Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Ron Belt - TeleTommy

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2008 14:03
    geestig deze gedachte
    zijn de beleggers gewoon dom, of lezen ze niet?
    dit is natuurlijk kul
    de prijs wordt met name bepaald door professionele beleggers, mensen die voor hun werk de hele dag bezig zijn om te kijken wat een aandeel is dat koopwaardig is en wat niet. Toch knap dat deze meneer meerwetend is dan al die anderen bij elkaar.
    Ik wacht toch nog even met kopen, ik ben nu wetend dankzij u informatie, maar ik denk dat ik er beter aan doe.
    Dankuwel voor uw advies.
  2. [verwijderd] 6 maart 2008 14:12
    U negeert in zijn totaliteit de concurrentie voor TomTom, waar volgens mij nu juist het gevaar vandaan komt en de koers momenteel drukt. Niet alleen Garmin is een concurrent, de een na de ander stapt in de navigatiemarkt. Afgelopen week was te lezen dat ook Asustek in de markt stapt, niet een van de minste.

    U gebruikt de mobiele markt als vergelijking voor de groeimarkt. Daar geef ik je voor een deel gelijk in, aangezien de verwachting inderdaad mag zijn dat de markt voor navigatieproducten hard blijft groeien en een basisdeel gaat worden van ons dagelijks leven. Echter, diezelfde mobieltjes vormen nu juist een groot gevaar voor TomTom, aangezien je kunt verwachten dat binnen enkele jaren elke telefoonfabrikant navigatie kan meeleveren. Wie wil er dan nog een apart kastje in zijn auto hebben hangen? De marge op navigatieproducten zie ik dan ook zeker nog verder krimpen.

    Mocht het TomTom overigens lukken succesvol een standaard op te zetten voor filemetingen, dan biedt dat zeker perspectief. Of dat gaat lukken is echter nog wel de vraag.

    Overigens, wat u stelt in uw laatste alinea is niet geheel waar. TomTom koopt zijn informatie omtrent gebruikerslocaties van Vodafone en betreft hier alle gebruikers van Vodafone, niet alleen degene die een chip van deze provider in hun TomTom heeft zitten.

    Samenvattend: de markt voor navigatieproducten blijft groeien, en stevig ook. Of TomTom hier marktleider in blijft, dat is echter de vraag, en die vraag drukt mijn insziens momenteel zijn koers.
  3. @iPlof 6 maart 2008 14:26
    quote:

    zeph21 schreef:

    U negeert in zijn totaliteit de concurrentie voor TomTom, waar volgens mij nu juist het gevaar vandaan komt en de koers momenteel drukt. Niet alleen Garmin is een concurrent, de een na de ander stapt in de navigatiemarkt. Afgelopen week was te lezen dat ook Asustek in de markt stapt, niet een van de minste.

    Iedere markt is concurrerend.
    Dat riep men met TT trouwens 3 jaar geleden ook.
    Ik heb Garmin en TT gekocht.
    vlgs mij de blijvende marktleiders.
  4. Alexi Delarui 6 maart 2008 14:28
    Onzekerheid en sentiment houden momenteel de koers van Tom Tom laag, maarja dat geldt voor legio mooie AEX en Midkap bedrijven met een kw zo laag wat niemand enkele maanden geleden voor mogelijk hield.

    Goed verhaal en mijn inziens een kwestie van tijd
    voordat de koers flink gaat herstellen.

    Maar gezien het momentum ben ik het eens met "niettezuinig" en wacht aan de zijlijn,
    want de koers kan mijn inziens nog lager op korte termijn, en mede doordat er geen dividend
    wordt uitgekeerd maakt het bedrijf niet direct aantrekkelijk(er).

    €25,00 Mooie instapkoers.....(droom of werkelijkheid!?)

  5. @iPlof 6 maart 2008 14:36
    quote:

    Alexi Delarui schreef:

    en mede doordat er geen dividend
    wordt uitgekeerd maakt het bedrijf niet direct aantrekkelijk(er).
    Niet mee eens.
    Dividend moet je niet uitkeren als groeibedrijf.
    Geld moet ge-herinvesteerd worden om omzet en winst sneller te laten groeien.

    Koop er tevens wat RDS bij zou ik zeggen.
  6. [verwijderd] 6 maart 2008 16:18
    Door de jaren heen heb ik geleerd dat als "de deskundigen" een aandeel aanpijzen, het tijd is om het aandeel van de hand te doen c.q. er vanaf te blijven.
    Met name in deze turbulente tijd zijn er voorbeelden genoeg. Recentelijk nog BinckBank die ook zeer positief werd belicht op iex.nl en vervolgens keihard kelderde. In deze markt weet niemand het!
  7. [verwijderd] 6 maart 2008 16:25
    Komt toch een beetje over als een advertentiecampagne, dit. Een aandeel van een bedrijf, hoe goed en veelbelovend ook, kan heel lang erg ondergewaardeerd zijn en blijven, je geduld ongelooflijk op de proef stellend. En gedurende die tijd krijg je helemaal niets, of word je zelfs gefrustreerd van de lage koers.

    Zijn er nog veel mogelijkheden voor navigatie en -toepassingen? Jazeker, maar je moet ze ook ontwikkelen en vermarkten. Pas als je er winst op maakt is het echte meerwaarde geworden.
    Op het idee van dat iets veelbelovend is, zijn heel, heel veel beleggers erg nat gegaan tijdens de Internet hype. TT zal in de komende tijd zijn beloften in deze waar moeten gaan maken. Ik ben benieuwd en ik geloof erin, maar zolang als het aandeel nog in een sterk dalende trend zit met dagen zoals vandaag, mij nog even niet gezien.
  8. [verwijderd] 6 maart 2008 19:43
    quote:

    Appletjes schreef:

    Waarom wordt hier door velen het verband gelegd tussen het aantal verkochte auto's en het potentieel te verkopen aantal TT's? Worden er niet steeds meer auto's verkocht met een reeds ingebouwd navigatiesysteem? En dan van een ander merk?
    Ja je hebt gelijk die maakt Tom Tom niet.

    mvrgr jo jo
  9. [verwijderd] 6 maart 2008 19:58
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Ron
    "TomTom wordt gedrukt door onwetendheid van de beleggers. Groeikansen zijn enorm..."

    Ron,

    Je titeltekst is m.i. helemaal juist.
    We hebben het in zoveel sectoren al eerder gezien.
    Staalsector was een mooi voorbeeld in 2005.
    Enorme potentie van bedrijven met alleen dalende koersen en achteraf giga stijgingen.
    Nu ook gaande in de solar sector!
    Koersen van echte kanshebbers worden door hedgefundsen e.a. gedrukt om veel anderen (o.a. particulieren) uit te schudden en zo goedkoop mogelijk zelf in te stappen.
    gr.fes
  10. [verwijderd] 6 maart 2008 21:24
    ik sluit me aan bij de bulls die binnenkort in ieder geval een korte rit in TT kunnen gaan maken.
    ofschoon het volume de laatste tijd fors is geweest (er zit/zat dus een behoorlijke kracht in de daling) ligt de RSI al weer bijna onder de 20.
    Leuk zo'n short put april 08 strike 28,00 voor 1,40 premie.(kort schrijven) of lang kopen, bijv. de long call sept 08 strike 34,00 voor 2,75
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.