Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
32,510   +0,730   (+2,30%) Dagrange 31,805 - 32,550 5.035.668   Gem. (3M) 5,1M

Claim Shell transactie-overzicht banken?

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 4 september 2008 21:33
    Via Veb.net bericht ontvangen dat de Amerikaanse claim van Shell ingediend kan worden, maar hievoor heb je een transactie-overzicht nodig van de bank. Nu zat ik bij de Postbank maar die blijft volhouden dat ze wachten totdat de Europese claim afgehandeld zal worden en dan pas dat overzicht te verstrekken. (Alleen de Amerikaanse is eerder dan de Europese).
    Zijn er meer Postbankers of andere banken die niet meewerken aan een keurig A4-tje met benodigde gegevens? En zijn er banken die het wel keurig verzorgen?
    Volgens VEB gaat het om geld (tja dat hebben banken inderdaad nodig!), VEB is er nog mee bezig maar het overleg gaat erg moeizaam.
    Kortom wat zijn jullie ervaringen met banken?
    Hieronder de link met info omtrent de claim Shell:
    www.veb.net/acties/artikel.php?newsnr...
    Hieronder de link naar de Postbank om een vraag te stellen:
    www.postbank.nl/ing/pp/page/frameset/...,2839,1859_64932482_64508162,00.html?FormLinkId=64508162
  2. forum rang 7 ffff 11 september 2008 16:17
    Zo,

    En maar zagen...!! Maar met reden, want dit was de vierde claim.

    Na UREN werk met Worldcom, met nog meer uren voor Ahold waar ik hier een hele draad in de KK over had lopen en wat vlotter met Vivendi , omdat we al ervaringsdeskundig worden in claims, vandaag Royal Dutch afgewerkt.

    Het hele zootje naar Sarcuse in New York....

    Opvallend dat al die claims van Nedelandse, Britse, Franse en Amerikaanse bedrijven naar Sarcuse, New York, USA moeten. Toch wel goed van die Amerikanen dat ze liegers en bedriegers keihard aanpakken.

    Spuugzat zojuist het spul uitgetypt.

    Op naar de volgende claim.....dat wordt hoogstwaarschijnlijk EADS....

    Peter
  3. forum rang 7 ffff 15 september 2008 11:49
    8322,

    Neen, en ik denk ook echt niet dat je die ooit van je bank gaat krijgen! In deze materie ben ik een beetje expert, omdat ik al aan heel wat claims heb meegedaan. En nou moet je echt niet denken dat al die banken voor jou dat allemaal gaan uitzoeken. En geloof me dat het een godsgruwelijk karwei is.

    In de vele discussies die we in de KK over "beheerloon" die grootbanken aanrekenen heb ik wel eens opgmerkt: Ze moeten toch wat aanrekenen voor de kosten die ze maken...nou daar zit dan nog niet eens bij het opzoekwerk bij dit soort claims. Zelfs dat moet je allemaal zelf doen.

    Maar banken als Alex, Binck, Fortuneo, LYnx die voor een paar Euro's transacties verwerken, die kunnen , in mijn ogen, back-office, nou natuurlijk niet nog eens al dat opzoekwerk voor hun duizenden klanten over een periode van 5 jaar gaan doen...

    Zelfs Fortis, KBC, ABN-AMRO en ING doen het NIET voor je.

    Kortom: Een voor een, al je bankafschriftjes doorlopen en dat jarenlang....Een heidens karwei, iedere keer weer opnieuw ZELF moeten doen. Veel succces.

    Peter
  4. [verwijderd] 16 september 2008 03:04
    Beste Peter,

    Naar aanleiding van je bericht het volgende:
    Indertijd heeft Alex me keurig van mijn transaktieoverzichten in Ahold voorzien.
    Ik moet er niet aan denken om al mijn transakties in K.O. handmatig te gaan nazien. Het moet toch voor bijv. Alex slechts de ontwikkeling van een klein stukje software zijn om dit te bereiken. Alex heeft me dit overigens toegezegd doch ik heb nog niets ontvangen. Ik wacht dus maar in vertrouwen af.

