Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
44,740   +0,280   (+0,63%) Dagrange 44,460 - 44,960 146.854   Gem. (3M) 285,9K

Maffia Belgica:advocaat bedreigde magistraten

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. Kaiser 4 maart 2009 13:38
    Fortis-magistraat 'bedreigd' door advocaat regering

    'Vanaf nu bent u een doelwit.' Dat zijn de woorden die Christian Van Buggenhout, die in de Fortis-zaak optrad als advocaat van de overheid, Paul D'Haeyer toebeet nadat die een negatief advies had gegeven voor de verkoop van Fortis aan BNP Paribas. Dat verklaarde D'Haeyer vanochtend in de Fortis-Commissie. Hij haalde ook uit naar de kabinetten van Yves Leterme en Jo Vandeurzen.
    Substituut Paul D'Haeyer sprak vanochtend klare taal in de Fortis-commissie. Na zijn negatieve advies over de verkoop van Fortis aan BNP, werd hij in een lift bedreigd door Christian Van Buggenhout, die in het dossier optrad als advocaat van de federale regering. Er zouden verschillende getuigen zijn.

    Nog een geluk dat D'Haeyer niet te veel cijfers had gegeven in zijn advies, zou Van Buggenhout gezegd hebben, 'maar vanaf nu beschouwen we u wel als een doelwit'.

    D'Haeyer haalde ook uit naar de kabinetten van toenmalig premier Yves Leterme en toenmalig justitieminister Jo Vandeurzen. Uit beide hoeken kwamen er een paar zeer ongelukkige tussenkomsten, aldus D'Haeyer.

    Eerst was er het telefoontje van zijn ex-collega en goede vriend Pim Vanwalleghem, toen medewerker van Leterme.

    Volgens D'Haeyer zei Vanwalleghem hem dat hij 'een zware verantwoordelijkheid droeg' en dat het faillissement dreigde voor Fortis. D'Haeyer zei vanochtend dat het telefoontje hem 'choqueerde'.

    Daarna kwam er volgens de magistraat een telefoontje van Herman Dams, kabinetschef van justitieminister Jo Vandeurzen. Dams belde D'Haeyers korpschef met de vraag om inlichtingen.

    Donkere kamers

    Een brug te ver, vindt D'Haeyer. 'Dat kan niet', zei hij vanochtend. Hij kreeg naar eigen zeggen de indruk dat er zaken bekokstoofd werden in 'des chambres obscures, in achterkamertjes'.

    D'Haeyer benadrukte wel dat de tussenkomsten van Dams en Vanwalleghem zijn advies niet beïnvloed hebben.

    Hoe dan ook zet D'Haeyers relaas de verklaringen van Vanwalleghem, die eerder op de ochtend aan het woord kwam, op losse schroeven.

    Vanwalleghem ontkende dat hij druk heeft uitgeoefend op zijn ex-collega. Hij minimaliseerde ook de betekenis van zijn mail aan D'Haeyer waarin sprake is van 'zinkende schepen' die soms 'mensen meeslepen'. Volgens Vanwalleghem waren die woorden geen dreigement. Ze sloegen niet op de verkoop van Fortis, zegt hij, maar op de strafzaak rond de Fortis-top.

    Kabinet-Reynders

    Vanwalleghem stak vanochtend ook een beschuldigende vinger op naar het kabinet van minister van Financiën Reynders. Hij zei dat Olivier Henin, Reynders kabinetschef, hem vroeg om contact op te nemen met Dhaeyer.

    Vanwalleghem suggereerde dat eerder al aan in zijn ontwerp van ontslagbrief, dat dateert van 18 december. 'Op 6 november nam ik op vraag van onze kabinetschef (Hans D'Hondt, red.) en de kabinetschef van de Minister van Financiën telefonisch contact op met collega-magistraat Paul D'Haeyer (...)', staat in die brief.

    Dat hij op vraag van het kabinet-Reynders informeerde naar het nakende advies van het Openbaar Ministerie in het Fortis-kortgeding, roept op zijn minst vragen op over Reynders. Het lijkt dan ook steeds waarschijnlijker dat hij zich minstens zal moeten verantwoorden voor de Fortis-commissie.

