Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Nyrstar, grtste zinkbedr. ter wereld op komst

208 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 24 oktober 2007 16:18
    Klopt Guy,

    Ik las het ook vandaag. Een mens twijfelt altijd wat of die er nou goed aan doet om in te schrijven of niet. Belangrijk is dat de grote institutionelen de uitgifteprijs gaan bepalen en die zullen zich niet zomaar laten rollen.

    Ook nog een opvallende koersadvies voor Arcelor Mittal door een van de grootste banken ter wereld.
    Zitten in het centrum van de grootste groei: Hong Kong en Shanghai ( Banking Corporation)

    Dat zit dus ook wel goed:

    Arcelor MITTAL : HSBC a relevé sa recommandation

    (AOF) - De source de marché, HSBC a relevé sa recommandation sur Arcelor (LOR) Mittal de Sous-pondérer à surpondérer. Le bureau d'études a également porté son objectif de cours de 37 à 67 euros. Le broker a relevé ses projections globales concernant les prix de l'acier et du minerai de fer et par cconséquent, ses prévisions de résultat opérationnel pour 2007 et 2008.

  2. [verwijderd] 24 oktober 2007 17:55
    quote:

    ffff schreef:

    Beste KCK,

    Deze hele historie met Artist is eigenlijk begonnen met een hele opvallende posting van JOU!
    Ik wist niet wat ik las. Ik was stomverbaasd. Je weet best wat ik bedoel.

    Toen schoot mij te binnen, dat jij niet de enige was. Integendeel een hele rij: de een na de ander ! en toen kreeg ik ineens de brainwave: laat ik eens een heleboel postings van Artist van de afgelopen twee, drie maanden doorlezen.

    Nou is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar dat enorme karwei heeft mij wel tot een paar voor mij vaste conclusies geleid:

    Artist maakt met veel KK bezoekers de grootste ruzie als ze ook maar eventjes aan het stijgen van de Chinese beurs twijfelen. Heel vreemd en bizar dat patroon steeds terug te vinden. IEDER KK bezoeker kan dat NU nog controleren evenals al die postings van ROZS over Lafarge, ING, ABN AMRO en al die postings van de vent zonder kloten.

    Tot mijn niet geringe verrassing kwam ik bij al dat teruglees werk van al die draadjes, en dat zijn er een massa, achter dat Artist keihard zit te liegen. Alleen heb je dat niet zo snel in de smiezen omdat toen het even verkeerd ging in Hong Kong, toen maakte hij hier ruzie in de KK en liet zich een poosje niet zien. Dat zou hij vaker en vooral langer moeten doen.

    Maar eigenlijk, beste KCK, was die geweldige oprispoing van jou: Het liefst zou ik jou ( Artist) hoogstpersooonlijk...... voor mij de echte aanleiding eens te gaan onderzoeken.

    Maar nu wil ik gewoon wel eens weten wat er nog MEER achterzit. Ik heb natuurlijk wel degelijk vermoedens. Er zijn er hier met een dubbele agenda. Neem dat nu van mij aan. Ik weet alleen jammer genoeg nog niet : Voor wie....?

    Want de afgelopen jaren heb ik een paar bedrijven/ instituten zwaar bekritiseerd en die zouden er wel eens belang bij kunnen hebben dat ik eens zweeg. En dan kan zo'n vent zonder kloten van pas komen. Bij IEX MOETEN ze volgens mij meer weten.

    Het is te opvallend dat die nu al maanden niet ingrijpen.

    Het beste toegewenst,

    Peter
    En jij Peter FFFF verklaarde pas de deux als zijnde ziek?
    Ik zal maar niet meer schrijven.
    Schaamteloos.

    mvrgr jo jo
  3. forum rang 7 ffff 24 oktober 2007 19:07
    Jojo,

    Niet te selectief lezen: de uitgebreide toelichting staat op pagina 5 onderaan in deze draad. Dan krijg je een compleet beeld, want dat is blijkbaar nodig. ( bij jou)

    En inderdaad, ik ben het helemaal met je eens: Laten we het daar gewoon bij houden. ( !!!!)
    Deze draad gaat over NYRSTAR en de bedoeling van zo'n draad is na te gaan of een belegging in NYRSTAR interessant is.

