Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Arme Joe

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juni 2008 14:32
    Goed. Ja , Joe was altijd blij met Big Country
    maar kan nu uittellen wat Distance kost, bijv. itt NL-->vs 200x groter dan NL maar 20x zoveel inwoners plus hoogteverschillen-->relatief veel hogere transportkosten.

    Hee hee hee, wel 5x heb ik gelezen dat de huizenprijzen de laatste 50 jaar nooit gezakt waren en dat daarom de econometristen het krediet
    aan nieuwe huiseigenaren als "altijd" veilig waardeerden. Nu zie ik toch een flinke dip in de grafiek in 1991 ! Hoezo nooit ingezakt laatste 50 jaar ? Sla ze.

    schade crisis volgens wellink: 1200 miljard euro=
    1800mljard $. Reeds 380 mjd$ afgeboekt bij banken. 100 miljoen huizen à 200000 $ die 15% zijn gezakt= 3000 miljard$ eraf.
    schade totaal 3380 miljard$, daarbovenop nog de collaterale schade van ontslagenen, verhuiskosten
    etc.
    Joe 4-pack and a pitch of water is coming.

  2. [verwijderd] 11 juni 2008 15:05
    Wat een neerbuigende, leedvermakende en bovendien foutieve colomn.
    'n gallon is niet RUIM 4 liter, maar 3.7854 ltr, en benzine is volgens mij nooit minder dan 99.9 c/gal geweest in de laatste 30 jaren. In de grafiek is benzine vér onder de Dollar van '88 to '00, en dat is vast en zeker foutief.

    Wat meer informatief zou zijn is, niet genieten van Joe's vermeende ellende, maar 'n vergelijking maken hoe Joe Blow het doet t.o.v. Jantje Mohammed Euro.

    Er zijn vast en zeker vele Joes, die zich voelen zoals Corné het beschrijft, maar over het algemeen valt het best mee, en is de stemming onder de families is niet één van wanhoop, maar van uitzien naar betere tijden, en mogelijk al gauw, zodra Bush voor goed naar Texas verdwijnt.

    Amerikanen passen zich erg makkelijk aan aan nieuwe omstandigheden en als ze 't 'n beetje minder moeten doen, nou ja soeda, dan doen ze dat.
    In Florida zijn overal banen genoeg, overal te kort aan personeel, thank you very much.

    Nergens merk ik iets van wanhoop, iedereen klaagt over de dure benzine, maar dat is ook het enige waarover ik hoor klagen. Dát en de eeuwigdurende verkiezing :-)

    >--:-)-->
  3. forum rang 6 !@#$!@! 11 juni 2008 18:21
    aanpassen doen ze inderdaad, werd tijd !!
    leve de hoge olieprijs :-)

    Dure olie raakt 'US way of life'
    11 juni 2008 | Het Financieele Dagblad
    Door: Hamme, K. Van

    Amerikanen schrappen autovakanties, dumpen gulzige pick-uptrucks en gaan met ov

    Kris Van Hamme

    New York

    Recordprijzen aan de benzinepomp dwingen Amerikanen hun levenswijze te heroverwegen. In een land waar auto's niet groot genoeg kunnen zijn, laten gefrustreerde automobilisten hun vierwieler steeds vaker op stal. In armere regio's besparen Amerikanen op vlees om toch maar naar hun werk te kunnen rijden.

    'De benzineprijzen zijn verschrikkelijk', zucht Miguel terwijl hij zijn wagen voltankt aan een benzinestation net benoorden Central Park in Manhattan. Een gallon (3,8 liter) benzine kost hier $ 4,42, nog meer dan het nationale gemiddelde, dat vorig weekeinde voor het eerst boven de $ 4 steeg. Daarmee lijkt een psychologische grens te zijn overschreden. Amerikanen verwachten niet dat prijzen snel zullen dalen. Knarsetandend passen ze hun levenswijze aan.

    'We blijven nu veel meer thuis om op benzine te besparen', zegt Miguel. 'Normaal doen we tijdens de zomer met de wagen weekenduitstapjes en familiebezoeken naar Connecticut en Pennsylvania. Nu bellen we naar onze familie in plaats van hen te bezoeken.'

