Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Koffiekamer – AEX 28/7 : Tour du Flic deel 2

339 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brievenbus 28 juli 2009 17:54
    quote:

    SJS schreef:

    Historisch gezien is het nu goedkoop. Vergelijk je het met de koersen bij een AEX van 195 dan zijn de aandelen nu een stuk duurder. Voor de LT belegger is het nu echter nog steeds een mooi instapmoment.
    Ben ik op zich ook wel weer met je eens; ik had wel wat aankooporders klaargezet vanmiddag, maar die zijn niet gegaan.
    Zo ver daalde het niet doordat de Yanks het hoofd wat koel hielden.
    Maar het meeste heb ik al een tijdje....
  2. forum rang 10 voda 28 juli 2009 18:04
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit 1,4% lager, correctie logisch


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is dinsdag met verlies gesloten. De index opende dinsdag nog wel hoger, maar leverde in de loop van de ochtend zijn winst al in en trof de eerste voorbereidingen voor een test van de uitbraak boven 272 punten.

    De AEX zakte 1,4% tot een slotstand van 274,24 punten, de Midkap sloot 1,1% lager op 383,54 punten en de ASX verloor 0,9% naar 384,64 punten.

    Wall Street noteerde dinsdag rond het slot van de handel in Amsterdam lager, terwijl de Dow Jones Industrial Average 0,9% lager noteerde.

    Vermogensbeheerder Maurice Eeken van TE-Effecten zag de dag aarzelend beginnen. "Maar als er dan bedrijven als Ahold en Deutsche Bank met tegenvallende berichten komen, dan sluipt de angst voor een correctie de markt in. Daar zat de markt na die flinke stijgingsreeks toch al een beetje op te wachten, maar de afboekingen van Deutsche Bank en de lager dan verwachte omzetgroei van Ahold zijn kennelijk aanleiding voor een tussentijdse correctie."

    Om 16.00 uur kwam het consumentenvertrouwen van de VS over juli naar buiten en die viel tegen. De markt zette zijn al ingezette neerwaartse trend daarop door.

    Algemeen gaat de markt er vanuit dat de AEX in eerste instantie het uitbraakniveau van vorige week van 272 punten zal testen.

    Eeken verwacht dat de richting van de AEX deze week en ook woensdag bepaald zal worden door de cijfers van bedrijven.

    De omzetten waren dinsdag niet hoog. Ahold kende wel zeer hoge volumes. Het aandeel sloot na de tegenvallende omzetgroei dinsdag 4,1% lager op EUR8,04.

    ING en Aegon moesten met de koersval van Deutsche Bank met enige vertraging mee omlaag en zakten op het slot respectievelijk 4,4% en 4,6%.

    ArcelorMittal, dat woensdag, samen met Wolters Kluwer en Randstad, AkzoNobel, ASMI en Wessanen, met cijfers naar buiten komt, zakte 4,3%.

    De macro-economische agenda bevat voor woensdag om te beginnen de eerste hypotheekaanvragen voor de week die eindigt op 22 juli om 13.00 uur. Hiervoor is geen prognose beschikbaar.

    Om 14.30 uur komen de duurzame goederen over juni naar buiten. Daarvoor is de raming dat de deze met 0,5% zijn gedaald tegen een stijging met 1,8% een maand eerder.

    Om 16.30 uur worden de voorraden olie, gas en distillaten als stookolie en diesel naar buiten gebracht.

    Om 20.00 uur wordt het Beige Book van de Amerikaanse Federal Reserve gepubliceerd. Daarin staan per regio de recente ontwikkelingen van inflatie, werkloosheid, consumentenbestedingen en investeringen. Het 'boek' wordt twee weken voordat de Federal Reserve een besluit over de rentestand in de VS neemt gepubliceerd. De refirente staat in de VS al geruime tijd op 0,00% tot 0,25%.

    Staatsobligaties sloten dinsdag overwegend hoger.

    De euro noteerde dinsdag rond 18.00 uur $1,4150 tegen $1,4276 dinsdag rond 8.30 uur.