    Als het NIET over Nyrstar gaat gelieve dan in eigen draad te reageren of nog veel beter zelf eens een goede draad over een beursfonds op te zetten.

    Kun je in je eigen draad alles kwijt wat je maar kwijt wil. En laat je niet al het werk aan de een over, om door de ander weer volledig afgebroken te laten worden. Afbreken is altijd veel gemakkelijker dan iets opbouwen.

    Peter
  4. [verwijderd] 24 oktober 2007 19:52
    quote:

    ffff schreef:

    John,

    Heeft ie toch stiekempjes geprofiteerd van mijn gratis advies.

    Dit keer heeft hij alleen thee gedronken. Het is vaak anders geweest. Hij kon het alleen maar over Porto hebben, porto voor en porto na en dat hield niet op.

    Toen kreeg hij Korsakoff verschijnselen: Overduidelijk: Onmiskenbaar. Postings die door andere KK leden gedaan zijn, met uiteraard keurig netjes hun naam boven de posting, die dacht hij, in zijn benevelde toestand dat ze van mij kwamen. En ging daar furieus over schelden. Terwijl de posting totaal niet door mij gedaan was.

    Dan wist hij zogenaamd iets over beleggen in staal. De eest stompzinnig advies dacht hij mij te kunnen geven over ArcelorMitttl. Niet te beroerd om mijn nek uit te steken zei ik in de KK dat ik mijn limiet op 38 Euro legde en verdomd ik had ze en nog steeds.. Kijk vandaag eens naar de koers.

    Maar: dan waren er nog wat ECHTE optiespecialisten die aantoonden dat zijn optieconstructie zo lek als een zeef en waardeloos was. En toen kwam hij aar weer niet gedurende tien weken in de KK. Blijkbaar naar een ontwenningskliniek.

    Was niet nodig Rozs: gewoon Lariam slikken 4 tabletten per dag. Gratis advies van mij aan Rozs.

    En verdomd ; HET HELPT, Het HELPT echt ! Ik kan tevreden zijn. Een verloren zoon drinkt gelukkig thee en wordt niet rijk van het statiegeld. Want dat dacht hij ook nog : Precies zoals uit het liedje van Wim Sonneveld dacht Rozs dat hij rijk zou worden van het statiegeld van zijn Portoflessen.

    En nu nog een correctie; Van zinkbedrijven weet hij niks. maar dat geeft niet. Hij wist ook niks over Lafarge, totaal niks over opties ArcelorMittal, dus laat hem nou in die waan....

    Ik ben toch zo blij dat hij van de alcohol af is.

    En waarschijnlijk ook al die KK bezoekers die hij afzeek toen die zich rot gezocht hadden naar de ABN AMRO bezittingen van ING en ROZS niet meer wist te vertellen, dat het een stelletje prutsers waren om je daar druk over te maken. Er zaten posters tussen die daar een half uur naar gezocht hadden in jaarverslagen van ING.

    En DAAR is de ruzie mee begonnen...en van het een kwam het ander. En er was er maar weer eentje, die het opnam voor die KK bezoekers die afgezeikt werden door Rozs, terwijl ze met goed opzoekingswerk kwamen.

    Maar men vergeet hier zo gauw.

    Net als die ellendeling zonder kloten, die enkel en alleen maar hier komt om te kloten en dan de vermoorde onschuld speelt. Maar een fatsoenlijke beleggersanalyse heb i nog niet van hem gezien.

    Alleen maar posters die hier komen om de boel te verzieken. Zwaar ziek, zwaar gestoord zijn ze.

