Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Technische Analyse

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 december 2007 11:56
    Hoe komt het toch dat het fenomeen Technische Analyse zoveel figuren noopt zonder enige kennis van zaken en zelfs ongefundeerd een mening te geven over het nut. Een oorzaak ligt natuurlijk ondubbelzinnig bij hen zelve die gefrustreerd moesten afhaken maar een categorie analisten werkt die frustratie wel degelijk in de hand door bijzonder slecht “werk” op te leveren. Een poging om u een paar handvaten aan te reiken om de grootste bokken van de schapen te scheiden.

    In de Technische Analyse kunt u verschillende methoden en technieken onderscheiden welke u in principe kunt opdelen in twee hoofdcategorieën a) lagging en b) reading waar de a) categorie veruit de grootste is met 99,99% waarmee tevens het belang van de mens (ook wel analist genoemd) meteen pijnlijk duidelijk is geworden. De lagging categorie is een ieder bekend en heeft als belangrijkste kenmerken dat er een vertragingsfactor in zit waardoor bijvoorbeeld een indicator pas achteraf een signaal geeft dan wel de betekenis ervan pas achteraf duidelijk is. De reading categorie leest als het ware de beweging en geeft u signalen ten aanzien van hetgeen u kunt verwachten als volgende beweging inclusief richting, exit en koersdoel. En aangezien de meeste volgers slechts richting en koersdoel willen weten om er vervolgens blind in te gaan, gaat het dus mis als de exit geraakt wordt en het verhaaltje niet meer geldig is.

    Een uiterste populaire vorm van TA (uiteraard helaas pindakaas uit de a) categorie) welke u bijvoorbeeld bij de Tosti’s en Gassie’s aantreft hanteert lijntjes in grafieken waarvoor men minimaal twee punten nodig heeft om deze te kunnen trekken. U krijgt dan het overeenkomstige advies Long boven de 563,98 (afgerond 560) en short onder de 479,49 (afgerond 480) en u zit afhankelijk van de analist ofwel aan de zijlijn of u bent geduldig en nog ergerlijker is het natuurlijk als 480-560 door uw voorganger als tradingrange wordt gedefinieerd. En u snapt het al de een trekt het lijntje net eventjes anders dan de ander en zelfs de doodzonde ( het ultieme bewijs voor de stelling dat de broodschrijver zelf niet handelt) van het onderweg eventjes lijntje wijzigen komt zomaar voor . Een absoluut zwaktebod waarbij men het eigen gatje bedekt door te stellen dat markten voor 80% trading zijn en slechts voor 20% trending, neen heren u hanteert de verkeerde methoden en technieken.

    Natuurlijk is dit de bron van grote ellende met als neveneffect vele compleet gefrustreerden die vervolgens hun frusti gal spugen als ze ook maar ergens TA tegenkomen in plaats van zich op de b) categorie van de TA te richten. In de b) categorie treft u verschillende methoden en technieken aan welke vaak wel redelijk bekend zijn maar omdat ze enige mate van studie vereisen niet veel gebruikt worden om nog maar te zwijgen over het gebrek aan redelijke kwaliteit van het gros van de zich analist noemende figuren. Uit de b) categorie zijn vier deelgebieden die ook raakvlakken hebben en welke reeds eerder hier voorbij trokken, waar af en toe wel eens wat nuttigs uit kan halen valt: Elliott Wave , Gann, Cyclus Analyse en Financiële Astronomie Analyse. Helaas treft u in deze deelgebieden overmatig veel clubjes aan met een guru en schare trouwe volgers die zich afzonderen als sekte-achtigen. Wel is het gelukkig zo dat er literatuur beschikbaar is welke u voor een redelijk normaal bedrag (aan huidige eur/dol zelfs goedkoop te noemen) kunt aanschaffen en op basis waarvan u zelf kunt beoordelen wie uit zijn nek kletst en wie een zinnige bijdrage levert.

