Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Oorzaak of gevolg

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 december 2008 15:08
    Beste Kees,

    Wat een slecht verhaal dat NOVA en die TOP 5. Ik miste elke motivatie, en een terugblik 2008, daar hadden de kijkers geen recht op zeker? Hoop dat je aan zulke prut programma’s je medewerking niet meer geeft, of je moet het al voor de familie doen. En dat is een goede reden. Verder een beter jaar als 2008 van onze kant, want dit was een ramp. Henny
  2. [verwijderd] 30 december 2008 16:18
    Ik heb het filmpje op de site van het fd even bekeken. Er vielen me een par dingen op.
    De 'bioloog' die de vergelijking tussen uitstappende beleggers en de kudde wildebeesten maakt slaat de plank behoorlijk mis. Wat ik al wist, maar wat ik toch maar even heb gecheckt door 12 seconden te googelen:
    "The endless plains of east Africa are the setting for the world’s greatest wildlife spectacle - the 1.5 million animal ungulate (wildebeest) [...] migrate in a clockwise fashion over 1,800 miles each year in search of rain ripened grass." Misschien weet hij wel veel van mossen en schimmels...
    Kortom, ze trekken niet uit angst met z'n allen weg maar ze gaan met z'n allen op zoek naar grazige velden omdat de gronden waarop ze geleeft hebben leeggevreten zijn. Beter dus om ze te vergelijken met beleggers in aanloop naar een bubble.
    Verder vind ik dat Cees/Frank de schuld wel erg gemakkelijk legt bij de autoriteiten. Alsof besturen van bedrijven alles kunnen doen wat ze maar willen, en als het fout gaat heeft de overheid (waar altijd tegenaan geschopt wordt als ze regels maken en/of handhaven) niet goed opgelet. Frank rijdt nogal graag te hard. lees ik hier wel eens. Maar wat als hij nu een paar kinderen dood rijdt? Heeft de overheid dan onvoldoende gecontroleerd?

    Verder denk ik dat Frank/Cees het meest realistisch is met zn beurs voorspelling. De anderen voorspellen standaard een winst van de beurs van 10-20%. Lekker veilig (denken ze). Mooi ook in het fd, de voorspellingen voor 2008 (beginstand 515):
    Iris: 570 (+/- 10 punten om helemaal safe te zitten, ahum)
    abnamro: 560
    th gilissen: 555 (+/- 15 punten, kan er ook bijna niet naast zitten, zo)
    ing: 530
    rabo: 505
    today's brokers (frank/cees dus): 450

    Ik heb van al die experts (behalve today's) nog noit de voorspelling gehoord dat de beurs zou gaan dalen
  3. [verwijderd] 30 december 2008 23:30
    Cees, ga er mee door in 2009. Jij lijkt wel de enige die gewoon z'n mening durft te geven tussen die ander malloten van de NOVA top 5. Maar ja die mogen van hun baasjes natuurlijk niets negatiefs zeggen daar heb je dus helemaal niets aan. Jij bent eigen baas, zegt waar het op staat en maakt met de lage landen portefueille, in een neergaande markt, gewoon 213 % proficiat. De anderen hebben allemaal iets van een slachtoffer, "we hebben het niet zien aankomen" dat is gewoon kul. Als het 40 daags gemiddelde onder het 200 daags gemiddelde duikt moet je weg uit long posities, dat weet iedereen, dus waarom al die vermogensbeheerders / "adviseurs" long blijven is mij een raadsel.
  4. [verwijderd] 3 januari 2009 15:19
    quote:

    Pluton_1 schreef:

    Dat niemand Accel group tipt in de nova top 5. Het fonds heeft heeft een winstverhoging afgegeven in een tijd waar iedereen winstwaarschuwingen afgeeft. Ze zullen het wel niet zo goed volgen omdat het nog in de smallcapp zit.
    Die kan nog komen die winstwaarschuwing!
    Maar Accel kan gewoon naar de koersen van rond 2004 op den duur!
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.