Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Jos Koets - Biertje? Help, nee!

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 mei 2008 15:04
    Ik heb 'm zelf goedkoper gemaakt voor lagere verzekerde bedragen door met een provisie (bah vies woord) percentage te werken. Voor de modale klant met een lager verzekerd bedrag is provisie vaak voordeliger dan de eenmalige kosten van NHP.
    dat leg je toch niet uit aan die vooringenomen consumentenridders, die gaan er blind vanuit dat provisie/tussenpersonen altijd duurder zijn.

    Die vaste kosten ben je altijd kwijt, ook als je de polis na enkele jaren opzegt. NHP houdt die centjes wel in de knip, geen retourbetaling voor hen. ORV verzekeringen lopen heel vaak maar een jaar of zes, zeven. In mijn beleving moet je de eenmalige kosten dan ook over 7 jaar verdelen voor een correcte vergelijking.

    Dit is weer een voorbeeld van een optisch mooi produkt om hoog in de lijstjes te komen, met kennelijk Heineken groene addertjes in het gras (of glas)?. Ik hoor in de wandelgangen dat het nog niet storm loopt: ook hier is betalen nog onwennig, de jarenlange kreten over gratis advies zitten er nog te diep in.

    Zelf ben ik ook niet zo happy met zo'n vage verzekeraar in verre oorden, dit jaar waren we opeens ook GMAC al kwijt, Quantum geeft inmiddels wel premiegarantie, maar wat als de tent dicht gaat??

    Ik heb nog wel 'n tip: rode wijn is heeel gezond mits met mate! Dus verzekeraars: ontwikkel een polis voor ons wijnliefhebbers, met een flesje gratis bij afsluiten moet dat scoren.
  2. ehcklein 23 mei 2008 15:20
    Ik sluit me aan bij mijn voorganger. Als het een provisieloos produkt is dan moet het wel goed zijn is de gedachte van vele journalisten. En dat dat te ver door kan schieten blijkt hier maar weer. Ik heb de voorwaarden bestudeerd en de alcohol clausule biedt m.i. zeer veel ruimte om uitkering te weigeren. Een rectiificatie van de consumenten bond ( beste koop ) zou gepast zijn.
  3. Jos Koets 23 mei 2008 16:31
    Ik hoorde dat Cardif ook deze uitsluiting heeft. Bovendien gaat er wat veranderen doordat een journalist er ook aandacht aan wilt besteden. Ik mag echter nog niet vertellen wat er precies gaat gebeuren. In ieder geval zijn de organisaties die genoemd worden in mijn column achter de schermen flink bezig. Ze waren in ieder geval niet op de hoogte van deze uitsluiting.

    Gr. Jos
  4. Jos Koets 26 mei 2008 16:37
    PERSBERICHT:



    Interpretatie alcohol clausule in overlijdensrisicoverzekering onjuist, TAF schrapt clausule met terugwerkende kracht.



    Zaterdag kwam in het nieuws dat de overlijdensrisicoverzekering van TAF mogelijk niet uit zou keren als de verzekerde(n) op het moment van overlijden een biertje te veel op had. Een onjuiste interpretatie van een clausule in de verzekeringsvoorwaarden. Sander Franken, directeur TAF: “De clausule zou met ingang van de introductie van de TAF Leven Personal overlijdensrisicoverzekering in juni geschrapt worden omdat een ruime interpretatie kan leiden tot mogelijke problemen bij een overlijden, maar wordt door TAF vandaag al, met terugwerkende kracht, dus ook voor alle mensen die de TAF Leven overlijdensverzekering al hebben afgesloten, geschrapt.”



    Zoals ook hoogleraar verzekeringsrecht Han Wansink aangeeft, wenst TAF ook niemand die net een naaste heeft verloren een rechtsgang toe over de vraag of alcohol ‘mede’ verantwoordelijk was voor het overlijden. Sander Franken: “Bij TAF staat transparantie hoog in het vaandel. Met het per direct en met terugwerkende kracht schrappen van deze clausule willen we alle twijfel in de markt wegnemen.”



    Ook hebben we de clausule inzake “verplichtingen bij schade” onder de loep genomen en verder verduidelijkt. De broodje aap verhalen die door andere aanbieders in de markt werden gestrooid over het feit dat wij een autopsie eisen bij overlijden willen we snel de kop indrukken. Er is een duidelijk wettelijk kader wat wel en niet mag bij het opvragen van informatie na een overlijden. Ook de afspraken die door het Verbond van Verzekeraars hierin zijn gemaakt zijn duidelijk. Quantum Leben conformeert zich dan ook aan de afspraken van het Verbond.



    Alle bestaande verzekeringnemers krijgen de komende periode de aangepaste verzekeringsvoorwaarden toegestuurd (de digitale versie is als bijlage toegevoegd).



    Doordat we de laagste premie hanteren voor de consument en toch een heel goed product hebben, wordt TAF momenteel kritisch bekeken door de andere aanbieders op de markt. Ook het feit dat we in juni als eerste een ‘Personal’ overlijdensrisicoverzekering introduceren heeft de schrik er bij de andere aanbieders goed ingebracht. Als enige in Nederland gaat TAF vanaf juni bij de premieberekening zelfs rekening houden met diverse factoren die volgens onderzoeken en statistieken van invloed zijn op de levensverwachting van mensen. Er wordt dan niet alleen gekeken naar het geslacht en het rookgedrag, ook de gezondheid, de levensstijl, het inkomen, het vermogen, het opleidingsniveau én het beroep van de verzekerde(n) worden meegewogen. Een verdere premieverlaging ligt in het verschiet.”


6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.