    Ontelbare malen heb ik reeds ondubbelzinnig aangegeven dat de Heilige Graal niet bestaat, dat u basiskennis gewoon uit een boekje haalt, dat u vervolgens in de praktijk nog eens een complete leerschool dient te doorlopen om iets te vinden dat uw handelen past, en dat luiheid u in deze niet zal helpen. Zonder gedegen basis kennis van Technische Analyse is het feitelijk onmogelijk uw handelsbeslissingen daarop te baseren. U dient zich goed te realiseren dat het overgrote deel van de technisch analisten zelf niet handelt doch leeft van de pen, de zogenaamde broodschrijvers en de schadelijkste uiterlijke verschijningsvorm de abbo-verkopers.

    Technische Analyse is slechts een hulpmiddel bij het handelen en daar wringt hem al weer een schoen want u heeft gedegen kennis nodig van de instrumenten waarmee u handelt. Specialisten als de op IEX bekende heren Nol1 en deStarter hebben reeds verschillende malen voorbeelden gegeven van constructies welke uiteraard reproduceerbaar zijn. Simpele zaken als niet al uw eitjes in een enkel mandje leggen blijken in de praktijk minder simpel en het fenomeen Money Management gaat nog wel wat verder dan de eitjes en de mandjes. Belangrijk onderdeel is risico management waarbij u kwalificeert en kwantificeert.

    Een lolbroek.

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): De titel van dit bericht is aangepast en er is één woord verwijderd i.v.m. onfatsoenlijk taalgebruik.]
  2. [verwijderd] 12 december 2007 12:30
    Staan waardevolle tips in Clown, waarvoor dank. Vooral 'reading' wordt -voor mij- steeds interresanter. Lange weg te gaan.
    (p.s.net nog even uw fti draad gelezen op daytrader forum van enige weken geleden en naast chart gelegd... zag er goed uit).

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd i.v.m. onfatsoenlijk taalgebruik.]
  3. Bertie58 12 december 2007 12:46
    Ha die Clown. Ik moet zeggen dat ik altijd erg sceptisch stond tov TA en jouw postings in het bijzonder. Maar ik heb de afgelopen periode je postings gevolgd en het heeft inmiddels toch mijn interesse gewekt en tegelijkertijd begin ik je postings toch te waarderen, hoewel ik ze nog steeds erg moeilijk te doorgronden vindt. Maar je diverse cryptische postings hebben me aangezet om verder te gaan zoeken en dat was volgens mij nou net je bedoeling. Ik ben dan toch aan het stoeien met wat bekende indicatoren ed. Ik denk te begrijpen dat je een Elloit Wave in combinatie met een eigen recept gebruikt. Dat laatste ben ik nog niet uit, maar dat komt wellicht nog zover. In ieder geval een aanbeveling voor je posting (hoe had dat ooit kunnen denken ;-).

    Een vraag is, je refereert nogal eens naar lectuur, kun je een boektitel aanbevelen (Brown?) en je refereert ook nogal eens (ook nu weer) naar Nol1 en Starter. Ik heb me de afgelopen periode suf gezocht naar de bewuste draadjes in het forum, maar met de gebrekkige zoekstructuur in het forum is het mij nog niet gelukt de juiste draadjes te vinden. Heb je wellicht een link. ??
    Ga in ieder geval zo door als je de laaste tijd doet, wellicht zet ik dan ook nog eens een rode neus op.
    Groet
  4. de onbevangen belegger 12 december 2007 12:53
    Hier ditto als Bertie58. Clown inspireert heel veel mensen helaas komen de schreeuwende anticlowns teveel aanbod (zoals altijd in deze wereld) maar denk dat er een groeiende fanclub van Clowns is die Clown ook een beetje als guru zien (en dat is dan weer helaas gevaarlijk). Maar tot nu toe lijkt Clown consequent te zijn en dat is al heel wat op dit forum. Hulde :-)
  5. [verwijderd] 12 december 2007 13:15
    quote:

    Hijwasmaar een clown schreef:

