Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Olie prijs naar $ 10,- per barrel!

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 december 2008 16:07
    quote:

    TrendXL schreef:

    Voor alle huidige velden zijn die investeringen al gedaan & terugverdiend. Ze maken gewoon misbruik van het feit dat daar olie in de grond zit en hier niet. Is ook nog eens slecht voor de verhoudingen binnen de bevolking (omdat slechts een minderheid ervan profiteert).
    Wij maken misbruik van het feit dat er water in de grond zit. Er groeit gratis gras en koeien kunnen gratis groot en dik worden. Daarnaast is er ook een groot gebied het zg. westland waar die grond ook nog eens overdekt is met glas waaronder zonder veel moeite tomaten komkommers, paprika's etc. groeien. Die investering is in een ver verleden gedaan je hoeft het nu alleen nog te plukken. Daar zijn die hollanders dan ook nog eens te lui voor ze huren buitenlanders in om hun vruchten te plukken.
    Die vleesprijzen/landbouwprijzen zijn dan ook werkelijk woeker.

    de bos
  2. [verwijderd] 19 december 2008 16:13
    Daarbij dat plukken heeft niets met te lui te maken maar er is in Nederland gewoon een gebrek aan arbeidskrachten die daarvoor beschikbaar zijn. Heeft eerder te maken met opleidingsniveau e.d.
    En die 'buitenlanders' vinden het volgens mij helemaal niet zo erg om hier meer geld te verdienen dan ze 'thuis' krijgen.
  3. [verwijderd] 19 december 2008 16:28
    quote:

    TrendXL schreef:

    Voor alle huidige velden zijn die investeringen al gedaan & terugverdiend. Ze maken gewoon misbruik van het feit dat daar olie in de grond zit en hier niet. Is ook nog eens slecht voor de verhoudingen binnen de bevolking (omdat slechts een minderheid ervan profiteert).
    En wij hier in Nederland ? of denk je dat de investeringen in het aardgas nog niet zijn gedaan en terug verdiend ?

  4. [verwijderd] 19 december 2008 16:46
    quote:

    henkj44 schreef:

    En wij hier in Nederland ? of denk je dat de investeringen in het aardgas nog niet zijn gedaan en terug verdiend ?
    Aardgasprijs hangt toch ook min of meer vast aan de olieprijs? Ik zal er niet mee zitten als die fors omlaag gaat. Worden de stookkosten ook nog minder. En alsof wij hier afhankelijk zijn van het aardgas. Is iets van de laatste 50 jaar. Ongeveer dezelfde periode waarin de Staat een reputatie heeft opgebouwd van geld over de balk smijten aan zinloze projecten als nooit tevoren.

    Zal blij zijn als dmv nieuwe technologie (zoals brandstofcellen) deze antieke energiebronnen voor een groot deel overbodig worden.
  5. [verwijderd] 19 december 2008 17:26
    Keurig geregiseerd door de Bush administration om Irak, Rusland en het Venezuela van Chavez even op hun plaats te zetten. Zodra de voorraden er toe nopen gaat de prijs weer up. Het is bovendien frappant dat de olie niet reageert op de dalende dollar terwijl er toch een duidelijke correlatie is. Ik zou zeggen profiteer van de lage prijs en ga long. De olie zal niet lang onder de kostprijs blijven noteren.
  6. [verwijderd] 19 december 2008 20:24
    quote:

    pi333 schreef:

    Ik denk dat nieuwe vindingen de olieprijs laag zullen houden. En hoe meer de opec probeert de prijs omhoog te krijgen hoe harder het met die nieuwe vindingen zal gaan.
    bv dit:http://www.groenopweg.nl/nieuws.php?id=10548&cat=13
    Even een quote uit jouw link.

    "De Environmental Transport Association heeft berekend dat als alle wegen in Groot-Brittannië van deze techniek worden voorzien er genoeg energie vrijkomt om 34.500 elektrische auto’s aan te drijven."

    Ik ben het qua visie met je eens, maar de uitvoering baart me zorgen.

