Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Marcel Tak - En DNB en u dan, Bos?

71 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 maart 2009 13:55
    ik ben geen negatief mens, maar ik ben er van overtuigd dat dit alles pas het begin is.
    indien mensen weer over gaan tot aanschaf aandelen zullen ook deze dividen cq winst willen maken, indien bedrijven dit willen realiseren zullen er nog minder kosten gemaakt moeten worden, dit heeft mijn inziens tot gevolg dat het eerst gekeken wordt naar personeels kosten.
    dus meer mensen in de ww met als gevolg dat de kosten van deze recessie over minder mensen verdeeld kan worden.
    ik verwacht daarom de komende maanden steeds meer executie verkopen en steeds minder aankopen.
    mijn inziens zou een oplossing kunnen zijn dat "onze" bank (ABN) een voorbeeld zou moeten zijn als het gaat om rente tarieven, verlagen moeten ze deze, de tarieven zijn gebasseerd op angst en niet op realiteit.
    een 3 tal jaar gelden hadden we hypotheek tarieven van ± 3,5 % (7 jaar vast) nu is de euribor op een niveau dat ongekend laag is terwijl percentages van ± 4,7 % "normaal" zijn.

    een TIP!!!

    allemaal stoppen met onze lasten te betalen dan zullen de veroorzakers wel wakker worden
  2. [verwijderd] 5 maart 2009 13:57
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    En DNB en u dan, Bos?

    Marcel Tak - 5 mrt, 13:30

    "Aandeelhouders zijn al gestraft, Bos. Keihard. Hoe zit dat met uw en DNB's fouten en blunders...?"

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    Hoe is het mogelijk dat Bos en DNB hier mee wegkomen? Met alle misleidende informatie die ze hebben verstrekt tav het Fortis debacle. Hoe is het mogelijk!

    Groet,
    Diederik
  3. [verwijderd] 5 maart 2009 14:01
    Wat ik niet begrijp in de berichtgeving en echt het begin van de afstort is:

    Obligatie-houders laten meebetalen aan de ellende veroorzaakt door derden. Het komt erop neer dat de obligatie-houders aandelen in ruil terug krijgen die Wouter Bos vervolgens gaat onteigenen.

    Als dit scenario uitkomt zijn we klaar AEX=50.
  4. TraderRon 5 maart 2009 14:08
    Tja ik vergelijk het maar met een voetbalwedstrijd.
    Veel overtredingen een scheidsrechter op het veld die niet ingrijpt trainers die het op zijn beloop laten. En dan een megaovertreding met blijvende invaliditeit tot gevolg.

    Vervolgens zegt de scheidsrechter maarja het publiek op de tribune schreeuwde zo hard en zijn dus verantwoordelijk!
  5. [verwijderd] 5 maart 2009 14:15
    Hoe is het mogelijk dat Bos en DNB hier mee wegkomen? Met alle misleidende informatie die ze hebben verstrekt tav het Fortis debacle. Hoe is het mogelijk!

    Groet,
    Diederik

    Dat is mogelijk omdat dit Nederland is. In Frankrijk, USA, enz.,........ was men in opstand gekomen, hier niet, Nederlanders doen nooit wat.
  6. TraderRon 5 maart 2009 14:16
    Dit zou een mogelijke oplosing zijn voor de op sterven na dood zijnde financials!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    De Bank of England (BoE) liet weten ter waarde van GBP 75 mrd (euro 84 mrd) aan overheidsobligaties van banken over te kopen. Op deze manier krijgen de banken aanzienlijk meer liquide middelen tot hun beschikking.

    Guantitative easing

    De methode staat bekend als 'quantitative easing'. De centrale bank laat de geldpersen niet letterlijk draaien, maar vergroot toch de hoeveelheid geld op de kredietmarkten aanzienlijk.