    Miguel is niet de enige die de wagen noodgedwongen aan de kant laat. Volgens verschillende peilingen snoeit een derde tot de helft van de Amerikanen in zijn vakantieplannen voor de zomer, het topseizoen waarin de auto traditioneel koning is. Ze plannen een vakantie dichter bij huis of overwegen zelfs helemaal thuis te blijven. Winkelketens spelen in op die plotse stijging in 'staycations' door promotieacties te lanceren voor barbecuetoestellen, tenten en opblaasbare zwembaden. Zo kan iedereen zijn achtertuin in een vakantieparadijs omtoveren.

    Dat Amerikanen niet langer voor wissewasjes de auto nemen, blijkt uit de cijfers. In maart legde de bevolking 4,3% minder kilometers af in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. De benzineconsumptie is sinds januari - toen een gallon nog $ 3 kostte - sterk gedaald. Volgens overheidsramingen zou het benzineverbruik in 2008 voor het eerst in zeventien jaar afnemen.

    Het wijzigende rijgedrag maakt slachtoffers in de Amerikaanse auto-industrie. Fabrikanten als General Motors en Ford hebben jarenlang sterk ingezet op energieverslindende pick-uptrucks en SUV's. De liefde van de consument voor de wegmonsters is echter fors bekoeld. De verkoop van pick-uptrucks kelderde in mei met 23,6%, terwijl gewone auto's 2,4% vooruitgingen. Vooral kleinere, energiezuinige modellen zijn in trek.

    Het Amerikaanse openbaar vervoer is een van de weinige winnaars. In het eerste kwartaal groeide het aantal passagiers met 3,3%, terwijl 2007 al het beste jaar was in een halve eeuw. De prognose is dat in het tweede kwartaal nog meer Amerikanen voor trein, bus of metro zullen kiezen. Nu gebruikt slechts 5% van de bevolking het openbaar vervoer om te forensen. Dat komt deels doordat een grote meerderheid een slechte toegang heeft tot het openbaar vervoer.

    Dat laat zich nu voelen in de huizenprijzen in de verre buitenwijken van steden. Op zoek naar betaalbare woningen zwierven Amerikanen de laatste jaren steeds verder uit. Huizen die door een lange autorit gescheiden zijn van het stadscentrum en die genegeerd worden door het openbaar vervoer, dalen nu nog sneller in waarde dan andere woningen.

    De recordprijzen voor benzine treffen sommige regio's harder dan andere. In de armere, rurale gebieden in het Zuiden en Zuidwesten moeten inwoners pijnlijke keuzes maken. Soms is het vlees van het menu geschrapt om nog benzine te kunnen kopen voor noodzakelijke reizen. Omdat ze armer zijn, met oude energieverslindende trucks rondrijden en ver van hun werk wonen, zien gezinnen in die regio's tot 13% van het maandinkomen naar benzine gaan.

    Intussen groeit de vrees dat de dure benzine het Amerikaanse consumentenvertrouwen verder ondermijnt. Dat kan de economie verder onder druk zetten.

    Voor de politie betekent de waardevolle benzine alvast extra werk. Uit heel het land komen rapporten binnen over het groeiend aantal benzinediefstallen. Bovendien gaan de dieven steeds inventiever en drastischer tewerk. In Florida plunderen ze de benzinetanks die de irrigatiepompen op de sinaasappelvelden aansturen. Dieven hebben het ook gemunt op de ondergrondse tanks van benzinestations, en op geparkeerde wagens en vrachtwagens. Eén overvaller in Texas kaapte zelfs een volledige benzinetruck. Het illustreert dat benzine niet langer een banaal goedje is in de VS.