    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com
  3. [verwijderd] 28 juli 2009 18:09
    quote:

    MDJ_0 schreef:

    owowow we moesten weer zo nodig in de calls... heb er nog een handje bij nu :/ oeps... tja wie niet luisteren wil... Denk dat ik het morgenochtend wel eens heel slecht kan gaan krijgen..
    ik zat de hele middag te broeden op het nemen van een gedekte long positie,ging nog ff shoppen.
    en wat doe ik..ga long zonder dekking om 15.51 en vluchtte weg om 16.01 nog wat,een zeldzame actie.
    echt geklooi van heb ik jou daar.
    ik probeer deze hele dag maar ff te vergeten!

    Gr en prettige avond!
  4. forum rang 10 voda 28 juli 2009 18:10
    Europese beurzen doen stap terug
    28 juli 2009, 17:58 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen sloten dinsdag met verlies. De belangrijkste graadmeters stonden de hele dag in de min en werden aan het einde van de dag nog verder naar beneden getrokken door de daling van het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

    De AEX-index sloot 3,90 punten lager op 274,24 punten, een verlies van 1,4 procent. De MidKapindex voor het middensegment verloor 4,29 punten (1,1 procent) bij een eindstand van 383,54 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt leverden 1,2 tot 1,5 procent in.

    De verliezen op de Europese beurzen liepen aan het einde van de middag op nadat onderzoeksbureau Conference Board meldde dat het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten in juli opnieuw is gedaald. Door de toenemende zorgen over de arbeidsmarkt ging het vertrouwen verder achteruit dan analisten hadden verwacht.

    Amerikaanse huizenmarkt

    Er was wel positief nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt. Volgens de toonaangevende CaseShiller-index gingen de woningprijzen in de grootste Amerikaanse steden in mei onverwacht met 0,5 procent omhoog. Dit nieuws wist de beleggers in Europa en de VS echter niet te inspireren.

    In de AEX was Ahold een van de grootste verliezers met een daling van 4,2 procent. Het supermarktconcern maakte 's ochtends tegenvallende omzetcijfers bekend. De cijfers waren voor de analisten van Petercam reden om het beleggingsadvies voor Ahold te verlagen.

    Randstad

    Randstad was in de ochtendhandel een positieve uitschieter. Het uitzendconcern, dat woensdag voorbeurs de kwartaalresultaten publiceert, moest de vroege winsten echter weer inleveren en sloot uiteindelijk 0,9 procent lager.

    Het grootste verlies in de hoofdindex werd geleden door Aegon. Het verzekeringsconcern leverde 4,6 procent van zijn beurswaarde in. Ook ING en ArcelorMittal boekten verliezen van meer dan 4 procent.

    Olieprijs

    De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie (van 159 liter) ging ruim 2 procent omlaag tot 66,65 dollar. Het aandeel Shell leverde daarop in Amsterdam ruim 1 procent in.

    De euro was aan het eind van de Europese beurshandel 1,4145 dollar waard. Een dag eerder was dit nog 1,4200 dollar.

  5. [verwijderd] 28 juli 2009 19:12
    Vandaag Call AEX 290 aug. verkocht.

    Aandelen Business et Dec. gekocht. Donderdag komen de halfjaar cijfers dacht ik. Maar ik heb mij vergist donderdag komen de omzetcijfers.

    Zeer domme fout. Maar misschien blijven de aandelen Business et Dec toch nog een beetje liggen.

    Gekocht voor 4 euro. Mijn koersdoel over 5 jaar ruim 30 euro. ;)
  6. [verwijderd] 28 juli 2009 19:20
    quote:

    jj77 schreef:

    ga long zonder dekking om 15.51 en vluchtte weg om 16.01 nog wat,een zeldzame actie.
    echt geklooi van heb ik jou daar.
    ik probeer deze hele dag maar ff te vergeten!

    Gr en prettige avond!
    tja klinkt bekend in de oren. waarschijnlijk wil ik morgenochtend heel snel vergeten :s
  7. [verwijderd] 28 juli 2009 19:26
    quote:

    MDJ_0 schreef:

    [quote=jj77]
    ga long zonder dekking om 15.51 en vluchtte weg om 16.01 nog wat,een zeldzame actie.
    echt geklooi van heb ik jou daar.
    ik probeer deze hele dag maar ff te vergeten!