    Omdat met de jongste renteverlaging de centrale bank geleidelijk de mogelijkheid verliest om het rente-instrument
  7. [verwijderd] 5 maart 2009 14:16
    Ik begrijp niet dat intelligente columnisten op IEX stelselmatig Wouter Bos verantwoordelijkheden in de schoenen schuiven, die niet bij hem thuishoren. Aan de kredietcrisis hebben de financiële instellingen 10-15 jaar keihard gewerkt. Bos is nog maar 2 jaar minister. Het management van financiële instellingen is schuldig en heeft een totaal gebrek aan maatschappelijke verantwoordelijkheid getoond. De teneur van dit stuk en ook van Frank van Dongen eerder vandaag is 'niet de overvaller is schuldig, maar de politie. Die hadden bij de bank moeten staan wachten'. En wat is er tegen de overname van ABN/AMRO. Na Antonveneta... Bovendien Bos verdiend hier een pluim. Enig idee waar de miljarden afschrijvingen vandaan hadden moeten komen die nu bijv. door RBS zijn gedragen. Bij u en mij. Goede deal. goede minister.
  8. forum rang 4 tmaster 5 maart 2009 14:25
    Waarom dalen de koersen? Omdat diezelfde aandeelhouders hun eigen aandelen dumpen. Vind je het gek dat het dan daalt?
    De rennen als kippen zonder kop achter elkaar aan. Rationeel denken is er niet meer bij. Een bedrijf wat notabene nog gewoon winst maakt (hetzij minder dan voorgaande jaren) wordt met de grond gelijk gemaakt door deze zelfde aandeelhouders...
    Ik heb geen greintje medelijden met dit soort mensen.
    Beleggen is risico is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven.
  9. forum rang 7 ffff 5 maart 2009 14:46
    Marcel,

    Ik ben het volledig met U eens. Je hoeft er eigenlijk geen woord aan toe te voegen.

    Of toch: De politici doen nu net alsof zij het allemaal hadden kunnen voorkomen. Maar ze zouden net zo goed in de fout zijn gegaan. HUN instanties waarschuwden ook niet.

    Alleen vandaag al de rapportering van de Belgische Rekenkamer over de MILJARDEN die in privaatpubliekesamenwerkingsovereenkomsten ( zogenaamde ppv's) tussen OVERHEID en het bedrijfsleven sinds enkele jaren in België worden gesloten. Het eindoordeel van de Rekenkamer is onthutsend, ontstellend: Er worden zeer onvoldoende analyses gemaakt, er worden nauwelijks kosten-baten analyses gemaakt. Men stelt nauwelijks degelijke targets op, zodat men nooit weet wat er nu precies bereikt moet worden. En er is nauwelijks toezicht op de miljardenoverenkomsten. Er ontstaan gapende tekorten.

    In een vorige posting noemde ik het "beheer" van de OVERHEID in dit soort zaken al: De blinde die de blinde gaat begeleiden.

    Laat de Overheid nu eerst maar eens aantonen dat het hele financiële wereld bij hen dan wel in goede handen zou zijn.

    Voorlopig bakken de politici het even bruim ( slecht) als de bankiers. Bij de bankiers wordt terecht gewezen op grof geldgewin, maar bij de politici gaat het om de stemmen van de kiezers en dat de financiële plaatjes zeer slecht onderbouwd zijn ( lees de Rekenkamer) dat is een probleem voor de volgende generatie. In politici heb ik zeker niet meer vertrouwen dan in ....bankiers.

