Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Crisis 2.0

41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2009 10:53
    quote:

    lookingvalue schreef:

    [quote=thomson]
    huizenprijzen bodemen uit haha....laat me niet lachen.
    Ik ben het vaak oneens met onze Frank maar wat je nu roept is klare onzin.
    Waarschijnlijk hoop je dat ze uitbodemen omdat je zelf zit opgezadeld met een veel te duur aangeschaft huis.
    Sterkte
    [/quote]
    In de VS zijn ze uitgebodemd, al weer +10% zelfs. In Nederland is het denk ik wel een ander verhaal, maar de Nederlandse huizenmarkt zal een zeer beperkte impact hebben op de beurs.

    Als Nederlandse beleggers hebben we uberhaupt al een beperkte impact op onze eigen beurs. Wel maf eigenlijk ;).
    De huizenprijzen in NL zijn nog niet eens begonnen met dalen. Hoe kunnen ze dan uitbodemen?
    Of bedoel je die 3% daling????
  2. [verwijderd] 31 augustus 2009 11:01
    quote:

    suud schreef:

    huizenprijzen bodemen uit, werkeloosheid loopt lang niet meer zo hard op de verwachting is zelfs dat deze in de VS stabiliseert (let op vrijdag!), verkopen vallen mee, 3/4 van de bedrijven heeft beter als verwachte cijfers gepresenteerd.....

    Van Dongen roept al maanden dat we naar de kloten gaan, dat had hij beter 2 jaar geleden kunnen roepen....
    Nu hoopt hij dat als hij het maar lang genoeg blijft roepen hij vanzelf een keer gelijk krijgt...
    De echte klap op de huenmarkt moet nog komen, kan je een paar mooie rapporten en analyses sturen als je wilt. Raadpleeg de insiders eens, niet die belanghebbenden op de woningmarkt die zichzelf overschreeuwen.
  3. [verwijderd] 31 augustus 2009 12:48
    fortispaniek schreef:

    "Frank weet echt niet meer wat hij moet schrijven.
    In zijn vorige column beweerde hij nog dat 1 goede trade zijn 10 foute traden goed kan maken. Nu beweert hij het tegenovergestelde dat voor een 50% daling 100% herstel nodig is."

    Dat is appels met peren vergelijken! Zijn trades gokken op een daling, en een forse daling kan blijkbaar onevenredig veel opleveren (sorry maar volgens mij zit er de komende maand nog steeds geen forse daling in). De mensen die 50% verloren hebben door hun aandelen trouw aan te houden (dus bv. van 100.- naar 50.-) moeten ten opzichte can dat verliespunt 100% winst maken om weer op hetzelfde punt uit te komen (van 50.- naar 100.-)...
  4. [verwijderd] 31 augustus 2009 13:06
    @harry88... toch is dat niet onmogelijk... ik heb in anderhalve maand pas een rendement van 850% gemaakt. Vervelend alleen als je er ook 3 keer achtereen daarna mis zit... kan weer opnieuw beginnen maar... ik ga het zeker redden :P

    Over het stuk: tja.. hij is altijd bearish en hij heeft een aantal keren flink ongelijk gehad. Maar ik denk nog steeds dat er een forse daling gaat komen... als china een voorloper is dan mogen we onze borst wel nat maken.
  5. [verwijderd] 31 augustus 2009 13:16
    Tsja meeste van het verhaal is wel degelijk. Veel opleving is inderdaad door de overheid gedreven, en als er niets verder gebeurt, tijdelijk.

    Maar ja, stukje over "de overheid manipuleert de beurskoersen" vind ik beetje ongeloofwaardig. Maar mocht dat zo zijn, dan moet je zeker long gaan, want als de man met de geldpers wil dat de beurzen stijgen, dan gebeurt dat gewoon....