    Gr en prettige avond!
    [/quote]

    tja klinkt bekend in de oren. waarschijnlijk wil ik morgenochtend heel snel vergeten :s
    Don't worry, de Ami's sluiten straks uiteraard weer in het groen
  8. [verwijderd] 28 juli 2009 19:28
    quote:

    Marijke57 schreef:

    Wat een genot om te lezen, deze opening. Herinner me advertentietje in de t.v. en radiobode van een bril met X-stralen, zou je mee door kleren heen kunnen kijken...Ben ervan overtuigd dat heel wat mensen dat ding besteld hebben, kostte ook maar 0,99 cent of zo.

    Mijn complimenten Novastar
    Hallo Marijke,

    haak maar even in op jouw posting voor een algehele reactie op deze draad. De functie ervan is wederom bewezen en ik bloos van zoveel lovende woorden en AB's over de opening. Ik heb eerder dat AB systeem de doodsteek voor dit forum genoemd, maar als je er zo veel in dank mag aanvaarden geeft het wel een kick om hiermee door te gaan.

    Ik blijf invaller waar nodig, heb enorme bewondering voor de vaste weekposters en met afstand voor de vroegere vaste DD posters: Kopie en Illuminati.

    Als je zo af en toe invalt hou je nog wat munitie achter de hand. Dat zou feitelijk een uitnodiging moeten zijn om meer invallers op de bank te krijgen. Elke poging wordt enorm gewaardeerd en het is nu wel bewezen dat-ie niet direct beleggersgerelateerd moet zijn. Ik blijf met die permissie iig aan en nodig jullie van harte uit.

    Nogmaals het gaat om de functie en niet zo zeer om het proza. Mailtje naar onze DD hoeder Linke onder het motto :

    een dag niet geleefd, is een dag met een draad !

    grt Novastar
  9. forum rang 7 bezinteergebelegt 28 juli 2009 19:32
    quote:

    MDJ_0 schreef:

    owowow we moesten weer zo nodig in de calls... heb er nog een handje bij nu :/ oeps... tja wie niet luisteren wil... Denk dat ik het morgenochtend wel eens heel slecht kan gaan krijgen..
    Want ?? die Yanks hebben het verlies al weer aardig weggepoetst na 17.30. Zijn alweer met 50 punten gestegen sinds DL. Gaat wss allemaal weer meevallen. We waren hier in A'dam vandaag banger dan in Obamaland. Daar zijn ze vooralsnog niet gek te krijgen. Maar goed we moeten nog 2,5 uur maar het moet raar lopen willen die Yanks de verliezen niet heel erg beperken, ik bedoel zulke slechte cijfers vandaag en dan -0,5%. Ik zie het morgen niet verder dalen tenzij MT vertelt dat ze failliet zijn maar die kans is nihil. Vandaag was een dagje om de longers te laten zweten, dat is wss gelukt maar de rest van de week weer rustig up hoor. Gewoon de Yanks volgen en dan komt het allemaal goed.

    gr

    B.E.G.B
  10. [verwijderd] 28 juli 2009 19:33
    quote:

    Renoo schreef:

    [quote=MDJ_0]
    [quote=jj77]
    ga long zonder dekking om 15.51 en vluchtte weg om 16.01 nog wat,een zeldzame actie.
    echt geklooi van heb ik jou daar.
    ik probeer deze hele dag maar ff te vergeten!

    Gr en prettige avond!
    [/quote]

    tja klinkt bekend in de oren. waarschijnlijk wil ik morgenochtend heel snel vergeten :s
    [/quote]

    Don't worry, de Ami's sluiten straks uiteraard weer in het groen
    nou ik zie ze er inderdaad voor aan, maaaar probleem is dat er morgen het e.e.a. aan cijfers op de agenda staat... dus wat die yanks er ook van maken het zal niet zo heel veel uitmaken bij tegenvallende cijfers
  11. Brievenbus 28 juli 2009 19:36
    quote:

    bezinteergebelegt schreef:

    Vandaag was een dagje om de longers te laten zweten, dat is wss gelukt
    gr

    B.E.G.B
    Was idd warm in de zon!

    En, eerlijk gezegd, enig verschil in de waarde van de portefeuille vanochtend en vanavond.

    Maar als de Yanks zich gedragen verder, Randstad morgen vertelt dat er weer schot in de mannetjesverhuur komt, MT een sterk staaltje vertoont en RD vrijdag gewoon weer onbeschoft veel verdiend blijkt te hebben......
339 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.