    Peter
  10. forum rang 6 d' Aandelen ' 5 maart 2009 15:38
    Marcel,
    Wanneer Wouter Bos zelf belegd had dan had hij net als mij / ons kunnen ervaren hoe je als aandeelhouder misschien wel legaal maar volslagen immoreel wordt belazerd, voorbeelden ten over: Baan, Landis, KPNQwest, Getronics, NewEconomy, World Online en nog een paar.
    Nout wellink en Wouter Bos zetten ook mij weer op het verkeerde been door te zeggen dat Fortis een gezonde bank was, ik hield mijn aandelen, die na dat beruchte weekend nog maar 15 % van mijn/ onze aankoopprijs waard bleken te zijn.
    Voor mij / ons de aandeelhouders natuurlijk geen garantieregeling maar straks wel weer veel meer belasting betalen aan Gemeente, Waterschappen en Rijksoverheid en zo worden we voor de tweede keer genaaid.
    De heer Wouter Bos kan om geld te besparen zich beter eens goed laten informeren naar de gigantische begrotings overschrijdingen waarvan wij de afgelopen jaren getuige mochten zijn zoals de Noord Zuid Lijn, het Rijksmuseum en allerlei andere projecten waar door gebrek aan kennis het geld de deur uit giert.
    De (kleine) aandeelhouder heeft en had bijna geen enkele invloed op het koersverloop van aandelen en moet vaak lijdzaam toezien hoe zijn kapitaal razendsnel verdampt.
    Groet Daan
  11. sushi 5 maart 2009 15:57
    even in Jip en Janneke taal: als je als bank voor elke euro in kas 30 tot 40 eurouitleent en het gaat een dag verkeerd verlies je geld. als aandeelhouder heb je daar niks mee te maken maar als regering wel. als obligatiehouder van perpetuals hoop je daar ook niks mee te maken te hebben. je gaat ervan uit dat je investeerd in een solvabel bedrijf zonder dat je koerswinst wil maar puur rendement.
    dan zie je de prijs met meer dan 60% dalen in een ogenschijnlijk veilige belegging. Meneer Bos, indien u een debt voor equity swap gaat doen bij ING doe het dan snel dan hoeven de mensen, uw belastingbetalers, niet nog meer geld te verliezen. u houdt het publiek in het ongewisse omdat er geen makkelijke uitweg. Waar ik vandaan kom is verlies op papier hetzelfde als verlies in de kas. het bestaat niet dat een papieren verlies niet meteen moet gewaardeerd worden op de koers die er staat. de enige reden waarom u dat niet nodig vindt is omdat u hoopt dat er betere tijden komen. Hoop doet leven maar laat de gewone man beven
  12. [verwijderd] 5 maart 2009 16:35
    Er zijn weinig columns die zo waar zijn dan deze.
    Maar er is geen enkele politieke partij die dit oppakt.
    Deze toezichthouders kunnen we beter afschaffen, ze kosten alleen maar geld. Boetes achteraf opleggen is ongepast.
    Zo zijn er wel meer ergenissen.
    Als KPN de sms-jes een cent duurder maakt krijgen ze gelijk van de OPTA op hun donder. Als het Waterschap of het Kadaster de prijzen met 30% of meer verhoogd is er niemand of niets die daar wat van kan zeggen. We zijn slaaf van onze overheid en mogen alleen maar betalen. En dat wordt alleen maar erger want de overheid (Bos) waant zich Messias, terwijl ze zelf gruwelijk hebben gefaald in hun toezicht op de toezichthouders.
  13. [verwijderd] 5 maart 2009 16:45
    Wie de schoen past treke hem aan. Als particulier verliezer op de beurs is het me opgevallen dat men graag ministers en centrale bankiers als dom, onwetend of 'de markt niet begrijpend' neerzetten. Lees de commentaren en zelfs de matig geschoolde belegger, technisch analist of fundamenteel analist dan wel financieel specialist vindt zichzelf o zo vaak beter dan bijvoorbeeld mister Bernanke of minister Bos. Als ik nog eens geld op om een 'financieel product' te kopen vraag ik de heer Tak om advies voor algemene zaken blijkt dat men vaak net zo goed de glazenwasser om een mening kan vragen. Minister Bos weet ook dat 'de crisis' niet alleen ontstaan is door 'belabberde' aandeelhouders maar dat het past binnen een algemeen beeld van de laatste twee decennia. Dat je geld verliest op de beurs is het laatste decennium normaal en dat heeft te maken met een waanidee omtrent rendement behalen waarbij men graag 'de VS' als rolmodel nam maar ook de merkwaardige opvatting dat 'geld pompen in het systeem' ontstane problemen oplost. Ik ben gelukkig geen econoom want nu blijkt dat de meesten zichzelf schromelijk hebben overschat. Trouwens, als men praat over systeem heeft men een deterministische opvatting over 'de economie' en dat lijkt me gezien de huidige dwarreltoestand, geen correcte term hooguit een metatfoor om de eigen wanhoop te beschrijven. Er zal ongetwijfeld een boek verschijnen met de titel 'de aap en de econoom' met als ondertitel 'hoe economisch handelen is ontstaan'.

71 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.