Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Doorzetten AEX en S&P

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. The Hungry Aligator 11 december 2008 23:47
    Ooit van een Suckers rally gehoord?
    Kan meneer Bas niet gewoon ophouden met deze artikelen. Vergeet niet dat Technische Analyse een ONBEWEZEN methode is om financiële tijdreeksen (lees: koersen) te voorspellen en bestaat bij de gratie van een "selfulfilling prophesy" (als iedereen er in geloofd handeld men ernaar en klopt het vaak). Daarom moet je ALTIJD om je heen blijven kijken. De economische wereld stort momenteel steeds sneller in. En dan maar roepen dat "alles al in de prijzen zit"? De situatie is nu al veel slechter dan sinds de laatste kwartaalcijfers. Beleggers valse hoop geven. Bah! Lees alle relevante kranten en ga eens bij mannen van de 'bondjes' vragen hoe het ervoor staat. Je zit toch bij ING?
  2. [verwijderd] 12 december 2008 08:11
    Beste HA,
    We spreken van een sucker rally, ookwel bull trap genoemd, als je daarwerkelijk in val trapt. In mijn optiek kan je dus gewoon geld verdienen aan deze bear market rally. Er is niemand, ook Bas niet, die beweerd dat we out of the woods zijn en aan de vooravond staan van een nieuwe bull market. Een terugval richting 240 kan je aangrijpen om korte puts op de index te schrijven om zo je mogelijke YTD verlies een beetje goed te maken (wel strakke s/l hanteren).
    Dat TA niet bewezen is, prima. Ben wel van mening dat je TA in combinatie met FA of vv, prima kan gebruiken om je instapmoment te bepalen wanneer je een bepaald aandeel op de korrel hebt.
    Tot slot HA als je de artikelen van Bas niet waardeerd of misschien niet begrijpt kan je ze ook gewoon niet lezen. De beste stuurlui staan tenslotte aan de spreekwoordelijk wal...of niet soms.

    Gr, M.

  3. [verwijderd] 12 december 2008 19:15
    Ik word een beetje moe van dat blijmoedige voorspelbare oppervlakkige T.A. ik-loop-achter-de-trend-aan-geneuzel wat al máááááááááánden bezig is en waarvan iedereen terug moet komen. Misschien komt er nog een tijdelijke opleving het einde van het jaar maar het lijkt me toch erg voor de hand dat we op zijn minst nog weer een keer naar de bodem gaan en veel kans er nog behoorlijk overheen de komende maanden. En als je dan erg kort op de bal wil spelen kun je beter elliot volgen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.