    Een woning in het landelijk gebied in de VS. Hier dalen de huizenprijzen nog harder vanwege de gestegen benzinekosten.
    Foto: Getty
  4. [verwijderd] 11 juni 2008 18:42
    De VS vertegenwoordigt met de huidige waarde van de USD bij lange na niet de beweerde 27 procent van de wereld-economie, eerder 15. Dat is minder dan Euroland alleen. Laat staan geheel Europa, incl de niet-Eurolanden dus, zoals de UK, rijke scandinavische landen, Zwitserland ed. Niet dat onze centrale bank bank en politieke leiders daar ook maar enig benul van hebben en er strategisch-economisch profijt van trekken [Ze doen zelfs hun best de Euro te ondermijnen door landen als China te verbieden hun Dollar-reserves in Euro's om te zetten]. Redenen genoeg dus voor Joe om zich suf te lachen en voor ons om te huilen.
  5. [verwijderd] 11 juni 2008 18:56
    quote:

    Amor Arrows schreef:

    Wat een neerbuigende, leedvermakende en bovendien foutieve colomn.
    'n gallon is niet RUIM 4 liter, maar 3.7854 ltr, en benzine is volgens mij nooit minder dan 99.9 c/gal geweest in de laatste 30 jaren. In de grafiek is benzine vér onder de Dollar van '88 to '00, en dat is vast en zeker foutief.
    Inderdaad, zoals een simpele google leert:

    zfacts.com/p/35.html
  6. [verwijderd] 11 juni 2008 19:01
    Beste Corneel,

    10 jaar geleden werkte ik in Amerika, de prijs voor 1 gallon benzine schommelde toen al naargelang de regio tussen 1$ en 1,2$ per gallon. Een Amerikaanse gallon is overigens 3,78L krap 4 liter dus, niet ruim 4 liter zoals de Engelse Gallon. De prijs is dus X 3,5 gegaan op 10 jaar, niet X 10 zoals U uitrekent, doordat U de literprijs van 0,30 tien jaar geleden voor de gallonprijs hebt genomen.
  7. [verwijderd] 11 juni 2008 19:06
    quote:

    JP Monay schreef:

    De VS vertegenwoordigt met de huidige waarde van de USD bij lange na niet de beweerde 27 procent van de wereld-economie, eerder 15. Dat is minder dan Euroland alleen. Laat staan geheel Europa, incl de niet-Eurolanden dus, zoals de UK, rijke scandinavische landen, Zwitserland ed.
    We hebben ze nog niet ingehaald:
    Q1
    Euro 2,288,712
    USA_ 2,369,725
    EU27 3,112,202

    epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page...,39140985&_dad=portal&_schema=PORTAL&screen=detailref&language=en&product=EUROIND_NA&root=EUROIND_NA/euro_na/na_gdp/na010
  8. [verwijderd] 11 juni 2008 19:09
    quote:

    Amor Arrows schreef:

    'n gallon is niet RUIM 4 liter, maar 3.7854 ltr,
    Als veramerikaanste Nederlander heb je dat goed, maar in Europa gaat vrijwel iedereen uit van Britse maten en gewichten. Zelf heb ik deze fout bijna 30 jaar geleden ook gemaakt toen ik een cursus Amerikaans Engels aan een stelletje Nederlandese onderhoudsmonteurs van de NAVO gaf.

    Een Brits gallon is 4,546 liter, zie:

    nl.wikipedia.org/wiki/Gallon

    P.S. het woord "pint" zal denk ik niet uitsterven.
  9. [verwijderd] 11 juni 2008 20:23
    quote:

    Hythloday schreef:

    [quote=Amor Arrows]
    'n gallon is niet RUIM 4 liter, maar 3.7854 ltr, [/quote]

    Als veramerikaanste Nederlander heb je dat goed, maar in Europa gaat vrijwel iedereen uit van Britse maten en gewichten.
    P.S. het woord "pint" zal denk ik niet uitsterven.
    Howdy, Corné had 't over Amerika :-)

    Het is verwarrend dat weet ik, want vóórdat Canada overging naar het decimale systeem (liters), gebruikte men daar ook de Imperial gallon (de grotere dus).

    Hier gebruiken we cup=8ozs., pint=16ozs., quart - 32 ozs. etc.
    Vrijwel het enige dat retail verkocht wordt in het decimale systeem is, om voor mij mysterieuze redenen, Coca Cola en alle andere soda drinks, nl. de 2 liter fles (67.6 ozs.). (iemand noemde het eens "those Polish measurements" :-)

    >--:-)-->
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.