    ...
    En u snapt het al de een trekt het lijntje net eventjes anders dan de ander en zelfs de doodzonde ( het ultieme bewijs voor de stelling dat de broodschrijver zelf niet handelt) van het onderweg eventjes lijntje wijzigen komt zomaar voor . Een absoluut zwaktebod waarbij men het eigen gatje bedekt door te stellen dat markten voor 80% trading zijn en slechts voor 20% trending, neen heren u hanteert de verkeerde methoden en technieken.
    ....
    Zonder gedegen basis kennis van Technische Analyse is het feitelijk onmogelijk uw handelsbeslissingen daarop te baseren. U dient zich goed te realiseren dat het overgrote deel van de technisch analisten zelf niet handelt doch leeft van de pen, de zogenaamde broodschrijvers en de schadelijkste uiterlijke verschijningsvorm de abbo-verkopers.

    ...
    Belangrijk onderdeel is risico management waarbij u kwalificeert en kwantificeert.

    Hallo Clown,

    Niet met alles eens wat je hierboven schrijft. Ik denk dat 85% of meer van alles wat bestaat aan TA puur overbodig is. Zelfs de meeste lezers hier zouden met een middagje lezen en 2 weken oefenen genoeg kunnen leren om TA succesvol toe te passen.

    Met trend, volume, enkele indicatoren en gemiddelden plus enkele basispatronen durf ik te stellen dit mogelijk is.

    Je stelt al dat kennis ontontbeerlijk is, wat ik boven heb genoemd is denk het minimum. Waar het eerder om gaat is dat beleggers de kennis echt toepassen, en daarin consequent en gedisciplineerd. En daarbij moet je natuurlijk niet gebonden zijn aan 1 enkele markt, want 100% van de tijd de aex volgen geeft ook geen draad.

  6. [verwijderd] 12 december 2007 13:51
    quote:

    Hijwasmaar een clown schreef:

    Hoe komt het toch dat het fenomeen Technische Analyse zoveel figuren noopt zonder enige kennis van zaken en zelfs ongefundeerd een mening te geven over het nut. Een oorzaak ligt natuurlijk ondubbelzinnig bij hen zelve die gefrustreerd moesten afhaken maar een categorie analisten werkt die frustratie wel degelijk in de hand door bijzonder slecht “werk” op te leveren. Een poging om u een paar handvaten aan te reiken om de grootste bokken van de schapen te scheiden.

    In de Technische Analyse kunt u verschillende methoden en technieken onderscheiden welke u in principe kunt opdelen in twee hoofdcategorieën a) lagging en b) reading waar de a) categorie veruit de grootste is met 99,99% waarmee tevens het belang van de mens (ook wel analist genoemd) meteen pijnlijk duidelijk is geworden. De lagging categorie is een ieder bekend en heeft als belangrijkste kenmerken dat er een vertragingsfactor in zit waardoor bijvoorbeeld een indicator pas achteraf een signaal geeft dan wel de betekenis ervan pas achteraf duidelijk is. De reading categorie leest als het ware de beweging en geeft u signalen ten aanzien van hetgeen u kunt verwachten als volgende beweging inclusief richting, exit en koersdoel. En aangezien de meeste volgers slechts richting en koersdoel willen weten om er vervolgens blind in te gaan, gaat het dus mis als de exit geraakt wordt en het verhaaltje niet meer geldig is.

    Een uiterste populaire vorm van TA (uiteraard helaas pindakaas uit de a) categorie) welke u bijvoorbeeld bij de Tosti’s en Gassie’s aantreft hanteert lijntjes in grafieken waarvoor men minimaal twee punten nodig heeft om deze te kunnen trekken. U krijgt dan het overeenkomstige advies Long boven de 563,98 (afgerond 560) en short onder de 479,49 (afgerond 480) en u zit afhankelijk van de analist ofwel aan de zijlijn of u bent geduldig en nog ergerlijker is het natuurlijk als 480-560 door uw voorganger als tradingrange wordt gedefinieerd. En u snapt het al de een trekt het lijntje net eventjes anders dan de ander en zelfs de doodzonde ( het ultieme bewijs voor de stelling dat de broodschrijver zelf niet handelt) van het onderweg eventjes lijntje wijzigen komt zomaar voor . Een absoluut zwaktebod waarbij men het eigen gatje bedekt door te stellen dat markten voor 80% trading zijn en slechts voor 20% trending, neen heren u hanteert de verkeerde methoden en technieken.

