Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

De bezem door de top en Raad v.Commissarissen

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Koos_2 18 januari 2009 16:24
    Als je op de website van SNS REAAL zet, dat jouw intentie is om aandeelhouderswaarde te creeeren, maar je aandeel is nu nog 18% van de uitgifteprijs waard, dan wordt het voor Sjoerd van Keulen tijd om met pensioen te gaan. Persoonlijk heb ik ook mijn grote twijfels bij zijn opvolger dhr Latenstein van Voorst. Als ik de conference calls bekijk, dan denk ik dat deze man ambitieus is, maar niet een boegbeeld. Buiten het feit, dat deze heren hun hand overspeeld hebben, speelt er een aantal zaken, waar wij nog geen zicht op hebben. De leningen, die zijn aangegaan en de rentelast,die hieruit volgt. De woekerpolisaffaire waarvoor nog financieel een regeling moet worden getroffen en de commerciele impact van de staatshulp. Want als een werkgever moet kiezen om een nieuw pensioencontract af te sluiten bij SNS Reaal of Delta Lloyd, dan denk ik dat de laatste wint. Waarom? Delta Lloyd (geen grote overnames) en bijvoorbeeld Interpolis hebben helemaal geen staatssteun nodig. Ook zij hebben last gehad van de kredietcrisis, maar het dekkings % van bijvoorbeeld Delta Lloyd is van 300% gedaalt tot boven de 200%. Vergelijk dat maar eens met de dekking op dit moment van alle grote pensioen jongens!!!! Ik hoop van harte, dat op de eerstkomende aandeelhouders vergadering een dikke streep wordt gezet door de korte en langtermijn bonussen. www.snsreaal.nl/index.asp?NID=6639
    (zie remuneratie rapport 2007). Je kunt stellen dat Sjoerd van Keulen op dit moment op papier een half miljoen heeft moeten inleveren op de aandelen die hij vorig jaar (en de raad van bestuur en commissarissen) hebben ontvangen en dat dit "loon naar werken" is. Ten opzichte van de aandeelhouders, die met praktisch lege handen staan, is dit nu nog rijkelijk beloond.
  2. [verwijderd] 18 januari 2009 17:38
    www.fembusiness.nl/web/artikelSmal/11...

    Sjoerd van Keulen, bestuursvoorzitter van SNS Reaal, is verkozen tot Topman van het Jaar. "Ik wist niet dat dit zo'n grote happening was..."
    www.fembusiness.nl/web/artikelSmal/13...


    Oordeel jury: De bescheiden Van Keulen heeft de afgelopen jaren flink gesleuteld aan de formule van de voormalige vakbondsverzekeraar. Hij introduceerde slimme, innovatieve producten zoals SNS Fundcoach, dat beleggingsfondsen voor iedereen bereikbaar maakte op een moment dat particulieren gefrustreerd waren met de handel in aandelen . De SNS-bank is op lokaal niveau goed zichtbaar en weet daarmee de sympathie van klanten te winnen. Op de competitieve spaarmarkt houdt de bank daardoor goed stand. Met het geld van de beursintroductie van 2006 kocht Van Keulen achtereenvolgens de hypothekentak van Bouwfonds en de verzekeraars AXA Nederland en Zwitserleven. SNS Reaal is nu de grootste levensverzekeraar van Nederland. De ingrediënten voor een stijgende beurskoers in de komende jaren zijn daarmee volop aanwezig.

    Hans: Hij introduceerde slimme producten en hij rijgde het ene bedrijf naar het andere bedrijf aan elkaar!
  3. Koos_2 19 januari 2009 18:59
    Beste Hans,

    Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik het verhaal over Sjoerd van Keulen las. Wat prachtig allemaal, die bedrijven aaneenrijgen en zo'n bescheiden man.
    De koers van SNS REAAL is inmiddels ook bescheiden.
    De aandeelhouders hadden vandaag zeker ook weer tranen in hun ogen. Op één dag weer 50 miljoen Euris verdampt. (alle vrije verhandelbare aandelen).
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.