    Alleen zo verdomd jammer dat veel mensen die reageren niet al de draadjes goed doorlezen of de voorgeschiedenis zoals bij Rozs en de vent zonder kloten zo snel vergeten. Natuurlijk zouden ze dat ZELF kunnen onderzoeken, maar daar zijn ze veel te lui en te lamlendig voor. Dus laten ze het maar zitten.

    Maar de genezen portozuiper is op de goede weg, nou schijnheiligerd nog, die net doet of hij niet weet wat hij hier in de KK iedere keer aan het uitvreten is.

    En de Directie van IEX...... wat is hun rol toch???

    Vinden die het allemaal prima, dat de KK door een paar ellendelingen naar de knoppen geholpen wordt. Dat een figuur als Artist de afgelopen maanden met al zijn ruzies de forummoderator uren werk geeft....? Onbegrijpelijk: maar zoals al eerder gezegd: Die vuile leugenaar laat ik niet zijn gang gaan. Ik blijf hem aanpakken. Jammer dat je ze niet ouderwets zoals in 1970 uit de KK kan rammen met een bataljon mariniers. Doodjammer.

    Voor die ellendeling:

    抓拍 街头 摄影 美女 风景 实拍 随拍 交通 安全 旅游 搞笑 公园 儿童 动物 经济 拍摄儿童 环境 植物 文明 老人 市民 花卉 趣闻 城市 风光 春节 汽车 纪实 人物 节日 孩子 广告 趣事征稿 女孩 模特 农村 女人 法制 表演 昌平站 自然 文化 学生 建筑 底层 素质 北京 边走边拍 争议 现场 艺术 游人 可爱 违章 民工 苏州 宣传 人像 教育 美丽 两性 行人 农民 男人 竞报征稿 小贩 饮食 情侣 性 警察
    FFFF ik neem aan dat je deze posting bedoelt,je hebt gelijk dat ik niet alles gevolgd heb, ik wil dat ook niet,wat ik wil dat iedereen zich hier met fatsoen gedraagt forumregelemen respecteert en zich op beleggen richt,als iets het forum sloopt zijn het jouw bijdragen de laatste week,totaal ontspoord.

    Kijk wat je schrijft alleen al in deze posting...

    Korsakoff verschijnselen
    benevelde toestand

    lek als een zeef en waardeloos
    Blijkbaar naar een ontwenningskliniek.
    gewoon Lariam slikken 4 tabletten per dag. Gratis advies van mij aan Rozs
    Ik ben toch zo blij dat hij van de alcohol af is
    ellendeling zonder kloten
    zijn ze veel te lui en te lamlendig voor
    Maar de genezen portozuiper
    Zwaar ziek, zwaar gestoord zijn ze.
    Dat een figuur als Artist de afgelopen maanden met al zijn ruzies
    Die vuile leugenaar laat ik niet zijn gang gaan
    Voor die ellendeling:

    抓拍 街头 摄影 美女 风景 实拍 随拍 交通 安全 旅游 搞笑 公园 儿童 动物 经济 拍摄儿童 环境 植物 文明 老人 市民 花卉 趣闻 城市 风光 春节 汽车 纪实 人物 节日 孩子 广告 趣事征稿 女孩 模特 农村 女人 法制 表演 昌平站 自然 文化 学生 建筑 底层 素质 北京 边走边拍 争议 现场 艺术 游人 可爱 违章 民工 苏州 宣传 人像 教育 美丽 两性 行人 农民 男人 竞报征稿 小贩 饮食 情侣 性 警察

    Een bloemlezezing van wat jij in een posting produceert Peter,heb jij geen schaamtegevoel?
    Je kunt op een forum ook gewoon negeren.
    Misschien voor je eigen gezondheid beter even te stoppen met beleggen/posten.
    Zo niet hoop ik dat de moderator aan dit schandelijke geschrijf van jou een einde maakt.
    Toch vind ik het jammer dat het zo loopt.

    mvrgr jo jo
  5. [verwijderd] 25 oktober 2007 20:08
    quote:

    The Artist schreef:


    ja dat komt ervan als je nuchter je schrijfsels gaat herlezen ffff, is het niet eens tijd om je excuses aan pas de deux en mij aan te bieden op een gouden schoteltje

    Wat is ziek zijn ?

    ffff schreef:

    Pas de deux,

    Wat ben jij toch een ongelooflijk zak!