    Tot nader order was de minister zijn handen in onschuld. 'Didier Reynders noch zijn kabinetsmedewerkers noch zijn advocaten hebben ook maar enig rechtstreeks contact gehad met Justitie', zegt zijn woordvoerder.

    dsl, wov

    in bijlage : foto van de criminele advocaat
  2. Kaiser 4 maart 2009 21:58
    'Mechanismen opgezet om Fortis-arrest te verhinderen'

    De voorzitter van het Brusselse hof van beroep, Guy Delvoie, houdt vol dat ‘mechanismen zijn opgezet om de rechtsgang in de Fortis-rechtszaak te wijzigen’. Daarover getuigde hij gisteren voor de parlementaire onderzoekscommissie over de schending van de scheiding der machten. Het beginpunt van die mechanismen waren de lekken over de beraadslaging van het Fortis-arrest naar de regering-Leterme.

    (tijd) - Woensdag 10 december, twee dagen voor het Fortis-arrest is uitgesproken, meldt één van de drie raadsheren, Christine Schurmans, aan haar voorzitter Delvoie dat ‘ze er door zit en zich ziek zal melden’.

    De volgende dag meldt de echtgenoot van Schurmans, CD&V-apparatsjik Jan De Groof, aan Delvoie dat zijn vrouw een doketersbriefje heeft tot 22 december. ‘Op dat moment had ik twee opties’, verteltDelvoie. ‘De beraadslaging was afgerond en een griffier kon het arrest ondertekenen. Maar in de Fortis-zaak zou dat ongetwijfeld tot ongezonde speculaties over de onenigheid tussen de raadsheren en een nieuw procedure-incident veroorzaken.’

    Daarom stuurde Delvoie een e-mail naar Schurmans met de vraag of ze vanop haar ziektebed het arrest kon ondertekenen. De raadsheer antwoordt niet. Dan volgt een hallucinante opeenvolging van pogingen die Delvoie ondernam om Schurmans te bereiken. Een mail naar haar man, een telefoon naar zijn secretaresse, de secretaresse die terugbelt met de boodschap dat de echtgenoot zeker tot zondag niet bereikbaar is, een handvol tevergeefse telefoontjes naar Schurmans thuis, zelfs een boodschap via de wijkagant van Schurmans.

    Pas vrijdag 12 december belt Schurmans haar voorzitter toch op. Ze zegt ‘te ziek te zijn’ om gelijk wat te doen en haakt in. Delvoie zal overigens nooit vernemen aan welke ziekte Schurmans lijdde.

    Intussen is gebleken dat De Groof niet bereikbaar was voor Delvoie, maar al sinds de ziektemelding van zijn echtgenote woensdag, duchtig belde met Hans D’Hondt, de kabinetschef van premier Yves Leterme. Hij onthult ‘de dramatische wending’ van het nakende Fortis-arrest en suggereert zelfs dat het kabinet zijn vrouw aan een andere topfunctie zou helpen.

    Volgens Delvoie zijn de lekken uit de geheime beraadslaging volop gebruikt om het arrest uit te stellen en de twee andere raadsheren van de zaak te halen. De advocaten van de staatsholding FPIM , partij op het proces, waren duidelijk getipt over de problemen bij de beraadslaging en wilden plots alles op de lange baan schuiven. Ze wilden plots de debatten heropenen en de voorzittende raadsheer wraken. Ook kreeg Delvoie die vrijdag twee keer het bezoek van de Brusselse procureur-generaal Marc de le Court, vergezeld door de advocaat-generaal die tijdens het proces een voor de regering gunstig advies had verleend.
    VUILE WAS

    Ook de Brusselse procureur-generaal was al via minister van Justitie Jo Vandeurzen en via een mail van Schurmans getipt over de geheime beraadslaging. ‘De le Court dreigde er mee op de zitting de vuile was uit te hangen als we zijn voorstel niet navolgden om niet één magistraat te vervangen, zoals we wilden doen, maar alle raadsheren te vervangen’, getuigt Delvoie. ‘Dat ervaarde ik als een poging tot druk, een een verkapte vorm van wraking waardoor het minderheidsstandpunt van raadsheer Schurmans het alsnog zou halen. We hebben de handdoek niet in de ring gegooid en besloten diezelfde avond nog het arrest te vellen. De onafhankelijkheid van de rechterlijke macht was in gevaar. Het was buigen of barsten.’

