Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Arend Jan Kamp - Payrollercoaster

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. gogogoo 5 juni 2009 15:37
    Over een jaar of wat klapt er iemand uit de school en geeft toe dat er aardig wat fictie en bedrog in menig cijfertje van 2009 zat. Waarschijnlijk hebben we dan weer een andere crisis en geen tijd om er te lang bij stil te staan. Misschien maken ze er dan nog een spannende conspiracy thriller van....ik verheug me er nu al op.
  2. [verwijderd] 5 juni 2009 15:45
    Even snel bij elkaar geharkt:

    While many view the decelerating job losses as signaling the end of the recession, they appear to me as signaling the end of the panic period of the credit crisis. We are now in an ordinary, as opposed to historic, recession.

    Barry Ritholtz (The Big Picture)
    www.ritholtz.com/blog/

    The U.S. lost fewer jobs than forecast in May, reinforcing signs that the deepest recession in half a century is starting to abate.

    Bloomberg
    www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...

    AJK
  3. Herr Professor 5 juni 2009 17:05
    De beurs gelooft het ook niet echt, flauwe plusjes, waar we dikke plussen zagen in eerdere weken bij kleinere meevallertjes.

    Maar waarom nou weer meteen denken dat het nep is? En zelfs al is dat zo, wat zou dat als het ons de crisis uit helpt. Het gaat tenslotte maar om een ding: vertrouwen herstellen. Vertrouwen in de economie wel te verstaan, niet in de politiek. Dat laatste lukt toch niet
  4. [verwijderd] 5 juni 2009 18:41
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    "Zelden vertoond zo'n verrassend goed, maar nog altijd slecht Payroll Report. Wat is de verklaring...?"
    Foutje, bedankt!

    Wordt volgende keer gecorrigeerd zoals elke keer weer. Prognose valt tegen en gecorrigeerd blijkt het telkens weer triester te zijn dan verwacht.

    Is zo langzamerhand zo standaard verschijnsel geworden dat aan dat cijfer geen enkele waarde meer gehecht kan worden.Enige wat nog enige waarde heeft zijn de ADP cijfers.

  5. [verwijderd] 7 juni 2009 20:45
    Allereerst de korte korte contracten eruit en de mensen die minder aantrekkelijk zijn en/of werknemers die de ondernemer niet mag.
    Dan blijft er een kern over die interessant is bij een aantrekken van de economie, zeker nu er tekenen van herstel zijn.
    *dit verklaart de geringere daling dan verwacht.
    Ondertussen komen er meer mensen op de arbeidsmarkt w.o afgestudeerden. Deze komen (nog) niet aan de slag.
    *hierdoor stijgt het werkloosheidspercentage.
    Heeft dit een voordeel?
    Jazeker: de harde kern heeft meer zekerheid, dit is goed voor de economie >minder hypotheekachterstanden over enige tijd en meer consumentenuitgaven over enige tijd.
    De nieuwe toetreders op de arbeidsmarkt zullen het nog even wat rustiger aan moeten doen. Per saldo denk ik dat het effect positief is.
  6. [verwijderd] 7 juni 2009 22:19
    Verder: de amerikanen zagen na de collaps van Lehman Brothers de bui al hangen en hebben meteen volgens Amerikaans principe meteen talrijk prsoneel ontslagen,(flexbele arbeidsmarkt). Doel: overleven. Nu draait het sentiment en nemen de aantallen ontslagen af en wil men snel kunnen reageren als de economie aantrekt, doel: winstmaximalisatie. En daar heb je deskundig, betrouwbaar en ervaren medewerkers voor nodig.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.