    Wat een ongelooflijke infantiele lul, die op een zonnige maandagmiddag niets anders te doen heeft dan op een goed gestructureerde KK , weer eens wat bonje schoppen. Waar krijg je de kans op zo'n schitterend forum je onbenulligheid te blijven spuien.

    En wat zijn ze bij de Redactie van IEX toch een stelletje ongelooflijke lomperds, dat ze zakken/psychoten zoals jij maar hun gang laten gaan. Van de twaalf postings zijn het er elf om rotzooi te trappen en één sinds zaterdag over een beleggersonderwerp, om net te doen dat hij een serieuze poster is.

    Volgens EIGEN posting goed voor herhaalde gesprekken met VERSCHILLENDE psychiaters: Grote God wat moet er in dat koppie van jou toch een hoop helemaal in de knoei zitten.

    En dat blijft hier maar rotzooi trappen.

    En nu speciaal voor Pas de Deux ( testikels...???? ) Maar wat een zak ben jij zeg! En ellendeling, vertel nu zelf eens wat jezelf koopt of doet: dan kunnen wij ook als psychoten zoals jij, jou wat gaan achtervolgen.

    P.S. Vergeet je medicatie niet hè.
    Dominal Forte 80 mgr. 1 dd. 1
    Eén tabletje per dag, echt niet twee! Dat hebben de psychiaters toch wel goed uitgelegd?

    En cas de : Pas de deux testicles..... verwijs ik je naar een goede endocrinoloog. Want die medicatie luistert nauw: bij wat teveel of wat te weinig substitutie zie je dat ze volledig ontsporen....

    Zou dat het geval zijn.....?

    Peter
    Dank voor het advies mijn waarde :
    wellicht mag ik je voor al dergelijke oprispingen
    ook een medicatie aanbieden ?

    Natriumthiopental,
    Pancuroniumbromide
    Kaliumchloride

    Gute Nacht Freunde, es wird Zeit für mich zu gehn.
    Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette
    und ein letztes Glas im Stehn.

    Overigens mijn laatste opmerkingen jegens dit crapuul. Ik heb helaas mijn tijd te hard nodig.

  6. [verwijderd] 25 oktober 2007 20:55
    22.10.2007 09:18
    Umicore CEO says Nyrstar spin-off to make co less cyclical, completes strategy
    BRUSSELS (Thomson Financial) - Belgian materials group Umicore SA (Nachrichten) expects the spin-off of zinc producer Nyrstar NV to make the company's stock less cyclical, chief executive Thomas Leysen told business daily L'Echo over the weekend, adding that a future stock split is 'not ruled out'.

    He said the listing of Nyrstar on Euronext Brussels completes the group's strategy to move out of cyclical commodities and focus on its core materials technology business, and in particular on automotive catalysts.

    To this end, Leysen told L'Echo that, upon completion of the acquisition of Delphi Corp's catalysts business, one in three cars made worldwide will contain a Umicore catalytic converter.

    Asked whether he would consider a splitting of the stock as a measure to further reduce its price volatility, Leysen said: 'It is true that the division of the stock is something we could look into at a particular point. It's not ruled out. One day we will have to take that on.'

    Leysen added that he sees no further spin-offs for the group, saying the company now meets its aims, set out in 2000, of being 'differentiated by technology, active on a global scale and creating value'.

    He said: 'Umicore hasn't been a mining group for 25 years.'

    The CEO said the group is increasingly focusing on the recycling of metals, with increasing scarceness and ecological concerns being the prime motivators.