    Delvoie besluit dat verschillende ‘mechanismen zijn opgezet om de geplande rechtsgang te wijzigen’. Daarbij beschikten verschillende betrokkenen, gaande van de kabinetten-Leterme en -Vandeurzen tot de advocaten van de FPIM, over geheime informatie over de beraadslaging en de demarche van de procureur-generaal. De strijdlustige CD&V-fractie ontfutselde Delvoie wel de toegeving dat Vandeurzen mogelijk niet bewust meespeelde in het mechanisme. ‘Het is binnen’, fluisterde CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten daarop.

    De Brusselse procureur-generaal de le Court die gisteravond getuigde, kon de onderzoekscommissie niet overtuigen dat zijn eis om de drie raadsheren te vervangen terecht was. Hij benadrukte echter geen enkel bevel of druk te hebben ondervonden vanvanwege de minister van Justitie.

    LB

    www.tijd.be/nieuws/binnenland/%27Mech...
  3. Kaiser 4 maart 2009 22:58
    De Fortis Saga

    Het Hof van Beroep van Brussel besliste vrijdag dat de ontmanteling van Fortis wordt opgeschort, de aandeelhouders krijgen tijd om een andere oplossing te zoeken of overleg te plegen met de regering. Fortis zegt de gevolgen van dit arrest voor haar juridische positie te bestuderen. 'Het vonnis betekent in ieder geval dat de afronding van de transactie met BNP Paribas, die was voorzien voor begin deze week, zal worden opgeschort', aldus het persbericht.

    En dat is misschien geen slecht nieuws, want het was toch wel opvallend hoe snel Didier Reynders, de slechtste minister van Financiën voor Vlaanderen, het zaakje aan Frankrijk wou verkopen. Meer bepaald aan BNP Paribas dat ongeveer een achttal jaar geleden werd opgericht. De bank kondigde meteen ook haar comeback op de Belgische markt aan. België was geen onbekend terrein voor de Franse groep. De twee banken waaruit BNP Paribas was ontstaan, de Banque Nationale de Paris (BNP) en Paribas, waren tot het midden van de jaren '90 actief in België.

    ‘Desnoods vervolgens we regering voor oplichterij’, zegt de Fortisadvocaat Mischaël Mordrikamen, en gelijk heeft hij!

    Laat ons eens kijken wie er zoal de hoofdrolspelers zijn in dit verhaal. En wie vinden we terug? Albert Frére! Waarom stelt zich daar niemand vragen bij?

    Zo heeft BNP Paribas 47 procent in handen van ERBE, een tussenholding boven de Nationale Portefeuille Maatschappij (NPM), de spilholding van miljardair Albert Frère. BNP Paribas heeft ook 14,7 procent van het kapitaal en 21,3 procent van de stemrechten van Pargesa, de Zwitserse groep boven Frères andere spilholding GBL. Michel Pébereau, de voorzitter van de raad van bestuur van BNP Paribas, heeft trouwens ook een zitje in de raad van bestuur van Pargesa. (Holding opgericht door Albert Frère)

    Wie speelde er een rol in de verloop van Suez? Albert Frère was de grote winnaar van de overnamespeculatie voor de verkoop Suez. De topman van de Italiaanse energiegroep Enel, Fulvio Conti zei toen dat hij een overnamebod op Suez niet uitsloot. Na deze uitspraak laaide de overnamespeculatie rond Suez op. De koers van Suez steeg toen in 2006 tot 6,9 procent tot 32,3 euro. Op het einde van de beursdag was het aandeel 31,89 euro waard. De hoogste notering in drie en een half jaar.

    De grote winnaar is de Belgische financier Albert Frère. Hij is de grootste aandeelhouder van Suez. Door de koerssprong van toen werd hij op slag bijna 155 miljoen euro rijker.