    Denk zelf dat veel afhangt van volgende maatregelen van Obama. Je moet niet vergeten, alles en iedereen is nu aan het sparen: banken, consumenten etc. (behalve overheden gelukkig). Als iedereen weer op zijn comfort level zit, dan gaat het geld gewoon weer rollen. Wanneer is dat zo? Denk nog een jaartje of wat. Tot die tijd zal het wel moeilijk blijven. Maar eeuwige bear-markt? Zie niet in waarom.
  6. forum rang 4 ischav2 31 augustus 2009 13:25
    Het scenario van Marc Faber lijkt mij plausibel. Voorlopig een opgaande beurs met flauwe correcties tussendoor. We moeten pas oppassen als de overheden hun schulden gaan afbouwen. Voorlopig nog steeds "moneyprinting". De liquiditeitsstroom richting aandelenmarkten houdt voorlopig nog niet op. Ik zou zeggen doe je voordeel ermee.
  7. [verwijderd] 31 augustus 2009 13:29
    Toch nog even een reactie: wat betekent buy low, sell high?
    Bij een individueel fonds is dat heel moeilijk. KPNQwest, kwam van 80e, stond op 10e. Low toch? Maar ze gingen naar nul. Mede door schimmige boekhouding.

    Maar bij een breed samengestelde index zijn dat soort dingen veel minder waarschijnlijk. 1 onbetrouwbaar, frauderend bedrijf, prima. Maar over de hele linie? Zeer onwaarschijnlijk. 1 bedrijf waar het ineens permanent fout gaat kan, maar over de hele linie alles permanent fout is zeer onwaarschijnlijk.

    Dus over de hele linie kan je wel degelijk een simpele regel nemen als het 20 jaars-gemiddelde e.d. Zo redenerend is 700 hoog (1 bedrijf dat boomt okay, maar over de hele linie alle bedrijven die continu onstijmig blijven groeien?), en 300 gewoon laag. Het kan nog tijden slecht blijven gaan, maar permanent? Als we weer normaal terugkomen over, laten we zeggen, 10 jaar. Dan gaan de koersen dan naar ongeveer 500. Dus dan pak je in 10 jaar tijd bijna 100% rendement (als je dividenden ook meepakt). Kortom, nu is prima instapmoment voor LT lijkt me. We staan historisch heel laag, en een permanente downfall van huizenprijzen, of permanente vermindering van consumenten uitgaven is nou eenmaal heel onwaarschijnlijk...
  8. [verwijderd] 31 augustus 2009 13:34
    quote:

    henkbres75 schreef:

    Dus over de hele linie kan je wel degelijk een simpele regel nemen als het 20 jaars-gemiddelde e.d. Zo redenerend is 700 hoog (1 bedrijf dat boomt okay, maar over de hele linie alle bedrijven die continu onstijmig blijven groeien?), en 300 gewoon laag. Het kan nog tijden slecht blijven gaan, maar permanent?
    Tsja, toch maar weer even Japan als (nachtmerrie) voorbeeld.

    Gedaald van 39.000 naar 15.000 , dus goedkoop?

    17 (!) jaar later staan we op 10.000 terwijl er 7.000 is gezien de afgelopen maanden...

    Permament misschien niet, maar 17 jaar achteruit is wel een lange tijd...
  9. [verwijderd] 31 augustus 2009 15:35
    quote:

    gregorbajo8i schreef:

    Je kunt ook Amsterdam vanaf oprichting nemen is ook negatief zeker met inflatiecorrectie, heb je bijna 400 jaar.
    Is dat zo? Kan je dat onderbouwen met bronnen?

    Verder inderdaad, als Japan het rolmodel is dan moet je uit de beurs gaan en nooit meer terugkomen. Denk echter wel dat er nogal wat grote verschillen zijn tussen AEX en Nikkei, zoals culturele verschillen tussen Japan en VS/EU. Maar ja, het is inderdaad mogelijk dat de westerse economie in een soort semi-permanente recessie komt, denk echter niet dat dat gedreven kan worden door alsmaar dalende huizenprijzen (net zoals alsmaar stijgende huizenprijzen niet de motor kunnen zijn van economische groei).

    Ik denk dat economische groei uiteindelijk gebaseerd moet zijn op de creativiteit van individu'en. En daarom denk ik dat dit uiteindelijk een goede ontwikkeling is. We hebben nu een systeem op gezet waar de middle man, de handelaar, het meeste geld verdient, en de creatieveling veel minder. We zullen naar een systeem gaan met minder beloning voor banken (hoop ik). Dit zal denk ik uiteindelijk de creativiteit ten goede komen en daarmee de economische groei.

    Daarom vind ik beschouwingen als vergelijkingen met de jaren dertig, of de dalende huizenprijzen weinig relevant. Uiteindelijk gaat het om de creativiteit, en dat laat zich moeilijk in een model vangen.
  10. [verwijderd] 31 augustus 2009 16:06
    Mensen blijven schapen en lopen elkaar achteraan.

