Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Arend Jan Kamp - Een beer in de kont kijken

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 oktober 2009 00:30
    mooi stukje.
    Kunnen alle mensen die houden van historische vergelijkingen even goed bestuderen voor ze weer met hun 'zekerheden' komen.

    Overigens, hoewel volstrekt betekenisloos, ben ik het wel met van Zeijl eens dat qua grafiek de huidige ontwikkeling het meest lijkt op de crash van '73.
  2. [verwijderd] 8 oktober 2009 01:59
    Kun je redacteuren van de IEX ook een ab'tje geven? Het is echt een mooi verhaal. Vooral die vergelijking met de 30'er jaren is sprekend. Ook op dit forum wordt de huidige rally vergeleken met die van begin 1930, maar die korte rally kwam heel snel op de scherpe daling van 50% in twee maanden. Daarna ging het gestaag bergafwaarts. De huidige grafiek vertoont daarmee geen enkele gelijkenis.

    GW
  3. Met Effekt 8 oktober 2009 13:45
    Goed verhaal. Als beleggen alleen een kwestie van grafieken lezen was dan zou iedereen die techniek gebruiken ... en zou die daardoor al niet meer werken.

    Technisch analysten doen mij soms denken aan voetbal analysten; als club A tegen B speelt dat worden alle wedstrijden uit het - some verre - verleden geturft om te bepalen wie er gaat winnen. Kennelijk is het minder belangrijk dat de huidige teams (toestand) heel anders zijn dan die van vroeger.

    Met het doortrekken van lijnen vind je nooit een omslag punt. Daarom komt elke crisis onverwachts.

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.