    Albert Frère zeiin een interview met de Franse krant Journal des Finances dat de fusie tussen de Franse energiebedrijven Suez en Gaz de France (GDF) "winstgevend" zal zijn voor alle betrokken partijen, inclusief de aandeelhouders. De Belgische miljardair is met 9,5 procent de grootste aandeelhouder van Suez. Suez verkocht zijn aandeel van 35 procent in Suez Environnement in de tweede helft van 2008 aan de Belgische miljardair Albert Frère, zo heeft het tijdschrift Le Point op zijn website gemeld zonder de bron van het bericht bekend te maken.

    Albert Frère verdiende vorig jaar als topmanager van de Groep Brussel Lambert (GBL) 5,54 miljoen euro. Het is vooral de bonus van 3 miljoen euro die de rijkste Belg naar de koppositie katapulteert.

    Wie is Albert Frère?

    Albert baron Frère: (Fontaine-l'Evêque 4 februari 1926) is een Waals-Belgische zakenman die in Gerpinnes woont.Vanaf zijn dertigste begon Frère belangen te verwerven in de Waalse staalindustrie. Toen eind jaren zeventig de staalcrisis zich aandiende, verkocht hij zijn belangen aan de Belgische Staat waarna het boeltje gesloten werd, en nadat de regering er al jaren tevergeefs miljarden had ingepompt. Er is er maar één persoon rijker van geworden…

    Het vrijgekomen kapitaal heeft hij opnieuw geïnvesteerd. Zo heeft hij samen met de Franstalige Canadees Paul Desmarais in 1981 de Zwitserse Pargesa Holding opgericht. In 1982 kocht Pargesa de noodlijdende Groep Brussel Lambert (GBL). GBL is anno 2004 aandeelhouder van bedrijven als Bertelsmann (belang van 25,1%), oliemaatschappij Total (belang van 3,6%), SUEZ (belang van 7,2%) en Imerys (belang van 26,4%). Tussen 1986 en de zomer 2004 was hij via zijn Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM) (Frans: Compagnie Nationale à Portefeuille) eigenaar van stripuitgever Dupuis.

    In 2002 werd zijn vermogen geschat op 1 miljard euro. Frère is de enige Belg die in de lijst van de rijkste mensen op aarde van het tijdschrift Forbes is opgenomen. In 1994 verkreeg hij de adellijke titel baron van koning Albert II.

    Denkt u net als ik dat we belazerd worden door Reynders? Misschien toch een onderzoekje waard??
    Delen
    Janice Laureyssens
  4. [verwijderd] 5 maart 2009 00:53
    @ herr Kaiser : de naam van Frère heb ik ongeveer een maand geleden opgevoerd als mogelijke tussenpersoon. Rijken zoeken rijken(soort zoekt soort) Maar Frère zit ook nog in een franse bouwgroep Lafarge of Lagardere en deels in Veolia Environnement. Is ook goede vriend van Davignon en Lippens !
  5. Kaiser 5 maart 2009 01:04
    www.trends.be/fr/economie/banque-et-f...

    Etienne Davignon is another person whose name comes up in the X-Dossier, although he has not been implicated to the extent of the Lippens family. X2, the police officer, apparently was the only one to mention him:

    "Parties with underage girls in the Cromwel hotel in Knokke. Present: Delvoie - Karel - X2 - Lippens - Van Gheluwe - Etienne Davignon. The girls knew where to go and with whom. Lippens hits the little girls. Several meetings between
    Karel and Davignon in the Memling hotel with the two Lippens." (187)

    X2 speaks of two Karels in her testimony. The first one is a high official in a Brussels court, whose mistress she was. The other one is Dr. Karel van Miert (188), who briefly appeared in the (business families) table above. Karel is a well known Socialist politician from Flanders. His biography includes:

