Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Zijn wij echt zo goed op dit forum?

85 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 augustus 2007 17:53
    quote:

    ik ben Diede. schreef:

    Ik hoor overal alleen maar mensen die short zaten, en mensen die op tijd weer long gingen.

    Mensen melden ritjes ABN na de enorme dip.
    Hebben we dan echt allemaal alles goed ingeschat en zat niemand meer long?

    Met andere woorden, ik hoor maar heel weinig mensen die nat zijn gegaan de laatste dagen.
    En die mensen moeten er toch echt zijn!

    Allemaal winst trades...JAAHAAA..

    Ach DIEDE...we weten wel beter..maar dat wordt helaas niet met stemverheffing gemeldt.ja plots geschreven mar niet gekocht is het dan...

    Alle week-callers zaten met naar nul geboekte longposities..maar nee hoor we zaten allemaal short..ook diegenen die s'ochtend kwamen melden dat dit het moment was voor long..hebben natuurlijk ook weer op het juiste momnet naar winst gedraaid..

    JAAHAAA. zie onderstaande bericht...

    Murc
  2. [verwijderd] 11 augustus 2007 17:56
    Nog even ter herinnering...kreeg iedereen over me heen..!!!

    murc - 10 aug 07, 09:08 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    Efffe wegblijven nog van die koop knop...

    dit is gewoon heftig de verkeerde kant op..

    laat maar effe razen..die paar dubjes omhoog kun je beter aan iemand anders gunnen..

    weekcalls gezien...? need I say more..er is weinig verwachting dat het nog Up gaat..DUS...!!!

    Murc
  3. [verwijderd] 11 augustus 2007 18:08
    Ik beleg alleen in aandelen, niet in calls, puts, turbo´s enz.
    Zit nu op 14% YTD, met een AEX die net 1% gestegen is, ben dus wel tevreden. Heb een hoop laten liggen toen ik alles verkocht heb toen de AEX rond de 530 stond. Heb dus die hele rit naar 560 gemist. Ben vorige week weer ingestapt in diverse aandelen, waaronder Innoconcepts rond de 15,25.
    Ik ga natuurlijk voor absoluut rendement, maar hou wel de relatie met de AEX in de gaten. Ben geen wijsneus die denkt enorme rendementen te halen als de AEX 10% onderuit gaat. Daghandel is niet goed voor mijn rikketikker en begin daar dus niet aan.
  4. [verwijderd] 11 augustus 2007 18:20

    Thor wil je dit eens uitleggen? "Heb de laatste 3 weken zo'n 20k verdiend met een maximale "inleg" van 5,5 k Heb ik het dan goed gedaan??

    Die conclusie wil ik niet bestrijden, maar van de rest geloof ik geen bal van. Zet maar eens wat trades van jou neer om mij te overtuigen.

    Ik heb gewoon een paar duizend ingeleverd. Niet onlogisch bij long ABN/AMRO, ING,Shell, Unilever, Vedior etc.

    ABN/AMRO was de grootste boosdoener en mijn vrijdagochtend handel daarin. Had er een paar duizend en ben toen op basis van de berichten 50/50 gegaan. Wat kwam dat bericht van de RBS over gegarandeerde financiering ook verdomd laat. Lijkt wel manipulatie.

    Vedior Turbo Vedior Long stop loss E 17,80. Gekocht 3 weken geleden. Koers stond ca 3 weken geleden op ca E 22, goede cijfers, leuke koersdoelen. Vrijdag strike en weg geld.

    Tussentijds wel nog wat gepakt met een Turboshort D.J., maar woog niet op tegen de rest. Wel vrijdagmiddag geschakeld naar aandelen (ABN/AMRO, extra inkoop Shell). Die zit ik eventueel tot de barre bodem uit.

    Jaarwinst bijna geheel weg. Hopen dat het terugpakken van mijn winst gaat lukken. Ach, ik ben weleens meer leuk teruggeklommen. Toch balen vrijdag. Zandkasteelje toch wat ingezakt.

    Groet, Jonas

  5. [verwijderd] 11 augustus 2007 18:32
    quote:

    murc schreef:

    Nog even ter herinnering...
    Ik voorspelde zaterdag dat we door de 500 heen zouden zakken deze week als Tel Aviv zondag 4% zou verliezen.