    Natuurlijk is dit de bron van grote ellende met als neveneffect vele compleet gefrustreerden die vervolgens hun frusti gal spugen als ze ook maar ergens TA tegenkomen in plaats van zich op de b) categorie van de TA te richten. In de b) categorie treft u verschillende methoden en technieken aan welke vaak wel redelijk bekend zijn maar omdat ze enige mate van studie vereisen niet veel gebruikt worden om nog maar te zwijgen over het gebrek aan redelijke kwaliteit van het gros van de zich analist noemende figuren. Uit de b) categorie zijn vier deelgebieden die ook raakvlakken hebben en welke reeds eerder hier voorbij trokken, waar af en toe wel eens wat nuttigs uit kan halen valt: Elliott Wave , Gann, Cyclus Analyse en Financiële Astronomie Analyse. Helaas treft u in deze deelgebieden overmatig veel clubjes aan met een guru en schare trouwe volgers die zich afzonderen als sekte-achtigen. Wel is het gelukkig zo dat er literatuur beschikbaar is welke u voor een redelijk normaal bedrag (aan huidige eur/dol zelfs goedkoop te noemen) kunt aanschaffen en op basis waarvan u zelf kunt beoordelen wie uit zijn nek kletst en wie een zinnige bijdrage levert.

    Ontelbare malen heb ik reeds ondubbelzinnig aangegeven dat de Heilige Graal niet bestaat, dat u basiskennis gewoon uit een boekje haalt, dat u vervolgens in de praktijk nog eens een complete leerschool dient te doorlopen om iets te vinden dat uw handelen past, en dat luiheid u in deze niet zal helpen. Zonder gedegen basis kennis van Technische Analyse is het feitelijk onmogelijk uw handelsbeslissingen daarop te baseren. U dient zich goed te realiseren dat het overgrote deel van de technisch analisten zelf niet handelt doch leeft van de pen, de zogenaamde broodschrijvers en de schadelijkste uiterlijke verschijningsvorm de abbo-verkopers.

    Technische Analyse is slechts een hulpmiddel bij het handelen en daar wringt hem al weer een schoen want u heeft gedegen kennis nodig van de instrumenten waarmee u handelt. Specialisten als de op IEX bekende heren Nol1 en deStarter hebben reeds verschillende malen voorbeelden gegeven van constructies welke uiteraard reproduceerbaar zijn. Simpele zaken als niet al uw eitjes in een enkel mandje leggen blijken in de praktijk minder simpel en het fenomeen Money Management gaat nog wel wat verder dan de eitjes en de mandjes. Belangrijk onderdeel is risico management waarbij u kwalificeert en kwantificeert.

    Een lolbroek.

    Daar kunnen de believers het weer mee doen.

    Groet.
  7. [verwijderd] 12 december 2007 16:34
    @ Flipper

    Een goed boek over astronomie en finance heb ik eerlijk gezegd nog niet gezien en ben dus maar teruggevallen op mijn eerste Astro ervaring, wat de Bradley indicator was. Die eerste ervaring was positief maar er bleken bij nader inzien toch een paar hele nare bijwerkingen te zijn, het is ook nooit goed. In het boek van D. Bradley Stock Market Prediction geeft de schrijver zijn insteek aan en daarmee heeft u in ieder geval een aanvang met wat basis kennis waarmee u verder kunt graven/ontdekken. Moest zelf ook met den Google de verschillende begrippen opzoeken om het een beetje leesbaar te krijgen, maar ja ik ben geen astroloog en zal dat ook nooit worden want het is mijn ding niet. In astronomie zitten echter wel een paar nuttige zaken.

    @Bertie58

    De bovenstaande vier deelgebieden welke in de b) categorie te onderscheiden zijn hebben raakvlakken en lopen deels in elkaar over. Alles heeft positieve en negatieve kanten en de kunst is het om die in kaart te brengen en de positieve te verenigen en de negatieve weg te laten.

