Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Hagemeyer« Terug naar discussie overzicht

Officieel bod Rexel

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 december 2007 08:30
    Biedingstermijn Rexel op Hagemeyer start op 24 december

    21 dec 2007, 08:19 uur

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De aanmeldingstermijn van het bod van Rexel op Hagemeyer van EUR 4,85 per aandeel gaat van start op 24 december en loopt tot en met 4 maart 2008. Dat blijkt uit een advertentie van de beide ondernemingen en Sonepar in Het Financieele Dagblad van vrijdag.

    Een van de voorwaarden waaronder Rexel het bod gestanddoet, is de aanmelding van ten minste 66,7% van het aandelenkapitaal. Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 25 februari 2008 zal Hagemeyer het bod aan zijn aandeelhouders voorleggen. Het biedingsbericht is vanaf vandaag beschikbaar.

    Overigens wordt het bod formeel gedaan door Kelium, een indirecte dochteronderneming van Rexel.

    De advertentie geeft voorts een update van de overeenkomst tussen Rexel en Sonepar. Eerder werd bekendgemaakt dat Sonepar, dat al heeft toegezegd zijn belang van 10,49% aan te bieden, Hagemeyer's activiteiten in Amerika en de regio Azie-Pacific zal verkrijgen, evenals bepaalde Europese activiteiten van Hagemeyer.

    Nu specificeren de ondernemingen dat Sonepar de activiteiten van het Naardense handelshuis met uitzondering van de ACE divisie krijgt in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australie, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, China, Maleisie, Thailand en Singapore.

    Ook zes branches in Duitsland gaan naar Sonepar. Verder is het de bedoeling dat Rexel al haar activiteiten in Duitsland verkoopt aan Sonepar. Sonepar op zijn beurt verkoopt al haar activiteiten in Zweden aan Rexel.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

    Op naar de 4,85 vandaag.

    Thomas

  2. Hugo44 11 januari 2008 11:01
    Je hoeft je aandelen niet aan te melden, je kunt ze ook nu verkopen op de beurs. Dan heb je wel transactiekosten, maar er zijn momenteel andere fondsen die wel erg goedkoop zijn, en waar je misschien tussen nu en 4 maart nog een leuk rendement op kunt maken, bijvoorbeeld USG People.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.