    He said: 'Sustainable development is a way for Umicore to manage its activities. It is also a way to assume responsibility for our past. We have a heavy ecological burden on our industrial sites.'

    phil.mccomish@thomson.com


  7. [verwijderd] 25 oktober 2007 20:58
    Tuesday October 16, 2007

    Zinifex, Umicore to raise US$2.3bil in Nyrstar IPO

    MELBOURNE: Zinifex Ltd and Umicore SA may sell as much as 1.6 billion euros (US$2.3bil) of shares in an initial public offering of their Nyrstar NV smelting joint venture, the world's largest zinc metal producer.

    A total of 69.5 million shares, or about 70% of London-based Nyrstar, would be offered initially within a range of 18 to 23 euros, Melbourne-based Zinifex said yesterday in a statement. The IPO may be the fourth largest this year in Europe, according to Bloomberg data.

    A sale of 100% of Nyrstar may raise as much as 2.3 billion euros, Zinifex spokesman Martin McFarlane said.

    Zinc, used to galvanise steel, may fall about 30% next year as supply growth outpaces consumption, Societe Generale forecast this month. Nyrstar may be worth as much as US$5.4bil, Credit Suisse Group said in an Oct 4 report assessing the IPO.

    “It is probably a touch light-on compared with expectations,'' Leigh Gardner, head of sales trading at ABN Amro Australia Pty, said yesterday by phone from Melbourne. The lower-than- expected valuation was due partly to “costs as well as the zinc outlook'', he said.

    Zinifex fell 36 cents, or 1.9%, to A$18.23 at the 4:10pm Sydney market close. The stock has fallen 3% this year, compared with the 19% gain on the benchmark index.

    Brussels-based Umicore, the world's largest precious metals recycler, fell 3.01 euros, or 1.7%, to 173.24 euros at 9:52am in Brussels.

    The share sale started yesterday and was open to global institutional investors, including funds in Australia and Belgium, Zinifex, the world's third largest zinc miner, said in the statement to the exchange.

    Individual investors in Belgium, though not those in Australia, would also be able to buy shares, it said. – Bloomberg
  8. [verwijderd] 25 oktober 2007 21:01
    22.10.2007 09:18
    Umicore CEO says Nyrstar spin-off to make co less cyclical, completes strategy
    BRUSSELS (Thomson Financial) - Belgian materials group Umicore SA (Nachrichten) expects the spin-off of zinc producer Nyrstar NV to make the company's stock less cyclical, chief executive Thomas Leysen told business daily L'Echo over the weekend, adding that a future stock split is 'not ruled out'.

    He said the listing of Nyrstar on Euronext Brussels completes the group's strategy to move out of cyclical commodities and focus on its core materials technology business, and in particular on automotive catalysts.

    To this end, Leysen told L'Echo that, upon completion of the acquisition of Delphi Corp's catalysts business, one in three cars made worldwide will contain a Umicore catalytic converter.

    Asked whether he would consider a splitting of the stock as a measure to further reduce its price volatility, Leysen said: 'It is true that the division of the stock is something we could look into at a particular point. It's not ruled out. One day we will have to take that on.'

    Leysen added that he sees no further spin-offs for the group, saying the company now meets its aims, set out in 2000, of being 'differentiated by technology, active on a global scale and creating value'.

    He said: 'Umicore hasn't been a mining group for 25 years.'

    The CEO said the group is increasingly focusing on the recycling of metals, with increasing scarceness and ecological concerns being the prime motivators.

    He said: 'Sustainable development is a way for Umicore to manage its activities. It is also a way to assume responsibility for our past. We have a heavy ecological burden on our industrial sites.'

    phil.mccomish@thomson.com

  9. [verwijderd] 25 oktober 2007 21:02
    quote:

    fes schreef:

    22.10.2007 09:18
    Umicore CEO says Nyrstar spin-off to make co less cyclical, completes strategy
    BRUSSELS (Thomson Financial) - Belgian materials group Umicore SA (Nachrichten) expects the spin-off of zinc producer Nyrstar NV to make the company's stock less cyclical, chief executive Thomas Leysen told business daily L'Echo over the weekend, adding that a future stock split is 'not ruled out'.