    Met vriendelijke groet.
  5. forum rang 7 ffff 16 september 2008 12:33
    8322,

    Voor mij heel opmerkelijk bericht! Ik ben wel blij dat te horen, want "grootbanken" kunnen zich ook "van de domme" houden en gewoon niets doen.

    Hoewel ik nog wel flinke bedragen portefeuille beheer jaarlijks betaal, waren dat soort ellendige klussen altijd volledig voor mijzelf.

    Post hier nog eens als ALEX dat voor jou doet, want dan confronteer ik toch die grootbanken eens met de handelswijze van...de concurrentie.

    Ik heb dat ook gedaan met de tarieven van Alex, Binck, Fortuneo, Lynx en dat heeft toch flink geholpen de tarieven flink aan te passen. En nu eens in mijn voordeel!

    Peter
  6. forum rang 5 Bart Meerdink 16 september 2008 14:47
    Misschien snap ik het niet, maar in de papieren die ik kreeg staat dat je ofwel op een Amerikaanse beurs gehandeld moet hebben in één van de twee Shell varianten, ofwel zelf Amerikaans of onder de Amerikaanse wet vallend zijn.

    Dat lijkt in mijn geval toch niet van toepassing. En voor de meeste beleggers hier op IEX ook niet. Toch?
  7. dmzn 17 oktober 2008 21:28
    quote:

    Bart Meerdink schreef:

    Misschien snap ik het niet, maar in de papieren die ik kreeg staat dat je ofwel op een Amerikaanse beurs gehandeld moet hebben in één van de twee Shell varianten, ofwel zelf Amerikaans of onder de Amerikaanse wet vallend zijn.

    Dat lijkt in mijn geval toch niet van toepassing. En voor de meeste beleggers hier op IEX ook niet. Toch?
    "Beleggers die zowel voor de Europese schikking als voor de SEC-schikking in aanmerking willen komen, hoeven hun claim slechts eenmaal, bij de Amerikaanse claims administrator, in te dienen. De Amerikaanse claims administrator zal de claims van de Europese beleggers, na afhandeling, doorsturen aan de Europese claims administrator. Beleggers die hun claim voor de SEC-schikking indienen hoeven dus niet tweemaal de formulieren in te sturen."
    bron: www.shellvergoeding.nl/shell/nlnews.p...
  8. happy-guus 24 november 2008 12:57
    Informatie Shell schikking

    Royal Dutch Shell heeft een schikking bereikt voor beleggers buiten de Verenigde Staten inzake de problematiek rond de bijstelling in 2004 van de bewezen oliereserves. Op 20 november 2008 doet het gerechtshof Amsterdam een uitspraak over het bindend verklaren van deze schikking. Alex informeert u verder hierover op de website bij de 'belangrijke berichten' indien nadere informatie bekend is.

    Met vriendelijke groet,

    Alex Beleggersbank

    ====================================

    Heb stukken ingeleverd (aangetekend), maar nog geen bericht ontvangen. Naar mijn idee wordt de waarde bepaald door de aan en verkoopdatum x een factor uit de waardelijst.

    NB doordat ik mijn transakties bijhoud in stockbrowser was het vrijeenvoudig e.e.a. te achterhalen.

  9. forum rang 7 ffff 12 mei 2009 16:38
    Wat een stelletje zuigers zijn het daar in de USA.

    Ongeveer een maand of twee geleden een brief gekregen om een bankrekening op te geven, waar ze de vergoeding naartoe zouden storten.

    Tot nu toe nog niets gezien....

    Als er wat komt, zal ik het jullie vertellen.

    Ongelooflijke slopende zaak geweest. Eigenlijk schandalig. Je zou van de weeromstuit nooit meer Shell tanken.

    Peter
  10. nuperman 12 mei 2009 22:03
    Amerikanse schiking is niet relevant...want het gaat om een paar centen per aandeel...niet de moeite waard voor Alex of u/mij.

    Europese (bij hof a'dam) schiking is wel van belang...want idere claimant krijgt een minimum uitbetaald (100 of 200 E per claim of meer afhank. van de aantaal aandelen).
    Voor deze claim krijgen we A4-tje ala Ahold destijds.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.