    Precies zo is het gegaan. En toch is het toeval. Want het koerspatroon dat volgde was geheel anders dan ik had verwacht: eerst een paar dagen flink herstel en pas daarna de diepe correctie, waar ik halverwege de week al niet meer op rekende toen we boven de 530 stonden.

    Wat je met het posten van verwachtingen doet is je kijk op de markt geven, en velen willen dat graag van hun collegabeleggers horen, maar uiteindelijk slaan we er allemaal maar een slag naar.
  6. [verwijderd] 11 augustus 2007 18:44
    quote:

    Pacito schreef:

    [quote=The Artist]
    [quote=Robbie78]
    [quote=The Artist]
    paniekeren, dat is slecht jongen.

    Dat mag je nooit doen, je moet juist op paniek inspelen, koelbloedig, alsof je aan het schaken bent tegen de gehele wereld, en jij gaat ze een pak slaag geven.
    [/quote]

    Beste Artist,

    ik mag je echt graag en dat meen ik...Maar met deze instelling ga je zo een keer grof op je bek..Overschat jezelf nou niet...

    Positief bedoeld, voor als het ooit mis gaat..

    mvg Robbie

    ps. Bescherm je iig, weet niet of je dat gedaan hebt..
    [/quote]

    Toch moet je zo denken, ik ben de beste, met die houding moet je beleggen, en dat vraagt extreem veel werk, geloof me, telkens zoeken om een paar % daar te winnen, een paar % ginder, bedrijven blijven selecteren tot je de beste overhoud, en streven om de allerbeste te zijn, alles doen om de beste te zijn, ik weet dit van mensen die het gemaakt hebben in hun vak of business, sportmensen, artisten, kunstenaars, whatever, allemaal zeggen ze hetzelfde, denk dat je de beste bent, en wordt de beste.

    ps: ook al ben je de beste niet, denk dan nog dat je beter bent, IK ben de beste.
    [/quote]
    Eens met Artist,
    die denkwijze heet vertrouwen. Het is de beste manier om emoties als angst uit te schakelen. Dat wil niet zeggen dat je niets van een ander kunt leren. Je hoeft je ook niet alwetend op te stellen, maar vertrouwen in je eigen beslissingen staat voorop. Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen op dit forum altijd doen wat ze zeggen. Ik doe meestal precies wat ik zeg, maar ik overdrijf ook wel eens om discussie uit te lokken (die dan vaak niet komt). Een goed lezer kan dat onderscheid maken. Ik vind het prima als iemand met een onderbouwde andere mening komt. Dat dwingt mij om mijn argumenten nog eens onder de loep te nemen.
    Pacito
    Heel juist pacito, ik weet ook dat ik eigenlijk niets tot weinig weet, en toch zo denken, dat heeft inderdaad te maken met vertrouwen.

    Ach ik heb ook mijn foutjes hoor, weet je waarom ik meestal fully invested ben.
    => omdat ik als ik geld cash heb, het altijd smos.

    easy money = easy gone ( dat is echt waar )

    vandaar dat ik verplicht ben altijd bijna fully invested te zijn, raar hé?
  7. forum rang 7 handyman6 11 augustus 2007 18:55
    Ja..met turbo's shorten is niet makkelijk ,want het daalt in een vloek en een zucht ,maar stijgtvaak montjesmaat...dus verkoop ik mijn shorts veel te snel:573/553/538 en ga te snel long:dat is bij kleine correcties ok ,maar bij doordalende koersen ,kost hetveel...de aex is weer bij af en ik ook ..dit jaar nog geen winst..morgen long dan maar !H6
  8. [verwijderd] 11 augustus 2007 19:18
    quote:

    jonas schreef:

    Thor wil je dit eens uitleggen? "Heb de laatste 3 weken zo'n 20k verdiend met een maximale "inleg" van 5,5 k Heb ik het dan goed gedaan??

    Die conclusie wil ik niet bestrijden, maar van de rest geloof ik geen bal van. Zet maar eens wat trades van jou neer om mij te overtuigen.

    Groet, Jonas

    Heb het over opties, meeste AEX maar ook met ING C31 september dinsdag gekocht € 0.65 woensdag verkocht € 1.35

    Put AEX 540 gekocht 17/7 € 4.20 verkocht 27/7 € 20.40
    gingen van de week voor het dubbele geloof ik

    Put AEX 520 gekocht 7/8 € 9.50 verkocht 10/8 € 16.50,
    woensdag spijt van, benauwde momenten, toch aangehouden

    Vrijdag AEX Call 520 voor € 1.10, die liggen nu op te warmen !