    He said the listing of Nyrstar on Euronext Brussels completes the group's strategy to move out of cyclical commodities and focus on its core materials technology business, and in particular on automotive catalysts.

    To this end, Leysen told L'Echo that, upon completion of the acquisition of Delphi Corp's catalysts business, one in three cars made worldwide will contain a Umicore catalytic converter.

    Asked whether he would consider a splitting of the stock as a measure to further reduce its price volatility, Leysen said: 'It is true that the division of the stock is something we could look into at a particular point. It's not ruled out. One day we will have to take that on.'

    Leysen added that he sees no further spin-offs for the group, saying the company now meets its aims, set out in 2000, of being 'differentiated by technology, active on a global scale and creating value'.

    He said: 'Umicore hasn't been a mining group for 25 years.'

    The CEO said the group is increasingly focusing on the recycling of metals, with increasing scarceness and ecological concerns being the prime motivators.

    He said: 'Sustainable development is a way for Umicore to manage its activities. It is also a way to assume responsibility for our past. We have a heavy ecological burden on our industrial sites.'

    phil.mccomish@thomson.com



  10. [verwijderd] 25 oktober 2007 21:07
    quote:

    fes schreef:

    Tuesday October 16, 2007

    Zinifex, Umicore to raise US$2.3bil in Nyrstar IPO

    MELBOURNE: Zinifex Ltd and Umicore SA may sell as much as 1.6 billion euros (US$2.3bil) of shares in an initial public offering of their Nyrstar NV smelting joint venture, the world's largest zinc metal producer.

    A total of 69.5 million shares, or about 70% of London-based Nyrstar, would be offered initially within a range of 18 to 23 euros, Melbourne-based Zinifex said yesterday in a statement. The IPO may be the fourth largest this year in Europe, according to Bloomberg data.

    A sale of 100% of Nyrstar may raise as much as 2.3 billion euros, Zinifex spokesman Martin McFarlane said.

    Zinc, used to galvanise steel, may fall about 30% next year as supply growth outpaces consumption, Societe Generale forecast this month. Nyrstar may be worth as much as US$5.4bil, Credit Suisse Group said in an Oct 4 report assessing the IPO.

    “It is probably a touch light-on compared with expectations,'' Leigh Gardner, head of sales trading at ABN Amro Australia Pty, said yesterday by phone from Melbourne. The lower-than- expected valuation was due partly to “costs as well as the zinc outlook'', he said.

    Zinifex fell 36 cents, or 1.9%, to A$18.23 at the 4:10pm Sydney market close. The stock has fallen 3% this year, compared with the 19% gain on the benchmark index.

    Brussels-based Umicore, the world's largest precious metals recycler, fell 3.01 euros, or 1.7%, to 173.24 euros at 9:52am in Brussels.

    The share sale started yesterday and was open to global institutional investors, including funds in Australia and Belgium, Zinifex, the world's third largest zinc miner, said in the statement to the exchange.

    Individual investors in Belgium, though not those in Australia, would also be able to buy shares, it said. – Bloomberg

  11. Grouchy 29 oktober 2007 07:47
    Even wat copy and paste werk:

    Nyrstar debuteert op beurs aan 20 euro per aandeel
    29-10-2007 07:23:17

    Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) - Nyrstar, de grootste zinkproducent ter wereld, debuteert vandaag/maandag op Euronext Brussel aan een definitieve intekenprijs van 20 euro per aandeel. Met net geen 87 miljoen aandelen waardeert dat de beursgang op 1,74 miljard euro, overtoewijzingen niet inbegrepen.