    Het is inderdaad triest gesteld met de zoek functionaliteit op IEX hetgeen meteen het ideeënbus zoethoudertje van de hoofdredacteur weer pijnlijk zichtbaar maakt. De meest recente bijdragen van de heren specialisten treft u aan in dit draadje: www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t... Mogelijk dat er iemand nog wat kan opsnorren van de heren, o ja deStarter heeft een blog waarin hij de Houten Klaas signalen weergaf.

    @ onbevangene
    aub geen guru verheerlijking fanclub of ander zulks. Gewoon nuchtere lieden die nadenken en daarmee elkaar scherp maken en houden.

    @Marcel
    Waar kunnen wij uw cursus downloaden?

    Fijne avond & cheers.
  8. [verwijderd] 12 december 2007 21:01
    quote:

    Hijwasmaar een clown schreef:

    @ Flipper

    Een goed boek over astronomie en finance heb ik eerlijk gezegd nog niet gezien en ben dus maar teruggevallen op mijn eerste Astro ervaring, wat de Bradley indicator was. Die eerste ervaring was positief maar er bleken bij nader inzien toch een paar hele nare bijwerkingen te zijn, het is ook nooit goed. In het boek van D. Bradley Stock Market Prediction geeft de schrijver zijn insteek aan en daarmee heeft u in ieder geval een aanvang met wat basis kennis waarmee u verder kunt graven/ontdekken. Moest zelf ook met den Google de verschillende begrippen opzoeken om het een beetje leesbaar te krijgen, maar ja ik ben geen astroloog en zal dat ook nooit worden want het is mijn ding niet. In astronomie zitten echter wel een paar nuttige zaken.

    @Bertie58

    De bovenstaande vier deelgebieden welke in de b) categorie te onderscheiden zijn hebben raakvlakken en lopen deels in elkaar over. Alles heeft positieve en negatieve kanten en de kunst is het om die in kaart te brengen en de positieve te verenigen en de negatieve weg te laten.

    Het is inderdaad triest gesteld met de zoek functionaliteit op IEX hetgeen meteen het ideeënbus zoethoudertje van de hoofdredacteur weer pijnlijk zichtbaar maakt. De meest recente bijdragen van de heren specialisten treft u aan in dit draadje: www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&a... Mogelijk dat er iemand nog wat kan opsnorren van de heren, o ja deStarter heeft een blog waarin hij de Houten Klaas signalen weergaf.

    @ onbevangene
    aub geen guru verheerlijking fanclub of ander zulks. Gewoon nuchtere lieden die nadenken en daarmee elkaar scherp maken en houden.

    @Marcel
    Waar kunnen wij uw cursus downloaden?

    Fijne avond & cheers.
    tsss,
    reading? Jij zult wel schatrijk zijn inmiddels?
    Vandaag 8 punten omhoog in een half uurtje...
    zeker ook gelezen in de lijntjes?
    In welk boek staat dit soort bewegingen beschreven?

    Zolang jij hier zoveel post denk ik dat je je enorm moet vervelen. Reden kan zijn dat het leuk vindt om mr wiseguy uit te hangen of je bent gewoon zelf een plassertje met frustraties.

    fijne avond!

    A.R.
  9. [verwijderd] 12 december 2007 21:03
    @clown

    Wat ik wel wat minder waardeer is dat u de minder bedeelden TA-ers onderons naar ik hoop onbedoeld belachelijk maakt.

    Nu even serieus;
    Ten eerste als beginner van TA weet je niks,nada,noppes.Je leest wat hier en daar wordt ...LID.... v/d IEX en hoopt dat er mensen zijn waar je iets van kunt leren,die je naar een hoger niveau kunnen tillen.U bent dus zo`n persoon en enkel mensen meer hier op het TA draadje die elke dag weer de moed opbrengen om ons nieuwe aankomende groep TA specialisten te bedienen met raad dit waarderen wij tenzeerste AB dus.

    willem

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd.]
  10. [verwijderd] 12 december 2007 21:10
    quote:

    WRoeland schreef:

    @clown

    Wat ik wel wat minder waardeer is dat u de minder bedeelden TA-ers onderons naar ik hoop onbedoeld belachelijk maakt.