    * Member of the European Parliament from 1979 to 1985 and from 1989 to 1994.
    * Went to Bilderberg in 1993.
    * Member of the Brussels Freemasonry lodge Erasmus and a member of the Grand Lodge of Belgium.
    * President of Nyenrode Business University from 2000 to 2003.
    * Formerly an advisor to the Rabobank, one of the largest banks in the Netherlands.
    * Joined the board of Anglo-American Corporation in 2002, and is a member of the Audit and Nomination Committees.
    * Succeeded Etienne Davignon as a director of Solvay in 2003.
    * Member of the Advisory Board of La Maison de l'Europe of Bibliothèque Solvay.
    * Member of the supervisory boards of German utility giant RWE, Philips NV, Munich Re and Vivendi Universal.
    * Member of the advisory boards of Goldman Sachs, Eli Lilly, and Agfa-Gevaert.
    * Director of Carrefour Belgium and Wolters Kluwer (large Dutch publisher).
    * Director of De Persgroep (The Press Group), a media corporation that owns newspapers and news magazines like Het Laatste Nieuws, De Morgen (ironic, as this paper exposed the whole X-Dossiers), De Tijd and Het Parool. It owns about 30-40 percent of the magazines on the market in Flanders (Dutch-language Belgium).

    Who else in the table above is mentioned in the X-Dossiers? Take the de Merode family, for instance. Prince Alexandre de Merode was mentioned by both Nathalie W. (189) and X4 (190) as a central player in the Satanic aspect of the child abuse and -murder network. Additionally, X2, who was spared the worst abuse, mentioned having been in the presence of the "Merode brothers" (apparently Prince Baudouin de Merode, a Knight of Malta, and his younger brother Lionel) together with a whole bunch of the worst aristocratic abusers (191). We will get back to this family.

    Charles De Selliers De Moranville, apparently a lawyer in Brussels, appears in a document of the X-Dossiers, although what exactly he has been accused of is not clear. The following text could be found in the summary of PV 103.204/97:

    "While doing work at Rue de Neufchâtel 62 in St. Gilles [Brussels; only a few blocks away from Charles' office] the witness noticed the existence of an almost finished subterranean bunker (in 01/96). A tunnel was concealed behind one of the walls. He was surprised by a conversation in which a lady said "the children will be well here."

    Because of the background of this family, its connections to alleged abusers, and a rumor going around the net that Charles has been accused on another occasion (192), it has been included in this article. Charles' name appears in a column that lists the accused mixed in with a few victims. Charles doesn't seem to have the background of a victim, as members of De Selliers De Moranville family can be found in the Jesuits, Cercle de Lorraine, Banque Privée Edmond de Rothschild in Genève, the European Bank for Reconstruction and Development, Fortis, Solvay, and Coca-Cola Belgium.

    Did you already notice how Solvay seems to come up a lot? Etienne Davignon, Karel van Miert and Guy De Selliers De Moranville were all directors of this company. But there's more. The Boëls and Janssens, both major shareholders in Solvay, were accused of trade in drugs and children in 1999, aside from the X-Dossiers (193). Francoise Dehaye, whose husband was named by X2 as being part of the abuse network (194), is a quality and innovation manager at Solvay. The gamekeeper and-or woodsman of La Hulpe, the castle of the Solvay family, has been accused of being a violent child abuser (195). And how about the strange statements about Chateau des Amerois, owned by the Solvay family, which also appeared in the Dutroux dossier? (196)

    The Belgian royal family has been implicated on several occasions. X2 spoke about a girl she had known who had been murdered, and how this girl told her about the domain of Princess Liliane de Rety ("a madwoman") where children were buried (197). Liliane was the second wife of King Leopold III (d. 1983) and lived until her death in 2002 at Chateau d'Argenteuil. In 2004, the Delwart family, shareholders of Solvay, bought the domain (198).

    From personal experience, X2 mentioned having seen Prince Laurent, the brother of Belgium's present crown prince. Laurent apparently was more interested in masturbating at child abuse orgies than taking part in the actual abuse (199).
  6. [verwijderd] 5 maart 2009 01:06
    quote:

    HerrKaiser schreef:

    Je moest eens weten wat er allemaal in de kringen gaande is ! wat googelen en je komt een heel pak te weten, alles is zo verrot in België
    www.illuminati-news.com/0/snuff2.htm
    www.europesworld.org/Portals/0/Gifs/D...
    heel erg, en wat nog erger is, het is niet alleen Belgie, het is globaal...
  7. Elia 5 maart 2009 01:22
    BNP Paribas Investment Partners executive committee member Michel Anastassiades said:
    =========================
    “I don’t think the Belgian government has many alternatives. They are stuck between a rock and a hard spot. Obviously the Belgian government doesn’t want to manage a large bank.”