    Eenmaal het aandeel noteert kunnen de aandeelhouders overgaan tot een overtoewijzingsoptie (greenshoe) waarbij nog eens 13 miljoen bestaande aandelen zullen aangeboden worden. De uitoefenperiode van die overtoewijzingsoptie duurt 30 dagen. Nyrstar zal uiterlijk op 5 december communiceren over het resultaat van de optie. Als de greenshoe-optie volledig wordt uitgeoefend, zal dit uitmonden in een volledige uitstap van Umicore en Zinifex uit het kapitaal van Nyrstar.

    Van de 87 miljoen aandelen die worden verkocht is 10 procent of 8,7 miljoen aandelen voorzien voor de particuliere belegger. Dat komt overeen met een bedrag van 174 miljoen euro. Aangezien de vraag het aanbod overtrof, werden de orders gereduceerd.

    OPBRENGST VERKOOP AANDELEN 1,74 MRD EURO

    Meer vraag dan aanbod maar wel 20 euro ipv 23 euro...het valt allemaal dus wel mee.
  12. forum rang 7 ffff 29 oktober 2007 09:30
    Een zeer geslaagde IPO. De kleine aandeelhouders tevreden, want ze krijgen vrijwel alles toegeschoven en de grote krijgen toch tot twee derde van hun aanvraag.

    Nyrstar tegen 20 euro naar de beurs
    (tijd) - Nyrstar, de grootste zinkgroep ter wereld, gaat vandaag naar Euronext Brussel tegen een intekenprijs van 20 euro per aandeel. Dat waardeert de groep op 2 miljard euro.

    De vraag van institutionele en particuliere beleggers overtrof ruimschoots het aanbod. Particuliere beleggers krijgen dus niet het aantal aandelen dat ze hebben gevraagd. De prijs ligt aan de onderkant van de prijsvork van 18 tot 23 euro die op 15 oktober was vooropgesteld.

    De twee aandeelhouders Umicore en Zinifex brengen vandaag in eerste instantie circa 87 miljoen Nyrstar-aandelen naar de beurs. Dat is het basisaanbod van bijna 70 miljoen aandelen plus een verhogingsoptie van circa 17 miljoen aandelen. Die verhogingsoptie (25 procent van het basisaanbod) werd uitgeoefend omdat er voldoende belangstelling was.

    Volgens ingewijden zou de vraag van institutionele beleggers twee tot drie keer het aanbod overtroffen hebben. Ook de vraag van particulieren was groter dan het aanbod.

    Eens het aandeel noteert kunnen de aandeelhouders overgaan tot een overtoewijzingsoptie (greenshoe) om nog eens circa 13 miljoen aandelen te verkopen. Die optie is uitoefenbaar gedurende een periode van 30 kalenderdagen vanaf de aanvang van de verhandeling.

    Als de greenshoe wordt uitgeoefend, zullen de beide aandeelhouders Umicore en Zinifex alle 100 miljoen aandelen van Nyrstar hebben verkocht. Dat levert Umicore, die een belang heeft van circa 40 procent in Nyrstar, een slordige 800 miljoen euro bruto op. Zinifex krijgt de overige 1,2 miljard euro. Als de overtoewijzingsoptie niet wordt uitgeoefend, krijgt Umicore 696 miljoen euro.

    Op 5 december wordt bekendgemaakt of de greenshoe-optie geheel of gedeeltelijk wordt uitgeoefend.

    Van de 87 miljoen aandelen die worden verkocht is 10 procent of 8,7 miljoen aandelen voorzien voor de particuliere belegger. Dat komt dus overeen met een bedrag van 174 miljoen euro. Aangezien de vraag het aanbod overtrof, werden de orders gereduceerd.

    Beleggers die voor 19 oktober intekenden kregen een voorkeurtoewijzing. Wie maximum 250 aandelen aanvroeg bij het bankensyndicaat dat de beursgang begeleidt, krijgt alle gevraagde aandelen.

    Aanvragen tussen 215 en 1.000 stuks, geven recht op 90 procent van de gevraagde aandelen, aanvragen tussen 1001 en 5.000 krijgen 75 procent, aanvragen tussen 5.001 en 10.000 70 procent. Boven de 10.000 aandelen blijft het beperkt tot 65 procent.

