Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - De weg kwijt

39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 28 september 2007 00:34
    Toch goed om eens te lezen dat een professional er ook niets meer van snapt, moet een hart onder de riem zijn voor de amateurs.
    Een stijgende beurs in de USA valt nog wel te verklaren door de lagere USD, reken het maar eens om in EUR, dan ziet het beeld er iets anders uit.
    En dat de Americano's meer exporteren, kan ik me ook nog wel iets bij voorstellen.
    Maar over het algemeen kijkt de doorsnee Amerikaan totaal niet naar het buitenland, alleen hun vermogen en inkomen in USD telt. De huizenprijzen en hun vermogen om te lenen, bepaalt een deel van hun consumptie gedrag.
    Mochten de woningprijzen in Nederland nog eens gaan inzakken, dan zullen we dat hier ook gaan merken in onze economie, negatief dus, vandaar dat o.a. de Rabobank aanhoudend positief blijft.
  2. [verwijderd] 28 september 2007 02:31
    Frank, welke aandelen gaan dan door het dak? Countrywide Financial staat toch echt lager hoor. De aandelen van huizenbouwers staan superlaag in de VS. Toch grappig dat Warren Buffett er over zit te denken (of misschien al heeft gedaan) om eens wat te vissen in de huizenvijver. Kijk heel veel "consumenten aandelen" staan echt allang lager. Wal Mart etc. Maar jij blijft schrijven dat aandelen door het dak gaan. Wat dacht je van SNS, Fortis, LogicaCMG. Tja, ik weet niet op welke beurs jij kijkt. Maar goed, we moeten natuurlijk eerst de 3e kwartaalsberichten afwachten. van sectorrotatie heb je echt nog nooit gehoord. DT is wel een goede. Ik geef je daar gelijk, datmoet ik wel zeggen. Ik geloof in DT.
  3. 3pi 28 september 2007 10:04
    Beste Frank,

    Als je nou inderdaad de boekjes van vroeger vergeet en als nieuwe strategie de 'long-term bull trend' gaat hanteren, ongeacht wat er verdre in de wereld gebeurt (kijk maar naar de Dow Jones van de afgelopen 100 jaar, uitgezet op logaritmische schaal: een rechte lijn omhoog met minieme rimpeltjes bij 1929 en 1987), verwacht ik dat de winsten zullen toenemen. In principe verwacht je bij beleggingen in redelijk mainstream grote bedrijven met een redelijk gespreide portefeuille op de lange termijn behoorlijke winsten.

    Groet,

    3pi
  4. Saartje 28 september 2007 12:40
    quote:

    peties schreef:

    [quote=text]
    [Modbreak: citeren van verwijderd bericht][/quote]

    Contra van Dongen denken is uiterst nuttig en lucratief. Jammer dat hij nu de weg kwijt is. Dan weet ik het ook niet meer.

    Nu moet ik zelf gaan beslissen. Wat een ramp!

    Peties
    JEETJE, heeft van Dongen aandelen in IEX of zo. Het valt mij op dat als er wat ongezouten kritiek op van Dongens lachwekkende publicaties komt er wel zeer snel met de Modbreak hamer gezwaaid gaat worden.

    Dit terwijl op andere draadjes veel meer getolereerd wordt.

    Er is een mooi Engels gezegde. `If you can´t stand the heat, stay out of the kitchen´.

    Peties
  5. [verwijderd] 28 september 2007 13:06
    we vermoeden,maar kunnen het niet hard maken : de aandelenmarkt in de VS. wordt gesteund door de overheid.Elke dag is er wel nieuws, positief of negatief,maar een rangorde naar belangrijkheid wordt niet meer gemaakt.Niet relevant of secundair nieuws bepaalt maar al te dikwijls de dagelijkse koersbeweging. Het uitbreken van een kredietcrisis ,zoals deze,zou in de jaren tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw goed zijn voor een snelle 10 à 15% correctie.Opvallend en passend bij de hypothese van overheidssteun is ,dat de aandelenmarkt hedentendage zo weinig volatiel is.Slecht nieuws en toch nieuwe hoogtepunten van de aandelenmarkt kunnen tegenwoordig, want de dalende rente zal weer voor economsche groei zorgen. Over dalende binnenlande winsten en toenemende inflatie praten we maar niet.(olie- en grondstoffenprijzen blijven hoog en stijgen bij een herstel van de V.S.) We moeten de vermoede overheidssteun maar in het te voeren beleggingsbeleid meenemen in de hoop voor de eerste "scheuren"te handelen.
  6. [verwijderd] 28 september 2007 14:39
    Grappig toch altijd weer hoe mensen niet tegen kritische berichten kunnen. De meesten willen alleen maar goed nieuws horen blijkbaar.

    Deze quote wind ik wel leuk: "Ik zou meer nieuwsbrief leden kunnen hebben als ik wat positiever zou schrijven, maar ik houd het liever realistisch".

    Frank, heerlijke realist van me. ;-)
  7. [verwijderd] 4 oktober 2007 02:47
    Voor Frank Beer der beren met wie ik het eigenlijk wel degelijk eens ben alleen tsja die markt, altijd weer gelijk.

    Sell in may maar come back in september effe vergeten in de column wellicht?
    We hadden een vroege sell in maart hoe nu met de vervroegde najaars rally ?? Wat te doen?? M'n Put zat dus niet goed hoewel ik 'm iets later heb aangeschaft. nml Toen Frank van plan was af te bouwen...

    Krijgen we nog een follow up ??

    __________________________________________________________

    Fed Fails to Restore Creditor Confidence, Pimco Says

    Oct. 2 (Bloomberg) -- As far as the world's biggest bond investors are concerned, the Federal Reserve is failing to restore confidence in the U.S. credit markets.

    ``The reality is the fundamentals haven't gotten any better, and, if anything, they've gotten worse,'' said Mark Kiesel, an executive vice president at Newport Beach, California-based Pimco who oversees $85 billion in corporate bonds.

    www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...

  8. [verwijderd] 4 oktober 2007 03:04
    quote:

    peties schreef:

    Er is een mooi Engels gezegde. `If you can´t stand the heat, stay out of the kitchen´.

    Peties
    Heb er ook een voor jou P.

    "If you can't cook, keep your big mouth shut inside this kitchen"

    Sommige gerechten hebben nou eenmaal een langere baktijd nodig voordat ze gaar zijn.

    Mvg Gordon Ram.
  9. [verwijderd] 4 oktober 2007 03:17
    Fed feared credit risks would accelerate
    Wed Oct 3, 2007 12:18pm EDT

    WASHINGTON (Reuters) - A persistent concern that deteriorating credit conditions could trigger a vicious cycle of declining economic activity helped drive last month's decision by the Federal Reserve to make a surprisingly large interest-rate cut.
    ---------------------------

    www.reuters.com/article/reutersEdge/i...
39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.