussen DSB Bank en de privé-hobby's van Scheringa als voetbal en kunst, die werden gefinancierd door moedermaatschappij DSB Beheer." Frank de Grave had ernstige twijfels over de interne controle bij de bank en over de grote rol die eigenaar en bestuursvoorzitter Scheringa speelde.

    www.telegraaf.nl/incoming/5155966/__D...,1

    zo 25 okt 2009, 12:46 DNB had DSB allang in vizier
    - AMSTERDAM - DSB Bank blijkt al maanden voor de ondergang onder verscherpt toezicht van De Nederlandsche Bank ( DNB) te hebben gestaan.

    De centrale bank had van diverse zijden informatie ontvangen dat de bank zich op een hellend vlak bevond. En daar kwam de waarschuwing van Frank de Grave, de oud/ bewindsman die na twee maanden al weer werd ontslagen door topman Dirk Scheringa, nog eens bij. De Grave was het niet eens met de geldstromen tussen DSB Bank en de privé-hobby's van Scheringa als voetbal en kunst, die werden gefinancierd door moedermaatschappij DSB Beheer.

    De centrale bank stelde eind september dat DSB vóór 1 november een oplossing voor alle problemen moest hebben gevonden, anders zou er worden ingegrepen. Naar nu blijkt waren er al een paar maanden lang enkele dagen per week medewerkers van DNB aanwezig op het DSB-hoofdkantoor in Wognum.

    De centrale bank had ernstige twijfels over de interne controle bij de bank en over de grote rol die eigenaar en bestuursvoorzitter Scheringa speelde. Ook waren er zorgen over de mogelijkheden van moedermaatschappij DSB Beheer om aan haar financiële verplichtingen ten opzichte van DSB Bank, en andere financiers als ABN Amro en Van Lanschot, te voldoen. DSB Beheer had een lening van €75 miljoen euro uitstaan bij DSB Bank en moest voor 1 november leningen van respectievelijk €11 miljoen en €4 miljoen aflossen aan ABN Amro en Van Lanschot.

    Onder druk van zijn medebestuursleden zou Scheringa eind september hebben ingestemd met de verkoop van minstens een derde van zijn aandelen in DSB Bank. Met de geschatte opbrengst van €100 miljoen zou hij de lening van DSB Beheer aan de bank hebben kunnen afbetalen.

    De oproep van Pieter Lakeman van de stichting Hypotheekleed aan DSB-klanten om hun geld bij de bank weg te halen, gooide echter roet in het eten. De grote uitstroom van spaargeld die hierdoor optrad was voor DNB een teken de maatregelen tegen DSB en Scheringa in versneld tempo door te voeren.

  11. [verwijderd] 25 oktober 2009 17:00
    quote:

    Hans19 schreef:

    "De Grave was het niet eens met de geldstromen tussen DSB Bank en de privé-hobby's van Scheringa als voetbal en kunst, die werden gefinancierd door moedermaatschappij DSB Beheer." Frank de Grave had ernstige twijfels over de interne controle bij de bank en over de grote rol die eigenaar en bestuursvoorzitter Scheringa speelde.

    www.telegraaf.nl/incoming/5155966/__D...,1

    zo 25 okt 2009, 12:46 DNB had DSB allang in vizier
    - AMSTERDAM - DSB Bank blijkt al maanden voor de ondergang onder verscherpt toezicht van De Nederlandsche Bank ( DNB) te hebben gestaan.

    De centrale bank had van diverse zijden informatie ontvangen dat de bank zich op een hellend vlak bevond. En daar kwam de waarschuwing van Frank de Grave, de oud/ bewindsman die na twee maanden al weer werd ontslagen door topman Dirk Scheringa, nog eens bij. De Grave was het niet eens met de geldstromen tussen DSB Bank en de privé-hobby's van Scheringa als voetbal en kunst, die werden gefinancierd door moedermaatschappij DSB Beheer.

    De centrale bank stelde eind september dat DSB vóór 1 november een oplossing voor alle problemen moest hebben gevonden, anders zou er worden ingegrepen. Naar nu blijkt waren er al een paar maanden lang enkele dagen per week medewerkers van DNB aanwezig op het DSB-hoofdkantoor in Wognum.

    De centrale bank had ernstige twijfels over de interne controle bij de bank en over de grote rol die eigenaar en bestuursvoorzitter Scheringa speelde. Ook waren er zorgen over de mogelijkheden van moedermaatschappij DSB Beheer om aan haar financiële verplichtingen ten opzichte van DSB Bank, en andere financiers als ABN Amro en Van Lanschot, te voldoen. DSB Beheer had een lening van €75 miljoen euro uitstaan bij DSB Bank en moest voor 1 november leningen van respectievelijk €11 miljoen en €4 miljoen aflossen aan ABN Amro en Van Lanschot.

    Onder druk van zijn medebestuursleden zou Scheringa eind september hebben ingestemd met de verkoop van minstens een derde van zijn aandelen in DSB Bank. Met de geschatte opbrengst van €100 miljoen zou hij de lening van DSB Beheer aan de bank hebben kunnen afbetalen.

    De oproep van Pieter Lakeman van de stichting Hypotheekleed aan DSB-klanten om hun geld bij de bank weg te halen, gooide echter roet in het eten. De grote uitstroom van spaargeld die hierdoor optrad was voor DNB een teken de maatregelen tegen DSB en Scheringa in versneld tempo door te voeren.

    Die Lakeman wist dat, gooide geen roet in het eten maar zorgde dat er niet nog meer geld verbrandde.
81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.