    Voor particulieren die inschreven na 19 oktober liggen die percentages op respectievelijk 80, 70, 55, 50 en 45 procent. Inschrijvingen bij banken die geen lid zijn van het bankensyndicaat krijgen nog lagere percentages. De aandelen (exclusief 0,17 procent beurstaks) moeten uiterlijk op 1 november worden betaald. MDR/MS

    Foto (belga): Nyrstar-voorzitter Julien De Wilde (links) en gedelegeerd bestuurder Paul Fowler

    00:01 - 29/10/2007
    Copyright © Tijd.be
  13. forum rang 10 voda 29 oktober 2007 17:03
    Belgische Nyrstar haalt EUR2 mrd op met beursgang in Brussel


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Belgische zinkproducent Nyrstar heeft maandag op de Brusselse beurs EUR2 miljard opgehaald met de uitgifte van circa 100 miljoen aandelen voor EUR20 per aandeel. Dit maakt beursbedrijf NYSE Euronext bekend.

    De beursgang betreft de grootste beursgang op de Belgische beurs sinds afgelopen januari.

    Zink- en metaalproducent Nyrstar is een joint venture, in september 2007 ontstaan uit de fusie van de zinkafdelingen van het Belgische Umicore en het Australische Zinifix.



    - Door Elvan Bayraktaroglu; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; elvan.bayraktaroglu@dowjones.com

  14. forum rang 7 ffff 29 oktober 2007 17:08
    Toch, vind ik, heel teleurstellend debuut: zo'n drie procent eraf.

    Blijkbaar is het een goede prijs voor Umicore geweest, want Umicore plakt er zo maar eventjes 6,50 Euro bij.... Die vangen dan ook een paar miljard.

    Wat je wint aan de ene kant, verlies je aan de andere kant.....

    Peter

  15. Grouchy 29 oktober 2007 18:00
    quote:

    schreef:

    "Volgens ingewijden zou de vraag van institutionele beleggers twee tot drie keer het aanbod overtroffen hebben. Ook de vraag van particulieren was groter dan het aanbod."
    Beetje ongeloofwaardig als ik de koersontwikkeling op de 1e dag zie, AEX en BEL20 dik in de plus. Nyrstar op hoog volume (19,7 milj op een totaal 87 milj) met een min van 4% op de borden, kan wel zeggen dat het me zwaar tegenvalt.

    Overtoewijzingsoptie (greenshoe) van 13 miljoen zal wel worden uitgevoerd....
  16. guyvg1 29 oktober 2007 18:37
    quote:

    Grouchy schreef:

    quote:

    "Volgens ingewijden zou de vraag van institutionele beleggers twee tot drie keer het aanbod overtroffen hebben. Ook de vraag van particulieren was groter dan het aanbod."
    Beetje ongeloofwaardig als ik de koersontwikkeling op de 1e dag zie, AEX en BEL20 dik in de plus. Nyrstar op hoog volume (19,7 milj op een totaal 87 milj) met een min van 4% op de borden, kan wel zeggen dat het me zwaar tegenvalt.

    Overtoewijzingsoptie (greenshoe) van 13 miljoen zal wel worden uitgevoerd....
    Vermoedelijk was die overintekening enkel aan de minimumkoers van 18 euro.
    Het feit dat we 90% van het gevraagd aantal ontvingen, dat de bekendmaking zo laat in het weekend viel en dat de overtoewijzing uitgesteld is tot de nabije toekomst, geeft m.i. aan dat het meer kantje boord was.

    Omdat ik er wat veel had en de koers niet erg vlotte, heb ik de helft verkocht aan 20.00.

    Het werd toch nog een mooie dag dank zij Tomtom, Rio Tinto, ArcelorMittal, CFE en nu Xemplar.

    mvg
    guy
208 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.