    Door al het gepolitiseer van het issue "environment en energy" hebben de echte wetenschappers al lang afgehaakt.
    Hier speelt zich een crisis af die mijns inziens erger is dan de creditcrunch.
    Net zoals bij de kredietcrisis managers en bestuurders blind voor kort geld gingen, gaan nu wetenschappers en technici blind voor korte termijn PR voor de hun steunende politici.
    Ik hoop dat politiek gebler zorgt voor innovatie, maar vrees dat die pas zal komen als ze uitgespeeld zijn, door het water dat aan hun lippen staat en de echte wetenschappers weer invloed krijgen. Tot die tijd, kijken we alleen maar een PR campagne vrees ik.
  7. [verwijderd] 19 december 2008 20:42
    Een olieprijs die lager is dan de kostprijs is geen lang leven beschoren. Als de strategische voorraden zijn aangevuld en de eerste tekenen van herstel zich aandienen gaat de prijs weer omhoog. Zelfs de lagere USD met een duidelijke correlatie naar de olieprijs (de Arabieren willen voor de lagere dollar gecompenseerd worden) heeft momenteel geen invloed op de prijsvorming.

    En alternatieve energievormen zijn pas levensvatbaar als de prijs ervan lager is dan die van de olie. En de eerste die dat soort bedrijven uitkopen zij de grote olieconcerns. Jeroen van der Veer (RD Shell) heeft dat een tijdje terug eens uitgelegd. En alternatieven zijn evenmin voorhanden. Auto's rijden nog niet op brandstofcellen, behoudens in experimentele situaties. Pas in de verre toekomst wordt dat gerealiseerd. Zodra kernfusie levensvatbaar is kun je vrijwel kosteloos je autootje opladen. Wel kunnen alternatieve vormen bijdragen aan een afname van het gebruik van fossiele brandstoffen, maar dat zal ruimschoots gecompenseerd door een toenemende vraag uit de opkomende economieën.

    Al eens nagedacht over de vraag wat het betekent als al die Chinezen een autootje willen? Niet twee, maar gewoon één per gezin.
    De Venezuelaanse olie stond eerder deze week $31,36, terwijl de gemiddelde prijs dit jaar $88,74 bedroeg. Dit geeft enorme kopzorgen voor het bewind van Hugo Chavez omdat de olieinkomsten de helft van de begroting moeten dekken.
    Ook de Arabieren zijn verre van gelukkig met de huidige ontwikkeling en hebben de Russen gevraagd met ze op te trekken. Rusland is vrijwel geheel afhankelijk van olie- en gasinkomsten. Russische aandelen zijn het meest gekelderd. Miljarden ingrepen door het Poetin bewind en het tijdelijk sluiten van de beurzen hebben tot niets geleid.
    Reken er dus maar op dat de olie wel weer duurder wordt. Het is nu een goede tijd om er in te beleggen.
  8. [verwijderd] 20 december 2008 00:07
    The expiring January contract, meanwhile, got hammered after inventories rose to 19-month highs at the place where the Nymex stores oil, making it tougher to take delivery on barrels bought under January contracts.
    "The last standing bulls are rolling over" to buy the February contract while "dumping their January oil on the market," said Phil Flynn, vice president at futures brokerage Alaron Trading.
    Such a wide gap between near month contracts is unusual.
    The January contract was under 'liquidation pressure, reflecting the fact that we have huge inventories' at Cushing, Okla.

    The front-month January contract, which expired Friday, ended down $2.35 at $33.87 a barrel on Nymex. Earlier, the contract tumbled to a low of $32.40 a barrel on Globex, the lowest level for a front-month contract since at least April 2004.
    January crude posted a weekly loss of $12.41, or 27%, from last Friday's closing level of $46.28 a barrel. Oil prices have tumbled nearly 60% over the last three months. The February contract posted a weekly loss of 14%.

    Stocks at Cushing -- home of the Nymex crude contract's delivery point -- climbed 4.7 million barrels for the week ended Dec. 12 to 27.511 million barrels, the highest level since April 2007, the Energy Information Administration reported Wednesday.

    Fysiek kan men het spul niet meer kwijt.

    Front-month contracten gaan kelderen, de rest van de contracten meeneemend.
  9. Chichi21 20 december 2008 01:53
    quote:

    NVM schreef:

    weet je, zodra bedrijven al NUON, ESSENT, OXXIO etc etc met aanbiedingen komen om uw energie prijzen voor de komende 3 jaar te fixeren (leest prijsstijgingen af te kopen) dan gaan bij mij ALLE bellen rinkelen.

    Nooit doen, nu profiteer ik gewoon van dalende energieprijzen, anders had ik hun rekening gespekt!

    Voorbeeld in het verlengde van de Olie doctrine!

    Groeten NVM
    Dat heb ik 3 jaar geleden bij Oxxio gedaan. Prijs ging toen alleen maar omhoog. Oorzaak: had te maken met de olieprijs in relatie tot de econ groei. Nu er sprake is van krimp, daalt ook de olieprijs.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.