Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: AEX breekt nek

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juli 2009 14:31
    Auteur kan beter zeggen dat hij sinds voorjaar 2008 positief is op ALLE aandelenmarkten en dat zijn voorspelbare visie sindsdien niet is veranderd. Overigens kan de stijging de komende tijd ook wel eens beperkt blijven tot maximaal de 290 en kunnen we de herftst ook nog een flinke pullback verwachten. Ik stap tegen die tijd uit mijn longtrackers na 40 punten sentimentzsstijging. Ook zouden alle BB suffies eens dit verhaal moeten lezen: www.usmarkets.nl/Artikelen/Columns/ME...
  2. [verwijderd] 23 juli 2009 14:51
    Fundamenteel zou continuatie van zijwaartse range voorrang hebben, de geld maffia, zie link hieronder, zorgt wel voor een bodem voorlopig. Ik kan me echter voorstellen dat in deze zomerrally de boel naar boven wordt doorgedrukt, zou een stoploss leggen op 262. Boven 280 wordt het oppassen geblazen omdat er nog wel een golf 5 (Elliott) zal volgen die de beurzen het najaar weer een stuk naar beneden kunnen brengen.
  3. MaartenA 23 juli 2009 15:28
    De steun van 261 vind ik erg zwak en geld voor mij dan ook niet als solide steun. Als we gaan dalen hou er dan geen rekening mee dat de zogenaamde steun op 261 de daling doet stokken. Deze daling blijft uit indien we de komende periode de 272 doorbreken.
    Kortom lieve mensen, focus je niet op de 261 maar bijvoorbeeld op 249. Deze steun is vergeleken met 261 een stuk meer solide.
  4. [verwijderd] 23 juli 2009 16:50
    Focus op 275 en 280, augustus 300, oktober 325. vergeet al die steunen van 261 en 249. Het zijn geen steunen, maar niveaus behaald in het verleden tijdens een financiele crisis.

    We zitten weliswaar nog in de economische gevolgen daarvan, maar de sharemarket 'kijkt' altijd minimaal 6-12 maanden vooruit, zoals je dat ook doet met individuele shares. (Zelfs 18 maanden is realistisch).
    Mid to eind 2010 en zeker begin 2011, zul je er zeker spijt van hebben dat je mid 2009 nog steeds zat te wachten op een kleine terugval.
    Ja, die zullen we zeker af en toe wel krijgen, maar de trend is omgekeerd.
    Degenen die nog niet lang genoeg geinvesteerd hebben en die deze enorme val over de afgelopen 2 jaar nog niet meegemaakt hebben, zijn nu bezeten door fear dat het daar weer naar toe zal gaan en hebben en drukken nog - daardoor een groot stempel op deze zigzag market.
    ergeet het: de financiele crisis is over. Hou met je investment keuzes rekening met een zekere kans op geleidelijk verhogende inflatie en je zit goed.

    'Don't put all your eggs in one basket' is als altijd het advies:
    Industriele aandelen (small & medium caps), banken (zeer beperkt percentage portfolio), commodities: direct en indirect, materialen, energy (the new types of gas!) - a bit of gold related stocks, vooral ook iron ore en utilities, uranium / commercial service bedrijven. Retail - Food & Beverage sector. Health & Telecommunication.
    Een stuk of 10-15 'benen' om op te staan - gezond.
    En zet die 'stop loss' maar gerust wat ruim, want op en neer gaan zal het vast nog wel een poosje, omdat de 'nervous nellies' dit wel zullen veroorzaken, voor de komende 6 maand of zo.

    Wat ze niet kunnen voorkomen is de opgaande trend. 'Up, up and away we go.' Cheers!
  5. forum rang 6 shortie 23 juli 2009 19:55
    Vandaag nog een top, morgen weer richting bodem na cijfers van CIT en het consumentenvertouwen. En ja, de waardering van de S&P500 was nog NOOIT zo hoog. Zelfs de bedrijven die afgelopen week met zeer tegenvallende cijfers kwamen stijgen nu vrolijk weer mee naar boven. We zijn weer een fijne bubbel aan het produceren.

    En Eddy, de financiele crisis is over? Jij gelooft vast nog in sinterklaas. De sculd van de VS zal volgend jaar DAGELIJKS stijgen met 10 miljard!! Maarre, de financiele cris is over. Lolbroek.....

    En vergeet niet... wat hard omhoog gaat komt ook weer hard naar beneden.
  6. martine1 23 juli 2009 20:38
    0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, etc etc
    Wie deze vriendelijke reeks, genoemd Fibonacci reeks, met beurskoersen in verband kan brengen is een echte beleggingsdeskundige.
    Als hij er dan ook nog een 38,2% retracement niveau bij kan verzinnen is hij echt goed.
    Geen wonder dat apen het al jaren beter doen dan zogenaamde deskundigen.
  7. martine1 23 juli 2009 20:43
    AEX zet eindelijk de daling in
    In de update van twee weken geleden sprak ik de verwachting uit, dat er vanuit het voorkeurspatroon meer daling in de pijplijn zou zitten. De daling liet even op zich wachten, maar woensdag brak de steun op 247,03 punten op slotbasis en daarmee is die verwachte daling dan ook daadwerkelijk gekomen. De vraag die ons nu natuurlijk bezig houdt: hoeveel punten kan de index nog inleveren in het beste en slechtste geval? Hieronder zal ik dat uiteen zetten via de meest gangbare Fibonacci retracement levels.