    Nu even serieus;
    Ten eerste als beginner van TA weet je niks,nada,noppes.Je leest wat hier en daar wordt ...LID.... v/d IEX en hoopt dat er mensen zijn waar je iets van kunt leren,die je naar een hoger niveau kunnen tillen.U bent dus zo`n persoon en enkel mensen meer hier op het TA draadje die elke dag weer de moed opbrengen om ons nieuwe aankomende groep TA specialisten te bedienen met raad dit waarderen wij tenzeerste AB dus.

    willem

    deze man kent geen respect en daarom ook geen respect voor hem en zijn ongenuanceerde mening

    A.R.
  11. [verwijderd] 12 december 2007 21:29
    quote:

    Vriendje Stokvis schreef:

    kom op niet zo zwaar.
    deze man noemt zichzelf clown........
    need i say more?
    doe ermee wat je wilt of hou gewoon je mond?
    simpel toch
    jij was al groots afgemeld door je reservejas (ik snap hier niks van), dus, wel of geen lid meer ? Recht van spreken ?

    TA is behulpzaam bij in-of uitstap, maar verder geen enkele functie. In spite of alle dagopeningen van Illu en Kniep (die ik overigens wel met belangstelling lees), maar het draait om de harde cijfers. Ta-analisten passen zich daar, altijd met achterstand, op aan.
  12. [verwijderd] 12 december 2007 21:35
    Beste ToetjeD,

    Het betreft de wat ook wel momentum-achtigen onder de indicatoren genoemd kan worden. Naast Momentum , ROC en Stochastics treft u daarin ook een ander bekende aan, ta ta de RSI. Nu heeft meneer J. Welles Wilder deze RSI niet zomaar op een regenachtige zondagmiddag uit zijn mouw laten rollen, nee, nee hij heeft erover nagedacht. En wat waren zoal de gedachten van meneer J. Welles Wilder beste Pierre, welnu het trof de beste man dat de eerste drie indicatoren allen een onhebbelijkheid hebben waar hij nogal wat last van had. Wanneer de prijs wat heftiger beweegt in de periode van meting dan trilt of wat duurder oscilleert de indicator meer dan gezond is edoch in ieder geval nuttig voor de waarnemer, zijnde u als trader/belegger, met andere woorden er worden valse signalen afgegeven.

    De nieuwe school signalen zijn voorafgegaan door een uitputtende studie waarbij men van een paar aanvang definities is uitgegaan en laat dat nou net de standaard Wilders RSI zijn met een termijn van 14 perioden dus helaas valt ten aanzien van de signalering daaraan niet te tornen. Natuurlijk moet u vervolgens graven in de spelonken van de formules en daar al of niet nuttige bijdragen vinden doch de basis daar moeten u en met name Binck afblijven. Ten minste als u mosseltjes gaat eten zonder ziek te willen worden.

    Mvrg.

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd. Gelieve anderen niet te beledigen.]
  13. [verwijderd] 12 december 2007 21:39
    ik heb recht van spreken maar u hoeft uiteraard niet te luisteren.............

    je leert niets als iemand alleen maar 'joepie' zegt als er wordt gewonnen en 'shit' als er wordt verloren.

    en het eeuwige gezeik hier was ik ook meer dan zat.

    maar er zijn bij nader inzien toch wel degelijk mensen die ook echt inhoudelijk iets proberen bij te dragen. Ieder op zijn manier en naar vermogen.
    Daarom blijf ik toch koppig posten.

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd i.v.m. onfatsoenlijk taalgebruik.]
  14. [verwijderd] 12 december 2007 21:45
    is trouwens het boek "Technical Analysis for the Trading Professional" van C.Brown bij Amazon in de aanbieding voor 30 euro incl. verzenden.
    Geen aandelen Amazon, en nee het is ook niet mijn eigen bedrijf

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd i.v.m. onfatsoenlijk taalgebruik.]
  15. [verwijderd] 12 december 2007 22:05
    quote:

    Hijwasmaar een clown schreef:

    Hoe komt het toch dat het fenomeen Technische Analyse zoveel figuren noopt ...