    kijk naar de link:
    globalpensions.com/showPage.html?page...
  8. Kaiser 5 maart 2009 21:35
    Oppositie verlaat kwaad zitting Fortis-commissie

    BRUSSEL - De oppositiepartijen hebben kwaad de vergadering van de Fortis-onderzoekscommissie verlaten. Ze nemen het niet dat de meerderheid vooraf al afspraken had gemaakt over wie wel en niet mag worden gehoord. Volgens de oppositie worden essentiële getuigen niet gehoord.
    Eerder op de dag raakte bekend dat de meerderheidspartijen het onder elkaar eens waren geraakt over wie nog kan worden gehoord. Het gaat om alle leden van het kernkabinet van de regering-Leterme. Aangezien Jo Vandeurzen en Yves Leterme al op de agenda stonden, gaat het nog om de vicepremiers Didier Reynders, Patrick Dewael, Joëlle Milquet en Laurette Onkelinx. Daarnaast wordt morgen/vrijdag ook nog Olivier Henin, de kabinetschef van minister van Financiën gehoord.

    Tijdens de vergadering achter gesloten deuren maakten de oppositiepartijen SP.A, Vlaams Belang, Ecolo/Groen!, Lijst Dedecker en N-VA zich hierover behoorlijk boos. 'Dit is voor iedereen choquerend. Er waren al duidelijke afspraken gemaakt. Wij hebben dan ook bedankt voor de moeite', stelde Renaat Landuyt (SP.A) na afloop.

    Volgens Landuyt maakten de hoorzittingen van woensdag duidelijk dat twee personen zeker nog dienden te worden gehoord: Eric de Formanoir (de toenmalige adjunct-kabinetschef van minister van Justitie Jo Vandeurzen) en advocaat-generaal bij het Brusselse hof van beroep Pierre Morlet.

    Een gelijkaardig geluid valt te horen bij Jean-Marie Dedecker. 'Er mogen essentiële getuigen niet worden gehoord. Dit is een aanfluiting van de democratie. Over één persoon was iedereen het eens: de Formanoir. Maar hij werkt niet meer op het kabinet en men heeft schrik dat hij gaat praten. We zitten te dicht bij de waarheid. Dit is een doofpotoperatie. Enkel de vicepremiers mogen komen om hier nog eens een show op te voeren', verklaarde de LDD-voorman.

    De onderzoekscommissie begint vrijdag aan haar derde dag van hoorzittingen. Om 10.00 uur bijt de gewezen kabinetschef van Vandeurzen, Herman Dams, de spits af. Nadien is het de beurt aan Hans D'Hondt, de kabinetschef van Yves Leterme.

    kld
  9. [verwijderd] 11 maart 2009 14:53
    quote:

    A.deJager schreef:

    Kijk nu

    van Buggenhout mag niet gehoord worden

    www.dekamer.be/site/wwwcfm/streaming/...
    Tsja, laten we wel wezen, deze mensen zijn democratisch gekozen! Dit is wat de belgen willen. Dus niet (alleen) de corrupte politieke boevenbende veroordelen, de fout ligt bij de brave belgische burgers die deze mensen hebben gekozen.
  10. [verwijderd] 11 maart 2009 15:33
    quote:

    henkbres75 schreef:

    [quote=A.deJager ]
    Kijk nu

    van Buggenhout mag niet gehoord worden

    www.dekamer.be/site/wwwcfm/streaming/...
    [/quote]

    Tsja, laten we wel wezen, deze mensen zijn democratisch gekozen! Dit is wat de belgen willen. Dus niet (alleen) de corrupte politieke boevenbende veroordelen, de fout ligt bij de brave belgische burgers die deze mensen hebben gekozen.
    Ja, ik onderschrijf de stelling,
    dezelfde gedachte kwam bij mij op bij J. Demey

    www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/...
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.