    De Wolven van deze wereld hebben het met de naar hun hand te zetten media (de wolf inschaapkleding brengt hen faam) gemakkelijk de schapen in een hoek te drijven.

    Aasgieren vliegen met de schapen mee, maar zijn weg als de wolven toeslaan.......

    (Het gaat weer een beetje (schijn)goed en de dollartekens slaan weer in ieders ogen toe, terwijl deze crisis meer dan ooit heeft aangetoond dat ons systeem verrot en corrupt is en ook op zijn tandvlees naar het einde loopt)
  11. QED 31 augustus 2009 16:51
    Beste heren Van Dongen, en PrinsH,
    Is het ooit anders geweest? De mens strompelt van de ene crisis naar de nog ergere. Problemen worden niet opgelost, maar 'gemanaged'. Daar heeft Van Dongen groot gelijk in. Maar kennelijk draait de economie en de beurs er niet minder om. Tijdelijk uiteraard. Dus ook nu zal de economie gaan 'lopen' tegen alle logica in. (Hoop ik.) Tot het ingebakken probleem weer een spaak in het wiel steekt.
  12. Joh 31 augustus 2009 16:55
    Je kan wel blijven vasthouden aan dat bearish verhaal en steeds met grafieken strooien om je gelijk te bewijzen. Maar lees dit bericht dan eens

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Chicago Purchasing Managers Index in de Verenigde Staten is in augustus gestegen. Het is voor het eerst sinds oktober 2008 dat de grens van 50 punten is bereikt. Dat maakt de National Association of Purchasing Managers Chicago maandag bekend.

    De inkoopmanagersindex kwam in augustus uit op 50,0 terwijl de graadmeter in jul 43,4, noteerde.

    Als je deze signalen blijft negeren, dan zal je nog veel geld verliezen.

  13. [verwijderd] 31 augustus 2009 17:16
    quote:

    Joh schreef:

    Je kan wel blijven vasthouden aan dat bearish verhaal en steeds met grafieken strooien om je gelijk te bewijzen. Maar lees dit bericht dan eens

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Chicago Purchasing Managers Index in de Verenigde Staten is in augustus gestegen. Het is voor het eerst sinds oktober 2008 dat de grens van 50 punten is bereikt. Dat maakt de National Association of Purchasing Managers Chicago maandag bekend.

    De inkoopmanagersindex kwam in augustus uit op 50,0 terwijl de graadmeter in jul 43,4, noteerde.

    Als je deze signalen blijft negeren, dan zal je nog veel geld verliezen.

    Yup, en vergeet niet: vrijwel iedereen wil dat koersen gaan stijgen. De VS overheid, EU overheid, bedrijven zelf, ga zo maar door. Het is nogal een huge bet om te verwachten dat die gezamenlijke inspanning gaat falen vanwege onoplosbare systeemfouten. Vergeet niet, het systeem, geld etc. zijn uitvindingen van ons. We kunnen geld bijdrukken, banen creeren, het systeem aanpassen, en ga zo maar door.

    Kortom, we willen allemaal hetzelfde, en het is niet alsof we een raket willen bouwen om naar de maan te gaan, dit zijn echt oplosbare problemen. Verder is de bulk van de daling nu het gevolg van de enorme klap van het faillisement van Lehmann (600 miljard overnight verdampt!), en het wordt nu wel duidelijk dat de overheden zoiets niet weer laten gebeuren.

    Kortom, ik denk zeker niet dat we er al zijn, maar ik denk ook zeker dat iedereen er keihard aan zal werken om herstel te creeren. En inderdaad, daar tegen in gaan wedden is een hele riskante weddenschap.
  14. [verwijderd] 4 september 2009 12:30
    Hallo Cees,
    Goed stuk van je.Overigens dit is mijn eerste post.Ik heb ook een zeer,zeer goed stuk geschreven naar je klantenservice van Today's
    Brokers.Dit stuk is verzonden op 3-9-2009 23:58
    Onderwerp:Aan Cees Smit. Als je het niet meteen gekregen hebt,let me know.
    Ik heb het nog liggen Cees.
    email:diogenes100@gmail.com (i.v.m.spam en ongewenste mails)

    groeten,
    agnelli
41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.