    De bodem van de bear market lijkt te zijn gevonden op 194,99 punten en vanaf dat punt is de AEX begonnen aan een flink herstel via golf 1. Deze werd geplaatst op 271,12 punten. Subgolf 2 werd vervolgens actueel en we weten dat die corrigerende golf via een ABC-patroon loopt. Hieronder zoom ik even in op de meest waarschijnlijke telling binnen golf 2:

    • Golf 2 is vanaf 271 punten actueel en hierin is golf 2A geplaatst op 247,03 punten.

    • Golf 2B (opwaartse correctie op de daling van golf 2A) is dan vervolgens geplaatst op 261,44 punten.

    • Golf 2C is vervolgens actueel geworden. De bevestiging kregen we, zoals gezegd, woensdag vanwege de doorbraak van de 247-puntengrens. Golf 2C heeft hiermee gelijk aan de minimale voorwaarden gedaan, maar er is zeker ook nog meer dalingspotentieel aanwezig.

    Het koersdoel voor 2C schat ik grofweg in op basis van de Fibonacci-waarden. De stijging van 195 naar 271 punten bedroeg 76 punten. Als we nu de veel voorkomende correcties van 38,2% en 61,8% projecteren, dan kom ik op een koersdoelzone van 242 tot 224 punten voor golf 2C. We zien dan dat het laagste punt van woensdag al bijna dat 38,2% niveau bereikt heeft.

    Vanuit de technische analyse valt er ook een lans te breken voor 224 punten. Er is namelijk sprake van een kop- en schouderpatroon, waarvan de neklijn rond 247 punten loopt. De kop bedraagt de afstand tussen 247 en 271 punten en dat is 24 AEX-punten. Spiegelen we die 24 punten neerwaarts vanaf 247 punten, dan komen we uit op 223 punten en dat is, zoals we hierboven al zagen, het 61,8% Fibonacci retracement niveau. Dat zou dus heel mooi passen.

    Als stop-loss hanteren we uiterlijk 253 punten voor neerwaarts gerichte posities, waarbij een AEX boven 249 punten al een waarschuwing is dat de correctie voorbij kan zijn. Zolang de AEX onder 253 punten blijft, is een grotere daling mogelijk.

    Conclusie

    Golf 1 is afgerond op 271 punten. Golf 2 is actueel, waarbij golf 2B geplaatst werd op 261,44 punten. Golf 2C gaat de totale neerwaartse correctie op golf 1 afmaken via een daling richting de zone 242-224 punten. De stop-loss voor bovenstaand scenario ligt momenteel op 253 punten.

    Leon van Dam

    Optiespecialist

    Een dag na dit verhaal van deze onbenul staat de AEX op 276......
    Dure woorden die de gemiddelde belegger waarschijnlijk wel aanspreken, die zijn net zo dom, maar die voor mathematici echt een lachertje zijn.
  8. MaartenA 23 juli 2009 23:07
    De 272 is beslecht, als we komende periode boven dit niveau blijven kunnen we doorstomen richting de 290 waar de eerste weerstand zich bevindt.

    Wanneer de 290 structureel gebroken wordt kunnen we zelfs spreken van het einde van de trading range market. Dit zou betekenen dat we eindelijk weer eens omhoog kunnen kijken, helaas zijn dit nog een aantal puntjes en moeten we wel reëel blijven over het heden. We bevinden ons nog steeds in de trading range dus alles is mogelijk.
  9. [verwijderd] 24 juli 2009 00:15
    Kameraad Bas, de aardappels waren vandaag in de supermarkt nog steeds even duur als vorige week maandag. Maar gezien het feit dat op de beurs alles stijgt, heb ik heel veel ingeslagen. De aardappels zijn achtergebleven op andere dingen. Nu maar hopen dat er snel een rally komt zodat ik ze straks met winst kan verkopen en daarna short kan gaan als het te veel stijgt.

    Maandhandelaar
    \\0// Expiratie: nog 20 handelsdagen te gaan \\0//
  10. [verwijderd] 24 juli 2009 02:49
    quote:

    Broekhoest schreef:

    Ik heb medelijden met al die beleggers die nu uit angst zometeen gaan instappen
    Heb je ook medelijden met hen die juist bij de bodem zijn ingestapt?

    Daar zat jij niet bij zwamneus met je eindeloze commentaar op Bas.

    Analyse van Bas was gewoon goed.
    Dat mag best eens gezegd worden !
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.