    Het had allemaal veel meer kunnen opleveren, maar wie het onderste uit de kan wil.....
    Had ook fout kunnen aflopen natuurlijk, maar op de momenten dat ik koop of verkoop ben ik zelf overtuigd van mijn lijntjes en grafiekjes.
    Natuurlijk gaat het niet altijd zoals je verwacht, anders was iedereen miljonair toch?
    p.s. ik ook niet hoor, werk ook gewoon bijna fulltime

  9. forum rang 7 handyman6 11 augustus 2007 19:49
    quote:

    handyman6 schreef:

    Ja..met turbo's shorten is niet makkelijk ,want het daalt in een vloek en een zucht ,maar stijgtvaak montjesmaat...dus verkoop ik mijn shorts veel te snel:573/553/538 en ga te snel long:dat is bij kleine correcties ok ,maar bij doordalende koersen ,kost hetveel...de aex is weer bij af en ik ook ..dit jaar nog geen winst..morgen long dan maar !H6
    Heb het nog es nagezocht ,vanaf jan. tot nu28%+naar 3%+..jaja,daar gaat je winst,maar de aex is ook bij af
  10. forum rang 6 marique 11 augustus 2007 22:31
    quote:

    ik ben Diede. schreef:

    Met andere woorden, ik hoor maar heel weinig mensen die nat zijn gegaan de laatste dagen. En die mensen moeten er toch echt zijn!
    Diede, ik geloof best dat de laatste weken een aantal traders flink heeft verdiend. En ongetwijfeld zullen er ook verliezers zijn. LT beleggers kunnen in deze weken niet anders dan verlies hebben geleden. Tenzij ze omstreeks 540-550 zijn uitgestapt.

    Ik doe niet aan trading. Koop/verkoop LT alleen Ned. aandelen en een paar euroland trackers. Ik stond in mei op 20% YTD, heb 15% gecashed en ben vanaf twee weken terug weer wat gaan bijkopen. Te vroeg helaas in vallende messen als Randstad en TKH. Sinds eind juli 3,5% ingeleverd, maar eerder in juli ook al ruim 3%. Sta nu op 10% YTD en houd mijn hart vast.

    vrgr
    marique
  11. [verwijderd] 11 augustus 2007 23:43
    Beste diede
    Ik zit ook long only. Heb dus wel wat verloren, maar zoals kck zegt 600 zou ook kunnen en ga dus zeker niet alles in de uitverkoop. Ik sta nog op een aardige winst (weet even niet hoeveel) en ga toch wel bijkopen. Ik spiegel mij aan de AEX en die doet het slechter dan ik dus kan ik mijzelf toch nog een beetje troosten.
    Ik ben meer stockkoper en niet zo'n momentum belegger. Had je trouwens mijn bedankje gelezen voor je tip Ubisoft is toch dubbele koprol geweest (en net op tijd verkocht dag erna -7%) (wel natuurlijk voor een deel weer direct in ander spul gestopt (randstad en philips).

    de bos

    Over timing gesproken, Ik was bij mijn ouders en zag op de voorpagina van de Volkskrant DE BEURS daling, dus trekken die knip. Ook op de radio van die knutseluitleg waarom de beurzen dalen etc. maw paniek (ik vind overigens ook dat het in de KK behoorlijk paniekerig is) De bodem is misschien dichterbij dan je denkt.

    Be
  12. [verwijderd] 12 augustus 2007 00:27
    PP. waarom zouden we maandag moeten zakken in jouw "humble" opinie? Omdat panico's alsnog gaan dumpen? Dan moeten ze wel met behoorlijke aantallen panico's komen (100.000 particuliere pipotjes is namelijk niets) om wat te doen, want alle pro's die er alsnog uit wilden hebben dat vrijdag in NY al gedaan. Ik weet niet of je de omzet in ABN AMRO hebt gezien vrijdag, maar ik mag lijden als er nog aandelen in vrije handen zijn maandag a.s. Als daar dus niets loskomt, kan de AEX alleen maar omhoog maandag. Wellicht een sucker rally waarna we nog een keer dippen, maar we openen maandag zeker niet lager. Of 590 fin d'annee haalbaar is vind ik geen zinnige discussie; kan ook zomaar 570 of 630 zijn. We gaan in ider geval niet onder 550 het jaar uit, als je dan toch een voorspelling wilt.
85 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.