    Een lolbroek.

    Hec, je mag lullen wat je wilt... maar aan het einde van de rit is je perceptie geen aanbeveling waard ! er zit geen balans in, het is niet te herleiden c.q te ijken...
  16. [verwijderd] 12 december 2007 22:13
    quote:

    ar33 schreef:

    deze man kent geen respect en daarom ook geen respect voor hem en zijn ongenuanceerde mening

    A.R.
    Tja, 'k heb overwogen om niet te reageren, druipt u vanzelf af.... Ik kan het toch niet laten.

    Respect moet je verdienen! Dat is waar onze vriend met rode neus aan refereert.
    Wat ons (mij) mateloos irriteert is dat een Tosti en een René en noem ze allemaal maar op geld durven te vragen voor hetgeen ze op papier kalken. Goed, wanneer je de adviezen op kunt volgen om dan niet meer te hoeven werken. Dat wil de meerderheid wel. Helaas werkt het zo niet! Veelal is het weggegooid geld. Ja, ik spreek uit ervaring. Ook ik heb wel eens een abbotje afgesloten op cijfers uit het verleden! Ik had zoiets van... "dan doe ik het liever zelf".

    Vorig jaar - op aanraden van dezelfde man met rode neus - het veel besproken boekje aangeschaft en ermee aan de gang gegaan. Doordat Clown af en toe 'orakelt' werd ik gedwongen om verschillende delen uit het boekje meerdere malen te lezen. Daarna oefenen totdat je bepaalde zaken herkent. In dat stadium bevindt ik me heden. Ik herken de reversals en het gekke is, als je ze eenmaal herkent zie je ze overal. Op dat moment begint de studie zijn vruchten af te werpen. Tuurlijk is het niet altijd winst maar de verliezen zijn beperkt. De reading technologie kunt u op alle timeframes toepassen. Da's het mooie van het hele verhaal. Ik leer overigens nog steeds.

    Tuurlijk stond het nieuwtje van vanmiddag 1500 in the PM niet in de grafieken. Wat er wel instond was een KD van 522,35 (in de fti). Dit KD stond er vanmorgenvroeg al in. Laat het hoogste punt vandaag nou 522,20 geweest zijn! Gek toch?! En dat de markt daarmee negatief trending is... (Met een grote kans van waarschijnlijkheid naar beneden dus.)

    Nee, we zijn geen clubje o.i.d. maar u begrijpt nu misschien waarom ik op uw frustratie reageer.

    @ Vis,

    Da's het mooie van een Clown, mag alles zeggen wordt toch niet serieus genomen! Pas op, deze Clown heeft altijd een serieuze ondertoon......

    Groet en prettige avond allen,

    Blinker
  17. [verwijderd] 12 december 2007 22:24
    Mensen, het is veel eenvoudiger dan het lijkt. U neemt gewoon een richting, het doet er niet toe of het waar is, en u handelt daarop. U denkt bv dat het in de huidige trend down gaat, dan gaat u short op elk hoogtepunt en u koopt weer op dieptepunten. Omgekeerd: u denkt dat de trend up is en u koopt op elk dieptepunt en u verkoopt op elk hoogtepunt. Zo simpel is het. Het wordt moeilijk als u aanneemt dat het down gaat, maar de trend is up. Niet onmogelijk, maar moeilijk. Veel eenvoudiger als de trend inderdaad klopt. Wat pas echt moeilijk is, is profiteren van ups en downs na elkaar terwijl u niet eens weet wat de trend is. Hier gaat het meestal fout. Vervolgens hekjes plaatsen op de verkeerde momenten en u kunt niet alleen geen winst meer maken, u bent verzekerd van verlies wat alleen nog maar kan oplopen. Advies: KISS.
    Pacito
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.